Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (152)
Raspunsuri - Pagina 5
babymom75 spune:
Felicic, atata timp cat bea lichide nu trebuie sa-ti faci probleme. Bebe bea atat cat ii trebuie. Rinichii nu sunt suprasolicitai de apa, ci de alimente/lichide cu osmolaritate crescuta ( prea concentrate ca sa zic asa ) sau cu un continut prea mare de minerale, saruri. Pe caldura asta mai degraba e problema daca nu bea lichide. Dar daca vrei tu sa stai si mai linistita poti sa-i faci o glicemie, ca se face f. usor din deget - e nevoie doar de o picatura de sange. Eu nu cred ca e cazul totusi.
Anamona, azi cum au fost scaunele Theei?
Mama lui
Dragos si a lui
Victor
300 spune:
Ciufik, parerea mea este ca Andrei mananca foarte bine pentru un pusti la 2 luni de la diversificare. Fi-mea la 9 luni mananca mult mai putin si ma declatr multumita de performantele ei.
Nu-ti face griji cu legumele, in timp le va accepta. Sfatul meu este sa nu ii raresti mesele de san asa ca antrenament; eventual lasa-i lapte muls daca poti, daca nu lasa o cutie de lapte de praf sa sara cu biceronul cand il adoarme. Este posibil ca de la persoana care il va ingriji sa accepte biberonul foarte usor. Spre exemplu, Anda bea apa din biberon gratie soacra-mi si mi-a folosit foarte bine la drum lung! SI initial refuza biberonul, nici nu stia sa bea din el. Ei bine in 45 de minute de pplimbare a prins spilul.
Legat de papa acum: e posibil, cum spunea si anamona, ca de la alte persoane sa manance mai mult si mai bine. Nu mananca din prima? Ramane alternativa biberonului, a canitei sau a altui vas. Copilul nu va muri de foame in niciun caz si nici nus e va chinui. Sa rogi persoana cae va sta cu el sa incerce diverse combinatii de fructe/ legume care parsaii placa mai mult. Dureaza putin pana invata ca mancarea e de mancat si nu fitza. Cat nu poti sti, e vorba de copil. Pune-i ulei/ unt, chiar smantana sau iaurt in piure, nu e un capat de tara si in principiu nu va pati nimic. Incearca de asemenea usturoiul (anda a mancat ft bine dovlecel cu usturoi si nu mai stiu daca unt sau smantana. Mamicile au mai folosit si chimen, sau coriandru. Important este ca, atunci cand gusti din mancare, sa ti se para si tie mancabila desi asta nu prea e un standard bun cand e vorba de bebelusi.
Am impresia ca lui bebe ii place mancarea dulce, poti incerca si alte combinatii delegume indulcite cu un praf de glucoza (sau pune mai mult morcov si cartof dulce in compozitie.
Si, mai ales, nu te pierde cu firea, asteapta-l, eu traiesc cu impresia ca nu toti copiii percep mancarea solida ca pe un suport contra foamei la inceput. Lasa-l sa exploreze, sa-si bage gherutele in mancare, da-i de pe degetul tau sa pape. In sfarsit, asculta-l si pe el, nu insita cand te refuza (poate are chef doar sa suga, sau sa doarma in acel moment cand incerci tu sa-i dai masa de solide). SI dac aintr-o zi esuezi, ai mereu a doua zi. Chiar daca vei lucra a doua zi, afi cineva care ii va putea compoensa lipsa cu lapte si va relua batalia cu mancarea.
Dar, serios, mi se pare ca u de fapt ai un mancacios acolo. Imic er scuze anda nu doarme si n-am timp sa mai corectez, eu nu ma uit pe ecran cand scriu (hahal IT'sta nu?)
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
b de la bebe, blog...
babymom75 spune:
Marinush, salutare si tie! Imi amintesc de tine. Ca sa te cunoastem mai bine intra si tu mai des si spune-ne depre voi. Sau te sperie discutiile astea care uneori iau o intorsatura nu tocmai placuta?
300, eu am vazut postarea lui Ciufik, dar n-am avut nimic de comentat. Adica pt. un bebe de doar 6 luni s-un pic si alaptat chiar e OK. N-as schimba nimic.
Ciufik... doar rabdare iti recomand, ca o sa-si creasca singur portiile si va invata sa aprecieze si gustul legumelor.
Mama lui
Dragos si a lui
Victor
anamona spune:
Ciufik, iti vorbeste o mama de copil de 8 luni ce face mari nazuri la mancare, care pe deasupra se duce si la servici si alapteaza in restul timpului :)
ce pot sa iti recomand e sa ai multa rabdare si sa nu fortezi.
De procedat ai procedat bine, pe la 7 luni ai putea sa ii introduci si carnita in legume si poate o sa le accepte mai bine.
Thea nu a acceptat nici un fel de biberon, am incercat tot soiul, de vreo luna insa vrea sa bea direct din pahar ca un om mare. Pana sa se invete cu paharul, a baut in lipsa mea, laptele meu (pompat in prealabil) cu lingurita.
Un singur punct ti l-as supune atentiei: in lipsa ta de acasa trebuie sa bea ceva pt ca risti sa se deshidrateze.
daca mai ai ceva de investigat, feel free.
babytza spune:
Ramo eu am facut capitol nou in ideea ca se vor calma spiritele....oricum l-am facut o ora mai tarziu dupa postarea ei. Eu personal nu am stiut ce sa ii raspund, am preferat sa las mamicile care inca mai alapteaza sa o sfatuiasca cum e mai bine sa faca 
Babytza si puii
Valentina
David
Poze
anamona spune:
babymom, thea a avut azi 4 scaune: doua de consistenta mustarului (cel de dimineata si cel de la ora 17) si 2 mai gelatinoase (unul la 11:30 si unul pe 20).
nu imi dau seama daca e mai bine pentru ca nu a prea mancat....
In schimb iau mai trecut din bubite.
a refuzat morcovul (cred si eu bleah asa simplu) in schimb a baut vreo 60 ml zeama de supa de morcov.
A mai mancat vreo 70grame de cereale cu lapte si a baut vfreo 100 ml de lapte.
Asta cat am fost plecata la servici, dupa aceea doar am alaptat-o pentru ca a refuzat babana...
Am reusit sa dau si de doctorita, crede ca bubitele ar fi din cauza galbenusului si scaunele dese din cauza untului. Mi-a recoamndat sa ii fac supa de radacinoase.
Ma intreb insa daca as putea sa ii dau putina carnita? Abia incepuse sa manance ca lumea si imi e teama sa nu se dezvete.
Oricum daca refuza si maine legumele, o sa ii zic bonei sa incerce cu marul ras.
Oare ar fi bun si marul cu afine de la Hipp?
babytza spune:
La multi ani Vio !!!!!!!!!!!! Sa fi iubita si sa te bucuri de printesica ta !!!! O zi frumoasa !!! 
La multe lunite Mina de Andreea and , Bianca de Raluca , Raducu de Cristina !!!! 
Babytza si puii
Valentina
David
Poze
babymom75 spune:
| Citat: |
citat din mesajul lui felicic76 cartonase????? dupa fazele de la odisee si de la scutece, eu chiar uitasem de existenta lui Big Brother |
Adica cum?? Sa inteleg ca exista un Ochi care ne supravegheaza in permanenta??? Nu prea-mi place...
Si... discutii de astea aprinse, cu iz de cearta au mai fost si inainte, la odisee? Eu intelesesem ca acolo era o atmosfera idilica, care s-a stricat abia acum decand au mai aparut fetze noi. Chiar ma simteam usor vinovata... eu fiind printre "prospaturi"
Mama lui
Dragos si a lui
Victor
babymom75 spune:
Anamona, da buna idee sa incerci mar + afine de la Hipp. Oricum mie nu mi se pare prea grava problema. Poti sa incerci si morcovul fiert in combinatie cu mar ras.
Mama lui
Dragos si a lui
Victor
babymom75 spune:
Fetele care ati facut comanda la Bimbo, stiti ceva? Cam cand soseste comanda???
Mama lui
Dragos si a lui
Victor

cartonase????? dupa fazele de la odisee si de la scutece, eu chiar uitasem de existenta lui Big Brother