Cum se ajunge la ruinele din Petra(Jordan)?

Cum se ajunge la ruinele din Petra(Jordan)? | Autor: blackpanterro

Link direct la acest mesaj

Buna,

m-ar interesa sa aflu daca se poate ajunge la Petra cu masina. Zborul pana acolo ar fi foarte scump din Europa, noi suntem calatori cu buget mic :), si ne gandeam sa mergem in Egipt si de acolo sa inchiriem o masina dar cand caut ruta pe google maps nu imi da nici un rezultat. Pe harta se vede ca zona e foarte muntoasa dar chiar sa nu existe drum care merge acolo?

Daca a fost cineva poate vrea sa impartaseasca calatoria. Petra e una din destinatiile unde as vrea sa ajung cat de curand.

Multumesc!

Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

PAntero, du-te pe forumul LonelyPlanet, vei afla tot ce te vrei acolo, nu aici pe DC. Pe vremuri l-am folosit mult, acuma eu folosesc unul francofon in pregatirea unei calatorii, presupun ca nu te intereseaza sa-ti dau numele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Multumesc de raspuns. Daca e in franceza nu ma ajuta ca nu ma prea pricep dar as putea sa traduc cu google translate.
Problema e ca am cautat ruta pt masina si nu gasesc nimic din Egipt.O sa ma uit si pe Lonely Planet.

Adriana si Aidan - 4 ani

"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Nu cred ca poti ajunge pe uscat,n-ar trebui sa treci prin Israel?MAi bine cu feribotul din Egipt, pana la Aqaba si de acolo cu o masina inchiriata spre Petra!
O sa ma interesez la o tipa care sta in iordania si o sa-ti spun!

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Da am vazut ca trebuie trecut prin Israel.Oare sa fie probleme? Nici nu stiu daca trebuie vize...Cred ca pana la urma tot mai bine e cu avionul...Lufthansa zboara din STR pana in Amman cu $1979 pt 3 persoane dus-intors. E scump totusi daca trebuie sa punem si hotelul la socoteala.
O sa ma mai interesez si eu ca e tare frumoasa destinatia asta.

Multumesc mult!

Adriana si Aidan - 4 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Petra este departe de Aman, cam 4-5 ore.
Oricum, merita cheltuiala, e minunat...

Corina

Mergi la inceput

Corina, ai fost acolo? Imi poti povesti putin te rog? Despre hoteluri, drumuri, cheltuieli.Scuze daca iti cer prea multe dar incerc sa fac o estimare la cat ar costa 1 saptamana acolo. 4 ore de condus nu e mult, noi suntem obisnuiti cu drumuri foarte lungi in masina, cam asa am calatorit in mai toata Europa. E cel mai ieftin pt noi si preferam asa chiar daca e obositor.

Adriana si Aidan - 4 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Black,cauta si aici:
http://ro.skyscanner.com/

Iti iei cu escala la Amman si iesi mai ieftin in jur de 1000E,depinde de perioada,etc.Sau prin istanbul,si de acolo au zboruri ieftine.

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Eu am fost acolo cu treaba, adica nu in concediu, am stat doar 4 zile, asa ca din pacate nu prea te ajuta experienta mea. Am stat la un resort Movenpick (sper sa fi nimerit cum se scrie) la Marea Moarta. Pretul pe noapte a fost 120euro, in camera standard in cladirea principala (pretul a fost cu un discount pentru grup). Taxiul Aman - resort (cam 1 ora distanta) a fost 45 euro. Mancarea la resort, cam cu 20 euro mancai bine. Sunt sigura ca in orase mancarea e mult mai ieftina.
Am fost la Petra in excursie, adica ne-am dus..vizitat..intors..a fost super obositor. Dar, dar...este asa de impresionant...ca a meritat. Eu personal cred ca trebuie sa mers mai multe zile la rand ca sa poti vedea totul pe indelete. Exista bineinteles o taxa de intrare, nu mai stiu exact parca 41 dinari jordanieni (1 dinar jordanian e cam cat un euro).
Luati-va incaltaminte comoda, e mult de mers pe jos. De la intrare pana la primele "cladiri" e distanta mare.
Mai revin.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikim spune:

Eu am fost in luna de miere pana in sudul Iordaniei. Sunt pasionata de lumea araba si sotul meu mi-a satisfacut aceasta placere si curiozitate.
Pe atunci nu aveam masina, asa ca am mers cu autocarul prin Turcia si Siria, iar in Iordania cu o masina inchiriata.
Este superb la Petra, trebuie neaparat sa ajungi sa vezi pe viu cum este acolo.

Mergi la inceput

Multumesc mult fetelor!

M-am uitat si eu pe booking.com si am vazut ca in perioada de iarna poti gasi hoteluri de 3 stele cu reviews de 7.5 din 10 la preturi de 200-300 euro pe 1 saptamana.
Taxiul mi se pare enorm de mult, oare o masina inchiriata e mai putin daca e luata din aeroport?Europcar sau Budget trebuie sa functioneze si acolo sau?
Ma uit pe net sa vad daca pot gasi pachete pt Jordan si Petra.

Avem de ales la anul intre Scandinavia(vrem un tur al oraselor principale din tarile scandinave) si Jordan si mai intra in calcul si Aidan care atunci va avea 5 ani. Nu stiu cum e mai bine pt el...eu le vreau pe amandoua :))

Adriana si Aidan - 4 ani

Mergi la inceput