Maple-syrup babies - mamici de Canada (4)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Diana, daca vrei sa miste bebe trebuie sa mananci bine si la scurt timp incepe sa exerseze. Stiu asta de la infirmierele de la CLSC, si eu aveam senzatia ca nu misca intr-o dimineata si m-am deplasat pana acolo sa-i asculte inimioara. Functioneaza.

Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maya.maya spune:

va salutam fetelor!
Suntem bine si am inceput sa fim tare grasunei! Astazi am facut 3 saptamini si am luat deja in greutate 800 de grame.
Greu tare sa gasesti un pediatru pe aici. Dupa zeci de telefoae azi dimineata am dat de unul care ne primeste dar tocmai pe 26 septembrie. Restul daca avem probleme ne vom duce la CLSC... dar e cam naspa.
Diana hai curaj mai ai putin!
Simona stiu ca poti continua concediul cu CSST dar eu deja am intrat in conediu de maternitate. Dupa cel termin si daca mai alaptez inca voi aplica .Aplicatia am facut-o si eu tot pe internet exact in ziua cand am terminat celalalt concediu.
O sa trebuiaca sa le trimiti un releveu d'emploi in 4 saptamini pentru a stabil cati bani vei lua.
Va las acm ca sa trezit banditul asta mic... si are o foameeeee....
la toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ica 1975

Diana, daca vrei sa miste bebe trebuie sa mananci bine si la scurt timp incepe sa exerseze. Stiu asta de la infirmierele de la CLSC, si eu aveam senzatia ca nu misca intr-o dimineata si m-am deplasat pana acolo sa-i asculte inimioara. Functioneaza.

Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!


Ica Pai asa a fost azi, ca m-am trezit la 6.30 si am mancat la 8, abia dup-aia l-am simtit, dar de obicei cand ma trezesc si incep sa ma foiesc incepe si el la fel in burta. Dar golul ala din burta si senzatia de burtica usoara m-a speriat si am pus-o imediat in legatura cu lipsa miscarilor lui.
Of, deja incep grijile ... tura a doua

Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si +37s cu

"Life's a journey, not a destination"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Maya.Maya felicitari pentru mancacios !
Ai dreptate cu pediatrii, mare problema, eu am deja unul de la Victor dar devine din ce in ce mai greu sa iau un rendez vous pentru o vizita de rutina. Acum de exemplu, Victor a facut doi ani la sfarsitul lui iulie si abia la inceputul lui octombrie am rendez-vous pentru vizita de doi ani. Asistentele mi-au motivat ca nu are nici un vaccin de facut deci nu e graba. Si ca daca e vreo problema putem sa venim oricand sa vedem doctorul de garda de la clinica (asta e marele avantaj aici, singurul care ma linisteste).

Dar stiu ca atunci cand s-a nscut Victor si nu aveam inca medic pediatru, asistenta de la CLSC care l-a vazut, mi-a spus ca trebuie vazut de un medic pentru ca ei i se pare cam galben (mie mi s-a parut cam aiurea cum se uita la el, dar deh, de unde sa stiu eu ce culoare trebuie sa aiba bebelusii???). Eu i-am spus ca am sunat la toti medicii dupa lista CLSC-ului si ca nici unul nu primeste pacienti noi si ca am o promisiune de la cineva ca ma ajuta dar dupa ce vine din vacanta (eram in iulie-august, ideal sa nasti atunci).
Iar asistenta de la CLSC care a venit cateva zile la rand sa analizeze "gradul de galben" al pieli lui Victor mi-a zis ca nu are voie sa recomande vreun medic dar stie unul care tocmai si-a deschis cabinet si primeste pacienti, plus ca are de doua ori pe saptamana clinica fara rendez-vous. Si asa am ajuns la un nene doctor african, care mie mi s-a parut ok, care l-a cantarit si l-a examinat pe V cand avea vreo doua saptamani si uite asa am facut si prima vizita la pediatru.

Asa ca nu ezita sa folosesti resursa asta care e CLSC-ul chiar daca va trebui sa mergi la ei de cateva ori si sa te plangi ca nu ai pediatru, etc. Pe mine m-au ajutat enorm cu multe chestii, incepand cu cursurile prenatale si pana pe la 9 luni am fost la ei la tot felul de activitati si mi-am facut si ceva prietene pe acolo.
Primul vaccin presupun ca o sa-l faci la CLSC, nu ?



Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si +37s cu

"Life's a journey, not a destination"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

mi_ro, mersi mult de amanunte! Forma lunga am comandat-o, dar vad ca nu mai vine odata... Chiar ar trebui pusa info ori pe prima pagina, ori pe contul comun.

Simonna, da sa vaz poza zarzarei, ca-ti dau na-na daca nu, dupa cum ai descris-o io crap de excitement!!!
Carpele alea dreptunghiularo-patrate se numesc "receiving blankets" si le folosesti sa infasezi bebelusa in primele zile/saptamani. Dupa care, cum doresti. Eu unele i le pun la kur acum, ca din cand in cand ii dau o pauza funduletului de la chimicale si il pun in carpe, altele le folosesc la baie, ca el nu sta sa-l imbrac imediat dupa... doar scutec si la masa, frate.

Apropos, Mona, la fix merge impaturitul ala al meu la scutecele refolosibile, n-a scapat inca niciodata nimic pe langa. Unele pe care le-am luat au fost patrate.

Diana, se vede ca esti cu consemn de disconfort, asta-i semn ca urmeaza sa nasti curand, am invatat de la odisee. Care cum se face mai imposibil de mare si nu se mai poate misca, isi intensifica activitatea pe forum. da' ma bucur ca te-ai mai usurat.

Eu iau diapersii de la walmart, loblaws, etc. O fi asa mare diferenta cu costco? O sa ma uit, ca am card. Good point totusi! Desi la cum am schimbat noi marimile pana acum n-ar fi meritat. Plus ca la inceput nu stii cat de mare va fi bebe la nastere, eu am luat doar o punguta inainte.

Va dau si io un pont, hehe, pt alea de cred in puterile miraculoase ale berii in cresterea productiei la Fulga. La walmart au una de-i zice Becks, atentie cu 0.0% alcool (ca mai e si cu 0.5% si-i zice ne-alcoolica), barbatul meu se jura ca e super, ca e ca aia adevarata, si fiu-miu chiar a confirmat, in sensul c-a luat 2 beri la un prieten si pana nu i-am zis, habar n-a avut ca-i de-aia. Acum eu nu-i fac apologia, ca eu nu beau deloc, dar asta o consum din cand in cand ca medicamentul, ochii inchis si jap pe gat, dar am zis ca poate mai sunt pe-aci interesate.

Pupaturi!


Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Ziua...

Diana, petite neintelegere apropo de sensul cuvintului "pampers" :) CGE si cu mine ne-am crescut bebeii in Ro, unde toate "scutecele de unica folosinta" se numers, generalizat, "pampers". Recte: "De care pampersi ai cumparat?" "Pai, am cumparat Huggies" :)) (Un pic ca rimelul, care si-ala-i marca da' a devenit substantiv comun din propriu). Asa ca, personal si din obisnuinta, in gura mea pampers = diaper (de unica folosinta).
Ma bucur ca esti bine, eu am stat pe picioare cu cirpa uda pe care-o fluturam ca pe cravata de pionier sa se mai racoreasca si asa mi-au trecut zilele in care deste'le de la picioare aratau ca si castraveciorii aia dulci, conservati in nu's ce de la magazin :)

CGE, sarmina, chiar am un Costco in program vineri, dupa ce duc copilul la scoala (maaaaaare timpenie inceputul asta de scoala vineri!!!!!)

mQQm, de cind ma intreb moi ce spanac sint alea receiving blankets :)))) No, amu' stiu. Jur ca pun poza, da' nu azi, ca tare greu respir, nu-s ce simptom mai e si asta, ca Miss Z. e jos, nu apasa pe nicaieri, doar pe vezica, adicatelea n-are-a face!

Maya, eu zic ca se poate iesi de pe maternity si re-intrat pe csst ACUM, nu cind termini maternity + parental. N-ai luat bani mai multi pe CSST? Eu de-aia vreau sa ma intorc pe CSST asap, chestie de venit. Daca cumva nu mai poti alapta, sau nu mai vrea Junior, te intorci pe maternity, respectiv parental. POti sa faci asta atita vreme cit bb are sub un an.
Eu am sunat si la RQAP si si la CSST si mi-au confirmat ca pot sa ma stramut asa. Suna si tu, uite-asa incrucisam info si stim mai bine. Vorbeste cu doctorul tau sa-ti dea certificatul ala cum ca esti apte de travail dar alaptezi.

Apropos de miscat dupa mincare... noua ne place inghetata la max. Indiferent cit s-ar fi zbenguit, daca ii bag un castronel de inghetata se bucura teribil (imi misca mie toate alea, dar e tare haioasa!)

De consemnat ca parca nu mai am contractii asa rele, cel putin in ultimele trei zile aqm putut sa ma misc... Drept ca ieri la casa la Walmart mai aveam putin si ma asezam pe jos, dar mi-a trecut.

Mona, mai tii minte unde ai cumparat centura aia de dupa? Ca la ce strat de grasime pe burdihan am dezvoltat plus una bucata prima nunta la f. scurt timp dupa ce vine bebe clar imi trebuie ceva sa ma adun :))

Good, pupam acum!
Simonna





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Hai promiteti ca ma iertati ca am tradus 'couches' cu Pampers.
Dar noi pe mandra numai cu pampersi Huggies am crescut-o, cand era mica se irita de la scutece Pampers din Ro si cand am vennit aici scutecele cu printese erau Huggies.



Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Noi ne-am potolit cu fortatul lui Marc. Acum sa vedem cu reactioneaza noua gradinita. Dar dupa ce l-am auzit plangand in somn( el in mod normal rade in somn) si striga «nu apa»( asta spunea cand facea pipi pe el in chilotei) am zis sa o lasam iar mai moale. Plus ca am observat ca el efectiv nu are reflexul si constiinta necesara. Adica vorbea cu noi si dintr-o data pisssss pe jos....Nici macar nu a clipit!!!! Acum suntem la faza stat mult pe olita...Obisnuitul cu ea... Ca la bebe mici

Diana la mine la gradinita au inceput sa-l atraga spre toaleta abia pe la 2.8 luni. Si au facut asa de «bine» ca acum urla daca ma apropopii cu el de WC...Nu stiu cum l-au speriat in halul asta. Nu ca ar fi Marc dificil de speriat

Vroiam sa va povestesc cum era sa se nasca finuta lui khristin in masina.... Dar nu vreau sa va speriiM-a sunat mamica fericita, are un copil cuminte tare.... Si mi-a povestit cu a ajuns ea la spital cu dilatatie 10 si capul i se vedea deja..... BRRRR!!!!
Tineti cont ca drumul pana la spital e de vreo 20-25 de minute cand nu e trafic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Io zic ca daca te pornesti de-acasa cand sunt la 10, hai 7 minute contractiile n-ai cum sa nasti in 25 de minute. Da' mai stii?!

Ia uite aici dilema... fie-mea a fost rugata sa vorbeasca cu pepitul in engleza si refuza. Ce parere aveti?

Si ca sa va arat de ce ne hlizeam noi de ne durea burta acu cateva seri, cititi aici! Pe langa faptul ca l-a scris fara stirea nimanui, mi-a facut un snapshot de milioane. Are insight fata!

Eu zic ca e tare bine pt un copil care a mers la day-care aici de la 1 an si-un pic, care n-a avut bunici aici si care a mers doar in vizite scurte in Ro, deci care a prins din zbor tot, dar nu-i e ei mai usor in engleza?
Eu nu o prea corectez, ca sa n-o descurajez, cu noi doar in romana vorbeste, dar ma gandeam ca ar pushca pepi 2 iepuri deodata, nativ. Ori nu? Ce mai dilema am eu si asta mic nu pricepe nimic oricum inca...

Take care burtici ramase pe baricade! Pup bebelusii si copilasii mai mari! Mai dati un semn mamicile lor...


Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia79 spune:


Salutare fetelor !

Nu am mai scris de un car de ani , vad ca sunteti bine toate si bebelusii din dotare la fel . Eu am tot alergat (vorba vine ) dupa diverse ca sa termin lista de cumparaturi si cu multa satisfactie ma declar aproape gata. Am doua prietene care au nascut luna asta prin cezariana, nu va spun ce bobocei frumosi au .

MQQM, merci pt informatiile legate de ceaiul de frunze de zmeur. Imi voi lua si eu, incepand cu sapt 37

Diana, wow, esti atat de aproape. Nastere usoara si pui sanatos iti doresc . A, si ma bucur ca bebe s-a intors cu capusorul in jos. Si eu astept rabdatoare sa faca fetita miscarea asta .

Simonna, vad ca ai contractii dese zilele astea. Eu sunt la prima sarcina asa avansata, imi spui si mie daca sunt si dureroase contractiile? Si cam cat de des le ai? Merci . Eu am gasit muulte hainute frumoase de fetite pe la reduceri la Mexx, Zara, Bo-bebe . Eu ca detergent pt bb folosesc Tide fara parfum (Wallmart), iar despre balsam nu cred ca e indicat in primele luni. Legat de pampersi, eu am luat un pachet New Born si unul marimea 1.

Mona_B, merci pt site-ul cu vaccinurile, offf ... e o decizie asa de grea ce vaccinuri sa alegi, cel putin asa mi se pare acum .

Mi-ro, multumim pt info despre certificatul de nastere romanesc. Am si eu o intrebare stupida: la ce ar putea sa ne foloseasca certificatul romanesc? Nu va suparati ca intreb...


Simonna, imi explici si mie cum e cu CSST? Trebuie sa fii pe el inainte de a naste sau cum? Nu am mai auzit de chestia asta si ar fi minunat sa pot prelungi concediul de maternitate .

Bebei sanatosi si mancaciosi la toate fetel

Diana, spui cand sa ascoatem agitatele, oki?



35+
in curand mamy de Sofia scumpa

Mergi la inceput