Maple-syrup babies - mamici de Canada (4)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Simonaa-esti bine, sper ca da,da-ne un semn cat de mic..
Diana-sa va distartzi diseara si LA MULTZI ANI! Nastere usoara si un bebe de nota 100!
Romanizta- cum mai e Mara,si-a revenit cu kk?
mQQm- stiu ca e greu cu daycare,dar face parte din societatea canadiana in care traim,nu
Mona- eu nu cred ca asternuturile ecologice ajuta prea mult, cum si la mincare e discutabil care sutn intr-adevar 100% organice, si noi incercam sa mincam cat de mult organic,numai ca atunci cand copii nsotri intra in colectivitate, tb sa fie pregatiti si la ce nu e organic, ca nimeni nu le va da ce e cel mai bun sau ca "la mama acasa", asa ca mare grija..Eu stiu parinti patiti din cauza ca copiii nu erau obisnuiti cu anumite feluri d emincare, au facut intoxicatii alimentare urate, asa ca eu din cand in cand le mai dau si mincare normala, la o adica cine imi garanteaza mie ca pamantul in care au crescut legumele e fara ingrasaminte si altele..dar ma opresc ca nu vreau sa creez discutii.
Copiii mei sunt la socrii si SOACRA E INDRAGOSTITA PESTE URECHI DE ALEX-cica e cel mai dulce,scump si intelegator dintre toti 3, asa ca iar Emma face pe mama si profesoara cu verisoara-sa,e distanta de 2,3 ani,dar de...e in elementul ei ca sa zic asa

Denisa cu Emma Andrea 3,5 ani si Mark Alex 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Bebe s-a intors !!!!!! E cu capul in jos asa cum trebuie sa fie, manca-l-ar mama ca tare mi-a mai dat emotii (oare mai e posibil sa se intoarca iarasi de-acum ?)

Am fost ieri la dna doctor si numai vesti bune mi-a dat. Mi-a mai facut o ecografie acolo la cabinet ca sa ma convinga ca e asezat cum trebuie (ca eu tot nu credeam ca s-a produs minunea) si s-a uitat si la concrescenta aia de care mi-era frica sa nu fie cine stie ce minune de buba. Si cica nu e nimic aiurea, cica ar fi o bucata din himen Ce sa mai, sunt franjuri deja si nici n-a iesit mandrul/mandra !

Mi-a dat rendez-vous pe 27 august si mi se pare asa de departe data asta si parca mi-e frica sa nu nasc pana atunci. Tare mai sunt ciudata cu feelingurile astea, ca doar n-am nici contractii nici alte simptome, dar asa simt eu ca o sa vina mai devreme.

A, si ce nu mi-a placut a fost ca asistenta mi-a dat mie sa-mi fac recoltarea pentru testul ala pentru streptococ, la Victor tin minte ca doctorita a facut-o. Parca vad ca ma suna sa-l repet ca nu e concludenta proba sau mai stiu eu ce ...

Denisa, asa e cu bunicile sunt terminate dupa baieti, eu nu ma intelegeam cu mama sa-l lase singur in camera sa doarma la pranz, voia sa stea cu el pana adormea si de multe ori dormeau impreuna ca cica respira asa de linistitor Dar i-am respectat dorinta (desi i-am spus ca nu sunt de acord cu faze din astea) pentru ca era in vacanta si pentru ca petrec atat de putin timp impreuna.

Ma duc sa fac ceva de mancare sa avem pentru weekend si apoi ma pregatesc de intalneala !

Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si +35s cu

"Life's a journey, not a destination"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Wow! Asa-i de bine cind intru aici si sint pagini intregi scrise si lumea are ceva de spus!!!! E clar ca, dupa nastere, mamicile isi iau o pauza de forum, ca ce sa faca, na!, dar pe urma sa intorc si ne spun si noua! Cool!

Merci de chestiunea cu ceaiul de zmeur, o sa beau mai incolo, chiar nu mai stiam ce sa fac cu el. Acu', daca nu ma ia prea pe nepusa masa toata treaba, o sa imi fac sa-l beau pe parcursul travaliului si pe urma. (Asa-s da "dashteapta" zilele astea ca, pina n-a zis mQQm numele englezesc, eu nu mi-am dat seama ca vorbim de banalele frunze de ZMEURA... Mi se parea asa.... misteriozo-fantezist cuvintul ZMEeeeUR... Cred ca e cazul sa nasc, poate mai e o sansa sa ma fac bine!!!!! :))))

Eu am zile bune si zile rele, depinde f. mult de cit ma enervez in ziua cu pricina! Ieri am fost la un parc acvatic, nu ca as fi folosit fo' instalatie de-aia alunecoasa, am stat la umbra pe sezlong si-am constatat ce baba sint - adolescentii de azi sint culmea, dom'le! :)) - si a fost super, abia daca am avut vreun fir de contractie.

Cu o zi inainte, insa, m-am enervat de cu dimineata, de cind am facut ochi aproape, am dus-o tot intr-o contractie, inca mi se parea ca acum-acum scoate capul, pur si simplu la unele contractii aveam impresia ca impinge deja cu capul si-mi distanteaza oasele bazinului. Asa ca acum sint la regim de non-enervat, de azi dimineata sint super-bine si e deja zece jumatate, n-am avut decit contractii mititele :)

Mona, unde, frate, hainute de fetite????? Ca eu unde ma duc nu vad decit pt. baieti!!!! Tot ce e portocaliu are si niste maro, ce e rosu are si bleumarin, ce e galben are mustar, pe body-urile colorate altfel decit roz scrie "little brother"... I'm loosing it!
M-am lipit, pina la urma, dupa nu-s cite magazine si mult roz, de ceva body-uri si citeva cirpe de-alea cu miini si picioare, cit sa am daca Miss Z. se hotaraste sa ne dea ziua buna mai devreme decit e cazul. Si saptamina viitoare sap in capitolul 2 dupa lista de spital :)

Ce detergent folositi pt cirpele celor mici???? Si puneti si de-ala... care inmoaie rufele? Ala de se chema cocolino in Ro... Nu-s cum ii zice ca eu nu folosesc, gasesc ca mirosurile sint prea tari!

Ah, si ce model de diaper ii iau in prima faza? (Ca eu astept sa vad ce tip de copil am, daca-i de-ala model "broasca testoasa" atunci ma bag la ecologice, dar daca nu ramin la alea clasice si incerc sa compensez pe alta parte.

Gata. Ma duc sa cumpar rechizite, mama ei de scoala!!!!

Pardon, uitam:

Maya, termometrul usurel si f. putin bagat in fundulet, cum zice Denisa. Si, chiar daca pare ridicol, codita de muscata. Floarea aia rosie de aveau absolut toate bunicile in Ro in ghiveci. Rupi o frunza cu codita cu tot de pe tulpina si bagi codita in popou. Stiu ca e anapoda si suna ca din secolul lu' mam'mare a-lu' mam-mare, da' jur ca functioneaza!
Cica alea, supozitoarele, creeaza un soi de dependenta, ca de fapt stimuleaza muschii aia de la fundutz si atunci, daca folosesti prea mult supozitoarele, muschii nici atit n-or sa mai stie sa lucreze.

Bon, acu' ma bombane Atomix ca i-am ocupat computerul si eu inca n-am fost pe Sezatoareeeee...

Simonna

Edit: Diana, ura, cuminte bebel, ce frumos s-a intors el la timp!!! Te pup in persoana peste citeva ore!

Mergi la inceput

Simonna, raspund acum ca ti-am citit mesajul, daca o las pe mai incolo iara n-apuc sa raspund...

Detergent eu folosesc acelasi ca pentru noi, Tide lichid. La Victor tare m-am stresat cu detergentul ca gasisem unul delicat pentru copii (nu stiu marca dar iti sare in ochi ca e cu un copil ceva pe el) doar ca tocmai ne cumparasem masina noua de spalat pe care scria sa-i pui numai detergent tip HE (high efficiency) iar asta de copil nu avea mentiunea asta asa ca l-am lasat balta. Am intrebat pe tipa de la CLSC care a venit sa-l vada pe V dupa nastere si de care m-am apropiat foarte mult si careia ii puneam toate stupiditatile de intrebari pe care le aveam pana a facut Victor vreo sase-sapte luni, si apropo de detergent mi-a zis sa nu ma stresez prea mult, sa pun tot din ala ca pentru noi, cu conditia ca rufele lui sa fie spalate separat, sa nu pun "Coccolino" nici fasii din alea in masina de uscat, si sa ii dau un "extra rinse" la sfarsitul spalarii.

Pentru inceput eu am cumparat Pampers din aia fara buric (sunt decupati un pic in fata), am luat doar un pachet ca nu stiu dimensiunea bebeului si la Victor ramasesem cu stoc de pampersi care ii ramasesera mici. Dar n-am inteles, cum e ala model "broasca testoasa" ?

Mergi la inceput

Diana-ma bucur ca ai venit cu vesti bune, sa mai stea bb acolo cel putin 3-4 sapt si sa ramana asa pozitionat.
Simona-ma bucur ca esti bine, legat de detergent am folosit pina la 6 luni ZERO- fara arome si altele, e ultrasensibil pt bebei-si normal ca am spalat haineel mereu separat la copii,fata de ale noastre.
Legat de pampers, eu am luat mereu 1 pachet de nr 1, oricum dupa primele 3-4 sapt a trecut la nr 2, Emma adica- imi placeau si cei rosii de la hugghies mie, mai ales ca dc te inscrii la ei pe site primesti mereu cupoane, la fel ca si la enfamil- in caz ca ai nevoie de formula dupa 6 luni
Weekend fain va doresc si balaceala placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Ma scuzati ca dau buzna, va mai urmaresc din cand in cand ca-mi sunteti tare dragi, incepand de la titlul asta dulce! Dar nu prea am timp de scris...

Simonna eu deterngent i-am luat Ivory. Are un bebe pe el si cica e pentru pielea sensibila de copii. Cel mai important e sa-i dai dubla clatire. In nici un caz sa nu-i pui balsam, asta e cel mai toxic. Al meu insa tot a facut dermatita atopica si cu Ivory si cu clatire dubla cu tot, si doctorul mi-a zis ca de la detergent. Cand i-am zis ca spal cu acelasi detergent de cand l-am nascut si dermatita i-a izbucnit pe la 6 luni mi-a zis ca din cauza detergentului meu, a hainelor mele mai bine zis care se ating de pielicica lui. In fine, cred ca am sa incerc acum unul bio sa vedem ce rezultate are.

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)
"Vos enfants : vous pouvez vous efforcer d'être comme eux, mais ne tentez pas de les faire comme vous" Khalil Gibran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Doloress
eu deterngent i-am luat Ivory. Are un bebe pe el si cica e pentru pielea sensibila de copii. Cel mai important e sa-i dai dubla clatire. In nici un caz sa nu-i pui balsam, asta e cel mai toxic. Al meu insa tot a facut dermatita atopica si cu Ivory si cu clatire dubla cu tot, si doctorul mi-a zis ca de la detergent. Cand i-am zis ca spal cu acelasi detergent de cand l-am nascut si dermatita i-a izbucnit pe la 6 luni mi-a zis ca din cauza detergentului meu, a hainelor mele mai bine zis care se ating de pielicica lui. In fine, cred ca am sa incerc acum unul bio sa vedem ce rezultate are.

Mi-am notat. Si concluzia e ca ar trebui sa spal toate rufele cu acelasi detergent???? Macar in prima perioada, citeva luni. Sper sa nu uit de dubla clatire, ca de asta nu m-am folosit veci! Da' ma obisnuiesc eu! (Ah, si mai spune-ne, avem si categoria Alumni!)

Denisa, o sa ma uit dupa Huggies rosii, dupa ce trec de etapa cu buricul (merci, Diana, habar n-am avut ca exista pampersi cu buricul decupat, la Radu - acu' 10 ani, dreptu-i - taiam cu foarfeca :)

Diana, "broscuta testoasa" e dintr-un desen animat la care ne uitam in Ro, dar la noi a devenit intr-atit simbolul orelor fixe ca l-am folosit involuntar si fara sa dau explicatii. (Ca broscuta asta avea un ceas la mina si, indiferent daca se tira prin nisip sau inota, cind clincanea ceasul ala ea zicea "O-oooo, mi-e foame" se oprea si scotea ceva de papa din carapace... Mie cel mai mult imi placea cind zicea "O-oo, time to sleep" si, in secunda doi, isi tragea capul si labutele in caparace si se ducea de-a dura pe unde apuca!

Asta-i. Azi a fost o zi cam "contractzie-oasa", cred ca am o zi buna si-una nu, bine ca a fost ieri ok, ca am avut baby shower (si am venit sa ma laud :)) Relatari pe Sezatoare for who's intrested.

Atomix imi cinta ceva cu pumkin bay sau pe-acolo, cam de cind am inceput sa scriu mesajul, doar-doar ma scoate din minti si ii las computerul. Cum am zis ce-am avut de zis, I'll humour him! :)

Duminica placuta,
Simonna

Mergi la inceput

Asa, asa, Ivory, mi-am amintit, dar tot mi-e frica sa-l bag la masina asta de spalat, la cati bani am dat pe ea mai bine spal de mana (just joking, spalatul de mana la mine este doar o fabulatie, mai bine cumpar haine de unica folosinta).

Simonna, draguta istoria cu broasca testoasa, sa inteleg ca Radu asa a fost ? Pe mine daca ma binecuvanteaza DD cu asa un copil sigur o sa zic fie ca e bolnav fie ca va compensa mai tarziu prin alte "neajunsuri".

Despre baby shower nu mai zic nimic, ca am ramas speechless aseara. Doar la capitolul bebei as mentiona ca dupa paharul de sampanie pe care mi l-am permis, bebe a sughitat vreo zece minute, sa-nteleg ca-i place ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Ladies, azi-noapte din lipsa de somn, ma apucai sa fac sapaturi printre info despre vaccine si iata peste ce dadui: ptiu, ptiu...
http://www.askdrsears.com/thevaccinebook/labels/Vaccine%20News.asp
Nu vreau sa sperii pe nimeni, dar ma framanta rau problema ultimei gaselnite, vaccinul contra gripei porcine, pe care majoritatea guvernelor s-au grabit deja sa-l comande si dupa toate probabilitatile va fi administrat in Canada in toamna asta. Va fi el optional sau obligatoriu? Statistici arata ca aproximativ 60% dintre canadieni ar opta pentru imunizarea asta.
Daca e obligatoriu, o sa ma simt ca mielul dus la taiere. O sa asistam neputinciosi cum sunt impunsi piticii nostri cu substanta "miraculoasa". Apai cum ramane cu respectul libertatii de a alege? a ajuns doar un vis?
Your thoughts?

Mergi la inceput

Diana si Simona- ma bucur ca ati avut fun si ca fetele din montreal v-au surprins placut!

Mergi la inceput