Maple-syrup babies - mamici de Canada (4)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

mQQm, m-am uitat pe Ministry of Transportation si din punctul de vedere al greutatii intruneste conditiile pt. facing forward. Uite aici m-am uitat: http://www.mto.gov.on.ca/english/safety/carseat/choose.shtml#infants

Cat despre certificat de nastere, ai inteles f. bine nu era nici o figura de stil. De ce numai sectorul 1??? N-am habar, dar se pare ca asa s-a hotarat recent. Sint curioasa daca gasim vreun document oficial sa-l postam pe prima pagina FYI.

Denisa, am inceput sa-i dam cam aceeasi mancare cu noi. Ca o victorie neasteptata oarecum, a baut ieri baiatul primii 500 ml lapte din biberon.

Eu sint supi, caci va trebui sa-l dam la daycare pe mititel mai devreme decat am prevazut.

Cristina

Mlle Yasmine et le bébé Chris Anthony

The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romanitza spune:

Felicitari maya!!! Sa va traiasca Lukas James!!!

Noi nu prea ne-am simtit asa bine, cel putin eu, am facut o infectie saptamana trecuta, 2-3 nopti cu febra de peste 39 grade, am fost si la urgente, si la medic, asa ca pana ieri am stat pe antibiotice. Ce e bine e ca am reusit sa alaptez in continuare, iar Mara a luat in greutate peste 500 g intr-o saptamana. Doctorita pediatru a fost f multumita.
In schimb, avem o mare problema cu kk, nu reuseste sa iasa deloc , acum are 6 zile si nimic, saracuta se chinuie ca are gaze, o doare burtica tare... Nu stim ce sa ii facem sau ce sa ii dam. Am fost la medic saptamana trecuta cu aceeasi problema(nu facuse de vreo 2-3 zile) si ne-a zis ca atata timp cat uda cel putin 7-8 scutece pe zi si mananca bine, e ok. Cica se mai intampla asa cu copiii alimentati la san. Acum, nu stiu ce sa mai zic... nu e prea mult sa nu iasa 6 zile bowel movement?Ce sfaturi aveti? Sa cumpar supozitoare cu glicerina? Nu e prea mica la 2 saptamani jumatate sa ii administrez supozitoare?

Eu deja ma simt mai bine, reusesc ca stau si in fund pentru cateva minute, nu mai mai incomodeaza cusatura de jos atat de mult, dar totusi nu e complet vindecata... Eu totusi cred ca febra au fost de la rana de jos... Sper sa imi revin si eu 100%.

In rest, am ramas in urma cu noutatile, o sa ma apuca sa citesc din urma... dar nu stiu cand... chiar nu am timp de nimic.

Vroiam sa o rog pe Donia sa faca o mica modificare , Mara s-a nascut pe 26 iiulie, nu pe 27.

Diana

Va pup fetelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Romanitza-sanatate multa,sa treaca de tot durerile de la cusatura-legat de kk lui bb ,noi ii faceam masaj cu piciorusele si mai ajuta sau f. rar o atingeam cu termometrul,dar f. putin si fiind rece imediat iesea, supozitoare cu glicerine am folosit f. rar si aveau peste 6 luni amindoi-tinem pumnii sa se rezolve.Poze ceva?
Khristin-ma bucur pt progresele culaptele,tin pumnii sa gasesti varianta cea mai buna pt Chris

Denisa cu Emma Andrea 3,5 ani si Mark Alex 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Romanitza, bine ai revenit ! Ma bucur ca Mara suge bine, asta e cel mai important, cu iesitul, eu zic ca se va regla, nu e bine sa intervii pentru ca apoi va iesi doar cu supozitor sau cu ce vei incerca tu sa o ajuti. Gaze si dureri de burtica au si cei care fac caca mai des, poate ca a asimilat mai mult in perioada asta (500 g in 2 saptamani este super bine) si o sa se regleze.
Agitatele mai tineti-le un pic va rog, sa ajung la 37 de saptamani

Eu de cand m-am intors zac, iar bebe se chinuie sa se intoarca, cel putin asta e sentimentul meu, dar nu prea are succes. Deja am inceput sa citesc despre cezariana

Am fost si duminica la turul de spital, m-a cam bagat in priza experienta si incerc sa finalizez ultimele chestii obligatorii pentru venirea noului membru al familiei.

Grija mare acum o am pentru Victor pe care l-am dus de luni la gradi si zici ca n-a mai fost in viata lui acolo, tipa ca din gura de sarpe iar de dimineata cum se trezeste imi spune "nu ghidi !".
Eu stiu ca e greu dupa vacanta, rasfat, toata lumea i-a vorbit in romana si si-a dat si el mai mult drumul la vorbit in limba asta, dar asta e situatia, trebuie sa se reacomodeze.
Si mai stiu ca vor veni si alte evenimente care il vor bulversa in scurt timp (venirea socrilor mei peste o saptamana si ceva, schimbarea grupei la gradi de la 1 septembrie si apoi venire lui bebe) si tare mi-e mila de el si nu prea stiu cum sa-l ajut in afara sa-l dragalesc cat pot de mult cand e acasa si sa trec peste toanele muuulte pe care le are.

Denisa, cred ca e greu atunci cand auzi despre ce fac si simt copiii si nu poti sa intervii direct, dar e bine ca au parte si de alte experiente decat acasa si ca sunt in compania altor membrii ai familiei, dupa parerea mea toate astea ii pregatesc pentru viata si pentru situatii neprevazute care vor aparea cu siguranta mai tarziu.

Khistin, super performanta, 500 ml (asta daca inteleg la o singura masa). Cu gradinita, te inteleg, eu la inceput ma jeleam ca nu gasesc gradinita si cand am gasit ma jeleam ca trebuie sa-l duc acolo Bine ca eu, fiind si la primul copil si cu gandul mai mult la servici am stat doar 9 luni in concediu de maternitate si l-am dus la day care de la 8 luni. Acum mi-am mai schimbat "impresiile" si as fi vrut sa stau pana la 2 ani acasa. Serviciul nu mi-a dat decat 70 de saptamani iar barbatul .... nu stiu, cat om rezista cu banii de concediu ...

MQQM, in principiu formalitatile pentru certificatul de nastere romanesc ar trebui sa fie aceleasi la Toronto ca si la Montreal. Eu le-am scris un mail la Consulat si mi-au raspuns cu ce acte e nevoie, inclusiv formularul de cerere, dosarul nu e prea stufos, singura chestie mai importanta este ca Certificatul de nastere canadian trebuie trimis la o autentificare la Ministerul Afacerilor externe de la Ottawa (pun o stampila pe spate), eu l-am trimis registered si l-am primit inapoi cam in doua saptamani.
Vaccinele, sincera sa fiu eu nu m-am documentat despre ce si cum contin, am mers pe mana pediatrului in care am mare incredere si nu le-am facut decat pe cele obligatorii. Cand l-am intrebat despre cele optionale (special rotavirus) mi-a spus ca pot avea mai multe efecte secundare si ca spectrul de boli acoperite este foarte mic (respectiv un singur tip de virus) si ca boala pentru care protejeaza nu este atat de grava.

Ma duc sa mai ma uit de nume pentru bebe pentru ca nu-mi mai place nimic din ce pusesem pe lista (se vede ca sunt acasa, nu ?)

Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si +35s cu

"Life's a journey, not a destination"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Romanitza, fii atenta la dieta ta, incearca sa mananci fructe si legume. Lapte tu bei?

Diana, nu nu la o masa....toata ziua . De asta am zis ca primii 500 ml din biberon, pt. ca mesiu al meu nu catadicsea lapte decat de la ma'sa
Cat despre gradi, noi avem oaresce experienta in domeniu in sensul ca de intors la serviciu prima oara m-am intors la aproape 5 luni ale fiemii dar ea a inceput daycare-ul totusi la 18 luni, cu fiumiu voi sta aproape un an dar speram sa-l mai tinem acasa ceva timp si uite ca acum pe neasteptate trebuie sa-l trimitem mai repede decat pe sor'sa . Noi am avut o experienta pozitiva overall cu centrul respectiv timp de aproape 4 ani, asa ca tot acolo ne-am decis oarecum sa-l inscriem si pe junior. Dar cand ma gandesc faptic, ma apuca groaza...dar probabil va trebui sa trecem si prin asta.

Gata, astea-s vestile noastre

Cristina

Mlle Yasmine et le bébé Chris Anthony

The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maya.maya spune:

Buna fetelor!
Iata ca am revenit si noi! Suntem foarte bine. Ne-am revenit total!
Am facut ieri o saptamina si ne-a cazut buricul! Am fetat bineinteles cu un super tort de ciocolata caci stiti.... noi am fost privati de asa ceva cateva luni. Suntem bine , cumintei , si am inceput sa castigam greutate. Mincaciosi nu mai vorbim . Avem laptic din besug si asi sta non stop legat de tzizi.Facem multe grimase si ne prapadim de ras in somn.
Tare curioasa sunt sa aflu ce poate visa asa de amuzant un bebe de o saptamina.
Ne place tare mult sa stam afara la aer, unde avem somnul cel mai profund.
Acum va las si va urez o seara buna.
Maya si Lukas James!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Buna seara la mamici de pitici!Noi am fost si suntem destul de ocupati zilele astea, sotul cu treburile lui, deci loc la computer n-am prea avutnici timp, am de alergat cu pruncii afara, la cumparaturi, curateniuri, spalat, alea alea...
Romanitza, bine ai revenit, imi pare rau c-ai avut infectie, bine c-a trecut...mi se pare cam devreme ca Mara sa nu aiba kk zilnic, eu am citit ca la o luna, doua apar problemele astea la bebeii alaptati exclusiv. Dar daca uda bine scutecele si ia in greutate, nu cred ca-i cazul sa te ingrijorezi. Poti sa-ntrebi si pediatra.
Simonel, eu am inceput sa beau ceai din frunze de zmeur din saptamana a 37-a, caci asa am citit si eu, cum zic fetele, ca grabeste nasterea, dar nu m-am bazat pe asta. Eu il beam ca inlocuitor al cafelei de dup-amiaza -ador cafeaua-, la care am renuntat pe durata sarcinii. Cum multe din ceaiurile de plante trebuie folosite cu precautie in timpul sarcinii, cel mai potrivit mi s-a parut cel din frunze de zmeur.
Mqqm, deci iar la sapaturi? Mie mi-a facut capul calendar cartea aia a lui Dr.Sears; n-am gasit nika de Pediacel, ma intreb daca gasim Daptacel aici, in plus, stau in cumpana daca sa faca Aidan MMR-ul la un an; l-as amana pana ajunge la scoala. Cand ma gandesc ca nu statea nimeni pe ganduri la vremea noastra si ne-mpungeau cum era necesar, imi zic ca iar imi fac prea multe griji.
Khristin, e induiosator tare ce scrii tu acolo, multa bafta si adaptare usoara micului Chris la day-care, daca nu gasiti alta solutie.
Diana,eu iti mai zic o data ca Victor va avea un fratior...nush de ce.
Maya, la multe...saptamani luni samd. fericite si linistite bebitului si voua, bucurati-va din plin de perioada asta "de aur", ca asa repede trece
Bon, acum e timpul sa merg si eu la nani si computeristu' meu sot se-asterne din nou la treaba.
Sarcini usoare in continuare, si odihna cat mai multa proaspetelor mamici.

Mona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Khristin, io deja ma ingrozesc la ganduri de day-care, uite dau din maini sa alung asemenea "vedenii". Felicitari pt lapticul din sticla, nu esti geloasa pe ea?

Ok, sper sa nu vin the wrong way, am cele mai bune intentii, din pacate de cele mai multe ori le transmit cu "ambalaj" gresit. Sub nici o forma nu m-am gandit ca nu e "legal" asezat scaunelul, doar ca, asa cum stii, de curand am fost in "market" pentru un scaunel si cum mi-s inca proaspete pe creier toate, iti impartasesc si tie considerentul pt care au am ales scaunelul care sa poata fi tinut cat mai mult cu spatele. La copii pana cam la 4 ani, articulatiile gatului se elongheaza de 3 ori mai mult decat nervul spinal la un impact. In cazul unui accident, care poate nici nu-i asa de grav de altfel, un copil mic facing forward, poate sa aiba nervul afectat, din cauza ca se intinde gatul si nervul cedeaza mult inainte ca gatul sa il mentina in limite acceptabile. Ce zice "mto" e minim required, dar recomandarea e sa tii copilul rear facing as long as possible. Scaunelele merg pana la 30-35 lb rear facing, deci undeva pe la 2 ani. De asta te intrebam daca e posibil sa-l pui cu spatele. Da' io's tare prapastioasa zilele astea, daca tu esti ok, eu doar zic.

Romanitza, ti-am raspuns la zmeurici legat de Mara. Insista la pediatra sa-i verifice sistemul digestiv, sa fii linistita.

maya.maya, trai nineaca!!! Bravo la asa bebe cuminte!
Al meu e baiat e ocupat tare, eu abia acum incep sa scot capul la lumina. Are 4 stari ziua: a) sta treaz, se uita pe pereti si gangureste (cam douaj de minute de cateva ori pe zi), b) plange slash urla slash se tanguieste in orice loc/pozitie/brate except cand c) sta la tzitzi, d) doarme (ori in wrap, ori cate 10-15 minute in locuri). Noaptea, numai una: doarme, thx god asta ma face sa nu-l dau la Rex.

Mona, da, dar pe vremea aia habar n-aveam de toate sindroamele altea moderne inexplicabile, nediagnosticabile stiintific si mai ales netratabile. Incerc sa suflu-n iaurt cat pot si ma lasa sistemul. Cand am folosit doar biberoane de sticla la plozi, zicea lumea ca-s dusa, asa ca fac cum ma taie capcaunul.

Simonna, da un semn, mama draga, ca m-ai speriat cu mesajul ala... sper ca sunteti, tu si zarzara scumpa, tot la super-oferta, 2 pt 1...
Ceaiul ala e acelasi cu "raspbery leaf", ma gandesc. Ca asta e tonic uterin, asa scrie pe al meu, eu il luai dupa ce nascui, e parte din anticolicul (pt bebe) ce-l beau. Zice asa:

- traditional uterine tonic for difficult and painful menstruation and during pregnancy in preparation of childbirth
- drink 3-4 cups daily between meals, in the last trimester
- pur 240 ml freshly boiled water over 1 tea bag and steep, covered for 10 to 15 minutes
- each bag contains 1.75 g

Disclaimerul e ca eu n-am consumat in sarcina.

Diana, mersi de info. Originalul il trimiti la Ottawa??
O sa trimit email, cred ca asta-i cea mai eficienta metoda de "discutii", macar am dovezi sa le shovel down their... daca ceva nu da cand ajungem la ghiseu.

Va pup, nu mai am energie... am plecat...

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mQQm

Diana, mersi de info. Originalul il trimiti la Ottawa??
O sa trimit email, cred ca asta-i cea mai eficienta metoda de "discutii", macar am dovezi sa le shovel down their... daca ceva nu da cand ajungem la ghiseu.

Va pup, nu mai am energie... am plecat...

Common sense is not so common...[Voltaire]

Da, originalul l-am trimis (stiu ca e cam riscant, dar asta e procedura). Si eu am avut aceleasi considerente cand am trimis mail, sa am cu ce sa le dau in cap cand m-or intoarce (n-a fost cazul).

Mi-a placut faza cu dat la Rex si mie imi venea sa fac la fel cu Victor in perioada lui de "glorie" de pana la doua luni jumate, sa-l las cu Chicco in casa si sa ma duc unde o-i vedea cu ochii.
Lasa ca o sa creasca Oliver, si sa vezi atunci distractie cand il descopera pe Rex !

Mona pt feeling. Eu nu am nici unul desi recunosc ca am inceput sa-mi doresc o fetita. O sa vedem ce iese din oul cu surpriza.

Simonna& Miss Z. Hang in there ! (Simo, vezi ca am vazut ca numele "secret" este in top 100 pe locul 50 si ceva, asa ca sa-i spui lu Radu ca e un super nume, sa fie pe pozitii la decizia finala)

Ma duc sa ma pregatesc pentru vizita la medic, cand m-o vedea cat m-am facut dupa o luna de vacanta cred ca se sperie doctorita !

Revin cu noutati, daca o sa am

Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si +35s cu

"Life's a journey, not a destination"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Cristina/Mqqm, eu una iti inteleg toate masurile de precautie cu bebeii, ca si noi suntem la fel...l-am corupt de mult si pe sotz...nu numai biberoane de sticla, dar si bedding, toys si hainute din materiale ecologice am luat cat am putut, de mancare nu mai vorbesc. Daca tot cheltuim macar sa fim linistiti ca le-am dat ce-i mai bun. Chiar daca nika nu mai e 100% safe pe planeta asta, am ales raul cel mai mic.
Diana, si eu si mama si soacra ne-am dorit de data asta o fetita, dar m-am bucurat enorm si de baietel. Cu toate astea, cand intru in magazine de hainute pentru copii, tot rafturile cu lucrusoare pentru fetite imi iau ochii; mai ca-mi vine sa-i cumpar hainute purple si uneori roz aprins lui A
O zi faina sa aveti,
Mona

Mergi la inceput