Maple-syrup babies - mamici de Canada (4)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura B

toate fetele!

Diana, de ceva vreme tot vreau sa te intreb: tu esti acum in sau pe langa Tirgoviste? Orasul asta imi aminteste de vacantele mele de vara din copilarie, la bunici... ei locuiau mai sus de Pucioasa, spre Breaza, printre dealuri; drumul nostru era prin Tirgoviste...
O vacanta frumoasa in continuare!

Donia, schimba-mi si mie te rog culoarea de carut; e roz, desi mama zice ca pe ea nu a convins-o 3 d-ul de saptamana trecuta ca bebe nu are "ceva" ascuns intre picioruse.

Ce sa va mai spun despre mine? La numai 25 de saptamani, cu o sarcina foarte sus, de-abia pot respira, daca mananc dupa ora 6 seara trebuie sa eliberez stomacul inainte de culcare ca altfel vine totul inapoi, nici un sutien nu-mi mai e comod, si mereu o simt pe beblina ca mi se impinge in coaste de parca doar in diafragma mea se simte ea bine sa se aseze... Chiar ma gandeam: Diana m-a ajutat sa renunt la tigari, asta mica ma sa invata sa mananc sanatos (putin, des, si nimic dupa 6 pm).
Voi ce stiti? Se poate sa mai coboare putin si inainte de ultimele saptamani? Ca altfel, si eu ca si Simonna, una doua ma intind- doar ca in cazul meu ca sa-mi trag sufletul. Si mai am inca 15 saptamani, si bebe mai trebuie sa creasca...

cu drag,

Laura

"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve

Laura, da, suntem la Targoviste acum, de fapt ai mei au vandut apartamentul din oras si si-au cumparat o casa la marginea orasului, intr-un sat care se numeste Valea Voievozilor, la poalele Manastirii Dealu, dimineata se vad muntii de pe terasa si e aer curat. Frumoasa zona despre care scrii, sotul meu e nascut in Pucioasa si copilaria si-a petrecut-o pe acolo, din pacate eu nu am avut norocul asta, am crescut printre betoane dar acum incerc sa recuperez alaturi de Victor si de bebe ce va veni.

Felicitari pentru caruciorul roz ! Cred ca pozitia bebeului conteaza mai mult decat varsta sarcinii. Eu tot pe la 25 de saptamani am simtit o presiune puternica de ziceam ca nasc, cred ca bebeul a vrut sa experimenteze pozitia de "lansare" cu capul in jos si cateva zile n-am fost buna de nimic, am dormit cu niste perne intre picioare de ziceai ca sunt pe ultima suta de metri. SI uite ca acum am ajuns la 34 de saptamani si inca mai zburd pe plaiuri mioritice, nici urma de presiune (Doamne fereste ! macar pana ajung acasa). Si tot mai astept sa se intoarca, nu-mi pierd speranta pana in ultimul moment.

Apropo de intors bebe in burta, am auzit ca unii doctori practica niste manevre de intoarcere a copilului in burta, ce stiti despre asta ?

Si uite asa a trecut vacanta, maine facem bagajele si poimaine suntem la MOntreal, duminica am programare sa vizitez spitalul si sper sa nu fiu prea adormita ca sa retin unde trebuie sa ajung la momentul X. Oare la toate spitalele se face pre-registration ca eu asa am facut la Jewish la prima nastere ?

Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si +34s cu

"Life's a journey, not a destination"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Delia, hai ca nu mai ai mult! Eu ma nostalgiez cand vad cat ai, a trecut asa de repede...

Laura B, esti o scumpa, haha, abia astept si eu sa va citesc voua impesiile in curand, numai ca stii ce se intampla? Dupa nastere dispar mamicile ca potarnichile, ramane atat de putin timp extra (de fapt e in minus). Vad si la odisee, care cum, mesaje zilnice pana vine barza, dup-aia cate 3 randuri odata pe saptamana.
Sa stii ca eu n-am mai respirat cum trebuie din primul trim. La fiecare control eu de asta ma plangeam. Esti anemica cumva? Pup rozosina!

Am intrebari arzatoare pentru mamici: care e schema "obligatorie" de vaccinare si ce e optional in primele 6 luni? M-ar ajuta si daca ati stii sa-mi ziceti ce "marca" de vaccin au primit bebeii. Eu mi-am facut programare pt vaccine counselling cu pediatrul si imi fac temele acum. Mi-a zis in treacat ca doua vaccinuri se platesc si restul sunt free. Stiti care?

Ieri am fost la controlul de o luna, a crescut si in lung si in lat, a primit un vaccin si-a sangerat unde l-a intepat dr de m-am apucat de plans de nervi, i-a curs suvoi pana in scutec. Azi am aflat ca i s-a intamplat si altcuiva la fel. Are this ppl crazy? Asa se fac vaccinuri la noi nascuti??? M-am holbat la sange, m-am holbat la dr care tzasnea pe usa afara si n-am putut zice nimic. Adica as fi putut, dar pentru ca n-as fi putut produce nimic mai inteligent decat un "WTF", m-am abtinut. Eram de haiul lumii, ieseam din cabinet, printul imi gangurea pe umar, eu imi stergeam ochii.

Mai vin cand mai apuc, acum merg sa bag cu porcul ca imediat am de treaba.

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

scriu si eu scurt ca nu pot sta

Diana, f frumos povesteti de vacanta, si eu visez la vacanta cu ochii deschisi, mai am o saptamana...
aaa am auzit de doctori care incearca sa intoarca copilul in burta, am o prietena care a experimentat chestia asta, dar nu e prea placut..

mQQM, eu vaccinuri i-am facut doar alea obligatorii, adica la 2, 4, 6, 1an, n-am platit nici unul, marca se cheama Pediacel. Recunosc ca nu prea am fost informata la capitolul asta:( La ultimul control la 1 an mi-a zis si de vaccinul contra hepatitei, dar nu i l-am facut si nu cred ca i-l fac pana nu se duce la gradi.

Maya, mai ai putin, nu ne mai zici nimic?

va pup ca sunt intr-o grabaaa, e ceva de groaza cu timpul asta...

Magda, cu Razvan (6 ani) si Olivia (1 an)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

mQQm-zi-mi dc vrei sa te sun sa povestim de vaccinuri, eu le stiu si facut cam tot ce s epaote, mai ales ca am zburat cu ei epste ocean si hepatita si meningita sunt a MUST-dar is patita cu Alex si zau dc le-as mai face,decat pe cele de la 2,4,6 si 1 an-dar it's too late now si baietii sunt predispusi la mai multe,asa ca dc vrei sa ma suni:416-798-6513.
Pup piciorusul si pe mami cea sensibila!
Diana si Magdone,voi ce mai ziceti,pupicei multi!
Romanitza- vrem si de la voi vesti.
Simonaa-esti ok mai?
Laura- ma bcuur ca sunteti bine si c apapi sanatos,lasa ca va fi nasterea si recuperarea mai usoara.Diana ce zice de o surioara?

Denisa cu Emma Andrea 3,5 ani si Mark Alex 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Yap, Denisa :), right here, numai ca imi trec zilele f. repede cu casa asta intoarsa cu curul in sus, am sentimentul clar ca nasc si camera lui fiu-meu inca n-o sa fie gata, de 2 sapt inca mai e ceva de facut in ea si, de fapt, daca te uiti bine, nici n-am facut mare lucru. Asa ca ma ocup de curatenii si figuri pe-aici si cind se termina cu curatenia nu mai pot decit sa zac.

Delia, ti-am raspuns la pm :)

Maya, mi-ai scris cumva pe casuta aia? Ca nu-mi amintesc nicicum parola, tre sa vina copilu' din tabara sa mi-o zica, de-aia nu-ti raspund :)

Laura, pupici pe carucioare roz... stii, citeam cum astepti tu sa treaca 15 saptamini si ma gindeam: phui, nu si-a facut bine calculele LAura noastra, ea naste tomna'n noiembrie, eu mai am 15 saptamini... pina in septembrie... si-mi tot dadea cu zecimale :)) M-am dumirit si, drept, sint complet cu capul, mai am o luna jumate, recte fo 6-7 saptamini... Asa ca acum nu stiu daca sa panichez sau sa ma bucur :)

Dpdv Miss Z. totul arata bine, e supra-miscacioasa, tot un balet si-un hip-hop prin burta mea :) Ii tot spun sa fie cuminte ca ne jucam cind iese la lumina, acu' tre sa nu-mi faca mie praf vezica si ficatul :) Da' nu cred ca stie romaneste :)

Pupici,
S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Mqqm, nashpa experienta voastra cu vaccinul, din pacate trebuie sa trecem prin ele. Aidan a facut prima tura la 2 luni, Pediacel cum spunea si Magda plus inca unul al carui nume nu-l pot descifra pe card...looks like Prevnar???
Stiu doar ca n-am platit nimic de data asta si include: diphteria, tetanus, pertussis, polio, pneumococus, hemophillus influenza(Hib).
Nu i-am facut hep B ca nu consider ca-i cazul inca, "se ia" in primul rand prin contact sexual, ca si orice alt contact cu fluide ale unei persoane infectate ori transfuzii de sange, dar poate cel contra hep A e indicat in caz de calatorii in zone nesigure 100%.
Si noi le vom face doar pe cele de pana la 1 an, la cel contra rujeolei, rubeolei, varicelei si oreionului, ne mai gandim.
Uf, mi-am amintit ca si noi avem the next appt pe 20 ale lunii asteia.
Sanatate si cat mai putine lacrimioare la puisor...si voua la fel.
Simonna, wow, ce putin mai ai...in cateva saptamani iti vei tine zana in brate.
Am si eu o intrebare legata de playpens.Noi inca n-am cumparat unul pentru Aidan, nici la Vlad n-am avut ca ne descurcam cu patutul. Am mai folosit o salteluta pentru camera de zi unde ii tineam companie in timpul zilei. Din ce am vazut pe www.babiesrus.ca par foarte practice si ma gandeam la modelul www.toysrus.ca/product/index.jsp?productId=3471822&kw=playpen&origkw=playpen&parentPage=search&f=Taxonomy/TRUSCA/2567270" target="_blank">asta. Dar ma intreb cat sunt de safe, intrucat citisem in trecut despre un caz trist in care un playpen s-a "inchis" brusc prinzand bebeul care a murit. Desigur ca e un caz izolat, dar ma intrebam daca voi folositi si ce marci.
thx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Mona, apropo de playpen nu stiu cat de safe este, dar la mine a fost useless, adica nu l-am folosit ever, decat acum cand au venit ai mei si mai doarme in el ca l-am mutat in basement, adica practic il folosim in loc de patut, dar nu ca se se joace in el...

denisam, multum de intrebare ai vazut ce fac, nimic tot timpul ma plang ca n-am timp, cam asta...casa, servici si copii, restul...la pensie cred...ai tai cand ii aduci? enjoy acum cat mai ai fara ei

simona, bafta la curatenie, sa terminati inainte, ca dupa aia....nu mai zic ca iar incep

Magda, cu Razvan (6 ani) si Olivia (1 an)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Merci Magda, m-ai lamurit, de fapt eu cautam sa scap de gift cards ce le-am primit si sa cumpar ceva really useful. Deci pentru somnic si jucat in timpul zilei voi ramane la tzarculetul compus din salteluta plus rails.
Amicele mele cu copilasi tot asa au decis, ca podeaua e cea mai safe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

mqqm cauta 'ontario vaccination schedule' si 'canada vaccination schedule' - sunt diferite, depinde dupa care merge doctorul
eu le-am facut la 2,4,6 12, 15 si 18 luni - toate gratuite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

scriu cu o mana... stanga, literally!

Mersi de raspunsuri!

Deci pediacel si prevnar. Eu as vrea pentacel in loc de pediacel, ca are de 5 ori mai putin aluminiu, pe langa sa le fac decalate cele doua... As vrea deloc daca ma uit la ingrediente... brrrr, dar din doua rele... Unul din cele care se plateste e cred de meningita c, care e free la 12 ani, cred ca au scos versiune pt bebei. Alalalt habar n-am ce poate fi. Stie cineva? Ca nu vreau sa-mi vanda ala gogosi, ieri zicea ca sunt toate obligatorii, dar 2 treb sa le platesc. Asa ca n-am incredere in el diloc. Si vreau sa-l schimb... daca stiti vreun pediatru ok, please!

Mona, eu am luat play-yard sapt trecuta, dar nu pentru joaca neaparat, ci ca sa doarma in el. Pt joaca are o camera.
Noi co-sleep si imi trbuie un loc safe la parter unde sa-l depun. Am oscilat intre ala si un graco de la sears din catalog, similar, www.sears.ca/gp/product/B001L6UKK2/sr=1-5/qid=1249577841/ref=sr_1_5/176-2008014-0399601?ie=UTF8&searsBrand=core&mqnodeid=APS" target="_blank">asta. Acu' nu sunt prea happy si merg sa vad la cel de la toysrus cum e cu neajunsurile de la graco, poate-l schimb. In ro am avut de la al mare si l-am folosit doar cand trebuia sa-i pun undeva safe cateva minute. Nu le-a placut, dar asta e.

Ce mult am scris cu o mana, ha!

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput