Maple-syrup babies - mamici de Canada (4)
Raspunsuri - Pagina 11
Denisam spune:
Play-yardul e bun pt a dormi ziua sau cand mergeti undeva, si e safe,cel mai safe ca si high-chairul,plus c apoate sta in el pina la 1,5 ani cand incepe escaladarea-e u am avut unul de 50cad, de la gravo, a fost ok, fara table change ca nu m-a interesat,luat de la zellers,model similar cu ce arata mQQm.
Salteluta cu chestii faine care atarna, am avut de la toys din aia cu 29cad, si aia super folositoare intre 3-6 luni,trageau de zornaitoare la greu,asta pe lina swinger.
mQQm-vacinul de meningita nu se mai plateste, e si ala gratuit, iar cel de hepatita e in 3 runde acuma, il recomanda toti cand vrei sa mergi in sud la plaje si in europa,deci fiecare decide.
Denisa cu Emma Andrea 3,5 ani si Mark Alex 2 ani
Donia spune:
Scriu pe fuga si cu mana stanga... la figurat
- vaccinuri cu plata - ar putea sa fie vorba de rotavirus care se face la 2, 4 si 6 luni - ni l-a recomandat dar n-am apucat sa-l fac, mi-a parut rau initial si apoi mi-a trecut, chiar daca am experimentat 10 zile de diaree de rotavirus la Cristi.
- playpen - l-am folosit ca patut ambulant si l-am folosit din plin ca suntem foarte mobili, l-am luat si in Romania cand am fost la cele 7 luni ale lui Cristi. Din punctul asta de vedere, foarte util. Conform obiceiului, l-am luat pe cel mai ieftin, vreo 50 de dolari la Walmart.
Pup pe toata lumea, fug sa schimb carucioarele si apoi la treaba, nu la-ntins mana!
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Mona_B spune:
Multumesc mult Denisa si Donia, ca de obicei voi sunteti doldora de info.
Am vazut ca si Olga are unul si tare convenabil este, deci il tin in minte.
Mona_B spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mQQm scriu cu o mana... stanga, literally! Mersi de raspunsuri! Deci pediacel si prevnar. Eu as vrea pentacel in loc de pediacel, ca are de 5 ori mai putin aluminiu, pe langa sa le fac decalate cele doua... As vrea deloc daca ma uit la ingrediente... brrrr, dar din doua rele... Unul din cele care se plateste e cred de meningita c, care e free la 12 ani, cred ca au scos versiune pt bebei. Alalalt habar n-am ce poate fi. Stie cineva? Ca nu vreau sa-mi vanda ala gogosi, ieri zicea ca sunt toate obligatorii, dar 2 treb sa le platesc. Asa ca n-am incredere in el diloc. Si vreau sa-l schimb... daca stiti vreun pediatru ok, please! Mona, eu am luat play-yard sapt trecuta, dar nu pentru joaca neaparat, ci ca sa doarma in el. Pt joaca are o camera. Noi co-sleep si imi trbuie un loc safe la parter unde sa-l depun. Am oscilat intre ala si un graco de la sears din catalog, similar, www.sears.ca/gp/product/B001L6UKK2/sr=1-5/qid=1249577841/ref=sr_1_5/176-2008014-0399601?ie=UTF8&searsBrand=core&mqnodeid=APS" target="_blank">asta. Acu' nu sunt prea happy si merg sa vad la cel de la toysrus cum e cu neajunsurile de la graco, poate-l schimb. In ro am avut de la al mare si l-am folosit doar cand trebuia sa-i pun undeva safe cateva minute. Nu le-a placut, dar asta e. Ce mult am scris cu o mana, ha! Common sense is not so common...[Voltaire] |
CriPOD spune:
Donia, e foarte posibil sa fie ala de rotavirus, sa stii.
Pai da' mai, dar asta si un change table pt etaj sunt singurele bucati de mobilier pt bietul copil... si el doarme-n wrap as we speak! Sa-l returnez oare?
Ma duc sa pap micul dejun!
Denisam spune:
mQQm-pofta buna si nu il returna,tocmai asta ziceam ca e util si safe- eu nu am luat cu change table ca am primti separat, iar al meu nu dormea in wrap ca nu am avut si el era ok in patut si cribul mic- l-am tinut cu mine in camera pina la 4 luni,apoi l-am mutat sa nu se molipseasca-faza e ca imi zice mama ca e super dragostos si sensibil si vrea sa simta pe cineva pe linga el noaptea-dar asta e,are mama un flacau care o iubeste neconditionat, nu?
A si poate breakfastul iti da energie sa pui niste poze
Denisa cu Emma Andrea 3,5 ani si Mark Alex 2 ani
maya.maya spune:
Fetelor!!!
Va scriu cu bebe in brate.
Marti 4 august la ora 2,08 dimineata a venit pe lume baietelul meu cel scump,LUKAS JAMES, la doar 36 de saptamini si 1 zi, 2950 g. , dar este perfect sanatos si a luat apgar 10.
Si eu si el ne simtim tare bine .
Acum am ajuns acasa.Voi intra mai tarziu sa va povestesc totul. ....
Chiar am ce!
maya.maya spune:
Deci totul a inceput duminica seara dupa ce am terminat si ultimul detaliu din camera lui bebe(i-am pictat pe pereti personaje din desene animate.... bagajelul pentru spital erea gata.... ce-o fi zis Lukas.... bai e misto ce-ar fi sa ies mai repede!
Am inceput sa am niste scurgeri maronii si luni 3 august dimineata eream la spital. M-au monitorizat, bebe erea bine, eu nu aveam contractii, mi-au facut un control vaginal(si cred ca de aici mi sa tras), colul erea inchis.... asa ca m-au trimis acasa.
Pe la ora 15 am inceput sa am niste contractii si sa pierd un lichid roz.La ora 18 contractiile au inceput sa fie cam la 7 minute si cum stau destul de departe de spital, ne-am urcat in masina si am plecat.
Intre timp am inceput chiar sa singerez. La spital iar control, colul inchis iar lichidul ce-l pierdusem nu erea amniotic. Nici doctorii nu stiau ce este.
Dupa 1 ora de monitorizare ,totul parea normal mi-au spus sa ma plimb 30 de minute.Cand m-am intors aveam colul descis 1 cm.... si mi-au facut formele de internare. Am ramas cu o impresie supe super proasta de spitalul Juif!!!
Fiind noapte in primul rand batea vantul pe acolo. Ereau numai cateva infirmiere si benevole. Doctorul de garda deja disparuse. Incepusem sa am dureri din ce in ce mai mari si am cerut o epidurala.
Infirmierele mi-au spus ca anestezistul nu este pe moment disponibilsi ca trebuie sa astept. Nimeni nu se astepta sa nasc asa de repede. De cand mi sa dilatat colul si pina am nascut a dutat doar 3 ore.
Avand diabet gestational trebuia sa mi se administreze insulina si alte nebunii non stop. Dar aparatul nu prea functiona si mai mult am stat fara.... Si mi sa facut tare rau Aveam glicemia 15 si tensiunea 18 eream mai mult lesinata. In final vine si anestezistul si imi face epidurala. Nimeni nu ma controlat inainte . In timp ce mi se facea epidurala eu aveam contectii maxime si nu trebuia sa ma misc. In plus stateam si in fund si simteam o presiune maxima. Eu strigam ca bebe iese... ei nimic.
La 5 minute apare si doctorul . Epidurala nu si-a facut inca efectul ,eu eream lesinata si mi se spune sa ma intind. Cand ma controleaza deja... capul lui bebe se vedea.Dar eu nu mai aveam putere sa imping, sa respir nu mai stiam nici cum ma chiama.
NU au avut timp sa-mi faca nici epiziotomie asa ca bebe ba intra ... ba iesea si ma rupt ca naiba. Nici nu stiu cate cusaturi mi-au facut dar sunt franjuri. Doctorul chiar se lauda apoi ca mi-a facut o lucratura estetica care altfel m-ar fi costat 500 si ca sunt iar virgina!!!!
Una peste alta totul sa terminat cu bine . Bebe este super sanatos , a luat nota 10, si eu sunt bine, am scapat de diabet si insulina si acum suntem acasica si suntem tare fericiti!
Va pupam!
Maya si Lukas James!
Mona_B spune:
Felicitari pentru baietel, Maya!Sa va aduca numai bucurii!
Palpitanta povestea nasterii lui Lukas-James. Sa fie sanatos, somnicios si mancacios, iar tie de asemenea iti doresc multa sanatate si sa te refaci repede.
Mona
khristin spune:
Maya, felicitari pt. baietel, sa va traiasca si tie refacere usoara.
mQQm, mi se pare cam bizar cu sangele ala curgand suvoi. Chiar n-am mai auzit de o asemenea experienta, daca era in RO as fi zis ca vrea spaga. De obicei, vaccinele astea le fac asistentele, au acreditarea necesara sa faca asa ceva. Poate ca ar trebui sa mentionezi incidentul si doctorului tau si sa-i spui ca n-ai fost deloc impresionata de cum au decurs treburile, ma gandesc ?! De zbierat si al meu zbiara de nu pot sa puna alea nici mana pe el, si se zbate dar cu suvoiul nu sint de acord nici eu. Sa stii ca si eu m-am surprins fiind acum a doua oara mai ‘emotional’ decat prima oara si ma gandeam ca la fiimea mi se parea normal sa planga. Si nu trebuie sa platesti nimic din buzunar…toate sint gratis aici. Pe vremea Yasminei a trebuit sa platim prevnarul si menjugate-ul, intre timp au devenit si astea free. Uite cam asa sta treaba cu vaccinurile obligatorii, la 2 luni, 4 si 6 se administreaza difteria, pertusis, tetanus, polio si hemophilus influenzae b. Deci daca nu vrei sa le faci pe astea cred ca ar trebui sa semnezi ceva cu ei, dar apoi e vesnica poveste cu daycare-ul ca nu ti-l primeste, etc…Cu cel de hepatita nu stiu ce sa zic, nu mi se pare unul necesar, cand am zburat in Bahamas doctorita mea nu mi l-a recomandat pt. fiimea, cu atat mai putin nu-l voi face celui mic.
Simona, vad ca tu esti in plin process de nesting …si eu tin minte ca ne apucasem de zugravit si de aranjat camerele si mi se parea ca nu mai terminam. Pana la urma am terminat, si nu mai venea pustiul, ne tinea numai pe jar…
Diana, doctorul meu avea intentia sa-mi intoarca bebeul daca nu o facea de unul singur, dar din ce mi-a explicat am inteles ca e o manevra externa, care incearca sa miste pozitia bb prin burtica, nu stiu efectiv cat de neplacut poate sa fie. Mai multe detalii nu stiu nici eu, dar poti sa-ti intrebi doctorul sa vezi ce zice.
Magdone, stai mai nu fugi , mai spune de tine si de copilasi.
Mlle Yasmine et le bébé Chris Anthony
The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.