Prea mare pentru grupa mica?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Lidsta - daca vrei sa o dai la scoala la 7 ani e clar - grupa mica! Daca tu crezi ca acum s-ar plictisi cu atatea noutati de vazut si de facut - imagineaza-ti cum ar fi sa repete pregatitoarea. Plus ca atunci (5-6 ani) si intelege ce inseamna - copii care au fost cu Monica in grupa si au ramas la gradi chiar se simteau ca niste repetenti, nu pricepeau de ce ceilalti sunt mari si destepti si pleaca la scoala si ei raman inca un an la gradi. Au fost 2 copii in situatia asta, ambii 6 ani si 6 luni, pe care parintii au decis sa-i mai lase un an in gradi, desi ei facusera deja 4 ani de gradi ..... mi-a fost mila de ei ....

Sorana si Monica (in curand scolarita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gargoyle spune:

Eu am preferat sa o dau la grupa mijlocie (3-4,5 ani), de la inceput, desi avea 2 ani si 9 luni si era mezina. (La gradinita particulara.)
M-am hotarat dupa a 2-a vizitare a gradinitei, respectiv dupa ce am stat cu ea cate o ora la grupa mica de 2-3 ani.
Pai era o diferenta imensa! A mea vorbea bine, manca singura, stia o multime de lucruri... ceilalti de abia bolboroseau cate ceva, cu pampers... mici! (nu neaparat ca varsta ci ca deprinderi).
Si ma bucur teribil de alegere, a mers inainte, s-a adaptat perfect, la unele lucruri a luat-o inaintea celorlalti. Daca o lasam la grupa mica, regresa, fiindca nu avea modele.
Pe de alta parte se vede in mod categoric diferenta intre ea si cei doi copii mai mari din grupa, cei de 4 ani jumate.
Sfatul meu e sa faci acelasi lucru, sa stai cu ea la grupa 30 min - o ora si sa vezi cum sunt ceilalti, cum se intelege cu ei, iar apoi sa decizi.

Mami de pisicuta (28.06.2006)

Mergi la inceput

Gargoyle - la voi la gradi pare sa fie o organizare mai speciala ...
In mod normal grupa mica are copii 3-4 ani, mijlocie 4-5 ani, mare 5-6 ani si pregatitoare 6-7 ani.
Teoretic pentru copii sub 3 ani exista cresa sau o grupa speciala de pitici mici . Dar am mai vazut si eu ca sunt pusi la un loc la grupa mica, apoi cei mai maricei merg la mijlocie si cei mai mici raman la grupa mica, deci fac de doua ori grupa mica.
Pe de alta parte - Gargoyle - daca fetita ta a inceput grupa mijlocie la 2,9 ani - inseamna ca va merge la scoala urmand traseul normal la 5,9 ani? Sau face de doua ori alta grupa (mare sau pregatitoare).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidsta spune:

Daca merge la grupa mijlocie nu va fi cea mai mica, mai sunt 2 copii sub 3 ani deja in grupa mica care devine mijlocie de la anul. Nu stiu inca ce voi face, voi vedea in luna august care va fi de proba ce si cum. Daca ar merge la grupa mijlocie ar incepe scoala la 6 ani si trei luni ...
Grea decizie! Si e doar un din primele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gargoyle spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Gargoyle - la voi la gradi pare sa fie o organizare mai speciala ...
In mod normal grupa mica are copii 3-4 ani, mijlocie 4-5 ani, mare 5-6 ani si pregatitoare 6-7 ani.
Teoretic pentru copii sub 3 ani exista cresa sau o grupa speciala de pitici mici . Dar am mai vazut si eu ca sunt pusi la un loc la grupa mica, apoi cei mai maricei merg la mijlocie si cei mai mici raman la grupa mica, deci fac de doua ori grupa mica.
Pe de alta parte - Gargoyle - daca fetita ta a inceput grupa mijlocie la 2,9 ani - inseamna ca va merge la scoala urmand traseul normal la 5,9 ani? Sau face de doua ori alta grupa (mare sau pregatitoare).

Oarecum speciala... e nou deschisa, in octombrie. Grupa in care e ea, va ramane (cred) tot cu numele de mijlocie anul acesta. Nu-s sigura, pentru ca va fi de engleza intensiv si atunci poate sa sune ceva de genul "grupa engleza incepatori".
Grupele pe varste se sedimenteaza mai bine cand exista deja cativa ani de functionare, altfel o sa fie o grupa mica extrem de aglomerata (multi incep gradinita in jurul varstei de 2 ani) si doar putini copii la celelalte.

Oricum, sugestia mea era la Lidsa sa decida petrecand putin timp la grupa mica. Daca fetita e clar peste nivelul celorlalti, iar in grupa mijlocie sunt si copii apropiati de varsta ei (3 ani jumatate-4), sa opteze pentru a 2-a varianta.

Mami de pisicuta (28.06.2006)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lidsta

Daca merge la grupa mijlocie nu va fi cea mai mica, mai sunt 2 copii sub 3 ani deja in grupa mica care devine mijlocie de la anul. Nu stiu inca ce voi face, voi vedea in luna august care va fi de proba ce si cum. Daca ar merge la grupa mijlocie ar incepe scoala la 6 ani si trei luni ...
Grea decizie! Si e doar un din primele

Daca mai sunt 2 copii de varsta ei la mijlocie ... atunci e de luat in calcul. Poate sa faca grupa mijlocie de 2 ori ... nu e obligatoriu s-o dai la 6 ani la scoala.

Mergi la inceput