Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (325)
Raspunsuri - Pagina 8
Bee spune:
Buna fetele.
Vai ce dragi imi sunteti cand va vad la taclale despre bebei mici si mari.
Giova, nr 2 al meu a fost kk-cios de ff mic si asa a ramas. Facea dupa fiecare masa. Acum ca baiat mare, face de minim 3 ori, dar e si anemic. Mamele astea chiar toate au placa cu laptele pros? Si cu infometatul copilului? Mama nici acum nu ma iarta! Pe Razvan l-am alaptat pana am ramas gravi si imi spune ca l-am chinuit!.. Cat despre fratii mai mari si astia mai mici: Ana dupa ce s-a nascut cel mic, s-a alimentat doar cu lapte vreo 2 saptamani! Ca asa i s-a parut ei normal.
Irina, deci Mario are normalitatea lui proprie si personala cu bataia in plus uneori. Ma bucr ca nu e nimic. Potzi sa-l faci sportiv sa intzeleg, sa-si consume energia.
Ioana, Ana mea, are tot atatea mese, dar e mai slaba si mananca mai mlte fructe (mai ales in sezonul lor: capsuni, cirese, acum caise si piersici). Aaa si uneori dimineata nu mananca deloc, din cauza laptelui care-i tine de foame.
Toanca, Ioana, asa cum barbatii vostri nu-si doresc kktei, pampi, colici, tb sa intzeleaga ca voi va doritzi! E si asta o placere. Plus greutatzile le uitzi atat de ushor si raman numai lucrurile placute si frumoase. Pt noi a fost muuult mai frumos si mai usor la al 2-lea, desi si el a fost ffff bolnavicios si dificil noaptea (pt mine mai ales). Parca la al 2-lea te potzi bucura si de copilul ff mic, dar si de cei doi, de felul in care interactzioneaza. E altceva. Pai a mea a fost plecata la socrii de 2 zile si azi dimineata erau asa de fericiti ca s-au vazut ca se jucau tare frumos: au dansat, au construit impreuna. Razvi nici nu s-a mai culcat de bucurie, desi era treaz de la 6 dimineata. Se au unul pe altul, se iubesc si e tare important. Si acum il asteapta si pe al 3-lea. Ca si noi de altfel.
Andiaroro, pai inseamna ca si eu am baiat mare (de fapt eu am un baiat maniac!). Il las in chilotzei ca-l irita scutecele astea hartioase pe caldura asta. Si nu realizeaza cand face pp. Dar cand vede ca a facut e fff revoltat, vede urma pe parchet, fuge la baie si sterge cu cate un prosop.
Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia
andiaroro spune:
Bee-bineinteles ca e mare Rzvan. E ff bine ce face pt varsta lui.
La Alex am zis chestia cu "mare" pt ca a facut-o intentionatfiindca ii place sa stearaga, asa cum ii place si sa puna haine in masina...cum nu vroia sa doarma s-a gandit sa-si gaseasca o ocuptaie ca in rest se duce singur la wc, trage apa, etc, idem si cu olita.
Cum si-a pus acum al gustare "din greseala" iaurt taman pe tricoul pe care vroia sa-l schimbe pe unul cu Franklin. ...m-a anuntat ca are niste iaurt, dar..... un suras, mama,nu fii trista.un suras!esti asa frumoasa cand suraziacum poti sa-mi dai si mie tricoul cu franklin pana cand se usuca asta...nu stiu cum o sa o scoatem la capat cu un asa mani****tor.vai de asta mica ce o sa o mai fraiereasca pana creste si ea sa se prinda.
Giova-tocmai in asta sta frumusetea...nu e niciodata cum ne inchipuim noi...Bee e la el de nerabdatoare si cu emotii ca la Ana. Bombo poate sa ne povesteasca mai multe cum e cu dif ca le are in fata ochilor sau Maraki cum e peste an....fug, ca ma apuca melancolia...sunt frumoasa cand surad si...melancolica. zici ca-s scoasa dintr-un roman
T_Ioana spune:
Bee, de multe ori ma gandesc la tine......cat de optimista esti desi sunt ferm convinsa ca nu iti e deloc usor cu 2 copilasi mititei si . Am toata admiratia pentru acele persoane care stiu sa se bucure de fiecare intamplare frumoasa/fericita, indiferent cat de marunta este. Eu asa te percep, ca pe o mare de optimism, rabdare si toleranta!
Ana, Alex este de exceptie.... o sa franga niste inimi la viata lui, dar tu zambeste, ca atunci esti cea mai frumoasa!
Cu slabitul meu, stiu ca ai dreptate, dar am reusit sa dau jos in ultimele 4 luni aproape 8 kg fara eforturi asa incat sunt sigura ca daca revin iar la sentimente mai bune (in ultimele 2-3 saptamani am cam dat atacul la paine si dulciuri) si redevin mai ponderata o sa dau jos fara efort.
Chiar mi-am propus sa mananc multe fructe in vara asta (desi nu-mi prea plac) si sa mai inlocuiesc ciocolata si pizza si pastele si alte tampenii.
Giova, Edi este o dulceata si mi se pare tare frumusel pentru un bebelus asa de "tanar" (mai frumusel decat Marco la varsta asta, sper sa nu te superi)
Silvi, ce mai bucataresti bun?
Bombon, cum te descurci cu 3 printese, ti-au scos fire albe?
Ioana si www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005) (montaj)
www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1
www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2
www.dropshots.com/T_Ioana4" target="_blank">3 NOUTATI
"Cainele moare de drum lung iar prostul de grija altuia"
toanca spune:
Giova....foarte frumoase pozele.
Eu nu pot pune comentarii in drop
Toanca si Matei Alexandru 06.01.2006
poze
http://www.dropshots.com/toanca
http://www.dropshots.com/toanca1
http://www.dropshots.com/toanca2
Bombonicaaaa spune:
Vai ce baieti frumosi ai Ioana Edi e atat de micut si de frumos de chiar nu-ti vine sa te dezlipesti de el .
Pe mine m-a lovit o pofta de clatite de nu se poate asa ca am trimis-o pe Noemi sa-mi cumpere o punga de faina sa le execut , poate reusesc sa la fac pana se trezesc astea mici .
Ana , ce dulce e Alex cu surasul cred ca te topesti si uneori si amuzi de ce-i trece prin minte .
La noi cu Jasmine are un talent sa " perie " omul vine de zeci de ori pe zi sa-mi zica i love you , daca ma vede mai suparata sau nervoasa se agata de un picior de-al meu si incepe a povesti cat de tare ma iubeste ea , pana la stele , pana la soare si ce minuni ii mai trec prin cap pana ma face sa rad , dupa care inevitabila fraza : " da ciocolata avem "?
Brandusa ce frumos povestesti tu ca se joaca picii tai ,sunt tare curioasa cand o veni si bebe mic cum reactioneaza , cum l-or imparti v-a fi atractia nr unu pt amandoi , sa vezi atunci ajutoare ce o sa ai .
Ioana bafta cu fetita sa iasa asa cum va doriti voi .
Ziceai de par alb ... am multtttttttt si cred ca de aici se trag si cele 10 kg date jos asa subit care cum vine in vizita la mine nu rezista sa stea mai mult de o ora , e ca la balci aici , pleaca musafirii mei tahui de cap
E si greu dar e si frumos , foarte frumos , cand le vad pe cele mari zbenguinduse prin casa , danseaza , se joaca de-a bebelusul , Noemi o infasa pe Jasi in patura , ii da suzeta in gura si abia o taraie in brate prin casa , Rebecca rade si bate din palme cand le vede , incearca si ea sa se taraie prin casa dupa ele , e nebunie totala si o larma de nedescris dar am inima plina de fericire .
A venit gospodina mea cea mare cu faina , ma duc sa-mi fac pofta de clatite
silvi_2005 spune:
Intru eu complet odihnita am dormit si eu cu Alain fix trei ore dupa-masa asta nu am mai facut aste de peste o luna di Doamne ce bine e, parca Ioana zicea ca a mai facut asa.
Giova ma bucur ca te-ai relaxat un pic, nu e nimic ideal din pacate fratiorii se vor intelege ei mai incolo putin oricum Marcolino e un baiat extraodinar si sa vezi ce mult te va ajuta si va ave agrija de Edy vei vedea "iubita" cum iti zice puiul tau. Cu scaunele zic si eu ca fetele ca e ok multi bebelasi au faza asta, ai bb mic de 6 zile nici nu imi vine sa cred. Nu gasesti si scutece 0 cele mai mici? Sa ai grija cu iritatia la bb dar acum esti mamica cu experienta, eu pe al meu bb il spalam la baie dupa fiecare scaun si era iarna si mama cand ma vedea ca ies cu el in baie cu fundul gol mereu zicea " tu o sa racesti copilul asta " asa sunt mamelemai protective poate decat erau in tinerete.
Ioana de Bistrita si eu ii dau dreptate Anei cu slabitul inainte de sarcina, eu as face o cura intensa de vitaminizare naturala multe fructe si sucuri de fructe sa fii pregatita de sarcina si mult calciu ca tu ai pb cu dantura. Eu nu am mai inceput programul ala inca tocamai ca merg in Ro inca o tura si o sa mai calc stramb deocamdata am dat jos cele 2 kg puse acolosi de gatit ce sa zic gatesc toata ziua cate ceva nou sau bun, nu am avut timp sa pun poze si retete asa cum trebuie, ar trebui sa mai stau seara si ma ia un somn o sa pun zilele urmatoare promit.
Bee tu chiar esti mamaica eroina cu spiridusii tai ma si apuca cand ma compar cu tine ca mi se pare greu si numai cu Alain. Despre anemie ce sa zic, eu una as trece pe laptele vitaminizat special de copii, e in Ro ceva italienesc i-am luat si eu lui Alain si poate sunt si altele pentru alte grupe de varsta. Eu din ala ii dau si acum sau daca raman in "ruptura " de stoc iau lapte cu 11 vitamine sunt de la toate firmele de lapte aici. Chiar ardeam ca ii povesteam la tel cred ca Ioanei de Bistrita ca aici in marketurile mari ai zeci de sortimente de lapte de la lapte de magarita, lapte bio cu diferite grade de grasime, lapte de la fermele de munte, lapte cu arome de capsuni si ciocolate, lapte pt copii, lapte pt femei la menopauza cu plus de calciu, lapte cu vitamine....te doare minte ce au facut din industria laptelui. O sa caut pe net zilele urmatoare si iti dau si tie ca salvasem undeva alimentele bogate in fier si retete cu el pt pitici.
Am plecat ca mi s-a terminat pauza, trebuie sa adun din casa ca m-am pus la nani si am last totul balta. Piticii vostri isi aduna jucariile? eu am mari pb cu Alain, azi m-a si enervat ca pana bucataream ceva pe cand ma intorc avea o cutie plina de figurine cu toate lighioanele si personajele din desene rasturnata pe covor si el la desene cu bolul de popcorn la tv in dormitor i-am stins tv-ul si confiscat popcornul si pana nu a adunat cu manuta lui tot nu l-am lasat....m-am saturat sa adun tot eu plus ca dca il las si ma apuca peste trei luni ca nu e bine, nu va intelege de ce busc se schimba foaia.
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
silvi_2005 spune:
Am si uitat sa va spun ca eram mereu cu altceva in cap ca eu in vacanta din Ro la sfarsit mi-am schimbat look-ul m-am tuns si mi-am vopsit parul un blond cenusiu inchis cica car era saten in toata regula abia acum dupa spalari repetate s-a mai deschis. Nu mi-a placut la inceput dar aveam nevoie de o schimbare, o sa mai raman asa minim cateva luni apoi mai vad eu, poate il deschid iar .
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Florinini spune:
Draga Ioana,
Din tot sufletul te felicit ptr. minunea de bb pe care l-ai adus pe lume, sa fie sanatos si sa creasca mare sa treca toate problemele si greutatile si amintirea lor sa iti aduca mereu o inima plina de bucurie si zambete!!!
Florinini spune:
Irina
Sa ai o sarcina usoara si sa aveti un copil sanatos fie ca e fetita fie ca e baiat!!!Felicitari si sa fie totul asa cum va doriti!
Bee spune:
Silvi, eu am avut mari probleme cu lapticul baiatului. Dupa ce l-am intzarcat era ffff alergic. La orice fel de lapte, inclusiv lapte praf HA. Pana am ajuns la lapte de vaca de tzara. Cand am rezolvat problema alergiei nu si a fierului. Ca-i anemic am descoperit intamplator in iarna, cand i-am facut analize ca facuse febra mare aiurea. Nici o infectie, dar in schimb hemoglobina,hematocit si restul celulelor rosii varza. M-au sps ca e talasemie, am facut si eu si Radu analize. SI de atunci bagam fier+ vitamine, luam analize la baiat. Dupa 6 luni de tratament (aproape) sa zicem ca s-a mai rezolvat, dar greeeeeeu. Inca are hemoglobina, hematocritul si Fe sub limite, dar am facut o pauza. Macar aspectul celulelor pe frotil de sange e mai ok. Hematologul mi-a zis sa nu-i mai fortam organismul si sa mai vedem in toamna (ii dadeam 40 pic de Fe pe zi. ). La el posibil sa fie si o problema de digestie/ absorbtie/ asimilare, dar asta mai ramane sa vedem mai incolo.
Florinini, mai zii de voi. La voi nu vine barza?
si noapte buna!
Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia