*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (61)*
Raspunsuri - Pagina 6
BraveGirl spune:
Amalia!!!! Multa sanatate si fericire!
Raluca, bine ati venit. Si eu, ca si Laura, am acelasi sfat: schimba medicul! Urgent! Erau n metode pe car ele puteai incerca ca sa eviti intarcatul ei. Ceea ce NU trebuia sa faci era sa nu cedezi si sa-i dai lapte praf...dar acum e tardiv. Legat d emese. Papa f bine fetita. Pai dc iti zic cat papa Arianna mea...cu cantec si PIPER papa in jur de 100. (ma refer la borcanelul de la Humana care are si piper). Altfel papa cam 50 maxim. Fructele nu prea ii plac, branzica nu...si ce sa-i fac? Ca doar nu o s-o fortez. E total gresit sa o fortezi. Pot aparea grave disfunctii alimentare mai tarziu. Daca nu ar fi mancat nimc, atunci as fi zis sa o fortezi putin, ca nici sa o lasi sa stea nemancata nu se poate. Dar la cantitatile pe care le-ai scris tu, e mai mult decat bine. Lasa fata in pace.
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
POZE CU PRINTESA
Ralukutzza spune:
Lauramiron multumesc frumos de sfaturi....da deja cautam alt pediatru.Bianca nu mai mananca san de la 2 saptamani de cand i-am bagat completare adica de pe la 5 luni...in rest mie mi se pare ca este un copil foarte echilibrat sincer (si nu pentru ca este a mea).
De ex programul ei este urmatorul: dim se trezeste 5.30 si la 6 si papa, pe la 8 se culca iar si se trezeste pe la 9 jum, la 10 papa si dupa aceea joaca pana pe la 12, la 12 nani pana la 13.30, la 14.00 masa de pranz si dupa aceea joaca pana la 16.30.La 16.30 somnic pana la 18.00.In jur de 18.00 papa iar, la 21 baita (cateodata mai doarme cate 40 de min intre 18-21)si masaj, la 22 ultima masa dupa care doarme pana dimineata la 5.30 fara trezire.
eu m-am considerat fericita ca are un program atat de bine definit si am lasat-o pe ea sa si-l faca si este asa cam de pe la 4 luni.
In legatura cu mancarea s-ar putea sa fie ce zici tu in legatura cu dintii ca de 2 saptamani are gingia umflata si rosie si saliveaza non stop ca un robinet :) si s-ar putea si ca asta sa fie o cauza.
Asa voiam sa mai intreb ceva..are zile cand mananca doar 100 ml de supa sau fructe dar daca incerc sa ii dau completare lapte refuza.Ce sa fac?..sa o las asa pana la urmatoarea masa ?(mi se pare cam mult ) sau sa incerc sa ii mai dau laptic sau fructe dupa inca o ora?
Cand invat cum se face o sa pun si niste poze cu noi.
isaelena spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ralukutzza Buna tuturor mamicilor destepte de cozonacei frumosi. Va urmarsc de o luna de zile dar am asteptat pana sa va scriu ca sa recuperez din urma.Sper sa ne primiti si pe noi la voi in casuta si sa ne ajutati cu niste sfaturi. Ma numesc Raluca si fetita mea Andra-Bianca este nascuta pe 26 decembrie 2008, cezariana, cu 3600 si 52 de cm. Indraznesc sa va scriu pentru a ma ajuta u niste sfaturi si am sa va povestesc pe scurt despre ce este vorba. Fetita mea a papat san pana la 4 luni foarte bine si a luat foarte bine in greutate dupa care a inceput sa refuze sanul.Manca din ce in ce mai putin cate 5-10 min si atunci cu nervi si tipete.Medicul nostru mi-a zis ca probabil ca lapticul nu mai este bun sau insuficient(cu toate ca eu puteam mulge cate 200ml din fiecare sn la fiecare 3 ore) si mi-a zis sa ii dau completare.Am facut greseala si i-am dat completare si n 2 saptamani fetita mea nu a mai mancat deloc san. Lapte praf a mancat bine cam 2 saptamani dupa care si aici a inceput sa faca figuri si a mancat din ce in ce mai putin.la 5 luni am inceput diversificarea...la inceput i-a placut foarte mult si supa si fructele insa dupa o luna a inceput iar sa faca mutrite si nu ii mai convine nimic. Pediatara noastra ma streseaza ca fetita este ff slaba (are la 6 luni si o saptamana 70 de cm si 7.200 kg).Mie mi se pare normala si mi se pare ca arata foarte bine. Problema este ca doctorita ma forteaza sa ii dau sa manance 200 ml la fiecare masa ceea ce ea nu poate.Ea mananca cam 15o-170ml la 6 dim,la 10 mananca 10-180 de mar cu banana si branzica calcica, la 140-150 de piure de legume cu carnita sau cu galbenus de ou , la 18 150 cereale cu lapte si seara inainte de culcare pe la 10 180 ml de lapte cu 3 lingurite de cereale. Eu cred ca manaca destul de binisor, nu scuipa mancarea si nici nu plange la masa insa are un constant marait de parca ceva ar deranja-o si da din maini si din picioare non stop. Pediatra insa insista sa o fortez sa o fortez sa manance mai mult insa ea nu poate.Am facut greseala sa o fortez o data, ea saracuta nu a zis nimic si a mancat cat i-am dat insa dupa o ora jum s-a trezit din somn vomitamd in jeturi puternire si doua zile dupa aceea numai daca ii aratam lingurita vomita.I-am facut o pauza scurta de 3 zile si acum a inceput iar sa manance dar tot asa cum v-am csris mai sus. Plss ajutati-ma.Voi ce credeti...chiar ar trebui sa o fortez?...chiar este asa de slaba?nu ar trebui sa o las sa manance cat poate ea? Mentionez ca i-am facut si hemoleucograma si este perfect sanatoasa...si Ca si Fe de toate are. Orice sfat sau idee este binevenita.Va multumesc din suflet de pa acum pentru ajutor |
Bine ai venit printre noi!
noi suntem nascute pe 15.12...si avem ca greutate putin peste 7500 gr...
eu cred ca fetita ta este ok,asa cum au zis si fetele...si asa cum te-au sfatuit si fetele cred ca e mai bine sa schimbi pediatra...eu una nu masor cat papam, papam cat vrea ea la fiecare masa, cand numai vrea numai ii dau si gata!
ne-am mai confruntat si noi cu tot felul de opini, eu de obicei nu bag pumnul in gura omului dar tati baga pana la cot, de genul ca atunci cand un medic ne-a zis sa ii facem program sa manace la 3 ore, el i-a zis ca sa manace doctorul la 3 ore, ca fi-sa nu e masina sa o alimenam la program, ca va avea program cand va pleca la scoala...acum mananca cand vrea musciul ei!
cand aveam colici, buncile care credeau ca stiu tot ne inebuneau cu completarea, atunci eu am zis ca le dau cu biberonul in cap! daca mai zic o singura data de completare!
eu zic sa o lasi pe Andra sa decida, cat mananca, ce mananca, ce ii place si ce refuza...ce noi mancam abvsolut orice? doar sunt si ei la fel ca noi numai ca in miniatura!
Ralukutzza spune:
Bravegirl saru-mana mult de info.Cum am spus si mai sus si mie mi se pare ca Bianca mananca suficient si destul de bine insa atat m-a batut la cap socata de pediatra incat am inceput sa imi fac probleme ca nu este normal copilul.
Cu alaptatul si mie imi pare foarte rau ca am renuntat asa usor pentru ca puteam alapta 2 nu unul...dar asta este acum ...lipsa de experienta,,,primul copil...o pediatra nebuna....data viitoare o sa stiu mai bine.
Arianna este o dulceata de fetita (semana un pic cu Bianca mea) ca toti cozonaceii de altfel...am recuperat si am apucat sa ii vad in poze pe majoritatea.
Ralukutzza spune:
isaelena ai dreptate cu programul pentru copil....nici eu nu am forta-o sa doarma sau sa manance.Poate un pic cu mesele ..dar nu fortat...i-am dat eu sa manance la niste ore stabilite pentru ca ea altfel nu cere de mancare niciodata....poate sta si 6 ore nemancata si tot nu cere...asa ca aici se impunea un anume program.In rest dupa aceea programul de joaca si somn si l-a format ea in functie de orele de masa....am mai spus eu mai sus cum este programul ei zilnic...bine evident ca are si zile cand nu este asa si nu va imaginati ca programul ala il respecta cu strictete in fiecare zi...Doamne fereste...este cu aproximatie ca altfel mi-as face griji ca am un robot si nu un copil.
Otiliav spune:
Amalia, sa fii sanatoasa, iubita, sa ti se indeplineasca dorintele! si multe
Ralukutza, bine ai venit. Am un singur sfat care scpune tot, schimba pediatra. Intr-adevar nu e grasuta dar mananca bine ceea ce-i esentialul.
In afara de Vigantol, ce alti fixatori pentru Calciu ati testat?
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre
criss703 spune:
LA MULTI ANI AMALIA DRAGA
Diana21 si eu m-am gandit ca de la smantana plus alte grasimi din ciorbita a vomat sau ca am fortat-o sa bea apa dupa ...nu-i place deloc apa si nici ceaiul si are si ea fontanela lasata chiar nu am realizat pana ai scris tu , o tot pipaiam pe cap si nu intelegeam de ce e mai lasata o portiune .
Ralukutzza bine ai venit la noi pai daca Paula noastra ar avea acum la 7 luni si ceva 7 kg am face chef ..abia are 6,300 si asta ca apus bine in ultimele 2 luni . Culmea ca la noi nu se streseaza nici pediatra nici medicul de familie (mai stresata am fost eu dar mi-a trecut ), fiecare copil cu ritmul lui de crestere e important sa puna sa nu dea innapoi si daca arata bine ,e vesela , zglobie si mananca si bine dupa cum zici si cu analize bune ...pai ce sa-ti doresti mai mult ??!! ...e "dusa rau" pediatra ta , spune-i sa mai citeasca carti mai recente sa mai mearga pe la seminarii/cursuri sa mai discute si cu alti medici .
Criss de Paula Sofia DN 18.11.2008
PozePaulaSofia
Botez si nu numai
PovesteaNasterii
isaelena spune:
citat din mesajul lui oceanborn Isaelena ai o fetita foarte frumoasa! sa-ti traiasca! mami de Thomas |
multumim de aprecieri!
cameliam spune:
Bine ai venit, Raluca!
Sfatul meu e sa schimbi pediatra, nu stau acum sa citesc ce au raspuns celelalte mamici, dar am eu asa o senzatie ca tot asta o sa zica si ele... Mie mi se pare ca fetita ta papa chiar bine, nici a mea nu papa mai mult, oricum. Si sa fortezi copilul sa manance mi se pare o mare mare greseala, fapt dovedit si de fetita ta care a vomat dupa ce i-ai dat sa pape mai mult decat a vrut ea. Iar faza cu dat lapte praf cand tu aveai lapte... mi se pare foarte aiurea ca sfat din partea unui medic. As zice chiar ca e revoltator.
citat din mesajul lui Ralukutzza Buna tuturor mamicilor destepte de cozonacei frumosi. Va urmarsc de o luna de zile dar am asteptat pana sa va scriu ca sa recuperez din urma.Sper sa ne primiti si pe noi la voi in casuta si sa ne ajutati cu niste sfaturi. Ma numesc Raluca si fetita mea Andra-Bianca este nascuta pe 26 decembrie 2008, cezariana, cu 3600 si 52 de cm. Indraznesc sa va scriu pentru a ma ajuta u niste sfaturi si am sa va povestesc pe scurt despre ce este vorba. Fetita mea a papat san pana la 4 luni foarte bine si a luat foarte bine in greutate dupa care a inceput sa refuze sanul.Manca din ce in ce mai putin cate 5-10 min si atunci cu nervi si tipete.Medicul nostru mi-a zis ca probabil ca lapticul nu mai este bun sau insuficient(cu toate ca eu puteam mulge cate 200ml din fiecare sn la fiecare 3 ore) si mi-a zis sa ii dau completare.Am facut greseala si i-am dat completare si n 2 saptamani fetita mea nu a mai mancat deloc san. Lapte praf a mancat bine cam 2 saptamani dupa care si aici a inceput sa faca figuri si a mancat din ce in ce mai putin.la 5 luni am inceput diversificarea...la inceput i-a placut foarte mult si supa si fructele insa dupa o luna a inceput iar sa faca mutrite si nu ii mai convine nimic. Pediatara noastra ma streseaza ca fetita este ff slaba (are la 6 luni si o saptamana 70 de cm si 7.200 kg).Mie mi se pare normala si mi se pare ca arata foarte bine. Problema este ca doctorita ma forteaza sa ii dau sa manance 200 ml la fiecare masa ceea ce ea nu poate.Ea mananca cam 15o-170ml la 6 dim,la 10 mananca 10-180 de mar cu banana si branzica calcica, la 140-150 de piure de legume cu carnita sau cu galbenus de ou , la 18 150 cereale cu lapte si seara inainte de culcare pe la 10 180 ml de lapte cu 3 lingurite de cereale. Eu cred ca manaca destul de binisor, nu scuipa mancarea si nici nu plange la masa insa are un constant marait de parca ceva ar deranja-o si da din maini si din picioare non stop. Pediatra insa insista sa o fortez sa o fortez sa manance mai mult insa ea nu poate.Am facut greseala sa o fortez o data, ea saracuta nu a zis nimic si a mancat cat i-am dat insa dupa o ora jum s-a trezit din somn vomitamd in jeturi puternire si doua zile dupa aceea numai daca ii aratam lingurita vomita.I-am facut o pauza scurta de 3 zile si acum a inceput iar sa manance dar tot asa cum v-am csris mai sus. Plss ajutati-ma.Voi ce credeti...chiar ar trebui sa o fortez?...chiar este asa de slaba?nu ar trebui sa o las sa manance cat poate ea? Mentionez ca i-am facut si hemoleucograma si este perfect sanatoasa...si Ca si Fe de toate are. Orice sfat sau idee este binevenita.Va multumesc din suflet de pa acum pentru ajutor |
Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)