*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (61)*
Raspunsuri - Pagina 5
lauramiron spune:
La multi ani, Amalia!!! Sa ai parte numai de fericire si bucurii, liniste si tot ce-ti doresti sa se transforme in realitate
Eu nu-i mai fac branzica calcica de vreo saptamana, ci i-am cumparat branza de vaci de la Covalact, e dietetica ce-i drept, dar are gust bun si-i place. Grasimea o ia din untul sau uleiul adaugat in mancarica, si din iaurt, cred ca ajunge momentan.
oceanborn spune:
Acum sa pun si eu o intrebare destul de stupida...:branza de vaci cu ce merge mai bine? cu fructe? ca eu o mananc goala , in papanasi sau prajituri
mami de Thomas
malinas spune:
ramo,pt iaurt eu fierb laptele si il las sa se raceasca la temperatura camerei.In borcanele pun o lingura de iaurt facut anterior sau iaurt simplu produs fara fierberea laptelui (lapte nefiert lasat la temperatura camerei pana se prinde / face iaurt) si torn laptele fiert peste, amestec bine si las la caldurica cateva ore.
diana, eu zic ce a zis medicul.O sa incerc sa vad daca respecand ce mi-a zis el o sa fie bine, daca nu, ma intorc la debridat.Ideea este ca David nu a avut nimic pana la 6 luni, cand usor, usor a inceput sa scoata mancarica afara.Eu am incercat laptele Dorna ecologic si nu mi-a placut de loc, are gust puternic de lapte praf, a doua oara nu mai cumpar.
Mada, la noi David e vesel, nu a fost niciodata deranjat de faptul ca a scos mancare afara.De asta medicul care l-a vazut ieri a spus ca nu are reflux.Zicea, printre altele, ca bebelusii cu reflux sunt mai agitati, mai plangaciosi si maraiti, iar David nu are aceste simptome.El e agitat si marait doar cand ii dau dintisorii sau cand ii este somn.Noua doctorita noastra ne-a recomandat debridat, 2 ml de 3 ori pe zi, inaintea meselor diversificate.Medicul care l-a vazut ieri a zis sa nu-i mai dau debridat, ci sa-i dau mancarea de la o masa in 2 transe, cu pauza de 15 minute intre ele.O sa vedem daca o sa functioneze.Noi nu satm bine insa la capitolul apa, scoate mereu papa afara dupa ce ii dau apa.Multumesc mult ca ai scris aici din experienta voastra cu refluxul, sper din tot sufletul sa iau deciziile corecte.
La multi ani Amalia!
Un gand bun pt Ginye si Stefanut .
_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand
Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze
Povestea povestilor
La 6 luni si 10 zile masuram 68 de cm si cantaream 8100 gr.
lauramiron spune:
Eu i-o servesc cu fructe sau cu iaurt si biscuite. Goala e destul de inecacioasa pentru ei si nu are un gust grozav. Papanasi nu stiu daca se pot face fara albus....de fapt si in prajitura tot albusul ar fi marea problema. Insa imediat ce va putea papa oul intreg, se pot face papanasi si prajituri fara probleme
Citat: |
citat din mesajul lui oceanborn Acum sa pun si eu o intrebare destul de stupida...:branza de vaci cu ce merge mai bine? cu fructe? ca eu o mananc goala , in papanasi sau prajituri mami de Thomas |
oceanborn spune:
Mersi Laura tocmai de aia si intrebam,ce-mi place mie, nu-i pt el.. noi nici la galbenus n-am ajuns inca...si de cand mi-am amintit de papanasi tot la aia mi-e gandul...da' las' ca vin in tara , stiu un restaurant unde-s papanasii mei preferati(uriasi si gustosi) si dau iama
mami de Thomas
isaelena spune:
Amalia LA multi ani, si sa iti dea Dmnezeu tot ceea ce nu ai si iti trebuie!
Cat despre dintisori, noi nu avem nici unul inca, dar pediatra ne-a pus in garda caaparitia lor poate fi insotita de plans si din somn, putina febra si scaune moi.
Ralukutzza spune:
Buna tuturor mamicilor destepte de cozonacei frumosi.
Va urmarsc de o luna de zile dar am asteptat pana sa va scriu ca sa recuperez din urma.Sper sa ne primiti si pe noi la voi in casuta si sa ne ajutati cu niste sfaturi.
Ma numesc Raluca si fetita mea Andra-Bianca este nascuta pe 26 decembrie 2008, cezariana, cu 3600 si 52 de cm.
Indraznesc sa va scriu pentru a ma ajuta u niste sfaturi si am sa va povestesc pe scurt despre ce este vorba.
Fetita mea a papat san pana la 4 luni foarte bine si a luat foarte bine in greutate dupa care a inceput sa refuze sanul.Manca din ce in ce mai putin cate 5-10 min si atunci cu nervi si tipete.Medicul nostru mi-a zis ca probabil ca lapticul nu mai este bun sau insuficient(cu toate ca eu puteam mulge cate 200ml din fiecare sn la fiecare 3 ore) si mi-a zis sa ii dau completare.Am facut greseala si i-am dat completare si n 2 saptamani fetita mea nu a mai mancat deloc san.
Lapte praf a mancat bine cam 2 saptamani dupa care si aici a inceput sa faca figuri si a mancat din ce in ce mai putin.la 5 luni am inceput diversificarea...la inceput i-a placut foarte mult si supa si fructele insa dupa o luna a inceput iar sa faca mutrite si nu ii mai convine nimic.
Pediatara noastra ma streseaza ca fetita este ff slaba (are la 6 luni si o saptamana 70 de cm si 7.200 kg).Mie mi se pare normala si mi se pare ca arata foarte bine.
Problema este ca doctorita ma forteaza sa ii dau sa manance 200 ml la fiecare masa ceea ce ea nu poate.Ea mananca cam 15o-170ml la 6 dim,la 10 mananca 10-180 de mar cu banana si branzica calcica, la 140-150 de piure de legume cu carnita sau cu galbenus de ou , la 18 150 cereale cu lapte si seara inainte de culcare pe la 10 180 ml de lapte cu 3 lingurite de cereale.
Eu cred ca manaca destul de binisor, nu scuipa mancarea si nici nu plange la masa insa are un constant marait de parca ceva ar deranja-o si da din maini si din picioare non stop.
Pediatra insa insista sa o fortez sa o fortez sa manance mai mult insa ea nu poate.Am facut greseala sa o fortez o data, ea saracuta nu a zis nimic si a mancat cat i-am dat insa dupa o ora jum s-a trezit din somn vomitamd in jeturi puternire si doua zile dupa aceea numai daca ii aratam lingurita vomita.I-am facut o pauza scurta de 3 zile si acum a inceput iar sa manance dar tot asa cum v-am csris mai sus.
Plss ajutati-ma.Voi ce credeti...chiar ar trebui sa o fortez?...chiar este asa de slaba?nu ar trebui sa o las sa manance cat poate ea?
Mentionez ca i-am facut si hemoleucograma si este perfect sanatoasa...si Ca si Fe de toate are.
Orice sfat sau idee este binevenita.Va multumesc din suflet de pa acum pentru ajutor
isaelena spune:
citat din mesajul lui oceanborn Acum sa pun si eu o intrebare destul de stupida...:branza de vaci cu ce merge mai bine? cu fructe? ca eu o mananc goala , in papanasi sau prajituri mami de Thomas |
depinde cum ii place lui bb, pediatra a zis ca o pot amesteca si cu fructe
Flowers spune:
La multi ani,Amalia, multa sanatate , sa fi iubita si rasfatata de flacaii tai.
La multi ani cu intarziere pentru Simona si Fluturasha.
Julia nu stiu daca pot sa ajung la intalnire.Eu am niste nopti mai grele si nu reusesc sa ma mobilizez dimineata.
Am facut branzica cu iart: la 200 ml lapte am pus un iaut campina. A iesit super fina, baby-feta.
Flory mami de Brianna Theodora (7.11.2008) si Julia Alessandra (5.07.2002)
poze
lauramiron spune:
Ralukuzza, bine ai venit in clubul nostru
Sincer, imi vine sa impusc pediatra aia a voastra Cat poti fi de cretin sa debitezi asemenea tampenii??!! In primul rand sfatul cu completarea cand tu aveai lapte din plin a fost unul total gresit .... Apoi cum adica sa obligi un bebe sa manance o anumita cantitate fixa de mancare la fiecare masa??!! Dar ce, e robot??!! Incredibil cat e de batuta-n cap Deci primul sfat: schimba medicul!!
Apoi, mie mi se pare ca mananca foarte bine Andra, si nu e slaba, mai sunt cozonacei cu greutatea ei. Pur si simplu asta este ritmul ei de crestere. Plus ca au perioade in care papa mai bine, altele in care papa mai prost, au diverse discomforturi....caldura, eruptiile dentare etc Si a mea maraie si scanceste de multe ori in tipul mesei, chiar daca deschide gurita Eu am asociat asta cu durerea de gingie, probabil o deranjeaza cand ating cu lingurita
Intra mai des si ne mai povesteste despre Andra, mai suge la san? Noaptea ii mai dai lapte? Doarme bine? Dinti are?
citat din mesajul lui Ralukutzza Buna tuturor mamicilor destepte de cozonacei frumosi. Va urmarsc de o luna de zile dar am asteptat pana sa va scriu ca sa recuperez din urma.Sper sa ne primiti si pe noi la voi in casuta si sa ne ajutati cu niste sfaturi. Ma numesc Raluca si fetita mea Andra-Bianca este nascuta pe 26 decembrie 2008, cezariana, cu 3600 si 52 de cm. Indraznesc sa va scriu pentru a ma ajuta u niste sfaturi si am sa va povestesc pe scurt despre ce este vorba. Fetita mea a papat san pana la 4 luni foarte bine si a luat foarte bine in greutate dupa care a inceput sa refuze sanul.Manca din ce in ce mai putin cate 5-10 min si atunci cu nervi si tipete.Medicul nostru mi-a zis ca probabil ca lapticul nu mai este bun sau insuficient(cu toate ca eu puteam mulge cate 200ml din fiecare sn la fiecare 3 ore) si mi-a zis sa ii dau completare.Am facut greseala si i-am dat completare si n 2 saptamani fetita mea nu a mai mancat deloc san. Lapte praf a mancat bine cam 2 saptamani dupa care si aici a inceput sa faca figuri si a mancat din ce in ce mai putin.la 5 luni am inceput diversificarea...la inceput i-a placut foarte mult si supa si fructele insa dupa o luna a inceput iar sa faca mutrite si nu ii mai convine nimic. Pediatara noastra ma streseaza ca fetita este ff slaba (are la 6 luni si o saptamana 70 de cm si 7.200 kg).Mie mi se pare normala si mi se pare ca arata foarte bine. Problema este ca doctorita ma forteaza sa ii dau sa manance 200 ml la fiecare masa ceea ce ea nu poate.Ea mananca cam 15o-170ml la 6 dim,la 10 mananca 10-180 de mar cu banana si branzica calcica, la 140-150 de piure de legume cu carnita sau cu galbenus de ou , la 18 150 cereale cu lapte si seara inainte de culcare pe la 10 180 ml de lapte cu 3 lingurite de cereale. Eu cred ca manaca destul de binisor, nu scuipa mancarea si nici nu plange la masa insa are un constant marait de parca ceva ar deranja-o si da din maini si din picioare non stop. Pediatra insa insista sa o fortez sa o fortez sa manance mai mult insa ea nu poate.Am facut greseala sa o fortez o data, ea saracuta nu a zis nimic si a mancat cat i-am dat insa dupa o ora jum s-a trezit din somn vomitamd in jeturi puternire si doua zile dupa aceea numai daca ii aratam lingurita vomita.I-am facut o pauza scurta de 3 zile si acum a inceput iar sa manance dar tot asa cum v-am csris mai sus. Plss ajutati-ma.Voi ce credeti...chiar ar trebui sa o fortez?...chiar este asa de slaba?nu ar trebui sa o las sa manance cat poate ea? Mentionez ca i-am facut si hemoleucograma si este perfect sanatoasa...si Ca si Fe de toate are. Orice sfat sau idee este binevenita.Va multumesc din suflet de pa acum pentru ajutor |