Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (151)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreea_and spune:

Ada imi pare rau de ce ti s-a intamplat. Sunt convinsa ca persoanele respective ar fi reactionat la fel si daca ti se fura geanta sau iti dadea cineva in cap, din pacate. Ca sa te consolez, iti spun ca se putea si mai rau, eu am fost muscata si m-au internat aproape fortat la Matei Bals unde mi-au facut n injectii din jumatate in jumatate de ora, le-am pierdut sirul, oricum peste 10. Sper totusi ca vei ramane dog lover, asa cum te descrii pe blog.

Pe subiectul caini maidanezi am incercat sa ma abtin, fiind un forum despre copii, insa sunt si eu socata de atitudinea unor mamici de aici. Nu inteleg generalizarea, putea fi la fel de bine un caine cu stapan, a fost clar un incident izolat cu un caine imbecil, cum bine l-a numit Nausica. De aici pana la a-i euthanasia pe toti sau a-i trimite la hingheri (apropos, ati fost vreodata sa vedeti in ce conditii “traiesc” cainii de acolo?) doar pentru ca ne stau in cale mi se pare cam mult. Si pentru ca deja mi-am atras antipatia intregului forum cu ce am scris, pot sa va marturisesc si asta: am 7 (da, sapte) caini in curte, toti maidanezi, fiecare cu povestea lui trista. I-am salvat de oameni binevoitori, pus pe picioare, castrat si ingrijit. Mai hranesc doi maidanezi care vin la poarta, i-as lua si pe ei in curte, dar chiar nu mai am loc. De cate ori apare o catea in calduri sau gestanta pe strada fac tot posibilul s-o castrez, asta e singura solutie, oricum vor muri calcati de masini sau otraviti de aceiasi binevoitori, n-am prea vazut maidanezi morti de batranete. Si da, ma puteti injura ca am mereu un sac de mancare in masina si hranesc orice animal amarat imi iese in cale, pentru ca va inchipuiti ca infometati cainii nu vor mai ataca oameni, se vor resemna si vor muri ca sa le faca pe plac autoritatilor si binevoitorilor.
Daca va deranjeaza asa mult cainii de pe strada, poate cand va va cere copilul vostru un catel il veti lua acasa pe Azorica de la coltul strazii (care va va fi vesnic recunoscator) in locul cainilor de sute de euro de la mall.

Primesc injuraturile pe PM, nu vreau sa mai deranjez forumul boboceilor.

Mami de Mina Alexandra (7.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xor spune:

off off recomandarea mea s-a vrut a fi o "glumita" daca pot sa-i spun asa, pentru ca mi-a venit in minte melodia de la Taxi "castrati-ma, castrati-ma sau daca vreti, eutanasiati-ma"....dar vad ca s-a ajuns la discutii de genul "a ucide" etc brrr....sincer la cat sunt eu de miloasa...nici tantarii nu-i strivesc...dar de cand e Mark alergic la piscaturile lor...mi-am cumparat aparat
anamona...inca o pentru tine! nu te supara pe mine degeaba....te pot eu dezamagi cu lucruri mult mai grave dar cu asta...
PS:ca sa fiu putin "rautacioasa"...ADAA...de data asta iti recomand sa adopti acel catel, poate asa va imprieteniti si alta data nu te mai musca
REPET nu am nimic cu animalele...dar intamplarea m-a cutremurat...si m-a durut mai tare sufletul de Ada (careia ii spun cu acesta ocazie ca imi este f draga, ii citesc cu multa placere si interes posturile si o consider o mamica extraordinara) decat de caine...
din nou scuze Anamona ( iti voi repeta pana iti va trece supararea pe mine sincer, nu a fost cu nici o intentie!!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xor spune:

Andreaa...apreciez atitudinea ta....dar totodata, daca ai fi fost in locul adei in acea intamplare nu cred ca i-ai fi spus cainelui..."hai la mine ca in curte ca pe langa ceilalti, incapi si tu"....
NU am spus sa fie stransi TOTI cainii de pe strada, dusi la hingheri sau alte asemenea...NU am generalizat.
Si eu am caini la bloc pe care i-am vazut crescand sub ochii mei, imi sunt f dragi dar daca i-as vedea intr-un act de furie ca cel descris de Ada, as cauta o solutie, oricare ar fi aceea...nu as astepta urmatoarea "victima"
Valabil si pentru oameni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

Citat:
citat din mesajul lui anamona

Citat:
citat din mesajul lui nushulica
ha?!mai pacifista?? asa sa stam cu mainile incrucisate sa ne muste javrele copiii pe strazi...scuze dar eu nu pot tolera asa ceva ,mai presus de orice e siguranta copilului meu pe strada

nushulica regratabil ce ti s-a intamplat, categoric cainii vagabonzi nu ar trebui sa stea liberi pe strazi
De aceea militez pentru adoptia cainilor vagabonzi sau in cel mai nefecicit caz, adapostirea acestora in spatii special amenajate

dar de aici pana la A UCIDE e cale lunga.
Cu ce te ajuta pe tine sa ai pe constiinta un act criminal? Nu iti este suficient sa stii ca acel catel se afla supravegheat intr-un adapost?

eu nu consider eutanasierea un act criminal,iar la noi avand in vedere ca strazile s-au umplut de maidanezi il consider chiar necesar,pt ca nu sunt fonduri pt padocuri si oricum mor chinuiti si acolo,de foame!!!

acum poate pe unele dintre voi va oripilez cu acest mesaj dar nu vb in necunostinta de cauza,am lucrat la un magazin alimentar si cei de la DSV ne obligau ca marfa care expira (prod alimentare) sa le ardem sau sa le ducem la padocul de la marginea orasului...o data am insotit soferul ca sa-mi semneze cei de acolo procesul verbal si am fost ingrozita de ce am vazut acolo ce caini chinuiti si ce conditii
cat erau de slabi....doamne...decat sa-i vezi asa mai bine eutanasiati...dar asta e doar parerea mea!

de David
Poveste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

constat ca,cu ultima mea postare imi voi ridica tot forumul in capasa ca ma retrag inainte de a-mi lua rosii

repet asa cum unele persoane agreeaza cainii maidanezi,tot asa eu nu-i agreez,mai ales pe cei agresivi

anndreea_andtot respectul pt ceea ce faci,eu n-as putea sa ma ocup de atatia caini,poate daca ar fi mai multi oameni ca tine nu ar mai fi asa pline strazile de caini si implicit nici incidente

anamona,xor

si da andreea daca copilul meu cand va creste mare va dori un catel ii voi lua unul de rasa pe care musai il voi dresa inainte,asa consider eu ca e ok

de David
Poveste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

eu am fost cu sunatul la hingheri si va spun de ce:

pentru mine bunul samaritean nu este persoana care sacrifica jumatate din sandwich-ul personal ca sa hraneasca un caine vagabond, este Andreea, este un client al meu care in curtea fabricii a amenajat un adapost de caini, este un amic care are pensiune de catei unde il lasam pe Fox cand plecam in concedii si care are 10 padocuri clasa I, ia de la mine8/eur pe zi si nu si-i baga in buzunar, ci hraneste cainii pe care ii are in adapost, multi, cred ca vreo 50, luati de pe strazi, apoi dusi la vaccin, etc. (omul are serviciu) Ce au in comun oamenii astia? Au facut ceva organizat. Nu cred ca Andreea si-a fi permis sa tina atatia caini intr-un apartament cu doua camere, laudat este efortul pe care il face zi de zi: mancare, curatenie, etc. Dar i-a luat la ea in curte, si-a asumat o responsabilitate. Asta spun. La mine pe strada sunt numai case, nu mi se pare normal sa aciuezi catei pe strada, ia-i in curte daca vrei sa faci ceva. Altfel, dimineatza fiecare pleaca pe unde are treaba si pana seara se pot intampla multe: muscat, alergat si speriat copii pe biciclete. Cainele care a muscat-o pe Ada sigur era "impamantenit" pe strada respectiva, hranit si bineinteles ca acea strada era teritoriul lui pe care trebuia sa-l apere si pe care Ada l-a incalcat. Cainii nu musca (doar) de foame, ci cand sunt "deranjati" de intrusi (asa stiu de la dresorul lui Fox, daca m-a mintit el, va mint si eu)
Pe strada Martisor si pe toate strazile adiacente ei vezi gashti de caini, care se reped la tine, la masini, la copii care trec spre scoala si nu mi se pare normal, in conditiile in care este zona de case, pot fi luati in curte. Una este sa pledezi cauza cainilor vagabonzi din fatza televizorului, sa mergi multumit la culcare ca ai hranit cainele ala amarat de pe strada si alta este sa iei masuri, sa-l salvezi, sa faci ceva. Cine vrea si cine poate( marturisesc ca eu nu am mers niciodata mai departe de a da bani pentru mancare) Si de aceea este laudabil efortul Andreei, eu stiu ca nu este usor cu un catel, nu pot decat sa-mi imaginez cum este cu mai multi.

asta este parerea mea

edit: nu vreau doar roshii, vreau si ceva ceapa, castraveti, salata, ca sunt la dieta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Discordie!

Ada, deplang teribil ce ti s-a intamplat si nu numai, ma apuca graza gandindu-ma ca otrepele alea care nu te-au ajutat in asemenea moment traiesc printre noi. Sper ca te simti ceva mai bine azi.

Xor, parerea ta e parerea ta, nu cred ca trebuie sa te ascunzi in spatele unor glumite daca tu gandesti asa. Vrei sa spun ceva? Si eu as vrea sa dispara cumva cei 15 catei impreuna cu cele 2 mame agresive si un mascul posesiv care au ocupat spatiul de joaca umbros si dragut din spatele blocului meu. Poate n-as fi avut nimic daca n-as fi vazut animalele ina ctiune aproape muscand un copil de 2-3 ani si cativa mai maricei plus o doamna in varsta care avea un baston si abia mergea. Inteleg ca alti copii probabil i-au brutalizat dar...

ANdreea_and, toata stima, stiam ca ai multi caini...imi imaginez cum ar intra unul-doi in cei 46 de mp locuibili pentru care platesc si camasa de pe mine in momentul asta... Felicia are dreptate admirandu-te.

Anamona iti inteleg parerea si dragostea pentru animale dar de data asta ai fost mult prea violenta fata de Xor. Pana la urma, ea ar fi putut vorbi prin prisma victimei si tu ai fi judecat-o mult prea repede si prea aspru. Nu e cazul dar ar fi putut fi.

de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Sabinel, si pe calea asta trebuie sa spun ca ma bucur foarte mult ca v-am cunoscut, sunteti intr-adevar o familie frumoasa si v-am placut mult. Sper sa reusim sa va mai vedem, pana la urma viata e scurta si plina de surprize.

Oricum, ma mir ca ti-am parut asa zen

de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

300, poti sa imi spui exact cum de ai vazut tu violenta tocmai in postarile mele despre catei?

sunt pur si simplu blocata.

primul instict imi spune sa me retrag definitiv pe ce acest forum, simt ca nu mai avem nimic in comun, am tins insa sa raman si mai postez de asta data tocmai pentru a va putea arata ca sunt si alte cai de a scapa de acesti catei, poate mai bune si mai umane decat omorarea lor. Poate cine stie veti reusi sa imi intelegeti modul de gandire si sa actionam impreuna cu responsabilitate pentru a face tara asta mai buna.

chiar daca un catel a atacat, nu e sigur ca va facae asta si a doua oara. De ce trebuie sa rezolvam problemele doar prin razbunare? |Pur si simplu nu inteleg.

Ma faceti sa devin drastica. Atunci cand tu gresesti grav fata de cineva trebuie sa fii eutanasiata? Este exact acelasi lucru.
Mai spuneti de tara asta ca e de rahat...pai cum sa nu fie cand oamenii cauta dreptate doar prin razbunare fara sa tina cont de celelalte cai mai pasnice si mai constructive.

Nu sunt printre cei care hranesc cateii strazii, stau in afara orasului, sunt printre cei care adopta, sterilizeaza, vaccineaza si deparaziteaza. Daca fiecare am fi mai responsabili, am lua 2-3 catei la sterilizat, incet incet nu s-ar mai inmulti si am scapa de ei de pe strazi. Pana atunci am putea pleda pentru adaposturi cu conditii decente si pentru programe nationale de responsabilizare a po****tiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

felicic, hingherii nu omoara cateii, ii duc la adopost. Asa ca sunatul la ei e o solutie foarte buna pentru a scapa de cainii periculosi de pe strada.

Mergi la inceput