Pepenasi iulie-august 2008-IN SARBATOARE (132)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

LA MULTI ANI AIDUTA DE DIDI!

LA MULTI ANI LUCA DE MAQ! SA FITI SANATOSI SI FERICITi

LA MULTI ANI IRINA DE GABRIELA!IMI PARE RAU DE INTARZIERE!
bujo si boti,imi pare rau pt ce vi s a intamplat!si la noi in spital tot asa e,dar eu,daca se imbolnavesc strumfii[din fericire codi s a imbolnavit doar o data pana acum,],ma duc la spital,ii consulta,dar refuz internarea,spunandu i dr ca am asistenta care mi face acasa injectiile.e asistenta sefa de la pediatrie,iar dr au f mare incredere in ea.asa ca ,daca e antibiotic injectabil,li se pun branule in spital,dupa care facem tratament acasa si venim la 2 zile la control,intre tp asistenta o tine pe dr la curent cu evolutia copiilor.ma usuca la bani,ca ia 8ron pe o injectie,dar macar nu mai iau si alte porcarii de prin spital.in martie,cand au fost amandoi bolnavi,am cheltuit 10 milioane!!!si eu iau 8....de aia am eu aversiune fata de gradinita..

ma gandesc cu groaza ca incepe sezonul enterocolitelor si e jale,frate,ca astia mici se deshidrateaza imediat,tb sa le dai sa manance numai orez,lapte fara lactoza,iar al meu face super mofturi la mancare....anul trecut am cules eu una de prin parc de ma duceam la buda de 30 de ori pe zi,pe bune,fara exagerare,sotul a lesinat,iar lui cris i am pus branula pt ca a vomat de 3 ori intr o noapte si n am mai stat sa i dau antibiotic oral,i am bagat direct branula de frica sa nu ia si codrin,avea at 2 luni iar dr ne zisese ca ne trimite direct la colentina daca se imbolnaveste si codrin...noroc ca nu s a imbolnavit,a fost o minune,ca nu puteam sa l tin pe cris departe de el,plus ca eu il tineam toata ziua in brate...

revin ca ma cheama datoria[de sotie]

aaa,de mult ma tin sa i zic dianei mirela---felicitari!!!si o sarcina usoara!esti o mamica tare curajoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

AM citit povestile horror ale lui bujo si boti. Gizaz! Se pare ca in province e si mai jegoasa treaba ca la Bucuresti. Eu credeam ca aici sunt cei mai nesimtiti si cei mai mari spagari.
Si eu am fost la analize cu copiii si am plans pe hol de nu mai puteam, vreo 45 min, iar bietii copii erau rosii si abia mai respirau de urlat.
Daca nu le place de ce mama ma-sii mai fac meseria asta? Si daca o fac, dece naiba nu o fac k lumea? Numai incompetenti si nesimtiti, domneste nesimtirea in tara asta, sunt satula.
Il tot bat la cap pe barbate-miu sa o intindem in lumea larga

Iriss mami de Yvonne-Maria (05.02.2007) si David-Alexandru (08.08.2008)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne
BLOG

Bazar pt Sonia si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

KIMMY si andrei tot asa papa. numai ca fructele le papa dimineata la 10-11. cereale...nu ne omoram, doar cu fructele sau cu lapte cateodata. o fi rau? cate cereale tre sa pape ?

fugiiiti ca incep piticiiiii!!!

deci, la 9 luni jumate a inceput treaba cu dintii(de dataa sta pe bune)...siii...acum, la aproape o luna de la eveniment, tot un ciot de dinte are. asa greu cresc? sau are el vreo problema?

ANKULEm-ai batut cu tata intligenta maica...iutube?picasa?limbi streine! oricum..e bine ca aveti grija de noi fetelor, asa ca...

ia uite, asta a scris si GABRIELA

MCOCA da ce e in neregula cu ora 2? nu e bine?edit: acu am citit ca ai scris.

FLO nu mai speria fimeia, bre!De ex.pe Andrei l-a durut in...c*****tz de intarcarea mea. io am bocit trei zile si el...nik nik.

SUNULETZ, daaaaaaaaaaaaaaa, tu aia normala! si cu SORMIA. ma leshi! si apropo, ANKA emuuuuuuuult inainte dusa!

BUJOOOOOOOOOOOOOOOO, BOTIIIIIIIIIIIIIio cand am zis ca trebe luata cianura la purtator..ati ras...

ATB draguta as always!!!succeeeeeeeeeeees!!!

mami Ruxandra, in plina formapentru Andrei Tudor,cel mai nazdravan

poezici pentru mamici si pepenasi
www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase
Andrei Tudor- minunea noastra -The Story

...inseamna
ca infinitul si-a gasit limite
ii zarisem grimasa
zvarcolindu-se-n catuse de fier
aripile sunt inutile acum
chiar si cenusa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

E trecut de 12...e americaneala:)

Incep cu sarbatorita care a trecut prin clipe atat de grele. La multi ani, Nancy! Sa-ti dea Dumnezeu sanatate muuulta, noroc si fericire cu carul! Iar mamicii tale, care a plecat de la birou la spital, sa nasca, ii doresc numai clipe minunate, alaturi de frumusetea cu ochii ca marea! Va pup cu drag, fete puternice!

La multi ani, Ralu! Sa ai, pui frumos, o copilarie de vis si o viata plina de soare si zambet, alaturi de minunatii tai parinti! Si petrecere reusita sa ai; sa alegi "chestii valoroase", da scumpete? Va pupam!

La multi ani, Mena! Multa sanatate, multe zambete si o copilarie perfecta, alaturi de fratiorii tai si de tati si mami, de care ne e tare dor! Te pupam!

La multi ani, Nicholas! Sa ai parte numai de bine, copile! Sa-ti fie viata scaldata in veselie si seninatate! Te pupam!

Si...La multi ani, Amironix! Matusa, unchiu si verisoara te iubesc nespus si abia asteapta sa te stranga in brate, in mai putin de 5 luni! Tot binele din univers sa se reverse asupra ta, copilul nostru drag si iubit! Iar pe surioara ta carliontata si pe parintii tai zurlii, ii pupam si lesinam de dorul lor! Va asteptam cu drag acasa! Te pupa matusa pe ochisori!

In rest, am ramas fara cuvinte citind pataniile Cristinei si Monicai! Inca o data m-am convins ca directia in care merge tara asta nu e cea optima si nivelul meu de credinta intr-un viitor altfel e undeva sub 0! Sanatate puilor iar voua putere sa le fiti alaturi! Si sa nu mai treceti niciodata prin asa ceva, nici voi si nici o alta mamica!

Mi-au inseninat seara pozele Mayei...este unul dintre cei mai frumosi copii pe care i-am vazut eu vreodata! Sa-i dea DD tot binele!

O noapte linistita sa aveti!

Mamica unui MIRACOL
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Am umblat astazi doua ore sa-i caut sandalute fetei si nu am gasit nimic.Bai dupa ce ca poarta 19 mai e si lata in picior si nu-i vine nimicsi mai e si nebuna de masa care vrea musai albe si musai un anumit tip,spre disperarea vanzatoarelorSi am cautat sa iau si un ham ca nu mai tine treaba cu carutul,iar spatele nu ma prea ajuta, dar am avut surpriza sa constat ca nu-i vine, e mare balena ce sa-i faci.Tre sa caut un alt model pana la urma ca ce-mi place mie nu e bun.Offf, ce bafta si pe mine astazi!
Una peste alta, cand umblam noi asa ca nebunele dupa sandale, o vrabie s-a gainatat fix in capul fiica-mii, da fix in crestet.Oare sa bag la loto?

KIMMY ce fericita esti cu o fetita asa cuminteSpor la treburi
ANABABY, pai nu dai mama si cu-mprumut daca tot ai doua perechi de bunici care te-ajuta?Macar jumatate de weekend.distractie placuta la nunta
YAEL , multumim pentru initiativa
DANA, noi am papat azi supa de legume si ghiveci de legume.succes nebun am avut, la ghiveci am pus si cateva rosii si a iesit asa mai acrut, i-a placut pustoaiceiSi nu uita ca ea e antilegume, doar cu spanac cu orez ce-o mai pacaleam.Uite ca in combinatia asta le-a acceptat
Cu crema, auzi la ea, normal ca nu folosesti, esti tanara esti frumoasa, ce naiba-ti trebuie cremuri?Da io m-am facut babetasi-i musai.
MCOCA, ma bucur ca v-a iesit bine petrecerea.Nu te necaji cu tortul important e ca a fost bun.
Pranzul si Alexandra il ia pe la 2 fiindca apoi se culca.Dimineata se trezeste la 10, si papa cerealele.Dar noi suntem inca micute , si inca mai avem doua somnicuri pe zi.Eu sper ca dupa un an sa scoata al doilea somn si sa pape la 12 pranzul ca mi-ar conveni mai mult.Pana acu vreo luna baga trei reprize de nani, l-a scos teptat, nici macar n-am realizat prea bine cand s-a intamplat asta
DIARUX, ce noroc pe tine ca s-a intarcat andreiul asa dintr-o data.Uite la asta vise si eu, da cum copilul meu tre sa fie mai cu mot si sa faca toate alea de-andoaselea parca vad ca o sa-mi faca zile fripte.
Pentru dinti , ca sa iasa mai repede noua ne-a marit doza de vigantol la 4 picaturi timp de 10 zile.Asta fiindca o chinuiau rau.daca nu-l deranjeaza lasa-i in pace ca ies ei.
SUN, o sa se lase si sotul tau de fumat fii pe pace.Trebuie numa sa vrea si sa fie pregatit pentru asta
BUJO, doamne ce povesesti tu acolo suna a film de groaza.Bine ca si-a revenit Filip si Sa dea dumnezeu sa nu mai ajungeti niciodata pe-acolo!
BOTI , doamne si voi?Traim intr-o tara de rahat, acu inteleg de ce vrea anka sa imigreze.Insanatosire grabnica gargaritei

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111 -povestea nasterii

minunea care ne-a luminat viata

Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Teddy bears and seas of blue
Smiling in honor of you
An infant, not long ago
Now, one candle is aglow
You are growing up so fast
How quickly a year has passed
You are so special, sweet, and wise
Heaven's gift before our eyes.

Laaaa multi ani Amiraaaaaaaaaaa, copil cu ochi de inger si zulufi de aur, sa cresti mare si frumoasa si sa fii la fel de minunata ca mamica ta draga !!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

LA MULTI ANI SA FITI SANATOSI , SA AVETI O COPILARIE CA-N POVESTI SI SA LE INSENINATI VIATA PARINTILOR

Ana Raluca de Tecky
Amira Maya de mada_mxm
Nancy de boticelina
Mena de mariana_1976
Nicholas de morcoveatza

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111 -povestea nasterii

minunea care ne-a luminat viata

Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

La multi ani frumoasa Nancy, sa cresti mareeee, frumoasa si sanatoasa!! Boti, sa iti traiasca minunea!!!!

La multi ani Nicholas!! Toate dorintele sa ti se implineasca si sa cresti mare si norocos

La multi ani Menaa!!! Sa ai o viata plina de bucurii alaturi de fratiorii tai si mamica ta inteleapta si buna!!

La multi ani Ralu!!!! O viata fericita si plina de impliniri!

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

buna dimineatza fetelor dragi!!!

La multi ani din toata inima pentru sarbatoritii zilelor trecute!!!!

si La multi ani pentru :
Ana Raluca de Tecky
Amira Maya de mada_mxm
Nancy de boticelina
Mena de mariana_1976
Nicholas de morcoveatza

Multa multa sanatate! voie buna si numai bucurii alaturi de parintii vostri!!!

Imi place tare mult admosfera, ma bucur ca au revenit in forta unele fete!

diarux de la mine!astept si eu perle de la bac

Imi pare rau ca nu mai am timp sa scriu, insa va citesc cu drag de cate ori reusesc si sper ca in curand sa apar si eu in forta.

Matei creste vazand cu ochii, avem si noi 4 dintisori si se pare ca mai urmeaza si altii pentru ca de ieri parca ar fi in greva foamei Eu nu imi mai fac probleme, am observat ca asa face inainte sa sparga dintii gingia.

bujo, boti, prin ce cosmar ati trecut!!Bine ca sa terminat cu bine!
Eu din acest motiv NU MA DUC LA SPITAL!!! Iriss stie ca am stat cu Matei 3 zile cu febra mare, ma tot indemnat sa merg cu el la spital, nu am mers, si pana la urma a trecut cu bine, eu nu ma duc nici impuscata!Cred ca mi-as da seama daca ar fi chiar ceva grav grav....ma rog...sper ca mi-as da seama....insa pentru febra mare, voma sau diaree nu ma duc. Multumesc lui Dumnezeu ca nu am avut pana acum probleme atat de mari incat sa fiu nevoita sa trec pe la camera de garda, chit ca am stat cu inima stransa si usor panicata....dar am trecut cu bine si am consultat numai medicul de familie....oi fi eu mai denaturata...nu va luati dupa mine....

In rest, la noi toate bune si frumoase Multumesc lui Dumnezeu. Tati al nostru este la Colibita de ieri, mai are putin de lucru acolo si cica peste o saptamana vom merge toti 4 la munte pentru 5 zile....tare curioasa sunt cum vor decurge lucrurile...

Pana la reauzire va doresc numai bine!!!

proud mummy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Neata,

Vio hai nu mai vorbi asa, ca nu esti babeta! Succes la gasit exact ce cauti; e bine ca stii exact ce vrei!

Ana_a si eu ca si tine as face, adica n-as merge la spital si nu, nu esti denaturata. Ok, o am pe dna dr pe care as sechestra-o la mine acasa asa in general, ca mi-i draga de mor da' in spital nu m-as duce decat daca ar fi grav. Tocmai din cauzele pe care le-au mentionat fetele! Succes lui tati al vostru la terminat lucrarile si "dintoseala" rapida lui Matei si fara neplaceri!

Si acum retetele, ca sa scap, ca tot promiteam...da' azi-noapte asta facea je:)

Paste cu sos de rosii/smantana:

Fierb o mana de paste integrale (stelute sau cerculete mici sunt), le scurg, le bag sub jet de apa rece si le pun un cub de unt nesarat si cateva frunze de busuioc proaspat, tocate marunt si le las asa. Intre timp, din 2 rosii curatate de pielita si samburi, taiate cubulete, fac un sos, pe aburi, cu putin ulei de masline. Cand e gata il torn peste paste si amestec temeinic. La final le pun niste branza calcica sau cascaval vegetal peste. (T le mananca asa cum sunt, nu trebuie sa blenduiesc, sunt mititele). Acelasi procedeu se poate face si cu un sos de smantana (mai slaba, sa fie curgatoare cumva) si evident, le mai adaug si bucatele de piept de pui/curcan, in functie de nevoi.

Omleta la cuptor (doar galbenus):

Bat un galbenus cu un strop de apa minerala, apoi adaug bucatele mici de ardei gras/rosie, un cubulet de unt nesarat si o bag la cuptor, intr-un vas de pamant. Cand e gata o "strivesc" cu furculita, adaug dupa nevoi putin iaurt/smantana/branzica/patrunjel proaspat si cam asta e.

Clatite:

Aluatul il face taica-su, fara sare si zahar si iese ok. In clatita ii pun crema de branza+ smantana+ marar/ iaurt+ fructe piure+scortisoara/ ficatel+branza proaspata+ mirodenii, etc.

Tocanite:

1. De ardei copti:

Coc in tava aragazului, pe folie, vreo 4-5 ardei capia, ii curat de coaja, ii tai bucatele mici, amestec cu menta proaspata taiata, cateva picaturi de ulei de masline si un catel de usturoi maruntit si gata. O serveste cu pulpita de pui.

2. De legume:
Pun intr-un vas de yena putin ulei, adaug rondele de cartof, morcov, ceapa, ardei, dovlecei, presar niste cimbru, adaug apa pana acopar legumele si le bag la cuptor. Cand scade apa nitel, daca am chef, mai adaug si cateva buchetele de broccoli sau cateva boabe de mazare. Daca vreau, pun carnita cu legumele: pui/curcan/vita iar daca nu, o serveste separat. De regula iubeste tocanita asta servita cu patrunjel tocat si mamaliguta.

Ficatei :

1. Intr-un vas de yena pun un cub de unt, vreo 2 ficatei si o rosie fara coaja si samburi si niste apa. Bag la cuptor si am grija sa intorc destul de des. Cand e gata, maruntesc si-i serveste cu piure de cartof sau rondele de morcov fierte.

2. Acelasi procedeu, numai ca la final amestec totul cu branza proaspata de vaci. Si culmea, ei ii place sa serveasca lucrul asta cu mamaliguta.

Peste:

Pana acum a mancat somon, salau (de-al nostru si nu de Nil, cum se gaseste prin hypermarketuri) si pastrav. I-am facut somonul la cuptor cu muult usturoi verde si o felie de lamaie verde langa; cand a fost gata, l-am amestecat cu spanac inabusit cu usturoi (si el) si un strop de ulei de masline. E unul dintre felurile ei favorite. (iubeste pestele, are cu cine semana).

Sau ii pun un file in tefalul-gratar, cu un cub de unt si il serveste cu cartof fiert si marar/patrunjel proaspat deasupra.

Sau il tavalesc prin galbenus batut si prin pesmet si-l coc pe folie, in cuptor. Iese gustos, il dreg cu o rosie coapta amestecata cu usturoi si il devoreaza.

Budinca:

Paste integrale puse in vas de yena cu un cub de unt nesarat, o pastaie de vanilie si apa, la cuptor. Cand sunt aproape gata, adaug un mar/ o para/ o banana, coapte putin si ele. Le amestec, adaug niste scortisoara si gata. (La fel ii mai fac si orezul, numai ca lui ii pun lapte)

Salate:

De legume: rosii, castraveti, ardei, morcovi, salata verde, ceapa/usturoi verde. Ii tai legumele bucatele, le amestec cu un strop de ulei si o mana de branza de vaci si ii las castronul sa se porceasca. Culmea, le mananca foarte civilizat, chiar daca, evident, ii mai si pica.

De fructe, la fel, le tai bucatele, le stropesc cu suc de lamaie/portocala/piersica si putina scortisoara si gata.

Mai mananca ficatei la cuptor cu broccoli si cascaval ras; conopida la cuptor cu unt si smantana; carne (pui, curcan, vita) la cuptor cu orez si legume; ardei umpluti (carne de pui tocata de mine, amestecata cu un galbenus, putin orez, niste ceapa tocata maruunt si muuulte verdeturi);supe crema de diverse; paine neagra de secara data prin galbenus si prin scortisoara si facuta pe folie la cuptor;chiftelute cu pui/peste/ cascaval, facute si ele pe folie la cuptor; in concediu a mancat si caracatita si creveti, pe gratar sau cu sos de rosii; cand se mai nimereste sa avem planurile date peste cap si nu am vreme sa-i gatesc pranzul si n-am nici borcanele, serveste cu placere un fagaras, amestecat cu o rosie tocata si niste marar peste sau ceva in gen, etc.

Cu siguranta eu fac multe mancaruri dar la repezeala, astea mi-au venit in minte. Nu sunt vreo minunatie nemaivazuta dar, chiar asa fara sare si zahar, sunt gustoase. Evident, depinde si de gusturile copilului, de cum a fost obisnuit, daca agreeaza condimentele, ceapa, usturoiul; daca tolereaza cam totul cu bine, etc. Sper sa va ajute macar putin si, cand imi mai vin idei, le scriu atunci, ca sa nu ma mai zapacesc!

Va pup si va doresc o zi minunata!

Mamica unui MIRACOL
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá

Mergi la inceput