Buna, tocmai m-am intors de la d-na dr. Bucur care mi-a citit rezultatele analizelor prenatale. Vrem sa facem un copil si am zis sa ne pregatim cum trebuie. Surpriza: nu am avut rubela si d-na dr. mi-a recomandat sa fac vaccin si sa astept 6 luni pana la o eventuala incercare de a ramane insarcinata. Mentionez ca rezultatele analizelor suna astfel: Anticorpi Rubella IgG negativ si Anticorpi Rubella IgM negativ, iar la valori normale scrie tot negativ. Va rog mult sa-mi spuneti daca e neaparat necesar sa fac acest vaccin si care sunt implicatiile daca nu il fac. Va multumesc frumos.
 Buna, tocmai m-am intors de la d-na dr. Bucur care mi-a citit rezultatele analizelor prenatale. Vrem sa facem un copil si am zis sa ne pregatim cum trebuie. Surpriza: nu am avut rubela si d-na dr. mi-a recomandat sa fac vaccin si sa astept 6 luni pana la o eventuala incercare de a ramane insarcinata. Mentionez ca rezultatele analizelor suna astfel: Anticorpi Rubella IgG negativ si Anticorpi Rubella IgM negativ, iar la valori normale scrie tot negativ. Va rog mult sa-mi spuneti daca e neaparat necesar sa fac acest vaccin si care sunt implicatiile daca nu il fac. Va multumesc frumos.

romeostanescu spune:
romeostanescu spune: Nu este obligatoriu vaccinul, dar este bine sa-l faci !
Dr. Romeo Stanescu
PS Boala se cheama rubeola

Lia spune:
Lia spune: Buna. Daca nu faci vaccinul si faci rubeola pe parcursul sarcinii,aceasta poate cauza malformatii grave ale noului nascut.
Daca nu faci vaccinul si faci rubeola pe parcursul sarcinii,aceasta poate cauza malformatii grave ale noului nascut.
 Cred ca varianta ideala e sa faci acel vaccin inainte de a ramane insarcinata,cum ti s-a spus.Nu stiu exact cum e cu cele 6 luni,cere o a doua opinie de la un alt ginecolog.
 Numai bine!
Lia&Andrew

doxi spune:
doxi spune:Va multumesc pentru raspunsuri. Am facut vaccinul, acum ramane sa vedem care e totusi perioada de gratie, pana acum am 2 pareri diferite de la 2 medici ginecologi: 3, respectiv 6 luni. Am hotarat ca e mai bine sa fac vaccinul pentru a nu avea surprize neplacute avand in vedere ca mi s-a spus ca e epidemie de rubeola in Bucuresti. Sanatate tuturor