Gravidute prin FIV (44)
Raspunsuri - Pagina 16

Miramar spune:
Ayda - FELICITARI! SA VA TRAIASCA PUIUL!!!
Daria - si eu am luat mobila de la Ikea - gama Leksvik - dulap cu 2 usi, comoda cu prelungire masa infasat, patut 120x60, lada jucarii si raft/cuier - toate mi-au incaput in portbagaj cu bancheta din spate rabatata (2 din 3) si scaunul din fata lasat pe spate complet - asa incat cutiile cele mai lungi strabateau toata masina. Sotul la volan si eu asezata pe scaunul din spatele lui (sg. nerabatat din toata masina). 21+

Miramar spune:
Ah am uitat sa va intreb - voi cum nasteti? Eu initial inclinam spre cezariana, ulterior m-am razgandit inspre natural. Acum insa aud din mai multe surse medicale, inclusiv doctorita mea ca la sarcini obtinute prin FIV in general pentru a evita aparitia unor probleme la un bebelus atat de dorit se merge pe cezariana. Voi ce ziceti? 21+

hepilica spune:
Miramar, eu nu am auzit pana acum sa fie vreo inadvertenta intre fiv si nasterea naturala. Doar in cazul in care ai gemeni si e mai dificila o nastere naturala, dar nu pt ca e cu FIV ci pt ca este foarte dificil si riscant atat pt mama cat si pt bebei.
Daca nu exista niciun alt motiv care sa impiedice nasterea naturala, nu vad de ce nu ai naste asa - chiar daca sarcina e obtinuta prin FIV.
h. 29+
multumesc lui DD

ellanik spune:
A propos de nastere.Si eu auzisem ceva de genul asta ...nsterea naturala si FIV nu fac casa buna .Insa profu cu care am facut FIV si am obtinut sarcina , este o sarcina ca toate celelalte.Riscuri si probleme pot fi si la sarcinile obtinute natural.Parerea mea!Oricum eu sunt pro-nastere naturala.
Despre mine pot spune cateva cuvinte :greata, ameteli, slabiciune.Si cu asta zic totul .pt gravidute si mamici si bebici
5+ Eman energii pozitive, gratis !Nu accept refuz !Exclus aventurierii !

Miramar spune:
Ideea era nu ca sarcina obtinuta prin FIV o data instaurata ar fi cu ceva deosebita de cea naturala ci ca in general pentru bebelus, nu pentru mama cezariana presupune mai putine riscuri. Prin urmare pentru ca efortul a fost atat de mare in a obtine copilasul ala e recomandat a se elimina din start orice situatie potential riscanta. Asta am auzit initial de la o dr. stagiara la Giulesti care mi-a spus ca majoritatea gravidelor pe care le stie ea cu sarcina prin FIV au nascut prin cezariana din acest motiv. La momentul respectiv mi s-a parut o tampenie, ulterior am auzit si de la altii ca in final ieri la ecografie doctorita mea (care e la Polizu nu Giulesti) sa-mi emita aceeasi terorie, confirmandu-mi totodata ca nu exista nici un motiv real (cel putin nu deocamdata cat sarcina evolueaza ok) pentru care sa nu putem incerca si pe cale naturala. A ramas ca mai e timp berechet sa ne hotaram. 21+

KLU1973 spune:
eumada, de unde ti-ai luat camasile ?
dear bambie, felicitari pentru vestile bune despre gemenasii tai !!!
nusy, o dulcica papusica ta...sa fie sanatoasa si sa va aduca numai bucurii !!!
elenada, ce pitici bine crescuti ai...mai ai putin si-i vei tine in brate. Felicitari pentru perseverenta !!!
In ceea ce priveste cezariana vs FIV si dr meu incerca sa ma convinga pentru nastere naturala argmentandu-mi ca este doar o moda cu cezariana la sarcinile obtinute prin FIV si ca nu ar exista nici un motiv bine intemeiat. Dar nu m-a convins...eu sa stiu ca e buburuza bine si fara alte riscuri neprevazute...ca eu ma voi vedea ce fac dupa operatie...ma montez eu ca am toate motivele din lume sa o fac.
A mai trecut o saptamana
Klu 35+
Theodora ...

Moniland spune:
Klu, trece timpul si la tine.
Ellanik, si noi am trecut prin fazele urate de la inceputul sarcinii. Dar vei fi mamica si asta conteaza. Raul, greata, ametelile sunt trecatoare.
Eu ma plangeam ca nu asa imi imaginam sarcina, ca se zice ca sunt cele mai frumoase momente din viata unei femei. Da' de unde.
Miramar, si eu as fi optat pt gama Lescvik, daca aveam baietel. Dar albul la fetite mi se pare f. potrivit.
Si eu am auzit la TV teoria cum ca sarcina obtinuta prin FIV e mai pretentioasa si se opteaza pt nastere prin cezariana. Dar dr. meu m-ar fi lasat sa nasc natural si cu gemeni obtinuti prin FIV daca totul era safe. Dar Irina ma salveaza prin pozitia ei transversala. 37+
Laura Ioana
Irina Maria

eumada spune:
KLU eu le-am luat de la un targ ed haine deschis acu` si care avea foarte multe de astea...probabil pe la voi sunt si prin magazine..la noi in schimb sde gasesc numai la targuri si din an in pasti...si e pacat sunt extraordinare....nici macar in mall nu sunt frate.....
asta e......
mi-e frica rau de tot........mi-au mai trecut durerile dar imi suna amenintarea aia in urechi......maxim trei saptamani.....mai duci sarcina.......noroc ca am facut dexametazona
va pup
Madalina s34
Eva-Maria
AMR 27 ZILE

iana_mari spune:
AYDA felicitari pt. fetita.
NUSY ce mare s-a facut INGRID!
HUSKI imi pare rau ca nu ne intalnim pa 16,dar important este ca tu sa fii bine.
MONI vad ca fetitele tale sunt foarte ascultatoare si mama foarte calma.
ALSIMA bine ai venit!!!
Pup toate fetele,eu ma simt foarte rau.De doua zile vomit,iar de greturi numai vorbesc,dar suport cu stoicism pt. bebelusii mei.
iana9+

Moniland spune:
Mada, calm, odihna multa si fii optimista. Asa reusesti si o sa o mai tii pe Eva pana la 40 sapt.
Iana, pe mine m-au tinut starile de rau pana la 11-12 sapt. Poate ai noroc si scapi imediat de ele.
Si asa e, sunt f. calma pt ca deja stiu ca fetitele sunt mari si cand sunt pregatite vin pe lume.37+
Laura Ioana
Irina Maria