Genialitatea - calitate sau defect ?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB
Cred ca Gates si Ford au ceva in comun. Va vand o masinuta cheap, de orice culare cata vreme e neagra .
Zicea cineva de Dali. Dali e in primul rand pictor si apoi el si familia au fost buni finantisti. Dar si daca nu-ti iei tricou sau parfum Dali in fata picturilor lui ramai. Pe cand la Alde Gates... ii poti cumpara software-ul de nevoie dar nu cred ca fata de un calculator cu Unix raman in prostratie in fata Windoze-ului si derivatelor... ramaneam ca studenta sa beau cafeaua si sa mananc si micul dejun cand nu stia sa gereze trei procese/ferestre.

Poate ai dreptate ... oricum nu cred ca este concludent ce vinde ... concludent este CA VINDE si daca e sa-ti dau dreptate ca produsul lui este prost si negru, este si mai genial ca-l vinde, de ani buni si ca se extinde si-l dezvolta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Modelul Ford a fost genial si inca se foloseste. Un articol considerat de lux sa fie produs in masa astfel incit sa si-l permita si muncitorii care il produc? Colosal.
Datorita lui Ford ne permitem astazi masini facute de inventatorul lor, Daimler.

ROI-ul ala a lui Gates (return on investment) parca are sens nu?
De acord cu tine ca e shark si ca proprietatea intelectuala are nevoie de un nou model (17 dolari un ebook???????? cind autorul ia acolo 15%) dar pina atunci cum sa aiba bani sa dezvolte basic-ul lui de la Micro-soft?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

Modelul Ford a fost genial si inca se foloseste. Un articol considerat de lux sa fie produs in masa astfel incit sa si-l permita si muncitorii care il produc? Colosal.
Datorita lui Ford ne permitem astazi masini facute de inventatorul lor, Daimler.

ROI-ul ala a lui Gates (return on investment) parca are sens nu?
De acord cu tine ca e shark si ca proprietatea intelectuala are nevoie de un nou model (17 dolari un ebook???????? cind autorul ia acolo 15%) dar pina atunci cum sa aiba bani sa dezvolte basic-ul lui de la Micro-soft?

Exact la asta faceam referire legat de Ford. Geniul de marketing. Nu doar raspandirea cat mai ales inducerea nevoii unui articol de lux...
ca acum colosala ideea nu a fost. Industria automobilelor a distrus infratructura feroviara si a mijloacelor de transport public in US. A creeat o tara in care in afara metropolelor nu prea ai trotuare, aglomeratiile urbane se-ntind, bipezii uita sa mearga.... si obezitatea se raspandeste. Overall nu a fost asa de colosal.

Dar si Gates poate fi legat de informatica prin faptul ca vandut produse informatice sub-standardul deja existent la preturi enorme fata de valore si cu n'spe firisoare contractuale agatate.. Da, la marketing a dos excelent. A inventat inca n-spe metide de vandut piei de closca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MoniqueSta spune:

Eu cred ca geniile sunt fericiti cu accese de nefericire. Fericiti pentru ca traiesc in lumea lor si poate nici nu isi pun intrebarea cat de fericiti sau nefericiti sunt, iar accesele de nefericire ma gandesc ca se datoreaza celor din jur cu care au de-a face.

Mie mi se pare ca un geniu poate lua informatii dintr-un domeniu, care se leaga intre ele intr-un anumit plan, si le face sa se lege intre ele pe mai multe planuri, creind un nou sistem de valori in domeniul respectiv.

De exemplu, in jurul anilor 1900, toata lumea stia ca atomul de carbon are 4 legaturi, dar cand a venit van't Hoff cu teoria ca legaturile sunt orientate in spatiu, au ras de el in masa, la o conferinta. Nu mult dupa aceea, ipoteza s-a adeverit si de aceea avem acuma elucidata structura ADN de dublu helix, care mi se pare una din descoperirile colosale ale secolului XX.

Cred ca nu e o experienta placuta sa rada de tine o intreaga comunitate de elite intr-un domeniu.

Parca Newton era savantul care s-a inchis 4 ani (!!) in camera lui sa perfectioneze legile de baza ale fizicii. Deci cred ca el era fericit in lumea lui, nu-l interesa altceva.

Teoria mea (negeniala ) este ca rasa umana "devolueaza" pe plan material/fizic si "evolueaza" pe un plan spiritual/intelectual.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MoniqueSta spune:

AB, sunte perfect deacord cu tine, in legatura cu masinile.

Oare de ce vedem motoare tot mai puternice, masini care mai de care mai computerizate si performante, dar motorul consuma in general la fel de multa benzina ca acum 20 de ani?!

In laborator s-a ajuns la performanta de 1000 de mile la galonul de benzina, dar motorul asta n-o sa ajunga pe piata NEVER. Ultima persoana care a intraznit sa faca valuri despre un motor mai economic a sfarsit prin a se "sinucide" in desertul Mojave.

La fel si cu tratamentul pentru cancer si alte boli care aduc miliarde de dolari companiilor de farmaceutice. Nu vreau sa dezamagesc pe nimeni, dar nu se vor "gasi" leacuri prea curand. Pentru ca totul se calculeaza in profit.

Bine ca vaccinurile pentru bolile astea cumplite ca poliomielita, tuberculoza, au aparut la o vreme la care inca industria farmaceutica nu era dezvoltata, ca daca apareau azi, nu te-ai fi apropiat de ele...

Deci daca am reveni la genii...nu cred ca multe genii si-ar gasi realizarea in ziua de azi, mai ales in stiinta. Doamne fereste sa descopere ceva care sa puna in pericol profitul anumitor companii...

Mergi la inceput