Genialitatea - calitate sau defect ?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Opinia mea este ca in cazul unor genii acestia nu vor vedea niciodata aspectul comercial. Pentru ei este vorba de pasiune, de viziune de dedicatie. de placere. Daca se ajunge in sfera comercialului cred ca este vorba doar de istetime. Un geniu se va bucura daca altii vor vedea ceea ce face sau descopera el. Aceasta este opinia mea.

Istetime este cand vinzi ideea genaiala ...genial este sa valorifici o idee geniala, sa o dezvolti, sa construiesti un imperiu pe baza ei, sa sa-l mentii ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Sunt confuza ... unde este subiectul meu cu egoismul ? ...
N-am citit nimic din raspunsurile de acolo si acum nu-l mai gasesc ...
Imi da si mie cineva un link ?

Later edit : l-am gasit ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biricica spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui biricica
ce-mi doresc pentru copilul meu? foarte egoist vorbind - sa fie un copil normal. nu o visez cu iq urias, si nici sa fie mozart.O visez fericita, fericita pentru ca stie ce-si doreste sa faca in viata. si pe mine & taica-su ne visez ajutand-o sa descopere ce-si doreste. insa daca fiica-mea ar fi vre-un geniu... atunci imi doresc putere, multa putere si intelegere din partea noastra si multa putere si determinare din partea ei.

Superb mesajul asta. Exact asta imi doresc si eu pentru copiii mei ...

ai sa razi... am o prietena care a ramas de curand insarcinata. are 35 de ani si e primul copil. nu stia inca daca are fata sau baiat dar cand vorbea despre copilul ei spunea "orice sa fie da' sa fie fata si sa fie geniala". eu, cu copil de aproape un an la vremea respectiva (un an in care am trecut prin furcile caudine si am trait pe rand toate panicile legate de boli - asta e de altfel motivul pentru care refuz sa mai citesc despre copii cu probleme, ajunsesem sa cred ca fiica-mea are toate bolile pamantului) ii spuneam "bai, gandeste-te ca poate sa fie orice, chiar si extraterestru. sanatos sa fie, ca restul nu conteaza." asta era un permanent subiect de discutie, subiect asupra caruia nu reuseam sa ne punem de acord. asta pana cand, la o ecografie de rutina, copilul parea a fi suspect de sindrom down. dupa triplu test s-a dovedit ca-i sanatos, dar pana i-au iesit rezultatele a imbatranit cinci ani. si noi pe langa ea.acum fireste ca are cu totul alta parere... da' vezi tu, oamenii trebuie sa traiesca pe bune niste situatii. altfel... vorbesc ca din carti.
fireste ca si mie, teoretic, mi-ar placea ca fiica-mea sa fie la fel de desteapta, culta, avangardista, precum virginia woolf. dupa care-mi aduc aminte ca prietena virginia s-a sinucis. si ma potolesc. spunandu-mi "lasa diana, mai bine sanatoasa si fericita in mediocritatea ei, decat o geniala nefericita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui AB

Nuuuu ne paruim la un subiect despre Gates intai s-intai..
acela nu-i geniu decat in furtisag si marketing. Un hotoman care a vrut sa stranga de gat o comunitate inteligenta si deschisa de la care i-au trebuit ani in sir sa preia niste concepte de baza. Mii de versiune pline de greseli cand ideile la care a ajuns intr-un sfarsit erau acolo din anii 70. A avut viziune de marketing, vrajitorie si scamatorie destula cat sa abureasca "utilizatorii" a pus aparenta inaintea esentei.
Dupa ce a strans de gat si sufocat lumea opensource-ului prin mijloace mafiote folosind greoi si-mpiedicat tot ceeia ce ea oferea gratuit.. l-or fi apucat remuscarile... Barracuda in business nu-l cred transformat in miel moral.

Genialii si vizionarii secolului trecut in informatica ii consider pe inventatorii Web-ului... ce idee formidabila si for free ne-au facut cadou. Ne-au schimbat viata. Tim Berners-Lee si Robert Cailliau, doi cercetatori la CERN (Centrul European de cecetare nucleara) au scris in 1990 o propunere de proiect de "World Wide Web". Ei l-au botezat asa si in 1991 au scris primul browser de web. Adevarat cadou de cercetator. Ce tinuta morala sa crezi in oameni! Sa le dai cadou ideea ta si sa crezi in puterea comuna de a crea in loc sa crezi in faptul ca umplerea cuferelor este idealul unei vieti. Beners-Lee a insistat ca WWW sa fie "public domain" si nu trademark astfel incat oricine sa-l poata imbunatati si oricine sa-l poata folosi.
Cat de vizionari au fost? Incredibil!! Primul sistem hypertext s-a numit Enquire dupa numele unei carti de sfaturi despre casa a parintilor lui Benners-Lee. Cartea se numae: Enquire Within upon Everything. Asta a si devenit, nuu? Jos palaria si multumesc!

AB-ule si eu il cred pe Gates un geniu ... un geniu al business-ului. Sa construiesti un imperiu si mai ales sa-l mentii atatia ani de zile nu face oricine. Cu orice metode, mai mult sau mai putin stiintifice ...atata timp cat au fost legale, are votul meu ...
Geniile sunt in absolut orice directie, stiintza, arta, muzica, business ...
Totusi cred ca exista o diferenta intre "geniu" si "idee geniala" ... de ex duduia aia care a inventat CROCS-ii (pentru necunoscatori, papucii aia din "foam" cu gaurele care sunt cei mai urati si cei mai comozi papuci inventati vreodata), a avut o sclipire, a daramat piata de papauci cu ideea ei, dupa care si-a vandut ideea si atat. Este diferenta intre Doamna CROCS si Gates, nu-i asa ?

mai are mr.Gates niste fapte eroicela activ gen dat pe mina guvernului comunist chinez niste amariti de dizidenti care-au folosit yahoo-ul drept mijloc de comunicare-in schimbul promovarii biznisului sau internetic in China, da' nu-mi mai amintesc exact detaliile si n-am vreme de gugalit;

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

mai are mr.Gates niste fapte eroicela activ gen dat pe mina guvernului comunist chinez niste amariti de dizidenti care-au folosit yahoo-ul drept mijloc de comunicare-in schimbul promovarii biznisului sau internetic in China, da' nu-mi mai amintesc exact detaliile si n-am vreme de gugalit;

o stire ca asta ar cere o dovada, ceva zic eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

http://www.wired.com/techbiz/media/news/2006/04/70698

MAI sunt linkuri spre stirile respective dar ma confrunt cu accès refusé de la job

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Ce legatura avea Yahoo cu Microsoft in 2002?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Chiar va doriti sa aveti copii geniali?
De ce?Cumva pt. orgoliul vostru?Daca da, atunci este sigur ca va pregatiti sa le oferiti copiilor vostri un destin trist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Ana cred ca informatia de colaborare arata cam ca-n articolul asta:
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/us_and_americas/article731219.ece
Bill Gates nu-i in topul coruptilor, dar ca toti cei care vor sa lucreze in China numai moral nu-i. Banu-i ochiul stim noi cui... si Biluta a adunat multi pana si-a liuat conced si s-a pus pe vapsit blanita-i de lup.
Dar io cred totusi ca Gates in China vrea sa ajute la distrugerea comunismului cum stie el mai bine. Propunea ca "Microsoft would help the bank design and optimise security standards for on-line private banking and create a safe on-line system. " Tot inainte:) ce numa NYC sa o ia pe coaja? Numa centrale nucleare sa nu le dea pe mana ca atunci o patim cu totii...

Buflea scuze dar am alergie la nenea porticica si informatica in aceeasi propozitie.

Eu nu cred ca geniile is in vreun fel mai altruiste decat altii, dar hai sa nu confundam orice vanzator de piei de closca de succes cu un geniu in domeniul aviar. Acela poate fi un geniu de marketing. Why not. Cred ca Gates si Ford au ceva in comun. Va vand o masinuta cheap, de orice culare cata vreme e neagra .
Zicea cineva de Dali. Dali e in primul rand pictor si apoi el si familia au fost buni finantisti. Dar si daca nu-ti iei tricou sau parfum Dali in fata picturilor lui ramai. Pe cand la Alde Gates... ii poti cumpara software-ul de nevoie dar nu cred ca fata de un calculator cu Unix raman in prostratie in fata Windoze-ului si derivatelor... ramaneam ca studenta sa beau cafeaua si sa mananc si micul dejun cand nu stia sa gereze trei procese/ferestre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Mamicilor doritoare de copii geniali,zilele acestea se discuta pe toate televiziunile despre Michael Jackson!Oare a fost acest om fericit?
Eu cred ca a fost ff. nefericit si acest lucru se datoreaza talentului sau genial.
Subiectul este bine plasat deoarece putem sa ne gandim la acest geniu ..nefericit.

Mergi la inceput