frica de nastere...
sunt o proaspata mamica de 9 saptamani, si sunt terorizata pur si simplu de nastere...si de cea naturala si de cezariana..la inceput optase, pt cezariana,insa am auzit cat de grea este recuperarea..voi cum ati nascut..?
mentionez ca nu sunt in Romania, si aici nu iti dau sansa de a alege, deci pt cezariana ar trebui sa aleg o clinica privata...
Raspunsuri
Ayla21 spune:
Bine ai venit pe forum! Si felicitari pt sarcina!
Cred ca ai nevoie de cateva incurajari, pt ca experienta nasterii fiecare o traieste in locul ei.
Nu asculta povesti horror, care sa te sperie. Fiecare are pragul ei de durere si experienta ei.
Eu am nascut natural, a fost destul de usor. Am vazut in spital fete care au nascut prin cezariana si care si-au revenit mult mai greu.
Povestea o colega de la odisee pe vremea cand urmm sa nastem si noi ca la nastere trebuie sa te concentrezi mai putin pe AU si mai mult pe WOW-ul de la sfarsit, cand iti vei tine in brate puiutul si vei uitat de frica, de durere, de tot.
Cel mai mult te-ar ajuta sa te alaturi gupului de fete de la odiseea sarcinii la varsta sarcinii la care corespunzi. Alaturi de ele vei putea face schimb de experiente si de-a lungul sarcinii si despre nastere.
Sarcina usoara in continuare, nastere usoara si un bebe sanatos!
5 luni fara Alma
_.-**-._.-**--**-._._.-**-._.-**--**-._._.-**-._.-**--**-._._.-**-._.-**--**-._._.-**-._.-**--**-._._.-**-._
Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda.
Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
blackgirl0 spune:
Denis, cred ca vroiai sa spui ca esti o proaspata gravidutza in 9 saptamani. Pana la a fi mamica mai ai doar 31 de saptamani!
Legat de nastere... eu am nascut la clinica privata unde puteam opta lejer pentru cezariana. Bineinteles ca am fobie de durere, nici macar la analize nu m-am dus singura: ori cu sotul, ori cu mama sa ma tina de mana! Si cu toate acestea am nascut natural! A fost alegerea mea, m-am gandit ca este cel mai bine pentru mine si pentru bebe, este mai sanatos, mai fiziologic. Asta daca nu ai contraindicatii pentru nasterea normala, insa io cred ca este prematur la doar 9 saptamani de sarcina sa-ti pui astfel de intrebari. Recuperarea a fost totala la nici 2 ore de la nastere. Am avut si epoziotomie, insa in 5 zile nu simteam nimic. Mai rau este cu cezariana cand la orice adiere de vant/umezeala te doare locul inciziei. Plus lipsa de efort timp de 6 luni, plus sarcina urmatoare amanata pt 2 ani cand se presupune ca s-ar fi vindecat cicatricea de pe uter. Si nu vb din carti, ci mama a suferit recent histerectomie, care, ca tehnica, se practica la fel ca cezariana si se misca destul de greu. Cum te vezi tu imediat dupa nastere cu bebe in brate, cu nopti nedormite, cu furia laptelui de care nu ai cum sa scapi (garantat!) si cu cezariana la activ? Plus complicatiile dupa o asemenea manevra, riscul anesteziei... Serios, gandeste-te mai bine la felul nasterii. Poate alternativa de nastere naturala dar in apa ti-ar surade mai mult!
Iti doresc sa iei cea mai buna decizie pentru bebele tau!
ymca spune:
felicitari si o sarcina cat mai usoara!
si mie mi-a fost frica...am oscilat luni intregi...am visat mereu ca voi naste in masina in drum spre spital, tocmai ca sa nu mai fiu nevoita sa hotarasc metoda.
spre finalul sarcinii am decis: cezariana. a fost alegerea mea, si odata luata nu m-am mai intors din drum si nici nu mi-a parut rau vreodata.
metoda de recuperare e simpla; din ziua 2 toata lumea sta cu gura pe tine sa te ridici si sa te misti cat mai mult pentru ca asa te recuperezi mai repede.
- e mai dificila ridicarea de la orizontala la verticala, dar atunci cand bebe plange, nimic nu e dificil
- am stat cu bebe in brate non-stop si operatia a fost OK; eu imi caram singura si baxurile de apa plata pana in apartament, dar nu ma luati ca exemplu
- operatia nu doare la nicio schimbare de vreme sau adiere de vant; pur si simplu nu se mai vede decat o dunga mica, fina , alba, nu se simte, in conditiile in care fac si mult sport in ultima vreme, ridic greutati si nu simt nimic ciudat
- si am ramas insarcinata la fix un an de la prima operatie, si am 2 cezariene la activ, recuperarea la ultima fiind mai rapida si mai putin dureroasa decat la prima; si dupa a doua operatie ridicam ambii copii...ca sa evit scene de gelozie....mai pe genunchi, stand pe canapea, mai in picioare...deci se poate
dar nu uita, ca vorbim de materialul clientului, tu te cunosti cel mai bine, mult succes in alegerea unui doctor care sa-ti insufle incredere in el si in tine si odata indeplinite conditiile astea nu te mai gandi decat ca trece repede si vei avea cel mai frumos rezultat.
szivarvany spune:
Felicitari si sarcina usoara !
Ref. nastere, eu zic sa nu-ti faci scenarii horror, profita de aceasta perioada si umpleti gandurile de lucruri pozitive !
Eu am nascut prin cezariana, nu a fost alegerea mea ci a medicilor si a fie`mi Am intrat in travaliu si totul ar fi fost rapid, daca nu aveam alte belele. Insa operatia a fost ok, niciodata nu m-a durut si nici alte probleme nu am avut.
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
claudiai spune:
La prima sarcina, cand nu aveam decat 7 saptamani, am fost in vizita la o prietena cu un copil de aproape 5 ani. Tot ce-si amintea ea despre perioada de sarcina, nastere si 1 an dupa era: << Scumpo, a fost cumplit !!! Infiorator !!! Nici la morti nu le doresc asta !!! >>>
A fost singurul moment in care mi-am dorit sa fac chiuretaj ...
Am ajuns acasa ingrozita, am plans pana am crezut ca raman fara lacrimi, i-am disperat pe toti din jurul meu si mie mi-a fost rau.
Apoi un coleg ce avea doi copii mi-a zis: << Pentru o femeie NIMIC nu este mai frumos decat momentul cand ai ghemotocul in brate. Este momentul tau de glorie si fericire suprema ... >>
M-am linistit si am inceput sa ma bucur de fiecare zi petrecuta cu puiul meu, de sunetul si miscarile lui de la ecograf, apoi de cele pe care le simteam deja in burtica, din ce in ce mai viguroase ... S-a creat intre mine si pui o relatie atat de speciala incat nici nu ma mai gandeam la momentul cand va trebui sa nasc.
Sfatul meu este sa te bucuri de aceste momente cat poti de mult. SUNT UNICE !!! Nu le umbri cu temeri sau nesigurante ... Cand va veni momentul vei vedea ca nu va fi greu, iar acum exista atatea metode de a naste fara dureri incat nu cred ca este cazul sa te alarmezi ....
Sarcina usoara si copilut sanatos ...
PS - Mie mi-a placut asa de mult incat am mai experimentat o data
-----------------------------------------------------
Mami fericita de Victoras ( 4,6 ani) si Ani ( 1,10 ani)
poze: http://forum.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=62151
Concurs "ratusca din viata mea" - cla1 & cla2: http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=3
claudiai spune:
Si Ayla21 are dreptate: te va ajuta mult sa poti discuta cu gravidute in aceeasi periada de sarcina cu tine ... Vei gasi acolo mamici ce au mai trecut prin aceasta experienta si te pot ajuta, incuraja si sustine, te pot sfatui ce pasi ar trebui urmati, ce analize obligatorii se fac; pot veni cu sugetii de medici si cabinete ...
Sarcina usoara !!!
-----------------------------------------------------
Mami fericita de Victoras ( 4,6 ani) si Ani ( 1,10 ani)
poze: http://forum.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=62151
Concurs "ratusca din viata mea" - cla1 & cla2: http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=3
sileriki spune:
denis nu e chiar totul asa precum zic altii , si eu l-a momentul respectiv am fost foarte speriata , parca ma si vedeam murind deja de la atata sfaturi...
si a venit si ziua cea mare ,aveam o burta imensa ma si ingrasasem cu 30 kg toate bune si frumoase , deci m-am prezentat cu o durere de burta mare dar destul de suportabila , si dupa trei ore de travaliu , l-am nascut pe Eric foarte normal . eram deja dilatata 2 cm , avea 4 kg si 58 cm
tin sa iti zic nu am strigat , nu ma fortam , mi-am pastrat puterea pe momentul cel mare si interesant asta nimeni nu m-a informat inainte , m-au si cusut si s-a rupt si acul , ce momente penibile , dar cu toate acestea iti spun nimic nu m-a facut mai fericita atunci cand am vazut bucatica de carne , pe mine , e o senzatie unica ,a zis medicul ca am nascut foarte foarte usor fata de restul femeilor,
acuma tu stii , eu daca as avea inca o data posibilatea sa fiu mamica as naste tot normal .
pa fii puternica
a si recuparea nu am avut probl . eu nu am trecut prin depresia post natala si nu am avut pe nimeni langa mine doar pe sotul
pa
blackgirl0 spune:
Off topic: Sileriki, ai fost norocoasa cu 3 ore de travaliu! Eu am indurat 13 ore, ma durea de ce sa mint?, insa nu am tipat, nu am plans. M-a ajutat faptul ca era si sotul cu mine, ma mai masa pe burta, ma mai tinea de vb, ma mai ajuta sa ma plimb... Foarte important este sa fi relaxata in acel moment, sa te gandesti doar la bebe, este cel mai important!
Cat despre amintiri groaznice din travaliu... no way!!! Io-s la 5 luni dupa nastere si JUR ca in momentul in care am dat de furia laptelui AM UITAT COMPLET de durerile nasterii! Asta la 3 zile dupa nastere! La mine piatra de incercare a fost alaptatul, insa uite ca am trecut cu bine si peste asta si inca alaptez exclusiv si am de gand sa-mi alaptez copilul pana la 1 an sau peste! Cand ma gandesc ca sunt atatea pietre de incercare de cand am bebele (alaptat, colicii, iesitul dintilor, febra dupa vaccinuri), parca nasterea mi se pare o bagatela! Iti doresc o nastre usoara si mult lapte! O sa vezi pe parcurs cum se schimba prioritatile!
Edit: ca io am off-ul meu cu atatea cezariene la cerere, de parca toate burticile au indicatie pentru asa ceva! Prietena mea cea mai buna (are 31 de ani) abia a aflat ca este insarcinata in 4-5 saptamani. Preocuparea ei acum este cu ce medic sa nasca, unul care sa fie de acord cu cezariana, tot pe motiv ca-i frica de dureri. Nu conteaza ca m-a vazut pe mine sau pe sora ei (tot cu nastere naturala la activ) cat de repede ne-am recuperat, fara probleme, fara nimica Ea nu si nu, insista pe cezariana! Bineinteles ca este mai receptiva la povesti horror legate de travalii dureroase, prelungite. Am impresia ca-si doreste sa-si valideze deja parerea cum ca prin cezariana este mai bine. Si asta fara dovezi concrete, fara a avea o indicatie speciala.
emanouela spune:
Denis, si eu sunt intr-o tara in care cezarienele nu se fac decat in caz de forta majora.....dar eu zic sa nu te gandesti la asta acum, ia si traieste aceste luni de sarcina care sunt minunate chiar daca uneori iti vine sa mori de rau. conditiile din spital de afara nu se compara cu cele din Romania, poti fi insotita de cineva in sala de nastere, plus ia si in calcul sfatul fetelor....nu ea asa horror...relax!
ai timp sa vb cu medicul si sa te hotarasti. eu am optat pt nastere normala chiar daca nu mai sunt asa tinerica....macar incerc. daca ti-e asa fica de durere exista epidurala, toate fetele care au nascut cu ea mi-au zis ca totul a decurs perfect normal, nu s-a folosit forceps sau vacum pt scoaterea bebelului.
mare lucru e sa iti gasesti un medic care sa iti inspire incredere si siguranta.succes
33 sapt
sileriki spune:
Asa e Delia , sunt de felul meu norocoasa
Doar am vrut sa ii zic lui Denis , sa nu se sperie ca sincer iti sincer pe mine foarte multi m-au speriat si vedeam nasterea ceva asemanator unei torture din evul mediu si nu mi-a facut bine.
in ultimele zile de sarcina eram tare nelinistita ,in gandul meu mi-am luat ramas bun de la toti cei dragi si cand colo , altceva a fost realitatea pe care l-am trait eu.
stii eu recunosc sunt o fire usor influentabila si destul de naiva sa cred destul de multe lucruri ,
sunt convinsa ca am fost un caz fericit si multe femei intradevar s-au chinuit mult , nu suntem toti la fel sub soare
Noapte buna sa fiti iubite