Copil mushcacios

Copil mushcacios | Autor: beshter

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici si tatici,

Gabriel are un an si doua luni. Prima eruptie dentara - 4 luni si jumatate. Acum are 10 dinti, dintre care doi molari. Cu care ma musca din cand in cand de-mi dau lacrimile. Asta n-ar fi nicio problema - imi dau seama ca asa isi manifesta afectiunea. Se uita la mine languros si hatz!

Problema e ca a inceput sa muste copiii in parc. A muscat deja vreo patru (bineinteles, cu mine langa el). Pe vreo doi mai usor, pentru ca m-am prins la timp si i-am scos pe copii din 'falcile' lui Gabriel. Pe ceilalti insa i-a muscat destul de tare. Eu explic de fiecare data care-i treaba cu durerea si cu 'buba', ii arat 'buba', ii arat copilul care plange si-i spun ca i-a facut 'buba'...si tot asa.

Cine a avut copil mushcacios e rugat sa-mi spuna si mie cum a rezolvat problema.

Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Buna
Si Thea mea isi facuse obiceiul sa ma "shtantzeze", de-mi era si frica sa mai stau cu spatele la ea (ma musca de pulpa cand spalam vasele). Am dezvatat-o destul de repede (tot de frica sa nu se apuce de muscat si copiii prin parc). O luam in brate si o duceam in celalalt capat al camerei si-i spuneam ca ma doare ce mi-a facut si pt asta sa stea departe de mine; incerca sa se apropie (plangea de ziceai ca nush ce i-am facut) si iar o luam si o duceam la 1-2 metri de mine si-i spuneam ca ce mi-a facut nu-i frumos si ca ma doare si pt asta sa stea acolo. O lasam asa 1-2 minute, dupa care ne apucam de pupaturi si de joaca Chiar foarte repede i-a trecut perioada de "mushcaceala". Bafta si tie

Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008),
Filmulete
Craciun 2008
10 Ian 2009 - Mi-au luat motul
Thea la 1 anisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

LauraIoana, multumesc!

Ma gandeam eu ca am gresit cand nu i-am putut arata ca ma doare si ca m-am suparat...

De azi pun in aplicare solutia ta.

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Sunt cu ochii pe subiect, poate gasesc si eu solutia desi , cred ca e doar o faza care va trece independent de pedepsele primite.

Kevin musca de cateva luni bune, dar doar pe noi, eu si tata'su, niciodata nu a muscat copiii sau alte persoane din familie(il las cateodata cu cumnata-mea,unde e un inger de copil, unde-l pui acolo sta).

Cum intram noi pe usa, se repde cu o gura cat o sura, de am ajuns sa fugim noi de el...e de ras/plans.
I-am explicat ca ma doare, catedata imi dau lacrimile de durere, mi se ridica tot parul pe mine, i-am spus/aratat ca mi-a facut buba, m-am facut ca plang...nimic nu functioneaza.
L-am dus in cealalta parte a camerei, i-am spus ca nu mai avem ce vb ca m-a ranit si ca ma doare, bla bla bla...fereasca Sfantul ce face, cum plange, de ma doare inima ,nu-l pot lasa acolo...
asa ca...ne ferim, sper sa treaca cat mai repede.

Cel mai rau e cand dorm,intra in camera si ma musca de picior, va dati seama cat de bine-dispusa ma trezesc...si are niste coltisori

Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikole

Sunt cu ochii pe subiect, poate gasesc si eu solutia desi , cred ca e doar o faza care va trece independent de pedepsele primite.

Kevin musca de cateva luni bune, dar doar pe noi, eu si tata'su, niciodata nu a muscat copiii sau alte persoane din familie(il las cateodata cu cumnata-mea,unde e un inger de copil, unde-l pui acolo sta).

Cum intram noi pe usa, se repde cu o gura cat o sura, de am ajuns sa fugim noi de el...e de ras/plans.
I-am explicat ca ma doare, catedata imi dau lacrimile de durere, mi se ridica tot parul pe mine, i-am spus/aratat ca mi-a facut buba, m-am facut ca plang...nimic nu functioneaza.
L-am dus in cealalta parte a camerei, i-am spus ca nu mai avem ce vb ca m-a ranit si ca ma doare, bla bla bla...fereasca Sfantul ce face, cum plange, de ma doare inima ,nu-l pot lasa acolo...
asa ca...ne ferim, sper sa treaca cat mai repede.

Cel mai rau e cand dorm,intra in camera si ma musca de picior, va dati seama cat de bine-dispusa ma trezesc...si are niste coltisori

Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Servus,
Si eu sunt posesoare de "pitbull"...
Nu mai stiu ce sa fac.....
Pt. prima data a muscat si un copil, in concediu.
Am tot citit si-am gasit ca-i forma de manifestare a frustarii....ca nu se poate exprima...

Nicole, te-ai gandit ca te musca de furie ca l-ai lasat la cumnata ta?
Te intreb asta, pentru ca daca eu il cert, pentru ceva ce-a facut se repede si ma musca...
Daca-l cearata sotul meu, se repede si ma musca pe mine, iar daca nu sunt eu in jur..pe sotul meu.
Pe acel copil pe care l-a muscat, la muscat dupa ce s-au lovit /imbrancit amandoi pe platforma toboganului si respectivul copil i-a dat vant pe tobogan in jos.....

Astept si eu sfaturi si solutii...

Faza cu celalalt capat al camerei la mine nu tine, ca-i mare ( 2 ani si jumatate) ...si este muuuuuuuuuuult mai rapid decat mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

si eu sunt posesoare de piranha de 1 an si 2 luni insa fiindca am treaba cu psihologia stiu ca e o faza (numita sadico-orala) prin care copilul incearca sa-si demonstreze fie afectiunea (prin introiectare, adica mancarea obiectului bun=mama, tata, etc), fie agresivitatea, fie muscaturile sunt o tentativa de a-l domina pe celalat. orice incercare de a-l face sa inteleaga ca provoaca durere esueaza fiindca la 1 an conceptul de empatie este inexistent. parerea mea e ca pedeapsa poate face mai mult rau de cat bine. cred ca un ton ferm prin care este dezaprobat gestul (fara a fi ina amenintator) si putina rabdare sunt suficiente. e o faza care va trece, undeva inspre 2 ani

ralu- de bebe albastru
tudor 15.05.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72e131407d80530203c592" target="_blank">montaj tudor
i believe in miracles...povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

a mea are 2 ani jumate si-l musca pe frate-su ca sa intre in posesia jucariilor ce nu vrea el sa i le dea, il musca de mana, de spate (daca il musca de spate chiar e f dureros si plange), de calcaie, de unde prinde si ea, si uneori musca rau, o cert, o trimit in alta camera, alteori corectia vine direct de la fratior, nu prea intervin intre ei decat daca treaba devine "groasa", pt ca sunt de parere ca trebuie sa invete ca faptele ei pot avea consecinte, ca daca e agresiva ea si cei din jur pot deveni agresivi. Oricum mereu le repet ca sunt frati si ca fratii nu se bat si ca-si impart jucariile, ii invat ca primul ce pune mana pe o jucarie are dreptul sa o pastreze si sa se joace cu ea, dupa care i-o da si celuilalt daca chiar nu se pot juca impreuna. Trebuie sa invete sa aiba rabdare, sa astepte, si sa se controleze in manifestari. Uneori invatarea e frustranta si chiar dureroasa, dar toti am trecut prin ea.
Evident ca mereu ii spun ca nu e caine si ca nu are voie sa muste, sa scuipe ca si camila sau sa dea cu piciorul ca si calul, ca numai animalele se comporta asa, si sigur ca intelege numai ca e mica si frustrarea venita dintr-un limbaj inca neperfectionat, dintr-o forta fizica inferioara, din nevoia fireasca de competitie cu fratele sau cu ceilalti copii, din lipsa deprinderilor ce vin odata cu varsta, o fac sa actioneze uneori impulsiv. Nu e nimic iesit din firesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vlahos spune:

Nu va sfatuiesc sa faceti ca mine dar a mers l-am muscat inpoi si s-a linistit nu a mai indrazni sa incerce

sophia si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

La noi s-a perpetuat situatia cu muscatul (de la 1.8 ani la 1.10 ani)din cauza ca i se parea nostim cum reactionez cand ma musca. I se parea nostim cum tip, pentru ca nu tip in fiecare zi.

Degeaba i-am explicat ca ma doare, degeaba i-am explicat ca nu e frumos, ca numai cateii fac asa (imediat dupa ce ma musca, imi spunea "catel"), degeaba nu am mai vorbit cu el... La un moment dat m-a muscat efectiv ca un catel (inclusiv cu smucituri stanga-dreapta, tras bine si inclestat de nu se poate) si nu am mai rezistat asa ca i-am ars palma peste fund. Si s-a invatat minte. Temporar. Apoi cand dupa o saptamana cand in fiecare zi ma musca in acelasi loc si i-am aratat ditamai vanataia, i-am explicat ca ma doare si am inceput sa plang am vazut ca a inceput sa se controleze. Oricum daca la inceput era vorba de partea nostima, treptat muscatul a evoluat. Musca numai atunci cand nu voia sa faca ceva (e.g trebuia sa iasa din baie dupa o ora de balacit in apa).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralu_t

si eu sunt posesoare de piranha de 1 an si 2 luni insa fiindca am treaba cu psihologia stiu ca e o faza (numita sadico-orala) prin care copilul incearca sa-si demonstreze fie afectiunea (prin introiectare, adica mancarea obiectului bun=mama, tata, etc), fie agresivitatea, fie muscaturile sunt o tentativa de a-l domina pe celalat. orice incercare de a-l face sa inteleaga ca provoaca durere esueaza fiindca la 1 an conceptul de empatie este inexistent. parerea mea e ca pedeapsa poate face mai mult rau de cat bine. cred ca un ton ferm prin care este dezaprobat gestul (fara a fi ina amenintator) si putina rabdare sunt suficiente. e o faza care va trece, undeva inspre 2 ani

ralu- de bebe albastru
tudor 15.05.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72e131407d80530203c592" target="_blank">montaj tudor
i believe in miracles...povestea noastra

La noi a inceput la 2 ani si 1 luna!!!!!!!!!!
Sa ma gandesc la alte cauze?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Cred ca pur si simplu toti trec prin asa ceva, unii mai devreme, altii mai tarziu. Cred ca mai relevanta ar fi durata...

Mergi la inceput