Atentie, este soare!
Raspunsuri - Pagina 3
b.nica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui diana21
B.nica, daca l-ai vedea pe piciul meu ce negru e (de la natura), ai zice ca sunt mama inconstienta! Iar eu nu l-am tinut mai deloc la soare anul asta. Asa e pigmentul lui. Am si eu o intrebare. Cum protejam ochii unui bebe? Cu ochelari de soare? Si daca nu-i tine? E suficient cozorocul de la sepcuta? |
Draga mea,sunt convinsa ca pot discerne intre un copil bronzat de la natura si unul prin supraexpunere la soare.
Poti sa te consideri favorizata,de fapt nu tu, ci puiul tau pt. ca persoanele cu ten mai inchis sunt mai putin afectate de razele nocive solare.
Daca nu-si da jos sepcuta este f. bine si nu mai ai nevoie de ochelari pe care, unii oftalmologi ii contesta si stiu ei de ce.
kid spune:
capcaunul Multumesc pentru lamuriri.
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
alinam spune:
Cu riscul de a fi off topic vreau sa spun ca sunt alergica la soare de cand ma stiu, ma umplu de bube, an de an aceeasi poveste, daca conduc mai mult de cativa km 9nu mai zic de stat la plaja) si nu ma dau cu crema de protectie pe maini, piept, e jale, anul asta insa nu mi-au mai iesit bube, am luat o crema pe care vreau sa o recomand : elmiplant fp30 pentru copii (un tub albastru cu pulverizator, rezistenta la apa, protectie ridicata si miros de bomboane ) si nu, nu lucrez pentru ei, am incercat pana acum multe creme, dar asta e singura cu care am putut sta si eu 2 ore la plaja fara sa ma umplu de bube.
sorana spune:
Nicoleta eu pentru perioada cand mergem la mare iau 3 creme pentru pitica si 2 pentru mine . In primele 2-3 zile o dau factor 50, apoi 2-3 zile cu factor 30 si in ultimele 1-2 zile cu factor mic (15-20). In Buc folosim rar si doar cu factor mic pentru ca nu iesim afara in orele de maxim soare (13-17) iar cand iesim afara (in afara orelor mentionate) stam la umbra ... avem noroc de parcuri umbroase in zona.
Oricum la pitici mai mici de 3-4 ani as vota si eu pentru factor 50 tot timpul.
Sorana si Monica (in curand scolarita)
torna spune:
Intrebare pt. Capcaunul sau alti cunoscatori:
- am inteles ca radiatiile patrund cativa cm in apa, care e insa situatia cu hainele sau umbrelele de soare?
Adica daca stam la umbra umbrelei de soare si cu tricou in miezul zilei suntem protejati, sau e doar o iluzie, asa cum e si umbra norilor mai stravezii?
Alta nelamurire pe care o am este contradictia intre sfaturile primite de la medicul pediatru si recomandarile medicilor dermatologi, referitoare la expunerea copiilor la soare.
Pe de o parte copilul are nevoie de soare, trebuie sa creasca, are semne de rahitism, are nevoie de vit.D, trebuie sa expunem copilul dimineata la soare.
Pe de alta parte, se recomanda expunerea cu protectie maxima, in afara orelor fierbinti, asta inseamna ca si cremele de protectie, asa cum scrie si in recomandarile producatorilor (care interzic expunerea in orele amiezii,cu mici diferente: 10-17 sau 11-16, chiar 12-14), sunt destinate exact orelor de dimineata si dupa amiaza tarzie. Asa incat lasam copiii cu UV de dimineata, sau ii dam cu creme de protectie?
Cremele de protectie permit sau impiedica formarea vit. D? Eu n-am gasit nicaieri o informatie clara in acest sens si nici medicii intrebati nu m-au lamurit. Asa incat, astept opiniile voastre.
Multumesc.
Rufus spune:
Cheia succesului (legat de copii) este moderatia. Adica expunerea moderata la radiatiile solare. Cine a fost in tabere la mare (cand eram copii, inainte de 89) stiu cum ne puneau la bronzat: 15 min pe fiecare parte, in total o ora (in primele zile), o baie si gata!
Ieri ne-am intors de la mare. Nimeni, dar absolut nimeni nu pare dispus sa fie moderat. Am vazut copii pe plaja la ora 13, albi de creme dar cu capul descoperit, culcati sub umbrela (nisipul reflecta radiatiile-esti la fel de expus si la umbra)sau pur si simplu lasati de capul lor. Multi erau parliti, la fel ca parintii, dar nu parea sa conteze. Hidratare? Fructe? Nici vorba.
Pana la urma teoria e teorie, dar practica...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
marius spune:
Iar mai tarziu cand ajung sa apara probleme extrem de grave ale pielii ... este mult prea tarziu.
Probabil grija lor este doar ca au ajuns la mare si altceva nu exista (sau exista?).
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
MsBB spune:
Sincer mie imi pare tare rau de acei copii ai caror parinti se lasa ghidati de moda "rotisor". Cunosc cupluri care sunt atat de obsedate de bronzat si stat cat mai mult la soare - indiferent de ora - incat ajung sa nu mai puna in balanta riscurile.
Bineinteles ca si copiilor lor gusta acelasi model, doar vacantele sunt pt familie, nu? Se petrece cat mai mult timp impreuna chit ca asta inseamna expunere la soare de dimineata pana seara.
Tu, ca adult, poti sa alegi ce faci cu viata ta, cum iti bati joc de sanatatea ta dar saracul copil? Este carat la plaja, lasat la soare (ca doar asa au stat si ei in copilarie) , ce protectie? Ce hidratare? Te mai bagi in apa, te mai racoresti si asta e, cand ajungi acasa spargi cartierul cu bronzul tau perfect
Ajung la concluzia ca degeaba isi bat astia gura prin media, cu pericolele la care se expun, ca doar la ora pranzului plajele sunt pline ochi si sunt fff multi copii.
Cum a intrat Andra in viata mea...
Mandra bea laptic si iata... a mai crescut un pic...
capcaunul spune:
www.arpansa.gov.au/images/basics/UV_Beach.jpg" target="_blank">cateva procente lamuritoare despre ce ne paste pe plaja.
torna spune:
Multumim Capcaunule, pentru noile informatii, ne-am mai lamurit in privinta actiunii UV in apa, la umbra norilor sau a umbrelei.
Noi am fost deja la mare anul acesta, ne-am facut programul in felul urmator: de la 7.30 la 8.30 cel mult 8.45 am lasat copilul in soare fara crema (aici nu stiu daca am procedat bine), tinand cont si de ora de vara (asta corespunde orei reale 6.30-7.30, mai mult in pozitie verticala, de joaca la nisip sau pe malul marii. Tot timpul cu palariuta, sau cu batic pe cap in timpul imbaierilor.
Apoi pauza de mic dejun, dupa care stat sub umbrela si unsi cu crema factor 50+ (avem pielea alba, sensibila) pana pe la ora 11-11.30, daca mai intarziam cateva minute sau pe timpul deplasarii, chiar daca eram sub umbrela si unsi cu crema, ne acopeream cu tricouri.
Ca in fiecare an, nu ne-am intors deloc bronzati, spre mirarea tuturor, de ce ne mai ducem la mare daca nu ne bronzam, n-am colorat nici macar copilul un pic.
Grija mea este daca si-a luat copilul cat de cat portia de UV de care are nevoie. Sper ca da, in ora de dimineata si apoi din undele reflectate. Mi-a fost frica sa stam mai mult in soare sau cu un factor de protectie mai mic.
Totusi ma poate cineva lamuri cum actioneaza cremele de protectie asupra producerii vit. D? Cremele de protectie impiedica sau permit formarea vit. D? Este cumva in functie de gradul de protectie, adica la factor 10, patrund ceva radiatii si se formeaza proportional vit. D si pe masura ce creste factorul se diminueaza corespunzator si productia de vitamina?
Rufus are dreptate, lumea pe plaja sosea in general dupa ora 9.00 si isi petrecea cam toata ziua pe plaja, cu tot cu copii, care mai la umbra, multi doar la soare. Si anul acesta am vazut multe persoane arse de soare, inclusiv copii, ba chiar si foarte multe persoane in varsta, arse de soare sau bronzate in exces.
Si eu imi amintesc de copilarie, cand mergeam cu parintii. Atunci nu erau creme de protectie, nu erau umbrelute si parintii tot cu ceasul ne dramuiau minutele de plaja, pe o parte si pe alta, progresiv pe parcursul sejurului. Dupa care tricou, camasute.(Atunci sejururile erau mult mai lungi, cca 12 zile si era timp, acum sejururile sunt prea scurte sau doar weekend-uri si lumea probabil vrea sa prinda soarele cat mai mult, sa stocheze daca se poate).
Basca ca era regula ca inainte de mersul la mare sa facem pregatire acasa inainte, sa stam un pic la soare, ca sa nu ne ardem.
Si functiona. Singura data cand m-am ars a fost ca studenta, cand bineinteles ca n-am ascultat sfaturile mamei, si de atunci m-am invatat minte.
Sunt de acord ca moderatia este cea mai potrivita, avem nevoie de soare, nu putem sa ne ascundem total de el, dar luat cu portii mici si cu toate precautiile necesare in privinta orelor de expunere, a protectiei potrivite si daca chiar nu se poate sa se retraga in camere la miezul zilei, un efect bun cumulat au umbra umbrelei, creme cu protectie mare, haine (a nu se uita de undele reflectate).
Acum sunt o multime de surse de informare si ar trebui cat mai multa lume sa tina cont de avertizari, spre beneficiul si sanatatea lor si a copiilor lor.
Eu mai am un principiu si acasa, referitor la imbracarea copilului. Bineinteles ca nu iesim la joaca la orele amiezei, dar daca totusi mergem undeva, ii pun pe langa palariuta, haine deschise la culoare, bbc sau in, inclusiv pantaloni largi racorosi, chiar daca soacra comenteaza ca e vara si se incalzeste copilul . Stiu ei ce stiu cei din zonele insorite, din orient de ex. beduinii, care se imbraca cu haine deschise la culoare, lungi.
PantaloniI scurti si maieuL sunt pt. joaca de seara sau de dimineata devreme.