Atentie, este soare!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

normal ca nu e ok sa tii copilul fara palarie de soare si protectie (crema, etc) in mijlocul zilei, in mijlocul verii....nici pentru un adult nu e ok, desi sunt multi (multe) cei (cele) care stau cu orele ca sardinele la soare pentru ca li se pare sexy sa fie bronzati/e....INSA articolul este o mare exagerare si contine o gramada de ineptii...

si acum , ca o observatie personala: nu prea am vazut copii expusi la soare fara protectie, cel putin printre copiii cunoscutilor....si nici la mare n-am sesizat exagerari, poate si pentru ca eram in Vama si acolo or fi mai putini copii?:-P

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">We LOVE Sonia

www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Capcaunule, sunt foarte binevenite precizarile tale, eu habar nu aveam de ele. Deci nu e asa de grav... Insa mi se pare ca ar trebui prevenita lumea, sfatuita... Ce fel de crema sa folosim pentru copiii de peste 1 an, cu ce factor? 30, 50?

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei
-------------------------------------------------------------------------
"Toata lumea vrea sa ajunga in Rai, dar nimeni nu vrea sa moara pentru asta!"

Mergi la inceput

Nicoleta, probabil ca vei primi 2 tipuri de raspunsuri:
- sa folosesti o crema cat mai simpla, cu factor de protectie cat mai mic, ca soarele e bun, etc etc...eventual chiar si fara crema, daca nu sta la soare intre orele hot---chestie cu care eu nu sunt de acord, nu mai e soarele ce era odata

-sau varianta 2: sa folosesti o crema cu factor cat mai mare; eu pentru Bia (3.4 ani) folosesc o crema cu factor de protectie 50, pentru mine 30 insa pe mine nu ai sa ma vezi stand in soare...am pielea f alba si nu ma simt bine deloc cand e f cald/soare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Noe, eu speram sa primesc raspunsul de mijloc, 30... Ca au si ei nevoie de D, nu? Eu il scot pe Matei (1 an si 2 luni) afara fara crema, dar dupa 6...nu il tin in soare...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Nicoleta

Noe, eu speram sa primesc raspunsul de mijloc, 30... Ca au si ei nevoie de D, nu? Eu il scot pe Matei (1 an si 2 luni) afara fara crema, dar dupa 6...nu il tin in soare...

dimineata devreme si seara tarziu cred ca e ok si o crema cu factor mai mic, eu de ex seara cand sunt ultimele raze nu ii mai pun nicio crema....factorul maxim e pentru orele hot, chiar daca nu stau la plaja copiii, dar chiar si pentru o plimbare scurta sau in masina (daca nu ai geamuri cu protectie solara- or exista?)

eu sunt curioasa -daca tot suntem la subiect- daca intr-adevar e vreun sambure de adevar in ideea ca "bronzatul" la munte e mai sanatos ---asa o fi? (ziceti ca daaaa, vreau la munte)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Noe
eu sunt curioasa -daca tot suntem la subiect- daca intr-adevar e vreun sambure de adevar in ideea ca "bronzatul" la munte e mai sanatos ---asa o fi? (ziceti ca daaaa, vreau la munte)

Cu cat urci mai sus cu atat radiatia primita este mai mare. Am gasit pe niste site-uri ceva cifre: cu fiecare km altitudine aceasta creste cu vreo 6%. Deci, pe Moldoveanu ar fi cu 15% mai puternica decat la Mamaia (evident in conditii asemanatoare: miez de zi - soarele cat mai sus, cer senin).
La munte expunerea la soare este mai periculoasa decat la mare. Daca nu vrei sa-ti arzi pielea la munte chiar si-ntr-o zi calda de vara trebuie sa ai o geaca usoara pe tine si pantaloni cel putin trei sferturi. Iarna este chiar mai rau in zilele cu soare datorita reflexiilor UV pe zapada (cei ce schiaza in slip se bronzeaza in cateva zeci de minute numai!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mnicol spune:

Aveti o harta pe site-ul INMH http://www.meteoromania.ro/index.php?id=487

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Citat:
Coplul nu putea fi atat de bronzat decat daca s-a exagerat indiferent unde a fost expus la soare,dar f. grav daca numai in Bucuresti!

B.nica, daca l-ai vedea pe piciul meu ce negru e (de la natura), ai zice ca sunt mama inconstienta! Iar eu nu l-am tinut mai deloc la soare anul asta. Asa e pigmentul lui.

Am si eu o intrebare. Cum protejam ochii unui bebe? Cu ochelari de soare? Si daca nu-i tine? E suficient cozorocul de la sepcuta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Daca este innorat, sunt la fel de puternice radiatiile?

Bazar pentru Mihaita

Bazar pentru Bogdan

Bazar pentru Sebi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui kid
Daca este innorat, sunt la fel de puternice radiatiile?

Mai putin. Cu cat e norul mai gros, cu atat mai bine se absorb radiatiile de catre moleculele de apa. Moleculele astea de apa cica ne joaca feste:
Un nor subtirel, precum ceata de pe plaja in diminetile de vara lasa aproape toata radiatia sa ajunga la sol.
Radiatiile UV patrund cativa centimetri buni in apa, de aceea ne bronzam si daca stam numai in apa, inotand sau nu.
Doar daca plafonul de nori este gros (vreme inchisa) radiatiile UV se pierd pe traseu.

Mergi la inceput