Mamici de Albinutze de Mai-Iunie 2009(1)
Raspunsuri - Pagina 10
Serialbastre spune:
Fetelor, multumim pentru laude si aprecieri! Si eu zic ca Cezara e bucatica rupta din Tati, si chiar ma bucur ca e asa.
Flobaby, fetele ti-au dat multe sfaturi si bune! O sa fie si mai bine pe masura ce creste fetita.
Noi am fost azi la pediatru si a cantarit-o (imbracata), are 4 kg, dar asistenta mai scadea tara cantarului si hainutele ei si concluzia este ca a luat doar vreo 500-600 g intr-o luna, cam putin. Ne-a chemat si saptamana viitoare, sper sa nu ajungem la completare.
Eu nu mananc fructe crude, nici legume, acum ma gandesc sa le introduc si in fiecare zi aman pe maine, parca mi-e frica sa nu o luam iarasi de la capat cu colicii; deocamdata am cam scapat de ei. Off, greu cu alimentatia asta ...
Cezara doarme numai pe o parte, parca m-ati speriat acum cu intorsul pe burtica. Incearca si ea sa se intoarca, dar numai cand ne jucam cu ea in patul mare. In patut ii pun pernuta la spate si se sprijina de ea.
Deea, merci de pont. Ma duc sa caut cum e cu linkul asta.
Astazi vin ai mei asa ca in weekenul asta am sa intru si mai rar, dar tot am sa va citesc macar un pic.
Clody, da un semn!
O seara buna!
Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)
http://picasaweb.google.ro/AndreeaTzui/CEZARAILINCAPrimaLuna#
Bebe Beca spune:
Seri albasdtre, Rebeca lua, in primele luni, cam 450 grame pe luna. Si nu i-am dat completare si e voioasa si mare si sanatoasa. Nu toti se dezvolta la fel...
Flobaby, mai toti bebelusii dau afara laptic. Ori ca au mancat prea mult, ori ca se screm, ori ca, ori ca. Daca nu vomita in jet, cantitati mari, dupa fiecare masa, nu e cazu sa iti faci probleme. Vomitaturile astea, regurgitari, sunt permise pana spre 6 luni, pt ca stomacelul lor nu are sfincterele ok. Noi o culcam pe fata pe spate.
Ioana, Rebeca (16.05.2004) si Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca
dani3lla spune:
alinuta eu pana acum i-am dat sab simplex si nu a mers.Am fost aseara la dr si mi-a recomandat bonnisan 15 pic de doua ori pe zi si debridat 1 lingurita de doua ori pe zi.Mi-a spus sa-i dau astea cand stiu eu ca sunt orele la care il apuca crampele(adica intre 8 dimineata si 4 dupa-amiaza).In plus mi-a zis sa-i dau ceai de chimen,anason si tei amestecate dar neindulcite.Astazi dimineata ,dupa ce i-am dat prima doza din ce am scris pana acum a tras 5 bashinute una dupa alta si a umplut un pampers dupa care a dormit fara intrerupere de la 10 la 13:30.Dr a zis ca sab simplexul are aceeasi compozitie cu infacolul si nu are rost sa ma agit.Mi-a spus ca tot ce e pe piata pt colici e bun dar depinde de organismul fiecarui bebelus la ce reactioneaza cel mai bine.
In ceea ce priveste greutatea eu zic sa nu te ambalezi prea tare.Al meu are 4350gr,a luat doar 700gr si am inteles ca este foarte bine.
Tu poti sa mananci orice nu face gaze si evita pe cat posibil piersicile(eu nu am stiut si dupa ce am mancat o amarata de piersica am avut o zi de cosmar cu bebe)Si cel mai important este sa nu-ti pierzi firea si sa incerci pe cat posibil sa nu te mai stresezi pt ca ii transmiti tot puiului tau.Pup bebe Cata sa treaca si pe mami sa fie tare
DANA mamica fericita de bebe botos Denis Andrei
COPILUL MEU SCUMP
Deea_24 spune:
anda vb despre imnul lor
ancy gata, mai sa il adauge Laurraa in filmulet. imi pare rau ca ai probleme de sanatate... sper sa se rezolve cat de curand.
ramonaiani bine ati venit acasa!
Flobaby multa rabdare iti doresc si eu il culcam pe Darian pe o parte pana s-a intors cu fata in jos... de atunci dormim pe spate
va pup pe toate.
Deea, cea mai fericita mamica de mic Darian Rafael (22.04.2009)
noi si raza noastra de soare DARIAN http://www.flickr.com/photos/deea_24
Darian's B-day ticker!
dani3lla spune:
carla stiu ca ceaiul ia din masa copilului dar ieri la dr m-a pus la pompa si mi-a spus ca laptele meu este foarte gras si nu ii potoleste pe deplin setea micutului si mi-a recomandat sa-i dau cam 50 de ml portionati pe toata ziua.
cris actele le depui la Directia Generala de Protectia Copilului si banii ii primesti unde optezi tu adica posta,card...etc.Cel putin in Bucuresti asa e
flobaby si piticul meu cere ziua din ora in ora.Asta de cand au inceput coliceii mai puternici.Daca ii dai ceva de colici uite te pe prospect.Eu ii dau bonnisan si pe prospect scrie ca ii creste apetitul lui BBNu exista lapte bun si lapte "nebun".Laptele de mama este bun.Si suzeta poti sa i dai oricand doar ca ramane sa o ia cand vrea muschii lu bebeEu am iesit cu bebe afara dupa 8 zile si am inceput direct cu programul pe care il avem si acum adica dimineata de la 10 la 12 si dupa-amiaza de la 17 la 20
COPILUL MEU SCUMP
coraly spune:
Daniela, m-ai dat pe spate cu doctorul tau... n-am cuvinte
Adica te-a pus sa te mulgi si a tras concluzia ca e prea gras. cum? L-a pus la microscop? l-a analizat chimic in laborator?
Laptele matern e de 2 feluri, am mai scris. Primul care vine la supt este foremilk - apos, ca un zer, astampara setea. Ultimul, care vine la sfarsitul suptului este gras si plin de nutrienti, asigura senzatia de satietate.
Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)
www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze
Alaptatul - Help Line
philip spune:
dani, fara suparare, dar si eu am ras ca si coraly cu dr tau.
flobaby, da-i inainte cu alaptatatul, am trecut si noi prin asta cand a vrut sa pape si la ora, eu i-am dat ca altfel nu se linistea, acum Nicholas mananca la 2 ore ziua, noaptea mai sta si 3-4 ore fara papa. azi insa am remarcat ca a supt si la 2 ore jumate, acum are mai bine de 2 ore jumate de cand a mancat ultima oara si pana acum a tot dormit, a stat dimineata treaz ceva, apoi s-a mai foit pe la 10 vreo ora si le tot doarme (aici e ora 2 dupa-amiaza). vom vedea mai tarziu ce si cum face.
ioana, cum se simte sara? imi pare tare rau ca are febra.
ioana si carla, voi cand mergeti la mare unde culcati bebeii? cu voi in pat, in patut separat? vom pleca si noi in cateva saptamani si nu stiu ce sa iau cu noi. basca e si cam limitat spatiul in masina, n-as cara patutul dupa noi...
US
dani3lla spune:
Citat: |
citat din mesajul lui coraly Daniela, m-ai dat pe spate cu doctorul tau... n-am cuvinte Adica te-a pus sa te mulgi si a tras concluzia ca e prea gras. cum? L-a pus la microscop? l-a analizat chimic in laborator? Laptele matern e de 2 feluri, am mai scris. Primul care vine la supt este foremilk - apos, ca un zer, astampara setea. Ultimul, care vine la sfarsitul suptului este gras si plin de nutrienti, asigura senzatia de satietate. Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009) www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze Alaptatul - Help Line |
Asa stiam si eu numai ca eu cand am folosit pompa acasa a venit direct lapte alb si "gros" ca nu stiu cum sa ma exprim.Inainte venea prima data ceva mai decolorat dupa care venea alb.Si-a dat seama ca este gras pt ca ramanea ceva pe biberon ca o "spuma" (iar nu stiu sa ma exprim).Exact cum ramane pe pahar cand pui lapte de tara gata muls de la vacuta.Cum si-a dat dr seama e treaba ei dar pe mine m-a convins.Si astazi chiar a fost bine.Si mama imi dadea mie cand eram bebelus tot ceai de chimen si anason pt ca erau si atunci colici dar infacol nu
COPILUL MEU SCUMP
lavinia.p spune:
Am revenit, nu-mi parasesc schimbul nicicum, raman la cel de noapte, acum am timp. Imi doarme si ingerasul si e minune mare. Orele 12-2 era intervalul de om treaz, mai treaz ca ziua dar acuma doarme.
Daniella ms din suflet de sfatul cu schimbatul programului de baitza, deja da roade, doarme dus...nu mai stiam ce sa fac. In legatura cu vomitatul si eu i-am promis la Rares ca nu-i dau sticluta la nimeni si deaia tot haplea mic a ramas.Dar acuma m-am smecherit umpic.Ii dau juma de sticla, il pun sa ragaie, da aerul afara si apoi ii dau cealalta jumatate dupa care iar la ragait. Am observat ca e mai ok asa nu mai vomita asa de des si mult.Poate incercati si voi asa. Cat despre printisorul tau ce sa mai zic, bebe de pus in revistele de copii.
Ely esti o norocoasa ca-ti doarme bebelina asa de mult, cum faci?Ce-i dai? Super sa o tineti tot asa!
Bebe Beca si-a mai revenit bb? Cum sunteti? Multi pupici de la noi!
Oanaiacovita iti tin pumnii sa fie totul ok, Dumnezeu sa va ajute sa fiti bine!
Serialbastre sa-ti traiasca comoara.E minunata.
Cris pupici multi de la noi si nu te lasa la dr sa nu-ti dea toate zilele.Dr mea mi-a zis clar ca 126 de zile ni se cuvin indiferent cand ti le iei.
Alinutza sa treaca colicii. Eu zic ca a luat bb bine in greutate.Atata a luat si Rares ca 800 gr in 3 saptamani si dr a zis ca e f bine si sa nu mai venim la cantar pana la vaccin in 25.deci eu zic sa nu te ingrijorezi.
Carla..Larisa e o adevarata printesa ca si sora ei defapt. Iar tu zici ca nici n-ai fost gravida.
Flobaby fetele ti-au dat numai sfaturi bune, nu-i da biberonul ca apoi numai din biberon va suge si o sa-ti pierzi laptele, asta iti spun din proprie experienta, asa am facut si eu si iata ca la o luna jumate abia mai am lapte si trebuie sa-i dau praf din pacate!
Nu-mi vine sa cred ca doarme Rares
mami fericita de ingeras Rares Florin
http://picasaweb.google.com/lavinia.portelechi/IngerasulMeu#
http://picasaweb.google.com/lavinia.portelechi/IngerasulMeuLaOLunaSiOSaptamana#
maria_bunica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ramonaiani Hallo, hallo, multumim frumos pentru incurajari si pt urarile de viata lunga si frumoasa. Azi ne-au dat in sfarsit drumul din spital. Daniel are risc crescut de infectie cu streptococ, de-abia ne-au lasat azi sa plecam, maine dimineata trebuie sa ma duc la pediatru sa ii ia inca o data sange sa vada ce si cum si care. In rest totul e bine si normal (gelozii din partea fetei adica ) - la genul ca azi il alaptam pe baiat si mi se urca si Eliza in brate (si peste un picior de-al lui Daniel ). Baiatul papa mult, uneori ma intreb cum reusesc sa produc atata cat cere el, insa are si perioade cand doarme cate 3-4 ore legate. Cand ma simt in stare o sa spun si povestea nasterii . Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.07) si bondarel Daniel (27.06.09) www.flickr.com/photos/21231089@N02/3494955449/" target="_blank">(re)Amintiri de la primul bb |
Bine ati venit acasa,acomodare usoara si multa sanatate puiului mic ,sa se crezolve repede si bine si problema aparuta!Vrem si poze cu Daniel pe langa povestea nasterii!
mami de Darius Nicholas(20 Mai 2009)
Buburuza noastra
www.flickr.com/photos/24984384@N08/" target="_blank">Poze cu noi