Mamici de fulgusori de nov-dec 2009 (52)
Raspunsuri - Pagina 9
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MADALINA_T am si eu stres. ce lungime are colul vostru? camy mersi de incurajari. cel mai dor imi e de baietelul meu, in rest rezist cu stoicism 17+ david 16.01.2005 http://www.flickr.com/search/?w=38427435@N02&q=ingerasul+lu%27+mami |
la ultima masuratoarea 4cm... acum nu mai stiu... pe 10 aflu
17+
aniversarea nuntii
Un copil poate oricānd sa-l īnvete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodataa si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste.-Paulo Coelho īn "Al Cincilea Munte"
Katyuscha21 spune:
multumesc fetelor de raspuns as vrea si azi sa ma duk la doktor dar nu am cum ca tre sa astept sa imi faca ea programare.ooooffff incerc sa ma odihnesc si eu cat pot si sa nu fiu prea stresata
20+ si lumina ochilor mei ANDREI 2 ani si 9 luni 26.09.2006
http://picasaweb.google.com/ciquitita7
MADALINA_T spune:
colul meu a avut la un moment dat 2.3 cm. scurt. acum am facut eco in spital si s-a lungit la3.3 cm. ma gandesc ca nu mai e chiar asa de grava situatia.
multumesc fetele pt raspunsuri.acumca mi-am adus laptopul in spital o sa vb mai des sa ma mai inveselesc si eu un pic
17+ david 16.01.2005
http://www.flickr.com/search/?w=38427435@N02&q=ingerasul+lu%27+mami
MADALINA_T spune:
lidia m-am nternat pt ca aveam contractii, nedurerase ce-i drept, dar si colul scurtat la2.3 cm. docorite i-a fost frik sa nu mi se deschida. acelasi lucru l-am patit si cu david. si totusi la nascut la 39 de sapt cu toate contractiile pe care le-am avut si la el. am incredere in dumnezeu ca asa se va intmpla si de data asta. doar ca uterul meu e micut si at cand bb-ii au inceput sa creasca si sa joace fotbal la mami in burtica uterul a reactionat. din cate stiu atata timp cat nu sunt dureri sau sangerari nu e chiar asa de rea situatia. trebuie doar sa stau cumintica sa-l pot aduce si pe bb 2 pe lume at cand trebuie
17+ david 16.01.2005
Lidia74 spune:
Iti doresc sanatate multa MADALINA. Fa nani ca dimineata la 5 30 ti se da trezirea pt termometru sau ma rog la Brasov asa se procedeaza.
MADALINA_T spune:
nu iubita, la noi la bucuresti astia sunt mai lenesi. la 6 un litic si apoi din nou somn de voie. medicii vin pe 9-10. oricum vreau sa-mi pun un film si sa ma culc. va pup pe toate si aveti grija de voi. nb
17+ david 16.01.2005
simonette spune:
Salutare de la noi!
Dupa cum stiti, azi amSalutare de la fost la dr...
BB este bine. Nu l-am vazut dar i-am ascultat inimioara! Cervixul lung si inchis..........
Asta fu........trebuia sa vaz spun
Noapte buna!
mami de Luca(02-02-2006) si de Yannis-Cristian (13-02-2008)si acum cu bb 3 in
15+
www.flickr.com/photos/12117325@N08/" target="_blank">Poze cu baietii mei!
diamisha spune:
Buna seara, ladies!
Va multumesc, in primul rand, pentru cuvintele frumoase la adresa Soniei.
O sa incerc sa va raspund pe rand la intrebarile voastre, sper sa le fi retinut pe toate:
- Andrecluj, body-urile vor fi hainutele pe care le veti folosi cel mai mult in primele 3 luni, va recomand sa luati minim 6; sunt zile in care puteti schimba 2-3 pentru ca ori a vomitat, ori a facut kk de a iesit prin scutece...sunt unele care au la maneci un fel de manseta care se trage peste manutele copilului si nu mai aveti nevoie de manusi, mie mi s-au parut cele mai practice (se gasesc la mothercare); ideea este ca mamele de fetite in mod special vor fi tentate sa cumpere multe lucruri pe care copiii nu vor ajunge sa le imbrace (de ex, rochitele nu vor fi folosite mai deloc pt ca este iarna si cand scoateti copilul afara, veti folosi salopeta groasa...); o salopeta groasa si o doua caciuli mai groase pentru afara sunt suficiente ca sa treaca iarna; in plus, veti primi multe lucruri cadou de la cei din jur care vor cumpara exact acele lucruri de care nu prea ai nevoie, adica rochite, nu prea se fac body-uri cadou...despre alaptare si creme, voi scrie putin mai jos, dupa ce mai raspund punctual la cateva intrebari.
- dienutze, in cadita era o salteluta care se numeste, daca imi aduc aminte bine Inflatable bath si pe care am cumparat-o de la un miniblu din baneasa; o recomand din suflet, te ajuta sa sustii copilul mai usor la suprafata apei; nu cumparati cadite din acelea cu relief inauntru, sunt foarte incomode la inceput, cand copilul este foarte "leguma" si nu se sustine formele acelea, aluneca intr-o parte si-n alta, si nici nu poate fi spalat bine; ii puneti un scutece din finet pe fundul caditei ca sa nu simta bebe plasticul neprietenos si e super ok. Mai exista un tip de cadita in care se spala copilul usor si care arata ca o galeata, tummy tub se numeste (http://www.tummytub.co.uk/benefits.html), dar nu se gaseste la noi, trebuie comandata.
- i-am facut baita Soniei din prima seara cand am ajuns acasa si nu, nu este nicio problema daca udati buricul copilului inainte sa-i cada. Nu trebuie frecat locul, dar se poate uda fara sa existe consecinte (asta spune si dr. Culcer in filmuletele ei). Sefa sectiei de pediatrie din Filantropia, unde am nascut eu, dr. Preda ( un medic recomandat calduros), mi-a spus urmatorul lucru care mi s-a intiparit bine in cap: "Un copil sanatos este un copil scos afara si spalat in fiecare zi". Poate va intrebati de ce sa spalati copilul in fiecare zi (am citit si eu carti in care unii recomanda baia la 2 zile...): sunt doua motive, copilul transpira ca si noi, iar sarea care ramane pe pielea lui fina nu-i face bine, apoi baia face parte din programul lui zilnic, din rutina. Copiii au nevoie de un program ca sa se adapteze mai usor, va sfatuiesc sa stabiliti ora de baita si sa incercati sa o respectati cu orice pret, stabiliti un ritual de seara care sa va ajute sa va organizati si viata voastra, si pe cea a copilului. In 8 luni de zile, au fost doar 3 seri cand nu i-am facut baie Soniei din motive obiective (eram pe drum, adormise si nu avea rost sa-i stric somnul).
Despre alaptare: v-as sfatui din suflet sa abordati acest subiect foarte personal si sa fiti echilibrate. Eu am simtit o presiune sociala foarte mare pe tema asta, toate informatiile pe care le primeam, anumite mamici de pe forumuri, moase sau medici promoveaza pana la obsesie alaptarea cu orice pret. Sa nu ma intelegeti gresit, sunt total pentru alaptare, doar ca, felul in care este pusa problema uneori, te face sa te simti o paria daca, Doamne-fereste! nu ai lapte deloc sau nu ai destul sa-i dai copilului. Ori stresul este cel mai mare dusman al alaptarii, in conditiile in care treci prin dureri fizice destul de mari, furia laptelui de la inceput, cand simti ca nu mai ai piele ca sa acopere sanii umflati (in primele zile, dupa colostru, apare primul lapte, cel de tranzitie, si abia dupa vreo 2 saptamani se instaleaza laptele final).
Ranile apar pentru ca nici noi nu stim cum sa bagam mamelonul in gura copilului, si nici el nu stie sa suga...eu am simtit-o pe Sonia ca pe un mic piranha vreo doua zile...Garmastan-ul ar fi un unguent destul de bun, de fapt orice unguent pe baza de lanolina este ok...dar, sincer, nu ajuta prea mult...mai bun este propriul lapte si statul cu sanii pe-afara...in spital, m-au sfatuit sa ii dau cate un san la fiecare masa (se alapteaza o data la 3 ore)...dar acest lucru se poate face numai daca nu pleznesc sanii, ei trebuie eliberati de lapte, altfel se fac niste galme foarte dureroase si se risca o mastita...
Nu cred ca se poate pregati mamelonul de dinainte prin masaj, este cu totul altceva cand suge copilul...ce se poate face inainte este sa se formeze mameloanele, in cazul in care acestea sunt ombilicate...
In concluzie, abordati foarte personal acest aspect si adaptati-va la ceea ce simtiti voi, nu faceti ce trebuie cu orice pret...cum va spuneam, emotionalul este foarte fragil in primele zile si puteti ajunge la o depresie serioasa, care nu numai ca se va solda oricum cu pierderea laptelui, dar va va si pune in dificultatea de a avea grija de copil. Bebelusul are nevoie de voi sanatoase si voioase, hrana cea mai importanta pentru el este dragostea voastra, restul se rezolva.
In final, va mai scriu cate ceva despre carucior: va fi iarna si are nevoie de landou bun, rotile mai mari sunt cele mai potrivite pentru trotuarele noastre, greutate mai mare nu inseamna neaparat o problema. Daca trebuie sa coborati scari si sunteti singure, desprindeti landoul de pe cadrul metalic si coborati-l primul, asezati-l cu grija la capatul scarilor, coborati apoi si scheletul metalic si le asamblati din nou acolo unde nu mai sunt scari. Activitatea fizica o sa va ajute sa ve reveniti in forma mai repede! Sfatul meu este sa va duceti in magazin, sa puneti mana pe ele, sa vedeti cat de usor se asambleaza si se manvreaza, si asa sa luati decizia de cumparare.
Dintre toate cursurile posibile care v-ar putea pregati pentru a deveni parinti, cel mai folositor mi se pare cel de prim ajutor, facut cu un medic neonatolog. Exista situatii in care trebuie sa ne descurcam singuri, acasa...mi s-au taiat picioarele atunci cand s-a inecat Sonia prima data, sincer...
Iar v-am scris un mesaj kilometric, daca dau prea multe detalii va rog sa-mi spuneti...
Ma bucur ca va ajuta informatiile astea.
O seara frumoasa va doresc,
Diana, de Sonia (02.11.2008)
Meet Sonia!