va mai amintiti?-accident kiseleff
Raspunsuri - Pagina 2
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui barbye Am vazut ca i-au dat 2 ani cu suspendare si sa despagubesca famili cu 200000 euro. Am inteles ca a facut apel ca nu ii convine sentinta. Cred ca daca nu ii convine cati banii are de dat si a facut apel. Credeti ca in constiinta ei are vreun pret viata care a luat-o? I-as dori si poate o sa par dura; de cate ori va inchida ochii sa ii apara in fata acel accident; sau sa vina sa o bantuie... Nu o sa; pateasca; nimic, sunt convins de asta. Nu e nici prima nici ultima persoana; implicata; în acest gen de accident soldat cu deces. Legea se aplica preferential si asta e valabil oriunde în lume.Esti bogat esti iertat esti sarac platesti. Daca ar fi fost lovita de vreun amarat de rând, fac pariu ca ar fi fost arestat pe loc “. Indiferenta “organelor” se poate traduce mai corect în teama de a nu “deranja” vreo bogata, în fond si ei sunt simpli oameni de rând cu familii de întretinut. Cine ar fi atât de inconstient sasi riste painea pentru un mort. Ai spate ai parte...e ceva de genul asta. |
Pai daca pietonul nu a respectat legea nici nu trebuia sa plateasca ea nimic.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
barbye spune:
citat din mesajul lui XIO Pai daca pietonul nu a respectat legea nici nu trebuia sa plateasca ea nimic. |
Da care lege din cate stiu tranversa pe trecere, pietonul. Soferita a fost gasita vinovata si va trebui sa platesca..
LindaZ spune:
Oare tipa de aici cat o sa primeasca? http://www.ziare.com/articole/fetite+Arges+accident
Nu erau politisti, nu erau semne, era doar un loc de joaca intre blocuri ... Nu stiu ce s-a mai intamplat, dar m-a socat.
andira spune:
citat din mesajul lui XIO Pai daca pietonul nu a respectat legea nici nu trebuia sa plateasca ea nimic. |
Doamne, cata nedreptate, auzi, sa-i dea 2 ani cu suspendare (vax, adica), si femeia saraca e nevinovata....
Uite, chiar am cautat daca scrie undeva faptul ca politistul i-a facut semn sa treaca (sincer, cred ca e o scorneala a cuiva, care face parte din acelasi ansamblu care a "pedepsit-o" cu 2 ani de suspendare) si n-am gasit nicaieri.
Am gasit doar "Anchetatorii au stabilit ca Straus nu a respectat obligatia de a acorda prioritate de trecere, "in conditiile in care existau semafoare de avertizare" ".
andira spune:
Linda - vor intra probabil la categoria "pur si simplu accidente". Nu erau nici macar pe trecerea de pietoni, n-aveau nici o scuza...
andira spune:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta Da, Andira unele sunt pur si simplu accidente. Nu mi se pare ca bagatelizez folosind termenul acesta. Accidente grave, dureroase, nedrepte, dar uneori accidente. Si nu intotdeauna vinovat e soferul. |
Dar a fost deja gasita vinovata! Ce mi se pare culmea este ca totusi unii incearca sa-i gaseasca scuze.
Eu as mai intreba odata, ca poate totusi nu m-am exprimat foarte clar: daca era copilul vreuneia dintre voi, Doamne Fereste, sau mama, sau tatal, sau oricine drag voua, tot asa ii cautati scuze?
Fata aia era pe trecere de pietoni. Tribunalul a gasit-o vinovata. A "pedepsit-o". Si totusi, gasim tot felul de argumente ca sa ii plangem ei soarta, nu unei fete de 20 ani, care de-abia isi incepea viata.
Cred ca undeva ceva mie imi scapa ...
Poate nu avem aceeasi perceptie asupra unei vietii, si asupra faptului ca atunci cand suntem la volan, suntem responsabili de actiunile noastre. Cand trec cu 70 km/h pe strada, eu imi risc tabla. Cand nu acord prioritate unui pieton, ii risc viata.
Ce lejer e sa spunem "se mai intampla si accidente"... ok, se intampla accidente cand imi intra unul in spatele masinii, neatent ca am franat brusc si-mi infunda bara din spate, cand zgarii masina din fata pt ca n-am cascat ochii bine cand am depasit-o, cand mai sparg un far ca n-am fost atenta la stalpii de pe trotuar etc.
Dar sa iei viata cuiva si sa spui "a fost pur si simplu un accident" imi depaseste puterea de intelegere...
Anul trecut am trecut pe langa cel mai grav accident din Constanta din ultimii 10 ani: 5 morti pe loc, 4 raniti in stare grava. Cand am trecut noi pe acolo, de-abia apucasera sa ia ranitii, cei 5 erau inca prinsi in masina.
5 familii distruse... sunt convinsa ca s-au consolat cu "pur si simplu un accident"...
Anda - stii ce e trist? ca ea pare ca nu regreta nici o secunda. In toate inregistrarile in care a aparut a parut foarte stapana pe sine, rece si distanta. Ca tu nu te-ai mai urca niciodata la volan spui acum, am oarecare rezerve, stii vorba aia "never say never".
Cat despre Strauss, pun pariu o s-o vedem din nou sofand cu succes in trafic . Cu toate parerile ei de rau.
Lo_li_Ta spune:
Cele doua cazuri sunt incomparabile, dar mai lasati teoria conspiratiei ca sunt "scorneli" asta cu politistul. Sunt lucruri pe care le-am vazut atunci la tv, in direct, inainte de proces sau orice altceva
Din pacate in tara asta atunci cand se intampla un accident, cel care are masina mai buna e automat de blamat, vinovat si condamnabil. Mie femeia asta mi s-a parut destul de marcata si nu inteleg conceptia asta generala (mai precis a celor FARA carnet sau care nu conduc constant) ca in caz de accident, SOFERUL e intotdeauna de vina. Intotdeauna exista nuante si daca spuneti ca trecerea de pietoni era semaforizata, mi-e cu atat mai greu sa cred ca cineva trecea de nebun pe rosu in aglomeratia aia. Eu nu iau apararea nimanui, dar cu prea mare lejeritate se arunca cu pietre in situatii din astea. In noul Cod Rutier mi se pare ca au si pietonii mai multe obligatii.
andira spune:
Lo_li_Ta - sunteti cumva prietene / rude? Ca sa stiu sa nu-mi bat gura de pomana. Sau ai avut si tu vreun "pur si simplu accident" asemanator? Macar intelegem exact despre ce e vorba.
citat din mesajul lui Lo_li_Ta nu inteleg conceptia asta generala (mai precis a celor FARA carnet sau care nu conduc constant) ca in caz de accident, SOFERUL e intotdeauna de vina. |
Am masina de aproape aceeasi valoare cu cea care a facut accidentul. Nu mi-am pus niciodata, o secunda, problema ca cineva imi va scoate ochii sau ma va avantaja ca am masina pe care o am, in cazul in care Doamne Fereste mi se intampla un accident grav.
Iar nou Cod Rutier este intr-adevar nou. Pe atunci nu intrase in vigoare.
XIO spune:
Daca politistul dirijeaza traficul si da unda verde masinilor sa treaca singurul vinovat este pietonul care ignora politistul, care ignora faptul ca masinile trec si se baga sa treaca si el .
Am vazut destule faze de genul asta si de fiecare data m-am enervat.
La batrani inteleg, da' culmea e ca nu ei se baga ci tineri.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
Natasa spune:
SInt sofer de 12 ani, am zeci de mii de km facuti, stiu ce inseamna sa-ti sara copii sau pietoni in cale de te miri unde sau sa tisneasca pe trecerea de pietoni in fuga. Stiu ca oricind mi se poate intimpla o nenorocire, indiferent cit de atenta conduc si cu toate astea mi se pare inadmisibil ca atunci cind se dovedeste vinovatia soferului pedeapsa e de 2 ani cu suspendare!!!! E omucidere, ok, fara premeditare, dar asta nu inseamna ca orice imbecil neatent scapa nepedepsit pentru asta. Pur si simplu nu e corect. Ar trebui sa se aplice si la noi regula pe care am vazut-o in Canada ca la o trecere de pietoni nesemaforizata opresti si in toiul noptii cind e clar ca nu e nimeni prin preajma.