va mai amintiti?-accident kiseleff
Raspunsuri - Pagina 3
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Natasa SInt sofer de 12 ani, am zeci de mii de km facuti, stiu ce inseamna sa-ti sara copii sau pietoni in cale de te miri unde sau sa tisneasca pe trecerea de pietoni in fuga. Stiu ca oricind mi se poate intimpla o nenorocire, indiferent cit de atenta conduc si cu toate astea mi se pare inadmisibil ca atunci cind se dovedeste vinovatia soferului pedeapsa e de 2 ani cu suspendare!!!! E omucidere, ok, fara premeditare, dar asta nu inseamna ca orice imbecil neatent scapa nepedepsit pentru asta. Pur si simplu nu e corect. Ar trebui sa se aplice si la noi regula pe care am vazut-o in Canada ca la o trecere de pietoni nesemaforizata opresti si in toiul noptii cind e clar ca nu e nimeni prin preajma. |
Natasa, cand politistul face semn masinilor sa treaca acestea NU opresc la nici o trecere.
Cand politistul dirijeaza traficul nu se mai tine cont de semafoare ci de semnalele lui.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
Lo_li_Ta spune:
Nu, nu suntem rude, cunostinte si nici nu am vazut-o vreodata in viata asta. Te rog sa ma crezi ca nu am absolut niciun dram de subiectivitate in povestea asta
M-a ferit Dumnezeu de accidente din astea (cate o tamponare am mai patit) desi conduc aproape zilnic de ani buni si tot aproape zilnic, in intersectiile mari dirijate de politisti, se intampla sa vad pietoni rataciti pe trecere, care ignora politistul si injura soferii daca trec pe rosu datorita acestuia... "ca e verdeeeee pt noi" si au impresia ca pe zebra sunt intr-un fel de cusca de metal, intangibili. Si cati dintre acestia stiu ce inseamna, de exemplu, cand ridica politistul un singur brat.
Chestia asta cu datul de linkuri de la alte accidente urate, n-o inteleg. Da, sunt o gramada de inconstienti, bolnavi psihic si copii de bani gata care si-au primit permisul acasa, care nu merita un volan in mana si sunt un pericol public, dar generalizarile nu le inteleg.
Si te intreb pe tine Andira...s-a confirmat ca in zona erau o gramada de politisti de la Rutier, inclusiv acolo unde s-a intamplat tragedia...tu ai trece pe rosu prin fata politistului???
Si ca sa-ti raspund si eu, daca s-ar intreba cuiva din familia mea, as fi furioasa, as fi revoltata, as incerca probabil sa gasesc vinovatul, dar adevaratul vinovat, nu un vinovat cu orice pret. Poate femeia aia a fost vinovata, poate nu, dar ma enerveaza usurinta cu care se arunca cu pietre. Si poate sentinta asta egala cu 0 a fost data tocmai pt ca sunt constienti ca politistul a facut o eroare. Am punctul asta de vedere pt ca i-am auzit pe oamenii aia atunci spunand ca politistul ala face semne, si pt ca mi s-a intamplat de n ori sa vad situatii din acestea, am fostla un pas sa o patesc, atata tot.
loryi1974 spune:
Trebuie sa fac cateva observatii:
1.Erau politisti in zona care pregateau trecerea unei coloane oficiale,dar ei nu faceau semn masinilor sa se grabeasca.Adica doamnei Strauss nu i s-a facut semn sa bage viteza si sa rada totul in cale.Din declaratiile unor martori,o alta masina a oprit la trecerea de pietoni pentru a acorda prioritate.Inclusiv masina cu Mircea badea oprise la aceeasi trecere de pietoni cu cateva secunde in urma.
http://forum.desprecopii.com/forum/post.asp?method=Reply&TOPIC_ID=139333&FORUM_ID=1
Doamna Strauss ,dupa cum se poate vedea,era intr-adevar nemaipomenit de afectata dupa accident.Nici macar nu a incercat sa faca ceva pentru victima.Iar politistii erau mai preocupati sa dea bine decat sa cheme Salvarea.
Tanara accidentata a murit pe marginea drumului,nebagata in seama nici de doamna nici de politisti.Doar cetatenii aflati intamplator in zona se agitau dupa o Salvare.
Deci,pietonul nu a trecut pe rosu,el a trecut pe o trecere de pietoni semnalizata si in nicun caz politistul nu interzicea in acel moment traversarea.
2.Este cumplit de trist sa vad comentarii de genul :si noua ni se poate intampla .Ce anume sa intri intr-un om care traverseaza strada pe o trecere de pietoni unde avea prioritate(adica nu exista semafor care sa fie in acel moment rosu pentru pitoni)?Si apoi ,dupa ce faci terci un om,sa speri ca vei scapa tu
3.Imi amintesc ce indignati eram cand cu Teo Peter,vai nenorocitul nu easte judecat in Ro,nu va fi condamnat
XIO spune:
LOry , atat eu cat si celelalte pers. care au spus ca se poate intampla nu eram indignate deoarece am inteles ca politistul a facut semn masinilor sa treaca , si implicit pietonilor sa stea.
Daca era asa soferul nu avea vreo vina.
Iar cu Teo peter , sa ma scuzi , dar cumpari mere cu motoare de Saab.
Singurul care a incalcat legea acolo era americanul care era si baut , cu viteza si nu a respectat indicatoarele.
Mda , e cam acelasi lucru
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
andira spune:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta Si ca sa-ti raspund si eu, daca s-ar intreba cuiva din familia mea, as fi furioasa, as fi revoltata, as incerca probabil sa gasesc vinovatul, dar adevaratul vinovat, nu un vinovat cu orice pret. |
Ok, deci inteleg ca desi "justitia" a gasit-o vinovata, desi exista n martori, desi pana acum n-am auzit (si culmea, nici ea n-a folosit in proces, pt ca altfel cu siguranta auzea toata tara scuza ei) cum ca politistul i-ar fi facut semnsa treaca (apropo, nu era nici un semafor acolo, pe atunci erau doar treceri de pietoni, semnalizate corespunzator, deci n-avea nimeni pe ce rosu sa treaca, trebuia doar sa caste ochii, ca nu erau numai ea si politistul pe strada), sa cautam in continuare "adevaratul" vinovat. Ok. How about.... Mircea Badea? era suspect de aproape de locul accidentului, stia foarte multe detalii (doar cineva care a fost la locul faptei putea da atatea informatii), si pe deasupra si cu gura mare. sigur ascunde ceva... Si daca mai cautam, cu sigurana mai gasim indicii...
Si inca ceva: mi-au sarit si mie in fata pietoni, chiar la Unirii, unde e super-aglomeratie, unde intoarce tramvaiul care vine din Rahova. Oricine trece prin zona aia stie ca se arunca in fata, numai ca sa castige cateva minute pana la metrou. Politistul mi-a facut semn sa trec, ei mi se imbulzeau in fata, ca nu erau atenti. Evident ca am claxonat plina de nervi, i-am si blagoslovit nitel, insa daca dadeam peste vreunul, cel mult ii faceam o vanataie. In nici un caz nu-l omoram
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui barbye ...I-as dori si poate o sa par dura; de cate ori va inchida ochii sa ii apara in fata acel accident; sau sa vina sa o bantuie... Ai spate ai parte...e ceva de genul asta. |
Barbye, chiar off-topic fiind, o sa-ti spun ceea ce stii si tu, de fapt:
- daca Strauss e calculata, rece, stapâna pe ea si stie sa-si dreseze sentimentele, degeaba îi doresti tu s-o bântuie victima... pentru ca asta NU se va întâmpla.
- daca dimpotriva, Strauss e cumva (contrar aparentelor) un om înzestrat cu sensibilitate, empatie etc., pretuieste viata semenilor etc., atunci viata ei va fi marcata, poate chiar chinuita de imaginea accidentului: va avea cosmaruri toata viata, si de ce nu, va ajunge sa nu se mai bucure nici de viata...
Degeaba îsi doreste un tertz (apropiat sau nu) ca Strauss sa sufere, sa constientizeze, sa învete o lectie sau sau pur si simplu sa fie pedepsita prin remuscari vesnice... toate astea se vor întâmpla numai daca "materialul" e propice. Daca nu ...nu! end of story.
Oamenii sunt foarte diversi... pe unii care au provocat o tragedie îi doare fix în c** si îsi scutura toate eventualele vinovatii si procese de constiinta în secunda doi... iar altii ajung sa faca psihoze grave... sau chiar sa se sinucida, macinati de remuscari sau chiar numai din soc.
Astea sunt extremele,d esigur: între ele, toata gama de "constiinte", chinuri, pedepse, refaceri, uitari e posibila.
Deus spune:
Parerea mea :
premeditare - daca te urci beat la volan, daca mergi cu 100/h in zone unde viteza maxima admisa este de 50-60 sau alta.
Daca esti treaz si mergi regulamentar si-ti sare in fata cineva sau faci un atac de cord, sau o explozie, etc si faci accident - da este o greseala regretabila, dar daca te duci pe contrasens desi este linie continua si omori o familie intreaga atunci trebuie sa raspunzi(vezi sotia lui Paunescu)fiindca nimeni nu te-a pus sa incalci regulile de circulatie.
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
troll-hey spune:
La fel, putem filozofofa despre definitia zebrei in teasta de nouveau-riche. Animal din care se fac cizme? Subiect de Animal Planet? Atractie turistica pentru bilete decontate la guvern? Sau parca era ceva mazgalit pe asfalt, dar nu mai stiu ce. Nu pot astia sa se duca cu creta lor prin parcuri, murdaresc pista de rulare.
giani spune:
O singura data m-am invirtit in plin trafic ca titirezul cu masina, m-am speriat de m-a luat naiba, o singura dorinta aveam in cap, sa nu cumva sa pateasca careva ceva. Nu ma intereseaza de masini, da-le incolo, dar integritatea fizica, viata unui om sint aspecte sfinte. Condusul nu e numa' respectat de legi. Daca polististul iti face semn sa treci, nu e de ajuns, evaluezi inca de sapte ori ca nu pui pe nimeni in pericol. Trebe sa prevezi toate posibilele situatii, nu omori un om care face o greseala si ridici din umeri: 'pai era dreptul meu sa merg pe soseaua asta'. Asta e parerea mea.
torna spune:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta -------- Era sa patesc si eu ceva mult mai urat pt ca un politist imi facea semn sa trec pe rosu, dar uitase sa i opreasca pe ceilalti care aveau verde. Nu mai fiti asa de aspri cu judecata, pt ca oricine este sofer stie ca unele sunt pur si simplu ACCIDENTE, de-alea le si zice asa. ------------ |
Nu vreau sa imi dau cu parerea in privinta vinovatiei in acest caz, nu am toate datele necesare, asa ca las justitia sa-si spuna cuvantul.
Lo_li_Ta, ai dreptate cand spui ca oricine este la volan poata sa aiba ghinionul sa aiba un incident sau Doamne fereste, un accident. Ceea ce de multe ori este valabil si pentru pietoni, chiar daca respecta regulile, iar daca unul dintre participantii la trafic, fie pieton, fie sofer greseste, atunci apar astfel de tragedii.
E important sa se afle exact vinovatiile, din care ar fi de dorit sa se invete macar ceva si sa nu se mai repete astfel de situatii vreodata, e important ca justitia sa-si faca datoria. Nu stiu cat de mult conteaza pedeapsa pe care o primeste cineva, dar un lucru e clar: viata nu o mai intorci inapoi si ori cat de multe lucruri poate OMUL, TIMPUL NU-L POATE DA INAPOI. Cel putin deocamdata.
Ce nu am inteles eu Lo_li_Ta, este ceea ce am citat mai sus, si anume ca era sa o patesti "mult mai urat".
Ce poate fi mai urat decat pierderea vietii unui om? Faptul ca puteau fi mai multe masini implicate si mai multe familii cu tragedii? Sa moara mai multi oameni decat unul singur? Sa-ti pierzi tu viata? Cu alte cuvinte doamna in cauza este norocoasa ca a murit altcineva si nu si-a pierdut dansa viata?
Eu cred ca daca in accidentul la care face referire acest subiect SI-A PIERDUT VIATA UN OM, este cel mai urat lucru cu putinta si faptul ca a fost doar o singura victima nu face ca lucrurile sa fie mai putin tragice.