pizza,shaorma,kebab,sosuri si dresinguri

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikol36 spune:

eu am incercat o tentativa de shaorma cu o clatita facuta din faina,lapte si putina sare pe care am unso cu un sos de usturoi,am pus o dunga de sunca taiata taitei pe mijlocul clatitei,cativa cartofi pai,castraveti murati,varza amestecata cu maioneza si bineinteles ketchup dupa care am rulato ca si pe clatitele clasice si.....chiar a fost gustoasa.se poate incerca,alor mei le-a placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikol36 spune:

sa stii sanziana72 ca o sa incerc si eu reteta ta de tzatziki...cred ca este foarte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikol36

sa stii sanziana72 ca o sa incerc si eu reteta ta de tzatziki...cred ca este foarte buna


Mie imi place! Am incercat-o imediat dupa ce m-am intors din Grecia sa mi-era pofta. In loc de usturoi se poate pune si piper alb. Eu acum caut o varianta fara piper si fara usturoi, ca fiica-mea nu vrea, zice ca o pisca.


Suna foarte bine clatita-shaorma . Asta m-ar scuti de copt si asteptat sa dospeasca.

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamac spune:

Reteta pt aluat de pizza

500 gr de faina
1 cub de 25 gr. de drojdie
apa calda
sare
4 linguri de ulei de masline

Se dizolva drojdia cu putina apa calda, apoi se adauga 100 gr de faina. Se amesteca bine, se face ca o minge si se pune la dospit. Se lasa la dospit timp de o ora, apoi se adauga 400 gr de faina, apa calda, sare si ulei de masline. Se framanta bine, aluatul nu trebuie sa fie nici prea tare nici prea moale. Eu m-am obisnuit sa pun aluatul in tava dupa ce il framant si il las sa dospeasca cam 4-5 ore
Din cantitatile de mai sus eu fac 2 tavi mari de pizza, dar depinde de cat de gros vreti aluatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikol36 spune:

care ati facut kebab?cum se prepara carnea?am inteles ca se pune cerne de pui sau oaie,ceapa si condimente.se mai pune ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikol36 spune:

sanziana72 am mancat la baia mare o shaorma facuta cum am spus cu foaie de clatita si de atuci nu-mi complic existena facand aluaturi sofisticate.rapid in lapte faina si sare,las aluatul putintel mai gros ca sa-mi iasa clatita mai sanatoasa.le coc intro tava intinsa ca sa fie usor de rulat dupa ce o umplu.in rest.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Vreti sa diversificati?
In loc de carne, folositi hamsii (sau sprot), crocante, cu restul ingredientelor asemanatoare ca la orice saorma. Nu uitati sos de usturoi, rosii si ardei iute!

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput