pizza,shaorma,kebab,sosuri si dresinguri
as vrea sa pregatesc shaorma,poate ma ajutati voi!?
Raspunsuri
nikol36 spune:
haideti sa va spun cum prepar eu pizza"a la nico"!mai intai prepar aluatul deoarece la noi in sat nu prea gasesti aluat gata preparat dupa care il las putin la dospit.intand aluatul in tava mare de la cuptor,il presat cu putina vegeta,cimbru si piper dupa care asesz in straturi ketchap,ardei gras taiat solzi in prealabil,afumaturi(cam tot ce am prin frigider:salam,carnat,sunca,cremvusi....orice)taiate taitei si capac un strat gros de cascaval.inainte de a o servi mai adaug ketchup ca ne place si ...gata,asta e...sper sa va placa si voua deoarece eu o fac aproape in fiecare saptamana macar o data
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nikol36 as vrea sa pregatesc shaorma,poate ma ajutati voi!? |
Am incercat si eu, in modul urmator:
am cumparat lipie de la supermarket (Edit, ca nu m-am exprimat corect : am cumparat chiar acele "clatite" care sunt folosite si la fast-food pentru shaorma, eu le gasesc in Carrefour, in Mega Image, cred ca au o denumire speciala, dar care mie imi scapa acum, o fi paine/lipie libaneza ? sunt de doua dimensiuni - medii si mari, sunt ambalate in pungi transparente, cate 4-5 buc, de obicei se gasesc la vitrina frigorifica cu drojdie, salate, etc.)
am prajit cartofi pai
am taiat fasii pulpe de pui afumate (sau am prajit in tigaia de teflon piept de pui taiat fasii, condimentat cu diverse mirodenii)
am taiat rondele castraveti murati
am tocat varza alba si rosie, pe care am amestecat-o intr-un bol cu putina sare si otet
am taiat rosii in feliute subtiri
am pregatit un sos din iaurt, usturoi, marar si putina sare
am avut in frigider ketch-up, maioneza si sos cu usturoi
cui ii place, poate adauga ardei iuti taiati rondele sau ardei iuti murati, sau sos tabasco
si, in final, am pus in lipie cate putin din toate aceste ingrediente, dupa cum procedeaza si cei de la fast-food. daca vrei, poti sa "impachetezi" lipia ca pe o clatita, daca nu, o poti pune pe farfurie desfacuta si mananci compozitia cu furculita
pofta buna !
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
nikol36 spune:
pizza se poate prepara in orice mod doresti.nu este o regula generala acuma fac o ciorba de fasole pt sotul ca eu sunt la dieta
josefine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani am taiat fasii pulpe de pui afumate (sau am prajit in tigaia de teflon piept de pui taiat fasii, condimentat cu diverse mirodenii) |
Am gasit o reteta mai demult aici si pe care am facut-o de foarte multe ori, de fiecare data cu succes. Chiar si pretentiosii au fost incantati. Secretul retetei era in modul in care se pregatea carnea: se taiau fasii de pulpe de pui si se puneau la marinat aproximativ o ora intr-un sos facut din ketchup, otet, ulei, sare, piper si usturoi zdrobit. Apoi, aceste fasii se prajesc in tigaie de teflon, fara a adauga ulei.
www.razvanphotography.com
nikol36 spune:
langa care faci o salata dintr-o salata cu putin zahar,sare,piper,otet si mult iaurt amestecat cu putina smantana...eh,ce zici josefine?
josefine spune:
suna bine, nu am incercat:-) data viitoare. iaurtul si smantana e un fel de dressing, nu?
corectez: eu fac cu piept dezosat, nu cu pulpe :-)
www.razvanphotography.com
nikol36 spune:
ce mai merge foarte bine cu carnea si nu numai,eu il asez si peste cartofii pai,este un sos de usturoi facut din usturoi pisat sau dat printr-o razatoare marunta la care pun samantana,putina vegeta si dupa preferinta marar,branza telemea sau cascaval.este o nebunie
carina spune:
EU la shaorma folosesc tortilla facute in casa: http://andaoana.wordpress.com/2009/01/09/healthy-eating-with-whole-wheat-tortillas/
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
sanziana72 spune:
Mi-ati facut pofta
Eu ma dau in vant dupa shaorma, kebab gyros...
Acum voi putea incerca si acasa.
Ca tot am fost de curand in Grecia, va scriu si eu cum se face tzatziki, sosul alb care se pune la gyros.
Se dau pe razatoare castravetii, dupa care se storc de apa (eu fac asta in pumn).
Se amesteca bine uleiul de masline cu otetul de vin (sau suc de lamai - de preferinta din Grecia ) si usturoiul tocat marunt sau dat pe razatoare. Se amesteca compozitia asta cu castravetii si iaurt grecesc (cum in Romania nu am gasit, am folosit iaurt de oaie si bivolita de la Napolact).
Se adauga sare dupa gust. Pentru aromatizare se poate folosi marar sau menta proaspata. Se lasa cam o ora sau chiar o zi la frigider sa se amestece gusturile.
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
sanziana72 spune:
Am mai studiat putin subiectul.
Traditional, shawarma se face cu tahini sau humus.
Aici o reteta de shaorma (si aici se pune carnea la marinat).
http://mideastfood.about.com/od/chicken/r/chickenshawarma.htm
Tahini:
http://mideastfood.about.com/od/dipsandsauces/r/tahinirecipe.htm
Humus:
http://video.about.com/mideastfood/Hummus.htm
http://mideastfood.about.com/od/appetizerssnacks/r/hummusbitahini.htm
Pita:
http://mideastfood.about.com/od/breadsrice/r/pitabreadrecipe.htm
Linkurile sunt toate in engleza.
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)