Cum e in Romania ? (2)
Raspunsuri - Pagina 7
dodo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anka1 Da, daca cineva fugea cumva peste granita (si da, ala era un act de curaj extrem), pe urma pleca si familia cu chiu cu vai. Eu ma refeream ca nu puteai inainte de '89 sa emigrezi cu acte in regula, iar dupa '89 nu era nici un act de curaj sa le depui. Putea fi un act de curaj sa pleci, asta in functie de persoana. |
Ba se putea emigra inainte de 89..era greu sa obtii aprobarea (daca o obtineai), insa stiu cazuri care au emigrat (unii au fost "rascumparati" de la statul roman, de parca erau sclavi si-si plateau libertatea)
Qamar spune:
cait, intrebai mai sus de ce continua sa vina atat de multi straini in Ro si sa mai si ramana multicel aici..
de cand Bia e la o gradinita frecventata in majoritate de expati, ne-am facut noi cunostinte printre parintii colegilor ei; pentru majoritatea dintre ei se aplica motto-ul
home is where the job is
si venind sa lucreze ca manageri de top pentru multinationale, au mai multe avantaje financiare aici, decat ar avea la ei; avem niste prieteni veniti din UK, el e director de outsourcing la o mare companie internationala pe zona asta, castiga FOARTE bine, are ditamai casa asigurata aici, scoala platita pentru 3 copii la American School (de la 12.000 EUR/an pentru primul an, apoi creste x 3), pe scurt- are o gramada de beneficii din punctul asta de vedere
daca le place? hmm...unele chestii li se par fascinante si probabil ii consoleaza doar gandul ca nu vor fi aici forever; le place la nebunie zona de munte din RO, insa nu au reusit sa inteleaga de aproape 2 ani de cand sunt aici de ce serviciile sunt atat de proaste...
www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*
anka1 spune:
Mai, eu nu cunosc nici un caz de emigrare inainte de '89 cu acte in regula..dar daca ziceti voi..poate stiti mai bine decat mine. Stiu o singura persoana care a depus acte de emigrare in acea perioada, dar nu a reusit sa plece, nu i s-a dat drumul si a avut parte numai de intlaniri la securitate. Si legat de rascumparari, credeam ca e vorba numai de sasii din Transilvania, nu de toti romanii.
giani spune:
Ca nu stii tu nu inseamna ca nu se putea.
Se putea, numai ca era greu, lung si se puneau o gramada de bete-n roate din partea statului. Trebuia oleaca de stofa de aventurier. Dar si mai multa trebuia sa treci Dunarea inot, dupa parerea mea.
Am cunoscut pe cineva, a trecut granita ilegal, si atita ce s-a invirtit prin padurile alea, ca a ajuns in Ukraina. Nu s-a lasat pagubas si a luat-o iar la picior. Pina la urma a ajuns in Austria. Si mai tirziu in America. Dar bintuiala lui prin padurile ukrainiene se intimpla in nov 89
cait spune:
citat din mesajul lui Noe cait, intrebai mai sus de ce continua sa vina atat de multi straini in Ro si sa mai si ramana multicel aici.. de cand Bia e la o gradinita frecventata in majoritate de expati, ne-am facut noi cunostinte printre parintii colegilor ei; pentru majoritatea dintre ei se aplica motto-ul home is where the job is si venind sa lucreze ca manageri de top pentru multinationale, au mai multe avantaje financiare aici, decat ar avea la ei; avem niste prieteni veniti din UK, el e director de outsourcing la o mare companie internationala pe zona asta, castiga FOARTE bine, are ditamai casa asigurata aici, scoala platita pentru 3 copii la American School (de la 12.000 EUR/an pentru primul an, apoi creste x 3), pe scurt- are o gramada de beneficii din punctul asta de vedere daca le place? hmm...unele chestii li se par fascinante si probabil ii consoleaza doar gandul ca nu vor fi aici forever; le place la nebunie zona de munte din RO, insa nu au reusit sa inteleaga de aproape 2 ani de cand sunt aici de ce serviciile sunt atat de proaste... www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">We LOVE Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Drum bun, Emma! www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo* |
Cred ca nu m-am facut bine inteleasa vorbeam de straini care pleaca oriunde in lume nu numai in Romania.Si sunt multi care pleaca fara nimic aranjat si vad la fata locului.Si cunosc si eu o gramada si cand ii intrebi de ce plecati iti raspund ca s-au saturat de Franta.
Cait
Home is where heart is...
maraki spune:
Tin minte ca eram prin cls a 7-a si langa scoala mea era intr-un bloc la etajul 7 un cearceaf mare pe care scria: Carta 77 noi vrem pasapoarte! Se adunase lumea ca la urs, in final a venit militia si nu stiu ce s.a mai intamplat ca m.am dus acasa. Mare curaj au avut aia care au facut lucrul asta
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
conchita spune:
citat din mesajul lui cait Nu emigreaza toti ca sa-si creeze un business daca la asta et refereai..Eu cunosc o gramada de francezi care au plecat in Canada sau Australia sa lucreze si la acestia ma refeream. Cait Home is where heart is... |
scuza-ma, dar pleaca tot in lumea civilizata - canada, australia...nu inteleg sensul argumentului. lumea civilizata e libera, omul circula, se muta, pleaca dupa un job mai bun, o casa mai ieftina, se muta din cauza de clima, pentru ca isi permite. daca ai fi dat exemple de francezi care s-ar fi mutat in sudan sau nigeria ca nu e bine in tara lor, as mai fi inteles comparatia cu strainii care vin in romania. adica tot n-as fi inteles-o.
bird70 spune:
Xio,
eu cred ca iti vei schimba parerea cand vei incepe sa lucrezi. Atat timp cat traiesti in casa mamei, pe banii tatalui si iti da bunica bani de suc, viata e frumoasa si fara griji. Cand ai sa termini scoala si vei vrea sa platesti o chirie, facturile, mancarea si toate astea din munca ta, cred ca vei discuta altfel despre cat de bine e in Romania . Evident vei putea decide sa traiesti in continuare cu mama si sa astepti in continuare sa trimita tatal bani din America si bunica sa cotizeze din pensie ca tu sa-ti poti proclama superioritatea in fata americanilor prosti, care de bine de rau de la 16 ani sunt macar partial independenti (adica isi castiga bani de buzunar chiar daca locuiesc in casa parintilor), iar dupa ce termina facultatea se descurca singuri fara sa revina saptamanal cu mana intinsa la mamica lor. Sunt foarte curioasa daca dupa o luna de muncit prin spitalele romanesti (fara sa iei spaga), cand ai sa primesti salariul insuficient sa-ti asigure un acoperis nenorocit si mancarea, ai sa susti in continuare ca e bine in Romania.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
cait spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
scuza-ma, dar pleaca tot in lumea civilizata - canada, australia...nu inteleg sensul argumentului. lumea civilizata e libera, omul circula, se muta, pleaca dupa un job mai bun, o casa mai ieftina, se muta din cauza de clima, pentru ca isi permite. daca ai fi dat exemple de francezi care s-ar fi mutat in sudan sau nigeria ca nu e bine in tara lor, as mai fi inteles comparatia cu strainii care vin in romania. adica tot n-as fi inteles-o. nimic |
Si cei care pleaca in India, Tailanda si Vietnam?Tot spre civilizatie se duc?Nu o fi Sudan dar totusi nu e Canada.
Cait
Home is where heart is...
dodo spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui cait
Si cei care pleaca in India, Tailanda si Vietnam?Tot spre civilizatie se duc?Nu o fi Sudan dar totusi nu e Canada. Cait Home is where heart is... |
Eu cred ca asemenea "aventurieri" nu se arunca ei cu capul inainte, adica ori fac voluntariat in tarile respective, ori au propuneri de job tentante, ori sint in organizatii gen Legiunea Straina, cei cu logistica de prin zonele conflictuale...nu pleaca cu traista-n batz sa gaseasca un alt loc de trait sub soare, asa cum fac cei din tarile fost-comuniste si slab dezvoltate de pe glob. Nu e nimic rusinos in nici unul din cazuri, nici al aventurierilor din tarile dezvoltate, nici al celor din cele sarace, migratia e normala, fiecare cauta ceva, unii s-au plictisit de bine si cauta ceva mai palpitant, altii s-au saturat de rau, cauta ceva mai asigurator, mai relaxant, unde e problema?
Si inca o chestie, de ce trebuie sa ne justificam mereu decizia de a pleca/ramine? Ca pina acum au fost o gramada de astfel de subiecte si tot in coada de peste sfirsesc. Hai mey, n-ati obosit??