Cum e in Romania ? (2)
Raspunsuri - Pagina 12
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adina Iulia Pai eu cred ca succesul supravietuitorului este sa-si adapteze gandirea in functie de planurile urmatoare. Cel ce intentioneaza sa emigreze normal ca va vedea orice, dar absolut orice din tara in negru. Ii si foloseste de altfel, este un lucru important pentru adaptarea lui in afara. cum s-ar adapta unul care de fapt ar emigra fara motive? Ar face stanga-mprejur si s-ar intoarce in secunda doi. de exemplu eu n-am nici un plan de emigrare, asa ca folosesc cu incredere Aqua Park-ul din Bucuresti. Am fost de mai multe ori, si anul trecut, si anul acesta, si n-am avut nici o supriza neplacuta pana acum. Chiar il recomand. |
Cred ca te inseli. Cei ce imigreaza sunt in general oameni temerari, au o doza destul de mare de curaj, statistic discutand nu au stat deloc prost in tara de origine, au un nivel al pregatirii individuale peste media tarii din care provin, sunt pretentiosi, au vise. Isi iubesc tara au cuvinte de lauda insa nu agreeaza societatea. Nu stiu ce anume gandesc cred ca le este un pic teama de necunoscut in egala au un anumit grad de entuziasm si am citit un pic despre transformarile psihologice intr-o perioada determinata ca si un traseu median.
Am sesizat ca sunt mult mai frustati romanii din Romania decat cei care au imigrat. Este doar o constatare personala de tip statistic. In ceea ce priveste valorile autentice romanesti in mod cert am sesizat o balanta puternic inclinata pentru romanii din diaspora fata de romanii din Romania. Am pus aceasta inclinare pe seama departarii de tara de bastina ca un fel de compensare dar este de asemenea o apreciere pur personala.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
A_Iulia spune:
Si cu ce anume zici ca ma insel? Eu am spus ca atunci cand te hotarasti sa emigrezi iti aduni toate motivele posibile si imposibile, care pentru altii nu valoreaza poate nici cat negru sub unghie, si ca abordarea asta iti ajuta de fapt tie ca individ in adaptarea in noua tara. Nu vad cu ce contrazice profilul imigrantului descris de tine.
marius spune:
"Cel ce intentioneaza sa emigreze normal ca va vedea orice, dar absolut orice din tara in negru. Ii si foloseste de altfel, este un lucru important pentru adaptarea lui in afara." |
aici.....
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
andacos spune:
citat din mesajul lui Eliza5 Mai Anka, pe cuvant.. si fara niciun pic de rea intentie. Daca iti este atat de rau aici, fugi, emigreaza. |
Eliza,tot fara suparare,daca Ankalaura a expus cum vede ea situatzia(si eu sunt de acord in cea mai mare parte cu ea),nu inseamna ca denigreaza si vede totul in negru,iar varianta este..emigreaza!pai poate nu vrea sa emigreze ci doar sa semnaleze o serie de probleme!
Am observat insa ca la fiecare subiect cu Romania(indiferent ca este laudata,criticata)imediat se riposteaza extrem de vehement!Dar la un subiect cu critica la adresa sistemului sanitar sau juridic sau...mai stiu eu ce,toata lumea apare si spune"doar traim in Romania"!
Ma rog,trecind peste asta,Adina,prietena de care spuneam are o virsta in care a putut capata experientza,deci nu este proaspat absolventa sa i se ofere 200 de euro salar!Dar...asta este una dintre realitatzile romanesti,indiferent ca ne place sau nu!200 de euro,cu tot cu ore suplimentare(ca doar n-o vrea sa munceasca ca boierii 8 ore)si doua incadrari intr-una!.Ca doar e criza...asta e raspunsul care i s-a dat!
Dana
A_Iulia spune:
Da, ai dreptate, oricum in primul rand fac exceptie cei ce imigreaza prin casatorie, sau cu un alt job, sau...
Dar pentru ceilalti, daca balanta le-a indicat ca varianta mai buna plecarea, probabil ca au adunat destule bile negre la adresa traiului de acasa. Ca doar nu pleaca de bine ce considera ca le e.
kariguld spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui marius
Cred ca te inseli. Cei ce imigreaza sunt in general oameni temerari, au o doza destul de mare de curaj, statistic discutand nu au stat deloc prost in tara de origine, au un nivel al pregatirii individuale peste media tarii din care provin, sunt pretentiosi, au vise. Isi iubesc tara au cuvinte de lauda insa nu agreeaza societatea. Nu stiu ce anume gandesc cred ca le este un pic teama de necunoscut in egala au un anumit grad de entuziasm si am citit un pic despre transformarile psihologice intr-o perioada determinata ca si un traseu median. Am sesizat ca sunt mult mai frustati romanii din Romania decat cei care au imigrat. Este doar o constatare personala de tip statistic. In ceea ce priveste valorile autentice romanesti in mod cert am sesizat o balanta puternic inclinata pentru romanii din diaspora fata de romanii din Romania. Am pus aceasta inclinare pe seama departarii de tara de bastina ca un fel de compensare dar este de asemenea o apreciere pur personala. |
de acord cu Marius. cei care aleg emigrarea, au fost si vor fi oameni care si-au largit orizontul, care vor sa incerce lucruri noi, sa atinga alte culmi....
am spus-o si o repet, in Ro, este bine, dar este si rau. nu putem privi totul prin lupa noastra si nici da dreptate intru totul altuia.
poti sa-ti deschizi o afacere...hm...in cat timp, cu ce nervi, in ce stres si cate alte cele....in tara mea de adoptie, in cateva ore, cel mult doua zile, totul e "fertig" (gata!). in Ro, traiam cu o reala spaima ca oricand i-ar putea lovi masina pe copii, pe trecerea de pietoni...in tara mea de adoptie am scapat de aceasta temere.
si da, ankalaura, ai dreptate in ceea ce spui.
la fel si Eliza....
realitatea este cea care se vede in viata de zi cu zi, in presa, la tv, in scoala, la medic, in trafic, in institutiile statului. realiatatea nu-i nici ce spun eu nici ce spune altul, (oare?) e ceea ce se traieste acolo, la punctul fierbinte.
cred ca nu trebuie sa judecam si sa condamnam pe cineva pentru ceea ce spune...ca vede bine sau rau, sau e plin(a) de frustrari sau vede in orice miscare o conspiratie, sau cauta motive pentru a emigra vazand totul sumbru.
nu avem acest drept!
personal, cat ma locuit in Ro am incercat sa schimb in jurul meu lucrurile, sunt si am fost optimista in orice domeniu....numai ca nu toate depindeau de mine, relatiile si interactiunile cu ceilalti formeaza un lant care se cheama Romania. degeaba incearca cativa dintr-o mare multime sa cante, atunci cand ceilalti urla si injura.
hai ca ma opresc! sa aveti o seara excelenta.
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!
Ramona J spune:
citat din mesajul lui ankalaura Ca nu e nici macar un cinematograf acolo... Mda. E aeru curat. E drept... |
Eu pot numi un oras cu 45000 de locuitori care in alte vremuri avea trei cinematografe, acum nu mai e niciunul...
A_Iulia spune:
citat din mesajul lui andacos Am observat insa ca la fiecare subiect cu Romania(indiferent ca este laudata,criticata)imediat se riposteaza extrem de vehement!Dar la un subiect cu critica la adresa sistemului sanitar sau juridic sau...mai stiu eu ce,toata lumea apare si spune"doar traim in Romania"! Dana |
Da, parca nu'sh ce-am avea de impartit...vreo mostenire ceva
Oricum care are de plecat pleaca, care are de ramas ramane sau se mai gandeste ...Eliza, Xio, ce ziceti, emigram si noi in Bahamas? Macar vreo 2-3 ani cam asa
adinag spune:
Citesc cu mare interes topicul, ma intereseaza atat cum e in Romania, cat si in alte tari.
Am observat un lucru insa, unii romani au o imagine totusi falsa despre cum decurg lucrurile in alte tari (europene). Nu este aici disciplina aia exemplara, renumita... In teorie, da. In practica, nu.
Exemplu: povestea Ankalaura despre baietelul cu mana in ghips. La gradinita fetei mele a fost in iunie o serbare de vara, cu cantecele si un fel de parcurs de strabatut petru copii, unde-si luau cate un sticker pentru orice "disciplina" reusita, iar cine avea totul, la sfarsit o surpriza. Urmat de gratar in curte, prajituri si stat la povesti. O fetita si-a rupt si ea mana din pacate, urat de tot, nu am mai vazut niciodata o ruptura asa urata, mi se facuse fizic rau Insa nimanui nici nu i-ar fi trecut prin cap sa dea pe cineva in judecata. Copiii cad, unii mai rau, altii mai putin rau, asemenea lucruri se intampla. Nu era vina educatoarei.
Apoi cu datul prioritatii la traversat. La tara se respecta foarte bine, dar in Viena iti rad in nas, majoritatea. Unii nu, dar eu ma uit de ori inainte de a traversa.
Ce vreau sa zic, este ca sunt convinsa ca este mult mai multa disciplina de exemplu in Austr4ia, viata este mai simpla dupa parerea mea in primul rand pentru ca nu este atata haos, stii mult mai usor in aproape toate situatiile cui te adresezi, care sunt pasii si de regula sunt urmati.
Insa nu intotdeauna, am trait si exceptii...
Rufus spune:
citat din mesajul lui Eliza5 Nu am intalnit de mult o persoana care sa depuna mai multa energie in a explica cat de urata este propria tara si cat de fara speranta. |
Nu m-ai intalnit pe mine...
Nu sunt de acord ca, daca nu-ti place aici, trebuie sa emigrezi.
Uite, mie imi place tara, nu-mi place restul. Si, cred ca am dreptul sa am pretentii. Poate sunt fricos, poate sunt batran...de ce sa fiu fortat sa emigrez, altfel sa tac din gura? Nu-i corect!
Eu stiu ca in 89 lucrurile alea s-au petrecut tocmai pentru ca, dupa o lunga tacere, romanii au vorbit. Inteleg ca e timpul sa tacem din nou?
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008