Se mananca florile de marar?

Se mananca florile de marar? | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Adica atunci cand abia se formeaza si sunt verzi, abia desfacute... Se folosesc la mancare?

Take joy! (poze)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

ML eu nu le-am mincat nicodata dar sigur nu sunt otarvitoare :-)) asa cum se pun flori de lavanda pe checuri sau pe piine cind o coci, sau florile de rozmarin, se maninc si frunzele de la morcov, si frunzele de tei, florile de salcim, de soc, violetele .. si lista poate continua de ce nu s-ar pune si flori de marar. Oricum se folosesc in bucatarie uscate in Romania se pun in butoiul cu varza acra sau in borcanele de muraturi mai ales castraveti, se pun in cratita cu sarmale chiar dc nu se maninca pentru ca sunt fibroase poate dc se puneau tocate le mincam :-))

se pot pune nu doar uscate si si asa abia inflorite in sticle ca sa aromatizeze otetul ( florile spalate si uscate bine le pui in sticla sterilizata, peste ele torni otetul incalzit impreuna cu citeva boabe de piper sau fara, torni si lasi sa se raceasca apoi inchizi cu dop care sa nu fie de metal sau dc e metalic sa aiba garnitura si lasi vreo 10 zile la intuineric... la final filtrezi otetul si il transferi in alte sticle far flori... ). Florile astea sunt ff parfumate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

eu stiu ca-s bune la muraturi ,in mincare sa dea gust bun dar ele ca atare nu se maninca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Florile de marar se pun asa cum spunea si Anita,la castravetzi,in special la cei de vara,cei care se pun acum pentru consumul curent!Dau o aroma deosebita dar ele ca atare nu se maninca!

Si in borsul facut in casa(ala din huste) se pun flori de marar tot pentru aroma ,si chiar ciorbele se pot aromatiza cu flori de marar!(cind ciorba este gata se baga o crengutza in ciorba se lasa citeva minute si apoi se scoate si se arunca crengutza respectiva)!

Eu aici nu gasesc din pacate flori de marar si imi lasa gura apadupa niste castravetzi de vara muratzi!

Dana

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

si la alte muraturi : de ex la pepeni verzi felii sau numai la coji de pepene verzi murate ( reteta ruseasca)


dar eu o tin pe a mea ca se pot minca bine mersi sunt atitea frunze are in Ro le aruncam la gunoi si in Italia se maninca :-)

ML dc ai rabdare si imi infloreste mararul ca anul asta e cam prapadit maninc eu o flaore si iti povestesc pe urma ;.) Nu poate fii decit diferenta de aroma intre flaorea praospata fara sa fii facut inca seminte si cea matura cu seminte si uscata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Crista,ai dreptate ,se pun si la alte acrituri,eu am ramas blocata cu castravetzii de vara!

Da,si eu zic ca se pot minca,daca de exemplu lasi floarea sa se usuce si apoi o "macini"iar produsul il pui in mincare are acelasi efect ca si frunzele cu coditze!(eu m-am gindit ce-i drept la floarea in sine,cind am exemplificat mai sus)

Hai sa ma mai explic odata ca nu stiu daca am fost asa concludenta!

Florile de marar "macinate"(le lasi sa se usuce si apoi le sfarimi intre palme)le potzi pune cu succes in ciorbe,supe,tocanitze,deci...se pot minca!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

bunica mea usca si punea in varza calita sau la mancare de cartofi.ori le lasa cu codita si le scotea din cratita dupa vreo 10 minute si asa isi lasau doar aroma ori le freca bine in mana si ce rezulta pastra in borcan si folosea ca orice condiment.
mie imi placea sa fac alauat de foietaj presarat cu seminte uscate de marar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Va multumesc, fete, cam asta vroiam sa stiu. Atunci le pastrez si usuc sau toc. Multumesc si pt. idei de utilizare.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput