Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (150)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

hello,

ne-am intors si noi din vacanta, a fost tare frumos in 3 pe malul marii :) acum asteptam urmatoarea escapada...probabil peste vreo luna la munte.

pe scurt, am avut o tzuki vesela ce a fermecat pe toata lumea, ne-am jucat cu verisorii care au iubit-o extrem de mult, zapacitul de gheorghe de 1 an si 9 luni nu mai inceta din imbratisari :)) iar inteleapta sofia pur si simplu era in extaz :))

mai prost ca am avut si noi prima cazatura din pat in somn, patul cam inalt, vreo 60 cm, copil un pic scancit. Desi i-am pus protectiii la pat (bara de protectie pe o pearte si patura rulor pe cealalta parte, tzuki a escaladat patura rulou si bufff ....ne-a alertat baby-[hone-ul si am gasit-o plangand cu ochii inchisi in mijlocul camerei pe jos.

Am pus-o la san, am trezit-o, am tinut-o treaza vreo 30 min sa vad cum reactioneaza, totul ok, copil zambacios intr0-un final asa ca am culcat-o la loc linistiti.

Si sa va mai zic un secret:
Astazi am sarbatorit 4 ani de la casatorie :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CD27 spune:

astazi m-am ocupat cu....vizionat poze de bobocei Gruia, Ania, Raducu superrrrrr vad ca le-a placut picilor la maream vazut si poze din IOR nu pot sa ajung niciodata acolo

dar vreau sa vad si eu poze cu gemanusii la munte si nu le gasesc, Lumiiiii

Nausica tine-te tare cu socrosenia mama a inteles intr-un final ca ii dau mar cu cereale si nu o sa-i dau si mar cu biscuite, dar m-a intrebat cand ii dau gris cu lapte de orez cu lapte scap repede, am scuza perfecta, fimiu e constipat
by the way, foarte tare rucsacul de carat copilul, de unde?

Mami de Mikul Robert Constantin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

anamona bine ati venit acasa !!!! La cat mai multi ani fericiti va doresc !!!!!!!!!!

Nausica foarte tare socrosenia ta Dar sa stii ca are dreptate femeia....de ce nu ii dai gris cu lapte ??? Tu ai idee cat este de sanatos si ca toti copiii de varsta Aniei papa deja gris cu lapte ????

Lidia la 5.15 sa cobori in fata blocului, ca trecem sa te luam

Nikolici

Babytza si puiiValentina David

Poze

Mergi la inceput

nerantula,

sa iti zic ce functioneaza la thea: sa ii dea altcineva de mancare, poate te ajuta mama ta, fara sa fii si tu de fata.
Nu te astepta sa reuseasca din prima, dar iti poti da seama daca functioneaza sau nu dupa cateva zile.

de la mine nu vrea decat san, la mare nu a vrut sa manance decat 15 - 20 grame maxim la o masa, in rest san cat cuprinde.
a mancat mai bine (tot vreo 20g dar fara mofturi) de la nepotica sofia de aproape 7 ani decat de la orice altcineva.

Acasa mananca si 70 -80 grame de la bona si bea zeama de supa de sete vreo 50 ml in vreo 2 reprize.
mai incerc eu sa ii dau seara fructe cu cereale, dar nu reusesc mai mult ed 20 grame.

si doctorita noastra zice ca e un comportament normal la un bebe alaptat, de la mama asteapta doar laptic :)

mai incearca sa pui la piureul de legume putin unt (si thea e suspecta e alergie la lapte de vaca si doctorita ne-a dat unda verde la unt)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gaia.nevia

Citat:
citat din mesajul lui 300
baga niste vitamine de sarcina

da, foarte bine punctat! In plus, Omega3 sau Omega3&6.

edit: si magneziu suplimentar, ajuta la starea zen, si la multe altele

atentie, magneziu se da din saptamana 16 la fel si uleiul de peste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nausica spune:

Mda, e criminala chestia asta cu grisul cu lapte. Mi se moaie miinile cind aud, zau. Pentru ca eu trebuie sa spun ca, pina la un an, nu ii dau lapte de vaca. La care ea isi da ochii peste cap si imi spune cam de cind (saptamina 3 intrauterina, de exemplu) i-a dat ea lui fi-su lapte de vaca.

Dupa vreo 2 ore, cind epuizam subiectul laptelui de vaca (dind vina pe doctorita), incepem sa discutam despre zahar. Ca nu merge gris cu lapte fara zahar, NUUUUUUUUUUU? Si din nou, aud cum ea, de cite ori ii dadea mofturosului de barbatu-miu un aliment nou, ii punea putin zahar. In ziua de azi, ea are diabet, iar barbatu-miu NU MANINCA dupa cum urmeaza: masline, ciuperci, dovlecei, conopida, broccoli, supa de rosii, praz, orez cu lapte - si lista e luuuuuunga, lunga de tot.
"Copiii au NEVOIE de zahar. Le trebuie zaharul, e esential in dezvoltarea lor. Mai tirziu, da, e nociv, dar acum, cind sint bebelusi, le trebuie zahar, repede, imediat, cel mai bine in grisul cu lapte."

Ei, si cind, vlaguita dupa conversatia despre zahar (timp estimat: 125 min), cred ca am terminat pe ziua respectiva, draga de ea imi face o concesie: "Bine, daca nu vrei sa-i dai zahar, poti sa-i pui miere."

Nausica si Ania
poze

"Life is what happens to you while you're busy making other plans" (John Lennon)

Mergi la inceput

mimihoo,

distractie placuta in continuare

pupici exploratoarei de sofia, cel mai cuminte bebelus :)

ps. pls am uitat sa te intreb unde e adresa centrului unde se poate curata senzorul de la aparatul foto :)

Mergi la inceput

babytza, multiici si multumiri si pentru urarile de ziua Theei

btw, La multi ani Cipri !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nausica spune:

Acum serios: le putem da copiilor papanasi? Contin gris, brinza de vaci, putina faina si ou. Stiu ca n-au voie albus pina la un an.
Voi le-ati dat?

Si inca ceva: v-am auzit cu mamaliga. Eu am citit in Super Baby Food ca porumbul e contraindicat pina dupa 2 ani. Acum, nu stiu la ce fel de porumb se refera, ca americanii nu-s prea mamaligari, din cite stiu eu.

Nausica si Ania
poze

"Life is what happens to you while you're busy making other plans" (John Lennon)

Mergi la inceput

nausica, noua pediatra ne-a zis ca putem sa ii dam mamaliga de la 8 luni, iar de la 11 luni, mamaliguta cu branza si smantana (noi oricum amanam branzica din cauza de alergii)

legat de porumb, nu stiu de ce il interzic americanii, este unul din cele mai putin alergene cereale (alaturi de orez). Chiar pediatra ne-a recomandat sa incepem diversificarea cu cerealele Bio de la Milupa: orez porumb si tapioca.

Mergi la inceput