Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme! (5)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cireshica307 spune:

Scuzati ca raspund asa tarziu, am ajuns in Bucuresti de la mare. Pot sa confirm ca relaxarea, soarele, marea si voia buna AJUTA la sanatate, ma simt nemaipomenit. Asta si pt nu m-am mai gandit obsesiv la Lyme.
Cris, multumesc pt ras[puns, deocamdata nu merge sunetul la site-ul ala pt mine, nu stiu de ce. Of, deci se pare ca oxigenul hiperbaric iti poate afecta inima? ce porcarie. Eu caut un remediu cu cat mai putine efecte secundare, prefer sa iau 100 d plante toata viata cu sfintenie, decat sa stiu ca-mi distrug singura organele, pur si simplu nu pot, iubesc prea mult viata. M-am uitat si peste tratamentul cu ozon de pe net, care sa pare ca a dat rezultate f bune la pacientii cu cancer si diverse infectii, dar din 5 milioane de oameni dintr-un esantion, un mare procent (nu mai stiu cat) s-au simtit m bine, un mic procent au avut efetce secundare dar au fost si 4 fatalitati. Deci nu e 100% sigur. Se pare k ti se ia sange si se introduce ozon (O3) in el, apoi ti-l injecteaza la loc. Suna cam inspaimantator, dar da rezultate in majoritatea cazurilor. Iti scriu si mesaj privat pe protectia pacientilor, cris. Totusi nu am primit nici un mesaj de la tine acolo, numai de la doamna Geta.
Lyly, sa stii ca daca ai inceput sa te simti mai rau dupa cateva zile e posibil sa fie reactia herx, de la moartea bacteriilor. Dar n-am de unde sti sigur, pot si fi si efecte secundare la mijloc. Ai grija, cu doxicilina nu e voie sa stai la soare, te poate arde si prin geam. Continui sa cred ca daca dupa cateva zile de antibiotice ai inceput sa te simti mai rau e un semn ca moare bacteria si pastilele isi fac efectul. Nu te mai stresa gandindu-te "aoleu ce ma fac, daca am boala etc", asa m-am stresat si eu gandundu-ma la boala si mi se urase cu viata. Si daca o ai nu-i nimic, poti avea una mai rea. Multi oameni isi revin, altii traiesc cu ea si nu stiu ca o au, nu-i cel mai rau lucru care ni se poate intampla. Dar nu te amagi ca n-o ai, daca mergi la dr Bozsik si analizele ies pozitive.
Am descoperit pe un site american un protocol natural de 100 de zile: "100 day natural protocol":
http://www.mdjunction.com/forums/lyme-disease-support-forums/medicine-treatments/362900-100-day-protocol-susans-herbs-lyme-facts
Evident, eu iau pastile cats claw, pt ca samento nu exista in Romania. Oricum stomacul meu nu mai suporta mai nimic acum, nu cred c ar face fata la samento, nici sa extrasul de sambure de gref nu indraznesc sa-l mai supun. Daca mananc altceva decat piure, pilaf, peste la gratar, pui la gratar deja ma supara. Si pana acum puteam bea 3 red bull-uri unul dupa altul si 1 kil de cola si nu aveam nici o problema. Asta ca sa nu se mai minimalizeze efectele secundare ale antibioticelor. Ei ma opresc aici. Pe mai tarziu si sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lyly24 spune:

am fost la oftalmologie pt vederea neclara din ultimele zile n-am nimic la ochi m-au trimis la neurologie sa vad daca am vreo problema gen presiune pe creier etc...de la infectioase unde mi s-a gasit tensiunea 9 si abia mai stateam pe picioare in timp ce o priveam prin ceata pe "doctora" de acolo mi s-a spus ca toate simptomele or fi asa ..de la soare..sau mi se pare mieca probabil capusa aia n-a existat ca lyme e o prostie prea mare tam tam ca pana la urma oi avea ceva la cap..deci continui cu analizele sapt asta cred ca ma duc le platesc eu si pe urma decid ce mai fac ..decat sa ma internez la astia ca mai rau ma imbolnavesc acolo avea dreptate mircea badea la noi in tara medicina e ca la loterie scapa cine poate:(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns verde-lyme spune:

Buna ziua,

Nu trebuie sa va ascund ca sint foarte dezamagita datorita lipsei de reactie referitoare la Simpozionul Lyme din Septembrie, din partea celor care scriu pe acest forum.
Un grup de oameni minunati fac eforturi supraomenesti pentru desfasurarea acestui eveniment in conditii civilizate.
Deja avem confirmari de participare din partea unor medici renumiti din tara si strainatate(specializati pe boli transmise de vectori).
Ar fi pacat ca acest simposion sa devina un fiasco din cauza noastra, a pacientilor diagnosticati cu aceasta boala.
Un nume mare si influent din medicina de pe la noi refuza sa creada ca exista capuse infestate cu borelia si ca exista romani bolnavi de lyme.
Trebuie sa ne unim eforturile si sa demonstram ca sintem numai la o simpla numaratoare 8.500 de cazuri.
Oameni buni sint bolnava de 12 ani, diagnosticata cu neuroborelioza + alte 2 coinfectii. Membrii acestui topic muscati recent nu stiu ce traume poate cauza boala Lyme. Stiti ca odata cu transmiterea boreliei capusa poate transmite pina la alte 7 bacterii? Stiti ca in Romania nu exista reactivi pentru aceste coinfectii? Dumnezeu sa va fereasca sa fi contractat si una dintre aceste coinfectii ca nu veti stii niciodata. Eu timp de 4 ani am facut tratament conta borreliei,ceva nu mergea. Pina cind am aflat de existenta babesiei,bartonelei, ehrlichiei, etc. Vad ca nimeni nu scrie acest lucru.
Oameni buni, veniti la Simpozion , contactati-l pe Dl Barbu, nu va jucati! Nu va lasati viata distrusa de o capusa.
Acest simpozion este pentru noi.
Multumesc celor ce au avut rabdare sa citeasca aceste rinduri.
Atasez datele de contact:
Asocia#355;ia Na#355;ional#259; pentru Protec#355;ia Pacien#355;ilor
Po#351;t#259;: C.P. 55 - O.P. 77 - Bucure#351;ti, sector 3,
Telefon: +4 0761.261.391, +4 0771.565.350
E-mail: office@protectiapacientilor.ro
Web: www.protectiapacientilor.ro
Sesiz#259;ri: © E-mail: sesizari@protectiapacientilor.ro
Adresa po#351;tal#259;: C.P. 55 - O.P. 77 Bucure#351;ti
Telefon: +4 0761.261.391, +4 0771.565.350

Multa sanatate si curaj!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diciu spune:

Buna tuturor,

Fetita mea de 1 an si 10 luni a fost muscata de o capusa aseara, sau cel putin aseara am gasit-o infipta in picior. Era f mica si plata, initial crezand ca e o alunita. Mi-a atras atentia ca era iesita un pic in afara. Si cu un ochelar cu dioptrie mare am putut observa ca e capusa, ca are picioare.
Fiind inmuiata dupa baie, a iesit destul de usor tragand de cateva ori de ea cu buricele degetelor.
La locul muscaturii a ramas deocamdata o mica roseata de 3-4 mm, fara semn circular si edem mare, practic poate trece neobservabila urma.
Noi suntem in vacanta intr-o zona din Prahova unde am fost de ani de zile, nu stiu daca e o zona de risc dar in afara de cateii mei carora mereu le-am scos cate una 2 capuse si n-au avut nimic, n-am auzit de cazuri de boala date de capuse.
Am sunat la medicul pediatru si mi-a recomandat eritromicina 5 zile, am cerut si alte pareri si mi s-a spus la fel, tratament preventiv cu doxicilina 10 zile, am citit si postarile de pe forum si proiectul si recomandarile Dr.Bozsnik din Budapesta care recomanda preventiv imediat dupa muscatura 24 de zile tratament cu antibiotic.
In prezent am o dilema in a lua o decizie.
Sa-i dau tratament de doar 5-10 zile cu antibiotic, nu e doar apa de ploaie ca in cazul in care a fost infectata?
Sa-i dau tratament de 24 de zile cu antibiotic, care ii va dauna pe alte planuri dar o va proteja daca e infectata?, sau sa nu-i dau nimic sperand ca nu a fost infectata si eventual sa-i fac analizele de laborator dupa 4-6 saptamani?
Recunosc ca am oroare de antibiotice si ei nu-i prea fac bine nici la sistemul digestiv, imunitar iar 24 de zile mi se pare enorm pt organismul ei micut.

Va multumesc ca m-ati ascultat si va doresc multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionescu.cris spune:

Constat ca din cauza vacantei de vara forumul nu mai este foarte activ.
Cred ca ar trebui intocmita o lista/ tabel cu cei care isi anunta prezenta la simposion.
Se va sti astfel cati bolnavi vor fi prezenti in sala; un numar redus de bolnavi va intari opinia autoritatilor ca boala lyme nu este semnalata in tara decat la un numar redus de persoane.

Diciu:Doxy nu este recomandata copiilor mai mici de 7 ani. Consulta in sensul asta un medic care iti poate indica un antibiotic adaptat varstei copilului.

Mergi la inceput

Buna. Eu am tot scris si pe aici si pe protectia pacientilor, dar nu prea mi se mai raspunde, asa ca am cam lasat-o balta. Am raspuns si la anuntul de pe protectia pacientilor si am intrebat daca pot veni si pacientii dar nu mi-a raspuns nimeni nimic. Intr-adevar cam greu se tine forumul in viata doar cu 3 persoane. Deci pot participa doar daca anunt inainte? O sa sun, pentru ca vreau sa vin. Mai mult de atat... Sa speram ca isi vor face aparitia si restul bolnavilor si aici si la conferinta. Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

ok, am aflat de simpozion insa cred ca ar fi corect de stiut cine participa la acest simpozion.
si ma refer la cei din lumea medicala.

nu prea pricep ce ar trebui sa faca cei bolnavi de lyme de pe acest forum.

stiti clar care-i starea lor, in ce conditie sunt, atunci de unde nedumerirea ca nu se scrie?! asta pe langa faptul ca fiecare are si alte probleme pe care trebuie sa le duca in spate, pe langa nenorocita asta de Lyme, job, familie, etc.

majoritatea sunt de prin toata tara. drumul pana la Bucuresti nu e unul ieftin si nici usor de facut pentru cineva cu Lyme.
absolut deloc.
asta presupune insotitor de cele mai multe ori, pentru siguranta cel putin.
ceea ce - din nou - nu e ieftin. iar bietii bolnavi habar nu au in ce stare vor fi fix pe ziua aia, btw!
hm, poate vor avea un o reactie Hertz, hm cine stie, nu?!

nu cred ca cineva s-a bazat pe prezenta pacientilor organizand acest simpozion. nu pot sa cred asta.

daca aveti ceva de spus, spuneti.
tonurile amenintatoare si mai ales de sus nu cred ca-si au locul, nici macar aici. nu stiu cine e verde-lyme si cine pus postarea cu simpozionul si nici nu vreau sa stiu. pur si simplu de dimineata vreau sa zic asta si acum am gasit ragazul.

daca lumea medicala vrea sa faca ceva pentru a intra in rand cu cei civilizati si cu cei care fac educatie medicala incepand din gradinita, faceti-o domnilor. era cazul de mult, deja.

sustineti cu argumente, cu statistici (..inexistente) ce trebuie sustinut insa nu aruncati povara prezentei, ba chiar reusita simpozionului pe umerii celor ce abia-si tarasc zilele de durere, disperare, epuizare financiara, emotionala si fizica. cred ca puteti mai mult de atat.

provocarea lor este ziua de maine.
provocarea dumneavoastra este sanatatea copiilor vostri.

_

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil creste in inima mea ****** am un inger pazitor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionescu.cris spune:

O certitudine in plus ca majoritatea bolilor infectioase sunt create in laborator; asa numitele arme biologice...

http://www.undertheeightball.com/

Mergi la inceput

Inca o certitudine ca americanii sunt doar niste viermi marsavi neinteresati decat de bani. De asta m-am convins dupa ce am stat acolo 3 luni. Oare nu sunt ei cei care ne-au indepartat de natura si ne-au convins ca cel mai important este confortul material?Si toata lumea se uita la ei ca la dumnezeu. Sa le fie rusine! Din cauza lor in primul rand nu este privita boala asta cu seriozitate! Sper sa primeasca cei vinovati pedeapsa pe care o merita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

diciu eu am citit pe site-uri americane ca numai daca capusa a stat cel putin 24 de ore poate transmite infectia. Cauta si citeste mai mult.
Pe fetita mea au muscat-o 2 capuse in aceeasi zi acum vreo 2 saptamani, le-am scos imediat si cu usurinta, capusele nu erau umflate, nici nu erau prinse prea adanc, deci deduc ca au stat putin. Datorita sanselor f mici de infectie iar pe de alta parte stresului meu am ales sa-i dau Amoxicilina 10 zile.

Decizia e a ta, nu te lua dupa mine. Dar informeaza-te!

Sanatate multa tuturor!

Mergi la inceput