Mamici de fulgusori de nov-dec 2009 (51)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dienutze spune:

Neata fetelor!

Diana, multumim de sfaturi si daca mai ai le asteptam cu interes
Sa iti traiasca papusica, e scumpa rau de tot! Am si eu o intrebare: am vazut clipul cu baita, ce avea puiuta sub ea? Un fel de salteluta colac?? Pare f interesanta! De unde ai luat?
Si am mai vazut ca ii udati buricul, a fost ok, da? Eu am mare stres ca nu o sa pot sa ii feresc buricul de apa la baie!

Mihamora, iti tinem pumnii!!!
Camy la mai mare! Pana va veni bebe sanatos si frumos la tine in brate!

Doris, eu sunt o mare gurmanda, te inteleg perfect. Eu mai sunt si supraponderala si batrana pe deasupra. Inainte de sarcina am cautat diete pt timpul sarcinii.
Dar pot sa iti dau ce am bagat in draft atunci. Multumiri acestor fete care au impartasit cu noi asa ceva! Sper sa nu supar pe nimeni ca dau cu paste. Dar sunt f f folositoare randurile lor!

Citat:
"
1.
am consultat un nutritionist si concluziile au fost cam acestea:
fructe- numai kiwi si grapefruit
legume- orice, fara ardei in exces - acetea crude in salate cu ulei de masline sau fierte pisate
carne - pui, vita, gratar sau fiarta, dar sa nu exageram, pt ca este asimilata numai de mama, bebe nu profita
lactate - branza dulce, iaurturi cat mai multe si urda, iaurt d la napolact
Ciorbe, supe.. nu sunt recomandate datorita cummului de vitamine. Stiati oare ca un mar este echivalentul a doua felii de paine pt o femeie insarcinata??
Pentru constipatie.. dimineata pe stomacul gol cat mai multe kiwi, care este un fruct ce le are pe toate.

2.
Doctorasul meu a decis.. 5 mese pe zi, din care 3 principale si 2 gustari! La mesele principale: legume crude, sub niciun fel fierte.. ca nu mai au vitamine, carne fiarta sau gratar (pui,vita, peste), lactate de orice fel si cat mai naturale. Fructe.. mai deloc, dar daca se moare.. kiwi si grapefruit!
Eu am inceput de joi, imediat cum mi-a dat reteta, pe care o impartasesc cu voi si am dat deja un kilogram!!!!
Idea este ca mananc acum numai ce trebuie la bebe sa il hranesc super sanatos! Avand in vedere ca trebuie sa am in sange exact ce ii trebuie lui.... mai tot timpul... la gustari insistam pe lactate si legume crude. Pentru salate mi s-a recomandat uleiul de masline!!
Cand plecam de acolo m-am intalnit cu o prietena ce a inceput sarcina la 115 (dar numai 1.56cm), iar acum in luna a 6-a avea 73 de kg. Ii spusese dr ca probabil in ultimul trimestru va lua vreo 5 kg, dar nu ea, ci bebe, placenta etc.
Concluzia.. se poate, iar eu voi face tot posibilul sa se poata si la mine!!!
Vineri la dr de familie am avut tensiunea 12 cu 6.
Va pup si sper sa ne folosim cu toatele de aceste informatii.

Va pup!

18+ astept pe VEDETUTA pe 30 noiembrie! sa fim sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxyaly spune:

Neata fetelor!!!!!!!!!!
Lidia multumesc dar am glumit cu dulceata stai linistita.
Eventual daca ai timp as vrea si eu reteta pe un PM ca poate fac si eu vreo portie.
Camy e cu poftele asa ca daca vrea ea ii cedez si partea mea
Multumim oricum pentru faptul ca te-ai gandit la noi.

18+
roxyaly

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona9999 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihamora

Neata fetelor!

Felicitari pt cele care au schimbat saptamana!

Maine dimineata la 8.00 ma duc la spital pt amniocenteza, va rog sa imi tineti pumnii.Am de pe acum emotii f mari.

Michelle 18+ "Smiley"si DOMINIC 15.05.2007

POZE

Mihamora Doamne ajuta ! ai sa vezi ca totul va fi bine. Si asa o sa te linistesti si tu. Iti tinem pumnii stransi. ai sa vezi ca nu doare...

Felicitari fetelor pt inca o sapt in palmares
felicitari pentru retetele noi sau vechi, nu am mai facut si eu o praji, de ceva vreme..... dar facem noi.....
Diamisha am auzit si eu de problema cu sfarcurile la alaptat, si am inteles ca unele fete se pregatesc de pe acum , isi fac masaj pentru formare si intarire a sfarcurilor, ceva de genu
Toate sfaturile sunt utile acum, venind de la cineva cu experioenta, mai ales pt cele care suntem la prima sarcina
Cripam vazut ca ai facut doar dublu test. eu zic ca ai putea sa astepti sa faci si triplu si daca rezultatul nu te liniosteste sa faci si amnio, un ecografist bun poate sa iti masoare bb si sa spuna daca are vreo problema vizibila
Eu am facut amnio la dr Albu, la maternitatea Giulesti , poti face programare la clinica Alcosan, este cel mai bun genetician la ora actuala

Va pup si va doresc o sapt usoara si bb-i miscaciosi

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

buna dimineata,fetelee! Vad ca ati inceput in forta..
Mihamora succes la amnio maine ; suntem alaturi de tine si tinem pumnii ca totul sa fie perfect!
Pirelia felicitari pt. miscare!!
Camy felicitari pt schimbarea saptamanii si pt miscarea lui Flavius (si eu cred ca l-am simtit pe David si aseara si acu de dimineata,dar sunt miscari asa subtile -nici nu stiu cum sa le descriu-gadilituri , ca un viermisor care misca..)
Ramonika parca tu ziceai ceva de nasi de botez..La mine s-a rezolvat,in sensul ca una din prietenele mele foarte bune (din copilarie) ,la care eu trebuia sa merg nasa de cununie si spre rusinea mea nu am fost (desi asa era intelegerea),s-a oferit sa vina ea..ceea ce m-a bucurat foarte tare..

miany
21+ DAVID ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crlp spune:

buna burtici,

eu sunt Carla, noua pe aici si nu prea stiu cum fct. forumul
m-am inscris si eu la aces subiect ieri, dar erau mai multe pagini, iar azi nu le-am mai gasit
din pacate eu nu am calc acasa si mai intru de la serviciu
ma puteti ajuta putin?
s-a deschis un nou subiect? conteaza numarul de pagini?

Mergi la inceput

Mihamora te rog frumos spune-mi si mie unde vei face amnio, la ce doctor/clinica?
si eu va trebui sa fac aceasta interventie si sunt tare speriata;
te rog sa-mi scrii si mie cateva cuvinet dupa ce vei face analiza

multumesc si mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

Vad ca iar se vb de kilograme ..eu am pus 10 deja!si credeti-ma nu am mancat mai mult decat inainte ..poate doar la inceput (cam o luna),dar nu am mai fumat si am mancat foarte multe fructe..poate si asta a contribuit..Parca vad ce ma cearta "nenea" dr cand merg iar la control ..a zis sa incerc sa tin putin regim..
Dienutze interesante postarile fetelor...sa stii ca si la mine a functionat cu kiwi ,dar de cand cu fierul e putin mai greu ...si inca ceva nu cred ca rezist sa mananc doar kiwi si gref..

miany
21+ DAVID ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia74 spune:

DIENUTZE sa nu te mai aud ca esti batrana ca iei cafteala. Adica ce eu la 34 de ani sunt batrana? Eu ma simt mult mai tanara...nah!

SIMONA999 apropos de pregatitul sfarcurilor pt alaptat de mare ajutor este sa iti freci sfarcurile cu un prosop aspru dupa baie. Mie mi-a spus o colega care are trei copii si scrie despre asta si in cartea Mama si copilul. La inceput ustura putin dar se intareste pielea din zona sfarcurilor pana va incepe alaptatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaradu79 spune:

Buna tuturor,
Sunt o viitoare mamica de la odiseea vecina(pufuleti) dar va citesc cu mare interes si pe voi.Am observat ca sunteti f. multe din Bucuresti si de aceea imi permit sa va rog sa imi spuneti cateva locatii de magazine pt copii.Eu vin peste 2 sapt in Bucuresti si mi-am programat ceva vizionari eventual shopping.
Multumesc anticipat.

14+

Mergi la inceput

Simona9999 multumesc pt. sfat
acelasi lucru mi l-a spus si o alta doctora, dar imi este teama sa astept sa nu creasca bb prea mare si mai apoi sa-mi fie mult mai greu sa aleg ( fereasca D-zeu - nici nu vreau sa ma gandesc)
am citit si despre TT si am vazut ca rezultatul este statistic, nu ofera siguranta...
daca TT iese bine si mai apoi se dovedeste ca de fapt nu a fost corect?...
sunt nebuna...nu stiu ce sa fac...imi este frica si vreau sa iau decizia corecta pt. bb, pt. mine si restul fam.

Mergi la inceput