Mamici de mai-iunie 2004
Raspunsuri - Pagina 4
Lauraa spune:
Te referi la sange si din alea?
Eu cand am venit din concediu am avut o problema. Pe avion mi s-a facut raaaaau de tot asa ca din aeroport m-au dus cu salvarea direct in spital.Acolo mi-au facut analizele la sange, urina, scaun. In afara de Escerichia Coli in scaun, nu mi-au zis de altceva. In Dominicana am facut deasemenea analizele la sange si urina si ei au zis ca sunt ok. Pe 30 merg din nou la G (ginecolog) si o sa imi faca probabil analiza de sange, de data asta vor fi masurate si listeria ,toxo, rh, etc, specifice analizelor pt. gravide.
Laura
NataliaS spune:
Mie de analizele generale de sange nu mi-e prea frica, dar de toxo si listeria mi-e cam groaza, mai ales ca-s cauze de avort spontan...
Rh si HIV le-am facute din iarna cand am fost graviduta si nu cred ca va fi nevoie sa le refac, sau cine stie.
Natalia
heron spune:
Buna fetelor,
Hai sa va mai spun si ceva despre mine.
In afara de faptul ca sint mai in virsta (36 ani) si de faptul ca deja am nascut o data, se pare ca sint ceva mai plinuta decit voi iar la capitolul simptome ceva mai avansata; mi-e rau acum toata ziua (nu vomez iar daca incep respir adinc si imi revin) si nu reusesc sa ma apropiu de mincare. Cel mai rau este ca nu pot sa gatesc si cam trebuie fiindca trebuie sa-mi hranesc baietelul meu de 7 ani. Beau insa lichide multe si mai ales pe baza de lamiie si coacaze. Sinii sint extrem de durerosi si mari (mare parte din greutatea mea cred ca sint sinii oricum si asta s-a intimplat dupa prima nastere cind au crescut si nu si-au mai revenit). Cam in saptaminile 3-5 am avut ceva dureri in partea ovarelor dar de atunci insa nu. Am si o secretie acum care a devenit ceva mai abundenta si este destul de groasa. Am ocazional stari de lesin si ceva mai rar insa ma doare capul. Cind ma ia cu dureri de cap, eu beau ceva lichid si imi revin. N-am luat nimic pentru dureri, nici macar paracetamol (mi s-a spus ca pina in saptamina 12 sa nu iau).
Ieri, am fost la analize de singe fiindca am avut trimitere. Aici asa este. Ba mai mult nici macar nu ti se spune ce analize. Tot ce scria pe hirtie era: first set. Voi avea unicul ecograf pe 27 Octombrie (cind voi fi in 12+ saptamini aproape 13) si apoi prima verificare a mea si bineinteles a bataii inimii bebelusului abia pe la mijlocul lui Noiembrie. Aici nici macar nu se incearca sa se vada nimic inainte sau sa se auda fiindca, au zis ca nu este relevant. Interesant nu? Deci o mama in UK trebuie sa fie foarte rabdatoare.
Acidul folic este insa obligatoriu. De altfel, au inceput sa-l recomande si ca simplu supliment de mincare in persoanele ceva mai la virsta daca vor sa atenueze din bolile batrinetii mai tirziu.
Va las acum caci vreau sa incerc sa inghit ceva fiindca de azi dimineata mi-a fost tot rau. In acelasi timp mai trebuie sa mai si lucrez desi n-am nici un chef.
Pe curind,
Liliana
NataliaS spune:
Liliana draguta, mi-ai dat o speranta...ce m-as mai bucura daca mi-ar ramane sanii macar asa de mari cum sunt acum in saptamana a 5 a
Eu am tot zis ca pentru mine asta e unul din beneficiile sarcinii - faptul ca pot avea macar pentru cateva luni sani "adevarati"
Natalia
NataliaS spune:
Va doresc week-end placut la toate si sa puteti manca ce va doriti!
Pupici pentru mamici
Natalia
Lauraa spune:
Fetelor! Unde sunteti? Nu mai scrie nimeni nimic aici?
Nu au aparut fete noi inca? Iesiti la iveala gravidutelor!!
Laura
NataliaS spune:
Salutare Laura,
Se pare ca numai noi am mai ramas preocupate de discutii.
Eu sunt prin zona... si sunt tare fericita ca am vazut in sfarsit "margeluta" la eco, sper sa am ocazia sa o vad si cum creste.
Ma simt in continuare ca noua, nu am nici un simptom nou, doar cele stiute deja si iau Pregnyl pentru mentinerea sarcinii. Sper sa ma ajute si sa n-o mai patesc iar.
Aaaa, am si uitat sa spun ca si bebe al meu e tot "turist de luna de miere", dar de Grecia.
Natalia
NataliaS spune:
Vreau o sugestie!
Sambata sunt nasa la o nunta in Bucuresti si trebuie sa merg ca n-am cum sa dau inapoi cu o saptamana inainte.
Problema e ca mi-e frica de calatoria asta - sunt 500 Km si nu stiu cu ce sa merg - cu masina (conduce sotul meu) sau cu trenul cu vagon de dormit. Voi ce parere aveti - care varianta e mai putin obositoare si care mijloc de transport scutura mai putin.
Natalia
piatra lunii spune:
Natalia, eu zic sa faci dupa cum simti tu. Daca ti-e rau in masina (cum imi e mie),te sfatuiesc sa iei trenul, te si poti odihni mai bine. Daca n-ai probleme in masina, atunci cu masina, ajungeti mai repede poate.
Oricum, distractie placuta!
Piatra lunii