Mamici de mai-iunie 2004
Raspunsuri - Pagina 3
Lauraa spune:
Sal Andra! Ma bucur ca ai vesti bune!!! Ce ma mir este ca nu ti-a zis nimic de acid folic. E de fapt o vitamina din complexul B care are un rol important in dezv. tubului neural. Poate ca dr. e de structura veche si nu vrea sa recomande. In fine, tu faci cum crezi,dar rau nu are cum sa iti faca, doar bine. In legatura cu inimioara,esti cam la granita cand ar trebui sa inceapa sa bata.Cred ca in cateva zile va fi vizibil. Si eu am fost sambata trecuta la echo si nu se vedea,iar marti deja am vazut-o. E chestie de zile!
Laura
Lauraa spune:
quote:
Originally posted by oLo
Felicitari mamicilor!
Ah... anul trecut pe vremea asta eram in locul vostru... acum suntem la bebei deja.
Aveti grija, bebeii din mai 2003 sunt cu ochii pe voi!
Sa aveti sarcina usoara si bebei frumosi si sanatosi!
Cu drag,
Mihaela
Multumim mamicilor de mai 2003 pt. incurajari! Sunt cuminti micutii taurasi?
Laura
Andra M spune:
Mersi Laura de lamurirea cu inimiora bebelusului.
Sa stii ca ma cam bate gandul sa iau si eu acid folic, am citit topicul de pe DC, dar atat ginecologul in care am incredere, cat si doctorita de familie care e tanara si m-am convins ca e foarte buna, mi-au zis sa nu ma bata gandul sa iau acid folic sau vitamine decat daca se constata la analize ca as avea nevoie. Doctorita de familie mi-a spus chiar ca o anumita chestie dintre analizele pe care mi le-a facut in iunie arata ca nu am nici o deficienta la acidul folic.
Ma duc luni s-o mai stresez. Pana atunci as vrea sa aflu care din medicamentele din Romania cu acid folic se recomanda de alti doctori. Oricum am cumparat 1kg de spanac sa-l gatesc azi.
Tu stii ce inseamna de fapt tub neural si splina bifida? Eu nu-s prea tarea la anatomie sau medicina.
Andra
NataliaS spune:
Andra, sa stii ca eu m-am apucat sa iau cate o tb/zi de acid folic din proprie initiativa stiind ca orice bb are nevoie maxima de asa ceva mai ales in primul trimestru de sarcina.
Cred ca si daca mi-ar fi spus doctorul sa nu iau tot as fi luat stiind ca e necesara pentru dezvoltarea sistemului nervos.
Natalia
Lauraa spune:
Andra, tubul neural este format din creier si maduva spinarii. Incepe sus, la creier si se continua pana la ultimele vertebre ale coloanei , vertebre care adapostesc maduva. Defecte de tub neural sunt multe. Spina bifida este afectiunea in care tubul neural nu este inchis complet, din cate stiu eu, chiar jos de tot. Acum, ai face bine sa mai cauti despre treaba asta,eu iti spun doar ce-am inteles si eu de la altii, in afara de vreo doua olimpiade si pasiune, n-am nimic legat de anatomie. Ce ma mira e ca doctorita chiar a insistat sa NU IEI acid folic. Dr. meu mi l-a recomandat inainte de orice analize,deci nu avea de unde sa stie cum stau la capitolul asta. Da-i cu legume verzi pana te lamuresti cum sta treaba.
Laura
angiVa spune:
Draga Andra, eu fac parte dintre timisorenii care au venit pe lume asistati de dr. Cartis si totodata ma numar printre primii nascuti sub privirile lui :)). Asta se intampla in urma cu 30 ani si vreo 3 luni.
pupici, angi
NataliaS spune:
Buna dragutelor,
Cum se simt azi viitoarele mamici?
Eu sunt ok, ma cam doare burtica, dar in rest e in regula, sunt mirata ca nu am nici un alt simptom cum ar fi : greturi, ameteli, varsaturi, hipersalivatie etc.
Voi aveti?
Ce tip de constitutie aveti? Sunt curioasa cum vom evolua...dimensiuni, kg...
Natalia
Andra M spune:
Natalia,
Eu parca am asa cam 1 mim stari de greata, ameteala, un pic durere de cap o senzatie greu de definit. Trec repede. Nu am vomitat. A si am gaze.. Si ma trezesc in fiecare noapte pt. mers la toaleta.
Doctorul meu a zis ca abia de acum o sa inceapa, 7 sapt.
Am 1.58 m si 54 kg. Am pus 1kg.
Weekend placut, burticilor,
Andra
Lauraa spune:
Natalia, buna idee:
Eu am 1,66 si 58 kg.
Am 25 ani. Voi?
Simptome: sani durerosi si umflati , nu pot privi in frigider ca ma ia cu greata, la fel nu ma pot gandi la mancare, urinez des, chiar si noaptea (ceea ce nu fac de cand ma stiu) si sunt somnoroasa fara pereche.Dorm in picioare.Dar seara nu am somn.
Pana acum singura problema e ca nu pot manca decat anumite lucruri. Ieri de ex. am mancat doar paine cu dulceata de visine si lapte. Cand il vad pe sot cu cate un cabanos in mana,sau crenwurst, ma ia cu lesin. Sunt ingrijorata ca nu pot manca, sper sa gasesc cat mai curand u fel care sa imi placa. M-am gandit sa imi masor si talia, sanii, etc, sa vad cum voi evolua pana la 9 luni
Pupici!
Laura
NataliaS spune:
Eu am 27 ani
Inaltime 1,68, greutate 48,5
Simptome: sani durerosi, urinez frecvent si dupa cum spui si tu NOAPTEA - ce ma enerveaza sa ma trezesc noaptea, sunt mult mai bleaga decat de obicei si acum cred ca mi-a mai trecut perioada cu somnul, cel putin de doua zile nu mai dorm pe mine chiar toata ziua.
Eu nu am avut deloc greturi, varsaturi, pofte, ameteli si mi se pare chiar curios.
Mananc de toate, doar ca mananc ceva mai mult decat de obicei, dar ma ingrijoreaza faptul ca tot anul nu numai acum nu prea mi-a venit sa mananc fructe si stiu ca ar trebui. Cu lactatele n-am probleme, numai lactate as manca si peste sub toate formele cu putinta.
Natalia