Mamici de mai-iunie 2004
Raspunsuri - Pagina 2
heron spune:
Buna fetelor si Felicitari!
Am si eu 7 saptamini implinite (data probabila a nasterii fiind 5 Mai 2004 iar ultimul ciclu pe 30 Iulie). Nu eram sigura daca sa-mi adaug numele asa de repede dar vad ca sint fete in faza mai tinara si cu mai mult curaj. Eu sint la a doua sarcina fiindca am deja un baiat de 7 ani si totodata am 36 ani deci nu mai sint atit de tinara. Totusi aici in UK nu se face decit un singur scan la 12 saptamini, iar analizele sint doar cele de baza fara nimic specific pentru virsta inaintata a mamei(cel putin asa mi-a spus moasa cind am intilnit-o pentru prima data luni). Azi ma duc sa-mi fac analizele de singe.
Eu am inceput sa iau acid folic inca dinainte de-a ramine insarcinata fiindca aici se insista si nu doar recomanda acest lucru.
Altfel eu am senzatii de rau mai ales dupa-amiaza cind incep sa obosesc si aproape ca nu mai suport mincarea gatita sau sa gatesc. Seara adorm odata cu baiatelul meu pe la 8:30 iar noptile nu ma pot intoarce in pat din cauza durerilor de sini.
Cam atit deocamdata despre mine si sper sa ne cunoastem cit mai bine pe parcursul urmatoarelor luni.
Numai bine,
Liliana
albinutza spune:
Si eu,si eu. Mi-am facut testul marti (16 sept.) si a iesit pozitiv, simteam, stiam ca sunt insarcinata dar nu m-am putut abtine sa nu-l fac (testul). Mai am o fetita de 4,5 ani. DPN - 16 mai.
Deocamdata nu am spus la nimeni, decat voua , familia o vom anunta pe 1 octombrie de ziua mea cind voi implini 35 de ani, sper sa ne ajute Dumnezeu si sa nu fie vreo problema din cauza ca sunt mai batraioara.
Pupici la toate .
heron spune:
Citind printre alte mesaje, cred ca pot agauga citeva lucruri:
Pt. Laura: Bebelusul meu a fost conceput tot in Republica Dominicana in August cind am mers in concediu cu sotul si baietelul meu, mai precis in Puerto Plata.
Pt. Natalia: Sint si eu la origine tot din Cluj.
Pe curind,
Liliana
teo1970 spune:
... shi cumnatzica mea este o viitoare mamica de mai 2004 (DPN: 12 mai), merge la Badiu shi ... vreau o nepotzikaaaaaa !!! (eu am baietzi shi am inchis pravalia).
teo
P.S. acum ia acid folic, e la faza cu prima echo de confirmare (la dr. Iosup) si cu "cearceaful" de analize pe care i le-a dat dr. B. sa le faca.
Multa sanatate tuturor de pe DC!
NataliaS spune:
Fetelor, linistiti-ma
Ati avut careva mici intepaturi prin burtica in primele saptamani?
Nu e o durere continua si nici de mare intensitate, dar este si ma sperie.
Natalia
Lauraa spune:
Bine ati venit Heron si Albinutza!!! Felicitari pt. sarcini!
@Heron, noi am fost in Punta Cana. Se pare ca aerul dominican face bine la bb
@ Natalia, eu inca din prima saptamana dupa intarzierea ciclului am simtit intepaturi, mai ales in partea dreapta, jos. Jos de tot, aproape de regiunea inghinala. M-am speriat foarte tare, mai ales ca era la capatul lumii. Am fost chiar si la o clinica dominicana,unde mi-au luat sange si urina, dar echo nu au putut face ca era sambata. Doctorita m-a bagat in sperieti Vorbea doar spaniola si imi spunea cu un glas si o fata icruntate: " Mira (asa zic ei cand incep prop. nu stiu de ce),dureri si sangerari in sarcina mica inseamna iminenta de avort. Te rog sa nu faci efort, sa nu dansezi,sa nu alergi,sa nu faci surf (ii spusesem ca ma cam opintisem la surf),etc!" Dupa mintea ei trebuia sa stau doar intinsa. In fine,durerile au continuat pana am ajuns acasa si aici doi doctori mi-au spus ca pe ovarul drept este un chist, care de fapt nu e chist ci e corpul galben care hraneste bb-ul pana la maturarea placentei. Asa ca nu e nimic anormal. Tre sa spun ca durerea mea e de mica intensitate, super-suportabila, dar exista de aceea ma ingrijorasem. Sper sa fie si la tine acelasi lucru. Oricum dr. mi-a zis ca acum toata clocitoarea suporta transformari,creste, asa ca pana la un punct e normal sa simt tot felul de chestii.
Laura
NataliaS spune:
Mersi Laura,
Exact asa cum spui si tu, o durere super suportabila undeva in spatele pubisului...sper sa fie normala.
Dupa cum am spus mai sus ma sperie deoarece medicul mi-a zis ca trebuie sa luam toate masurile sa nu fie din nou probleme si mi-a prescris Pregnyl (ceva gonadotropina corionica) si mi-e cam teama sa fac injectiile astea.Pe de alta parte n-as risca sa pierd si sarcina asta.
Pupici,
Natalia
Andra M spune:
Buna fetelor,
Felicitari tuturor noilor membre ale clubului.
Asa cum v-am spus am fost ieri la ginecolog, ( Dr. Cartis din Timisoara ), m-a pus la eco si bucurie mare... A zis doctorul: Uite chestia asta ca o para e uterul tau, iar pata asta mai inchisa e sarcina. Nu se vedea nimic pulsand asa ca o inima. Dar oricum eram super bucurosi.
Am intrebat de acidul folic, de vitamine, si a zis sa nu iau nimic, doar sa-mi fac analize, si sa mananic normal, sa nu ma ingras prea tare. Adevarul e e ca am pus deja 1 kg. Cafea sau cola sau bauturi carbogazoase cu moderatie. Mi-a spus ca ideea e sa fiu moderata si echilibrata in toate. Mancare, sex, miscare etc.
Am si eu o recidivare de micoze, candida in principiu, si tratamentul e spalaturi cu ceai de musetel si bicarbonat pentru mine si un unguent pentru sot.
Medicul meu e traditionalist, a adus pe lume o gramada de timisoreni de 2 generatii incoace.
A vazut cineva la eco, inimiora batand la 6 saptamani?
Natalia tie ti-a recomandat medicul acid folic dupa ce ti-ai facut analizele? Sau independent de rezultatul lor? Cum se numeste medicamentul cu acid folic pe care il iei tu?
Andra
oLo spune:
Felicitari mamicilor!
Ah... anul trecut pe vremea asta eram in locul vostru... acum suntem la bebei deja.
Aveti grija, bebeii din mai 2003 sunt cu ochii pe voi!
Sa aveti sarcina usoara si bebei frumosi si sanatosi!
Cu drag,
Mihaela