"Se vinde Romania" la Rosia Montana?

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Eu mai cred.

Pentru ca statul roman nu are bani pentru a investi singur intr-o astfel de exploatare.
Daca refac si contractul cu o redeventa mai mare ar fi OK.

Asa cum statul roman nu dispune de milioane de dolari pentru a putea exploata eventualele zacaminte din Marea Neagra.

Dar, pana nu se stie nimic sigur degeaba ne uitam in gura unora sau a altora.

Si mai cred ca citatul nu e din Eminescu.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Daca incepea exploatarea statul roman angaja tot felul de "firmulite" care nu reuseau nici in 100 de ani sa scoata un gram de aur de acolo in schimb papau banii statului mult si bine.

De proiecte de viitor pentru zona dupa exploatare - nici nu cred ca ar fi fost vorba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Si mai cred ca citatul nu e din Eminescu.

Octavian Goga

Nina, 24+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Imi cer scuze.Citatul ii apartine lui Goga si nu lui Eminescu.
Aceasta confuzie schimba cu ceva semnificatia celor spuse de Goga?
Nu va surprinde actualitatea mesajului?
Cinismul unor persoane cred ca ar trebui sa fie cat de cat explicat ca sa intelegem de ce se ajunge la pierderea unor sentimente pe care, eu cel putin le consider esentiale in viata.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gabitza2005

Daca incepea exploatarea statul roman angaja tot felul de "firmulite" care nu reuseau nici in 100 de ani sa scoata un gram de aur de acolo in schimb papau banii statului mult si bine.

De proiecte de viitor pentru zona dupa exploatare - nici nu cred ca ar fi fost vorba.

Nu-i bai gabitza 2005,asa papa altii, nu bani ci aur!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

b.nica,
bineinteles ca nu schimba cu nimic semnificatia.
Daca te uiti in istorie o sa gasesti zeci de citate actuale. Omenirea face cu obstinatie aceleasi greseli. De aceea nu ar trebui sa ne surprinda niciodata astfel de mesaje.

Eu nu as vorbi de cinism si de pierderea sentimentelor in aceasta chestiune pana cand nu as cunoaste datele exacte ale problemei.

Din nefericire primim mesaje contradictorii.
Cand e vorba de bani trebuie sa fii cerebral si nu sentimental.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

se vinde ieftin aici e problemma. Peste tot aurul se vinde scump, statul ar trebui sa aiba o redeventa mare din tot ceea ce se extrage.Oare de ce se vinde asa de ieftin aceasta e intrebarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmmadaaa spune:

Sunt noutati referitoare la Rosia Montana.

Pe 4 octombrie s-au discutat in cadrul Comisiei de Petitii a Parlamentului European doua petitii, depuse de Fundatia Culturala Rosia Montana (reprezentata la Bruxelles, de Sorin Jurca, din Rosia Montana) si de asociata cercetatorilor români Ad Astra (reprezentata de Octavian Voiculescu, cercetator la Universitatea Cambridge, Anglia).

Concluziile Comisiei de Petitii: 1) petitia referitoare la cazul Rosia Montana va ramâne deschisa 2) se asteapta raspunsurile ”vizitei de ancheta pe care reprezentantii Comisiei o vor efectua la Rosia Montana cât de curând” (în luna noiembrie); 3) se asteapta ”raspunsurile grupului independent de analiza al Comisiei Europene” referitor la Rosia Montana.

De asemenea s-a concluzionat in cadrul dezbaterilor ca proiectul este unul gigant care implica riscuri transfrontaliere si trebuie sa se supuna conventiei evaluarii de impact asupra mediului (ESPOO); asadar si tarile invecinate trebuie sa fie implicate in tot acest proces.

Aceasta inseamna ca decizia finala nu se va putea lua decat dupa intocmirea documentatiei SEA ( Strategic environmental assessment ) si analiza acestei documentatii in comisia europeana impreuna cu toate statele afectate.

Statele implicate au dreptul sa propuna tehnologii alternative si chiar sa sustina anularea proiectului: citez din conventia de la ESPOO: “Possible alternatives to the proposed activity, including the no-action alternative”.

Petitia pentru oprirea proiectului minier are deja 60.000 semnaturi si este foarte important sa strangem peste 100.000 pana in noimebrie.

Petitia se poate semna aici: www.rosiamontana.net
Tot de la acest link se poate descarca tabelul de semnaturi pentru a strange semnaturi in diverse locatii. Acestea se pot trimite apoi organizatorilor campaniei.

E momentul sa ne mobilizam, e clar ca actualii guvernanti calca peste legi si morala pentru promovarea acestui dezastru pentru Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bbea spune:

suntemn atat de bulversati...cu proiectula acesta! Cred ca ar trebui sa fim ffff bine informati !!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bbea

suntemn atat de bulversati...cu proiectula acesta! Cred ca ar trebui sa fim ffff bine informati !!

Informati ca ce? Ca se da pe nimic aurul tarii si nu numai pt. ca sunt si altele mai pretioase despre care nu se sufla o vorba in reclamele perfide care curg pe la cam toate televiziunile!
De ce este secretizat contractul facut pt. Rosia Montana?
In alte tari cu guverne responsabile ar fi fost judecate acele guverne care si-ar fi permis sa isi bata joc de rezervele strategice ale tarii!
Nu imi vine sa cred cum mai apar pe la tv-uri sefii unor guverne care au devalizat resursele tarii prin contracte oneroase!Ne iau de prosti si de dezinformati pt. ca altfel nu imi explic tupeul lor!

Mergi la inceput