Fructe de mare, caracatita, calamari, scoici

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Imi lasa gura apa de la atatea bunataturi.
Va dau si eu reteta noastra favorita (,) si daca am spus a noastra e pt ca le place si copiilor, care de regula sunt extrem de mofturosi.

Creveti pe bat la gratar

Ingrediente:
-creveti de marime mijlocie negatiti (gri la culoare) proaspeti sau congelati
-unt topit
-pudra de ghimbir (ginger)
-praf de usturoi
-sare si piper dupa gust

Se pun crevetii pe bete, se amesteca untul cu prafurile de ghimbir, usturoi, sarea si piperul. Se ung crevetii cu pasta de unt pe ambele parti si se pun la gratar. Se tin 3-4 minute pe fiecare parte pana se rozalesc. Se servesc cu garnitura de orez.

Foarte bun si foarte simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vlahos spune:

Adela ai incercat sa folosesti usturoi si ginger nu pudra?

Calamar la gratar ... yamy
dupa ce l-ati curata de intestine il opariti apoi pe gratar nu prea mult ca il faceti guma de mestecat un praf de sare si lamiie
simplu si bun orez legume si la masa

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui vlahos

Adela ai incercat sa folosesti usturoi si ginger nu pudra?

Am incercat in ambele variante insa mie personal imi plac mai mult cu pudrele respective. Mai ales usturoiul are gust usor de "roasted" daca e sub forma de pudra.
Deasemenea vor iesi ceva mai zemosi daca sunt lasati cu coaja si si-i curata fiecare la el in farfurie. Acum depinde ce fel de musafiri ai, daca-s din cei care nu vor sa-si murdareasca degetutele, poti sa desfaci crevetii de coaja ininte sa-i pui pe bete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vlahos spune:

multam adela o sa incerc si eu cu pudra ... cit despre musafiri sa se spele pe miini inainte si dupa penru ala micu' ii desfac eu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui vlahos

... cit despre musafiri sa se spele pe miini inainte si dupa penru ala micu' ii desfac eu

Exact pe principiul asta merg si eu.

Mergi la inceput