Fructe de mare, caracatita, calamari, scoici

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancamac spune:

Duminica am incercat o reteta noua, sper sa va placa.

Calamari cu ciuperci
Pt 4 persoane
- 800 gr calamari
- 20 gr ciuperci porcini uscate
- 300 gr sos de rosii
- 2 catei de usturoi
- 8 buc hamsii (ansoa) sub ulei
- 4 linguri ulei de masline
- 1/2 pahar de vin alb
- patrunjel taiat marunt
- sare si piper

Se pun ciupercile in apa calduta timp de 1 ora, schimband apa de 2-3 ori. Se clatesc bine, apoi se storc si se taie nu foarte marunt.
Se curata calamarii si se taie sub forma de inel. Se scurg cele 8 hamsii (ansoa) si se taie bucatele. Se curata si se taie marunt usturoiul, se pune uleiul de masline in cratita si se adauga usturoiul si hamsiile pe care le apasati bine sa se topeasca. Se adauga calamarii, apoi vinul alb; timp de 2 minute mariti flacara in asa fel incat sa se evapore vinul. Se adauga rosiile, se amesteca bine si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 40 minute. Se adauga sare, piper si cupercile taiate si se lasa pe foc inca 10 minute.
Se orneaza cu petrunjel verde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Anca, suna super reteta de calamari cu ciuperci. Dar la noi nu se gasesc astfel de ciuperci, crezi ca pot folosi ciuperci normale de la noi? Si sosul de rosii din ce e facut?

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Sebi are nevoie de voi!!!
Si ingerii au nevoie de ajutor...
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sybille spune:

Si aici gasesti o reteta cu carcatita super buna. Incearca! http://cristinablog.aioclub.com in sectiunea PESTE.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sybille spune:

Scuze, sectiunea FRUCTE DE MARE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamac spune:

Puisorul - ciupercile porcini se gasesc si in Romania pt ca multe firme italiene le cumpara proaspete de la noi din tara si apoi le usuca. Ar fi cele mai indicate pt ca sunt foarte aromate; eu nu am incercat cu altfel de ciuperci, dar nu cred sa iasa rau.
Sosul de rosii e un fel de bulion, dar mai gros, se numeste "passata di pomodoro".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Fetelor eu am salivat destul,asa ca va cer sa-mi spuneti cum fac cu niste "fructe de mare" congelate asa cum le gasim pe aici.
Adica puneti-va in situatia noastra:cumparam niste "dastea"de la supermarket si ce mai luam si cum facem sa iasa bunatatile voastre,.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Fetelor eu am salivat destul,asa ca va cer sa-mi spuneti cum fac cu niste "fructe de mare" congelate asa cum le gasim pe aici.
Adica puneti-va in situatia noastra:cumparam niste "dastea"de la supermarket si ce mai luam si cum facem sa iasa bunatatile voastre,.


Uite o reteta foarte, foarte simpla. Cumpar de obicei cocktail de fructe de mare, le decongelez si apoi le sotez cu ulei de masline, usturoi pisat, zeama de lamaie, sare, piper si patrunjel tocat. E departe de delicateturile prezentate pana acum in topic dar se fac rapid si sunt gustoase.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Sebi are nevoie de voi!!!
Si ingerii au nevoie de ajutor...
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamac spune:

B.nica - poti sa faci linistita si reteta de risotto. Si eu pt risotto folosesc fructe de mare congelate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Am revenit si pun acum reteta de Paella, azi am facut-o numai cu fructe de mare darse poate face si cu pulpe de pui si fructe de mare, si cu iepure sau por si fructe de mare..la fel la fructele de mare puteti pune is calamari si langustine, ce vreti voi. Aveti aic reteta pas cu pas si poze : http://bucataria-sylviei.ro/?cat=10
In Romania s egasesc fructe de mare prospete la Metro, cel putin in Cluj am gasit si calamar si caracatita prospata iar scoici si creveti gasiti si la Cora.
Mai pun si o retete de paste cu fructe de mare. Intr-o tigaie se pune la incins o lingura de ulei de masline, cand e incins uleiul adaugati fructele de mare scoici, calamar, creveti ( in functie de preferinte ) se toarna peste ele 100 ml vin alb un catel de usturoi taiat felii subtiri, si le lasa 5 minute sa fiarba si sa se evapore alcoolul. Adaugam apoi 3-4 tomate cerise si le lasam sa se caleasca putin cu fructele de mare, potrivim dupa gust cu sare, piper proaspat macinat si ierburi aromate( patrunjel sau coriandru) taiat fin de tot si foarte putin, un varf de cutit. La sfarsit adaugam pastele fierte separat, eu prefer spaghetti de la Barilla din grau complet sunt delicioase si se prepara f repede in 10 minute sunteti cu farfuria pe masa. Pofta mare !

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vlahos spune:

ancamac, aici in canada e cumpar caracatita congelata dar cruda, ne gatita, o decongelej si apoi o fierb... daca vrei cred ca a poti pastra congelata fara probleme

Mergi la inceput