Help ! Locatie frumoasa maxim 3 ore din Bucuresti
Dupa mare vrem sa mergem si in alta zona. Ce-mi recomandati la maxim 3 4 ore de mers cu masina din Bucuresti ? Mergem cu copilul si nu are rabdare in masina, basta ii mai e si rau. Nu vrem pe Valea Prahovei, mai degraba statiuni balneo dar care sa aiba si locuri de balaceala.
Multumesc anticipat,
g
Raspunsuri
ymca spune:
spre valcea: govora, olanesti. se incadreaza in 2.30 ore si au loc de balaceala. orasele mici, te cam intorci in timp, relaxant, au strand, in 5 min esti in orice colt al orasului, teren de tenis nocturn, mici magazine cu jucarii, ceva parc dar cu minim de jucarii. ziua puteti vizita zonele din jur, horezu, manastiri frumoase, puteti urca la Ranca daca vreti. in valcea e un parc frumos si bine dotat, chiar la intrare, pe langa mallul lor.
cred ca mai sunt si alte zone; eu tot incerc sa ajung la curtea de arges dar inca n-am testat.
si m-ar mai interesa zona buzaului si dambovitei; stiu ca sunt si pe acolo ceva zone frumoase.
poate mai intra lume la subiectul asta
magdalena67 spune:
in Buzau, Valea Siriului, o zona linistita cu multa verdeata, cu oameni foarte primitori.
La Dambovicioara, dar in cursul saptamanii, liniste deplina, peisaje de vis, multe pensiuni si destul de ieftine.
geniest spune:
Wow !!!!M-am si speriat...nu speram sa dea cineva vreun raspuns.
Multumesc frumos pentru idei.
Ymca in mesajul initial n-am vrut sa mentionez ca de 5 ani tot mergem la Olanesti si Govora. Vrem sa mai vedem si altceva, desi cele 2 statiuni chiar se incadreaza in cerintele noastre din toate pct de vedere.
Magdalena o sa explorez zona propusa de tine. Mi-ar fi de ajutor daca ai avea si o recomandare de cazare.
g
ingridnen spune:
Slanic Prahova, in 2 ore santeti acolo, aveti strand si salina.
Iar pentru rau de masina folositi cu incredere Vomex sirop, se gaseste in "vest", noi santem supermultumiti de el.
Ingrid si Cristi 6 ani
magdalena67 spune:
eu am stat de paste la o familie care au o casa in siriu, o casa cu 3 camere cu living destul de mare, cu acces la bucatarie, ne-am simtit extraodrinar de bine, si niste preturi chiar modice pentru aceea perioada -cam 70 - 80 ron camera pe noapte.daca te intereseaza iti pot da nr. de telefon
delsim spune:
culoarul Rucar-Bran
Cheia, Valenii de Munte
Valea Doftanei pe langa campina
zona Buzaului, eventual ajungeti pana in zona vrancea(Lepsa, Soveja)
ni-na spune:
Lepsa n-o recomand(mamica de copil care vomita la drum)e greu drumul cu serpentine multe ,si inca lucreaza la poduri si ii zapacesti de tot pe copii.Cei aproximativ 80 km ii stabati in doua ore,cat ai fi facut pana in Focsani.
Soveja e ok ca si drum , e liniste si aer curat insa nu e apa(doar paraiase).
ymca spune:
geniest, macar ti-am inteles cerintele si am dat raspuns la subect. credeam ca suntem singurii care mergem in zona aia de placere si nu la tratament.
cheia eu nu o recomand; sunt pensiuni multe dar asezate destul de razlet sau de ciudat, n-ai unde sa iesi la o plimbare cu caruciorul dupa-amiaza si nici nu sunt piscine/ stranduri; sau poate nu le-am vazut eu...eu incerc mereu sa combin linistea, relaxarea (de care am EU nevoie) cu entertainment (de care au COPIII mei nevoie)...si de-asta eu aleg zone care sa fie si la o distanta rezonabila de un oras mai mare (unde sa putem fugi la un mall, la un loc de joaca, la o inghetata de oras) dar sa avem si la fata locului un supermarket, farmacie si niste chioscuri...pentru ca suntem uituci si mereu avem nevoie de diverse articole. ne place linistea....dar in cazul in care ne apuca dorul de neliniste vrem sa o avem pe undeva aproape.
cred ca anul asta ne aventuram putin mai departe...investighez zona sibiului...imprejurimi...si caut o pensiune cu piscina...daca stie cineva si intra pe la acest subiect, poate ma ajuta si pe mine.
curtea de arges, vidraru ramane pentru mine o optiune valabila.
dambovicioara, de ce doar in timpul saptamanii? ce se intampla in weekend? migreaza multa lume acolo?
bursucelu spune:
Da la Dambovicioara noi am ramas blocati in chei asta vara in wekeend,am zis ca nu mai merg acolo decat in timpul saptamani.Nasa mea are acolo pensiune si i-mi spune ca in fiecare wekeend este puhoi de lume,multi vin decat sa faca gratare si sa sculte manele....normal find rezervatie naturala nu este voie sa se faca gratar,sa bubuie boxele,sa se arunce gunoaie in rau...ei hai ca i-ar deviez de la subiect dar deja m-am enervat
geniest spune:
Si eu vreau sa imbin linistea unei zone cu "nelinistea" pe care o are fim'iu, asa incat trebuie sa ne alegem locurile in care sa aiba si el ce face. Cel mai la indemana este balaceala. Govora ramane inca pe lista pentru ca din ce am baleat (din recomandarile de aici) se pare ca strandul din Govora este BEST OF THE BEST. Din pacate doar strandul si aerul destul de bun....ca restul....
Oricum multumesc mult pt. sugestii si inca mai astept...cine stie de unde sare iepurele ???!!!