Rugaciune ortodoxa pentru a dobandi prunci (41)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sandaa spune:

Dragele mele si cipicah,

mamieea bunul Dumnezeu sa-l odihneasca pe tatal tau si pe tine sa te intareasca sa treci peste acesta mare incercare pe care ti-a trimis-o. Suntem alaturi de tine cu rugaciunile noastre.

Deeva ma bucur ca Dumnezeu ti-a ascultat rugaciunile si ti-ai gasit servici. Dumnezeu este puternic si nu ne lasa sa ducem ceea ce nu putem.
Iti multumesc pentru initiativa ta de a reicepe sa ne rugam la ora 21. Si eu ma voi ruga nevrednica tot la acesta ora daca imi va ajuta Dumnezeu. Chiar daca nu vom putea tot timpul sa ne rugam la aceeasi ora tot vor fi destul de multe care se vor ruga si cred ca si voi ca rugaciunea noastra va fi ascultata.

Livsy tare ma bucur ca ne scrii. Multumesc pentru postarea psalmului, e binevenit. Sa te bucure bunul Dumnezeu si sa-ti lumineze sufletul.

caciantoni multumim pentru toate postarile tale. Maicuta Domnului sa te ocroteasca.

Alrak Doamne ajuta sa fie bine.

Va multumesc tuturor pentru cuvintele voastre frumoase si va doresc numai bine.
pt Alina , Adrian, Alexia, Cosmin

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

dragutelor, daca tot am vorbit despre puterea rugaciunii in comun, va postez mai jos o predica despre aceasta.....chiar daca este o predica la Duminica a II-a din Marele Post al Pastelui sper sa va fie de folos si acum.... si sa stiti ca si pe mine ma mai pacaleste vrajmasul si uneori ma lenevesc la rugaciune, dar sper, cu ajutorul Bunului Dumnezeu si al Maicii Domnului sa se cad cat mai rar in aceasta ispita ....

COMPENDIUM DE TEOLOGIE ORTODOX#258;
DIN PREDICILE PARINTELUI ILIE CLEOPA

Predica la Duminica a II-a a Sfīntului si Marelui Post
( a Sfīntului Grigorie Palama )
Despre puterea credintei celor multi

Si vazīnd Iisus credinta lor, i-a zis slabanogului: Fiule, iertate īti sunt pacatele tale! (Marcu 2, 5)

Iubiti credinciosi,

Cuvīntul lui Dumnezeu este plin de nemarginite īnvataturi. Īn predica de azi vom vorbi despre puterea rugaciunii facuta cu credinta de mai multi. Caci, precum cīnd se aprind mai multe lumīnari īntr-o camera īntunecata, mai mare lumina se face si precum cīnd se aduna mai multi carbuni la un loc mai multa caldura dau, asa si credinta mai multora, mai mare trecere are īnaintea lui Dumnezeu.

Acest adevar se vede din multe marturii ale Sfintei Scripturi, dar si din īnvatatura Sfintei Evanghelii ce s-a citit astazi. Sa luam, de pilda, cuvīntul pe care l-a zis Domnul: Si vazīnd Iisus credinta lor, a zis slabanogului: Fiule, iertate īti sunt pacatele tale! Vedeti, fratii mei, ca nu a zis Domnul "vazīnd credinta slabanogului", ci "a lor", adica a acelora care purtau pe pat pe acel slabanog. Cu adevarat, daca cei patru care purtau pe slabanog nu ar fi avut mare credinta, nu ar fi facut atīta osteneala cu cel bolnav ca sa-l aduca īn fata Mīntuitorului. Caci ei, vazīnd mare multime de oameni care īnconjurau pe Mīntuitorul, si neputīnd sa strabata cu slabanogul pīna īn fata Domnului, au aflat alt chip de a-l apropia de Hristos. Au descoperit casa unde era Domnul si au coborīt patul cu bolnavul, cu mare greutate si osteneala reusind sa-l aseze īn fata Mīntuitorului, avīnd mare credinta ca daca-l va vedea Hristos va face mila cu el si-l va vindeca de boala lui.

Dupa credinta lor tare si neīndoielnica au dobīndit cele ce asteptau. Caci vazīnd Mīntuitorul nostru cel Preasfīnt si Milostiv credinta si osteneala lor, a zis slabanogului: Fiule, iertate īti sunt pacatele tale ! Apoi a zis: Scoala-te, ia-ti patul tau si mergi la casa ta. Si s-a sculat īndata sanatos, luīndu-si patul, a iesit īnaintea tuturor īncīt erau toti uimiti si slaveau pe Dumnezeu, zicīnd: Asemenea lucruri nu am vazut niciodata (Marcu 2, 5-12). Vedeti, fratii mei, minune preaslavita facuta de Domnul pentru "credinta lor", adica a slabanogului si a celor care-l purtau pe El!

Dar oare numai atunci a facut Mīntuitorul minuni preaslavite pentru credinta celor multi? Nu, cu adevarat nu. Domnul Dumnezeul si Mīntuiorul nostru Iisus Hristos este Acelasi din veac si pīna la sfīrsitul veacurilor, preabun, milostiv, si preaīndurat fata de toti care cred īn El īntru adevar (Psalm 144, 18). Caci vedem zilnic mii si mii de crestini, care si astazi alearga la El cu credinta si cu inima zdrobita, fara īndoiala, si īndata cunosc mila si ajutorul Lui īn toate nevoile si necazurile lor.

Zice Preasfīntul Duh īn Psalmi: Mīntui-va Domnul sufletele robilor Sai si nu vor gresi toti care nadajduiesc spre Dīnsul (Psalm 33, 21). Cine ar putea sa spuna sau sa scrie cīte nenumarate minuni face Prea Īnduratul Dumnezeu cu toti cei ce-L iubesc pe El si alearga la Dīnsul cu credinta neīndoielnica si statornica? Noi stīnd aici īn slujba binecredinciosilor crestini vedem si auzim de la multi multumirea pentru binefacerile primite de la Dumnezeu. Unul multumeste ca prin slujbele facute la Sfīnta Biserica s-a facut sanatos de boala de care suferea; altul multumeste lui Dumnezeu ca i-a reusit copilul la scoala; altul ca a reusit la servici sau īn casatorie; altul, ca l-a izbavit Dumnezeu de pagube, de vrajmasi, de primejdia care-l ameninta.

Acelasi Preabun si Preaīndurat Mīntuitor care a vindecat pe slabanogul din Evanghelia de azi pentru credinta lui si a celor care-l purtau, Acelasi face minuni nenumarate cu toti bunii credinciosi care alearga la El cu credinta dreapta si rugaciune fierbinte si statornica. Iar īn ce fel credinta unora ajuta altora, de atīta ori am auzit īn Sfīnta Evanghelie cu femeia cananeeanca, cu sluga sutasului, cu fiul vaduvei din Nain si cu multi altii, de care nu este locul aici a-i pomeni.

Cititi īn faptele Sfintilor Apostoli si veti vedea cīt de mult poate rugaciunea celor multi, care se roaga īn Biserica pentru cei din primejdii. Vedem ca Marele Apostol Petru, pentru marturisirea adevarului, a fost prins, legat si dus la temnita, unde era pazit de patru straji cu cīte patru ostasi. Deci Petru era pazit īn temnita si se faceau rugaciuni neīncetat pentru el de catre Biserica. Si iata īngerul l-a desteptat, zicīnd: Scoala-te degrab! si lanturile i-au cazut de pe mīini. Si a zis īngerul catre el: Īncinge-te si īncalta-te cu sandalele , si el a facut asa. Si i-a zis: Īmbraca-te si vino dupa mine . Si iesind, mergea dupa īnger, dar nu stia ca fapta īngerului este adevarata, ci i se parea o vedenie.

Si trecīnd de straja īntīi si de a doua, au ajuns la poarta cea de fier care duce īn cetate si poarta s-a deschis singura si, iesind, a trecut o ulita si īndata īngerul Domnului s-a departat de el. Iar Petru venindu-si īn sine, a zis: Acum stiu cu adevarat ca Domnul a trimis pe īngerul Sau si m-a scos din mīna lui Irod si din toata asteptarea poporului iudeilor (Fapte 12, 4-11). Ati auzit iubiti credinciosi ce mare si preaslavita minune a facut Preabunul Dumnezeu cu Apostolul Petru. Dar pentru ce? Pentru ca multimea credinciosilor īn Biserica faceau neīncetat rugaciune catre Dumnezeu pentru el .

Iubiti credinciosi,

Asadar sa tinem minte ca unde sunt doi sau trei credinciosi adunati īn numele Domnului, El este īntre ei (Matei 18, 20). Si cu atīt mai mult Hristos este acolo unde sunt mai multi credinciosi care se roaga pentru cel ce este īn primejdie sau are vreo cerere catre Dumnezeu. Nicaieri nu se pot ruga crestinii mai multi laolalta ca īn sfintele biserici, unde rugaciunile lor si ale preotilor se unesc si ca tamīia se īnalta la Dumnezeu, de unde le vine tuturor mila si ajutor celor ce au nevoie de mila Lui. Acolo preotul mijloceste īn Sfīntul Altar catre Dumnezeu si pentru toti binecredinciosii crestini de pretutindeni.

Cele mai importante rugaciuni comune care se fac īn bisericile noastre pentru credinciosi sunt mai ales doua: Sfīnta Liturghie si Taina Sfīntului Maslu. Oare cīte minuni nu s-au facut si se fac astazi prin Sfīnta Liturghie? Īn timpul ei, mai ales īn sarbatori, se aduna cei mai multi credinciosi. Astfel rugaciunile lor comune, savīrsite cu multa credinta, se unesc cu rugaciunile preotilor din sfintele altare si contribuie cel mai mult la īmplinirea cererilor lor.

Rugaciunile cu credinta ale preotilor, unite cu ale credinciosilor, savīrsesc cea mai mare minune ce are loc pe pamīnt de la Hristos pīna astazi. Aceasta minune negraita este prefacerea pīinii si vinului īn Trupul si Sīngele lui Hristos īn cadrul Sfintei Liturghii. Astfel, fara Sfīnta Liturghie nu avem Sfīnta Īmpartasanie, iar fara aceasta, nu ne putem uni cu Hristos, nu putem fi iertati si deci mīntuiti, ca zice Domnul: De nu veti mīnca Trupul Meu si de nu veti putea bea Sīngele Meu, nu veti avea Viata īntru voi.

Vedeti cīt de mare este puterea si rolul Sfintei Liturghii? Vedeti ca Sfīnta Liturghie este a noastra si sta la temelia mīntuirii noastre, pentru ca ne tine direct si permanent īn legatura cu Hristos, cu sfintii din cer si cu oamenii de pe pamīnt?

Alta minune a Sfintei Liturghii, ca rod al credintei si al rugaciunii īn comun, este ca ea contribuie cel mai mult, pe līnga celelalte slujbe, la pastrarea credintei ortodoxe īn lume. Ce s-ar īntīmpla cu credinta noastra daca n-am face-o vie, lucratoare si mīntuitoare prin Sfīnta Liturghie? Numai de aceea unii crestini se duc la secte pentru ca nu merg regulat la Sfīnta Liturghie si nu simt puterea ei. Tot Sfīnta Liturghie, ca o cununa a celor sapte Laude, contribuie mult si la unitatea, la īmpacarea, la apropierea si īnfratirea crestinilor ortodocsi, ca fii ai Bisericii lui Hristos. De-a lungul celor doua milenii singura Biserica si slujbele facute īn Sfintele lacasuri au adunat pe crestini īn jurul preotilor si altarelor, i-au unit prin rugaciune īn aceeasi credinta, le-au vindecat bolile, i-au dezlegat de pacate prin Sfīnta Spovedanie, i-au unit cu Hristos prin rugaciune si Sfintele Taine si i-au calauzit īn viata pe calea mīntuirii prin īnvatatura Sfintei Evanghelii.

Prin slujbe, prin cartile de cult, prin Sfīnta Liturghie, prin predica si prin cīntarea īn comun, Biserica Ortodoxa a pastrat, pe līnga unitatea de credinta si de simtire, si unitatea limbii, a culturii religioase vechi, si a īntregii Traditii ortodoxe milenare. Or, toate acestea le consideram minuni si roduri ale credintei si rugaciunii celor multi.

Tot īn cadrul Sfintei Liturghii Biserica face rugaciuni si scoate particele (miride) pentru adormiti, iar prin puterea jertfei lui Hristos izbaveste din iad multe suflete ale celor morti. Oare nu ne rugam cu totii la biserica pentru cei repausati ai nostri si īmpreuna cu preotii le cīntam "vesnica pomenire" si zicem: "Dumnezeu sa-i ierte?" Numai Dumnezeu stie cīte suflete sunt scoase din chinurile iadului, prin jertfa liturgica si prin parastase ca rod al harului preotiei si al rugaciunii comune.

Iata deci, ca rugīndu-ne īmpreuna cu preotii la biserica, contribuim la minunea iertarii si izbavirii din iad a multor suflete ale fratilor nostri care au murit nepregatiti. Vedeti cīte minuni se savīrsesc la Sfīnta Liturghie ca rezultat al rugaciunii īn comun? De aceea mare plata de la Dumnezeu au cei care merg regulat la biserica si se roaga pentru ei, pentru bolnavi, pentru binefacatori si raufacatori si pentru cei raposati. Mai ales pentru ei, ca sufletele celor ce au murit nepregatiti asteapta slobozire din osīnda iadului prin rugaciunile Bisericii si ale noastre.

Alte minuni ale credintei si rugaciunii crestinilor īn comun se fac prin taina Sfīntului Maslu. Aceasta este cea mai puternica rugaciune si slujba a Bisericii Ortodoxe pentru cei bolnavi. De aceea crestinii sunt datori sa ceara aceasta taina de la preoti ori de cīte ori au bolnavi īn familie si sa participe la Sfīntul Maslu cīt mai multi dintre ei, pentru ca, rugaciunea credintei va tamadui pe cei bolnavi si de vor fi facut pacate li se vor ierta" (Iacob 5, 15). Multi dintre dumneavoastra cred ca ati vazut bolnavi vindecati, sau īn parte usurati, prin Taina Sfīntului Maslu si prin ungerea cu untdelemn sfintit. Altii ati mers, poate, pe la sfintele moaste si pe la icoanele miraculoase din tara si ati vazut sau ati auzit de bolnavi vindecati acolo īn chip miraculos prin rugaciunea celor din jur si prin moliftele Sfīntului Vasile cel Mare, citite de preot, cu post si credinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

fetelor si cipicah.... pe link-ul de mai jos gasiti cateva cuvinte ale Parintelui Arsenie Boca despre rugaciune....sper sa va fie de flos....

http://www.nistea.com/boca-despre_rugaciune.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anadomnica spune:

Fetele mele dragi
mamieea - Domnul sa odihneasca sufletul tatalui tau! Condoleantele mele sincere .
cami_antonia- Doamne ajuta sa se poata rezolva cu bine situatia Alinei ... zic si eu pacatoasa rugaciunea mea pustie pt. ea...
Hera - o minunatie de zana ai tu in casa - sa ti-o ocroteasca Maica Domnului intreaga ei viata
deeva - felicitari pt. initiativa si pt. mobilizarea fetelor. Eu, pacatoasa, din pacate, de cand am ajuns in trimestrul 2 cu sarcina si de cand am si la birou atat de multa treaba... reusesc atat de rar sa mai fac acatiste . Ma bucur ca va strangeti din nou, nadajduiesc sa ploua si aici cu gravidute, salut si indemnul lui georgia sa mai dam acatiste pe la manastiri si sper sa ma folosesc si eu lenesa si pacatoasa de acest efort al vostru cumulat. Poate dupa ce voi intra in prenatal sa revin si eu mai activa ...
Pupici la toate si zile linistite si ocrotite de Sfinii nostri dragi va urez!

Doamne ajuta!
22+ Maria
Mami si tati te iubesc si te asteapta!
Creste bebe!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeva73 spune:

anadomnica tare ma bucur sa vad ca apari cu burtica inainte printre noi sa stii ca mie-mi lipsesti. pentru mami de Maria, ne rugam pentru voi seara la 21.

sandaa bine ai revenit la rugaciune, uite asa mereu, mereu creste iar grupul de la ora 21.

camy-pus despre Alina nici eu nu mai stiu. Da' ii o vorba made in USA "no news, is a good news"

carmelly bine ai venit si tie! de voiesti sa te-auda Dumnezau apai aci ii locu' potrivit la grupul nostru de rugaciune.

caciantoni iara zic multam pt postari, mi-or ajuns la inima.

A si inca ceva, nu mai laudati atata la mine ca mi sa suie la cap si iara ma dau faloasa tare si nu ma mai rog. In schimb laudati pe Domnu' ca m-o impins s-adun grupu'.

Si sa nu uitam de nacajitii nostri Alina , Adrian, Alexia, Cosmin

Domnu' Bunu ne intoarce binele cu bine si mare va fi rasplata Lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

fetele

MULTUMESCCCCCCCCCCC

de sprijinul moral si de rugaciuni

ieri nu am intrat ca am stat toata ziua cu fata si nu am putut vb deloc cu fratele meu ....
eram ca pe ace si eu de aceea mi-a venit si CM ... desi alaptez

imi sunteti atat de dragi ca va trimit la toate multe imbratisari
nu stiu exact ce i-a gasit alinei acolo in cap ... ca nu am apucat eu sa vb cu nici un medic iar fratemiu abia daca spune ceva ...zici ca are un nod in gat ... cred ca plange fffff mult si cred ca e ffff obosit ....

de aceea am lipsit o zi
va rog sa ne rugam in continuare
Dumnezeu e mare si doar el stie ce face prin mana medicilor
daca s-a face bine dupa operatie vom incerca sa facem o cheta sa mergem cu ea poate chiar si in alta tara ...dar sa avem rabdare deocamdata

are dureri f mari de cap
isi smulge lucrusiarele dupa ea de durere
azi noapte nu a dormit deloc
azi pe zi a fost ceva mai bine
a ajuns georgia la ea la spital si i-a dus ulei de la sfantul nectarie ... si era tare fericit fratemiu
altceva nu mai stiu

va iubesc ca existati
doamne ajuta!

SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe puetere sa o ingrijeasca
Camelia Costea: DOAMNE AJUTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALRAK spune:

Doamne Ajuta!

Am avut emotii mari , azi la punctie, ma gandeam la un moment dat ca trec printr-o anestezie generala si poate nu este nimic acolo in cei doi foliculi. Apoi parca mi s-a luminat mintea si-mi spuneam : Dumnezeu este cu mine cine este impotriva mea?
In timp ce eram pregatita pentru anestezie am inceput sa-mi spun in gand rugaciunile incepatoare: Imparate Ceresc... Preasfanta Treime... Tatal Nostru si am adormit.
Cand m-am trezit din anestezie, tot cu rugaciuni in gand eram.
Va dau o veste buna: avem un ovocit obtinut natural , fara stimulare
Am stat cateva ore dupa punctie si n-am stiut daca am avut ovocit sau nu, in timp ce sotul a aflat dupa 10 minute, cand l-a chemat la "donare". Cand am aflat am fost foarte bucuroasa.
Multumesc Bunului Dumnezeu si Maicutei Sfinte pentru bucuria ce mi-au dat-o azi.
Multumesc si voua tuturor , pentru sustinere , ganduri bune si rugaciuni.
Acum asteptam sa vedem ce se intampla mai departe, daca se imprieteneste ovocitul cu .
As vrea sa redeschid lista cu gravidutze.

tuturor si sa aveti o seara binecuvantata
Si sunt alaturi cu Acatistul Acoperamantul Maicii Domnului.

Doamne Ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrasonia spune:

Citat:
citat din mesajul lui sissica

Citat:
citat din mesajul lui georgia_c
.. de fapt la ce ma refer .. cred ca s-au rarit si acatistele data de noi pt noi (toate cele din lista),

fetele mele dragi,....si cipicah..,

voiam sa va spun despre acatistele pentru noi toate , dupa puterile mele am trimis mereu,pe unde si cum am putut,....dar nu am scris despre asta pe forum ,...am crezut ca nu este necesar sa specificam de fiecare data...
...ultima data am trimis prin intermediul unei prietene dragi,
acum cateva zile ,listutele cu noi toate la Muntele Athos si Eghina ,
iar daca Bunu Dumnezeu imi va permite ,deja am pregatite listutele ca sa le trimit si la Muntele Sinai.

... despre rugaciune...,cred ca am avut prea mari asteptari dupa postul Sfintelor Pasti,...asteptam sa-mi creasca burtica la fel ca la voi toate,....si daca nu s-a intamplat am ramas putin dezamagita si nu m-am mai rugat ,decat foarte rar...ceea ce regret din suflet,
...rugaciunea e ceea care ne apropie de Dumnezeu,e felul in care comunicam cu El si ii spunem toate problemele noastre, pe masura ce ne rugam mai mult ,sufletul nostru se curata de toate lucrurile urate ,lasand sa intre in el lumina curata a tamaduirii
...sunt multe piedici in calea rugaciunii, ,bineinteles ca dusmanul ,cand ne vede hotarate sa ne rugam incepe sa ne puna piedici in fel si chip,pentru a nu ne lasa sa ne rugam ,cum zicea Parintele Arsenie Boca in una din cartile sale.... ...de multe ori la cea mai mica piedica renuntam usor la rugaciunea noastra.
,chiar daca nu ne cunoastem personal ,toate avem ceva in comun ,dorinta de a primi darul vietii de la Bunul Dumnezeu,prin rugaciune .
.
si .....simt ca in curand o sa inceapa o ploaie torentiala de gravidute....uite ...primii picuri au aparut...oana 80...
florela...oanka 80
cine e urmatoarea....

va pupacesc pe toate,si ne inne intalnim la ...rugaciune..

vreau si eu un

nu avem nici un folos din credinta noastra dreapta daca ducem o viata pacatoasa asa cum nu avem nici un folos din viata noastra plina de virtuti daca nu avem credinta adevarata

si eu am dat listuta noastra la citit la sf liturghie. din pacate nu am ajuns pe la nici o manastire sa o dau dar o citeste sotul la fiecare sarbatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

nuuuuu... sissica.. departe de mine .. nu cred ca neaparat trebuie sa spunem pe forum daca dam un acatist..
io am zis ceea ce am spus caci multe fete , multe dintre noi povesteau ca au vizitat anumite manastiri si aflam asa si de acatiste
io recunosc ca pana sa intru pe topicul asta nu stiam de parintele arsenie boca prea multe , si de prislop , si de multeeee alte manastiri..cipicah este o adevarat enciclopedie ..am copiat pasaje intregi povestite de el despre anumite locasuri sfinte
ei in ultima vreme nu prea am mai povestit .. poate unde nici nu e perioada de concediu ... sau cine stie ..
sper sa ma fac bine inteleasca caci in nici un caz nu era un repros

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sissica spune:

georgic scump,,sper ca nu te-ai suparat?daca da ...imi cer cu umilinta iertare...oricum tu ai un loc special in inima mea,si nu as putea sa ma supar pe tine niciodata.

nu avem nici un folos din credinta noastra dreapta daca ducem o viata pacatoasa asa cum nu avem nici un folos din viata noastra plina de virtuti daca nu avem credinta adevarata

Mergi la inceput