Avantaj ori dezavantaj? Step by step

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stela30 spune:

Pro sau contra? Eu am copilul in clasa a treia la step by step si am avut si nemultumiri, dar nu regret alegerea facuta si de aceea la anul cand fratele lui va merge in clasa intai ,il voi da la acelasi sistem.
In primul rand ,cum ar putea sa nu faca fata clasei a5a din moment ce ei lucreaza mult mai mult ca cei din sistemul traditional si nu trec mai repede peste lectii, ci doar le aprofundeaza.
Eu intram in panica atunci cand auzeam ca unii copii de aceeasi varsta sunt mult mai inainte cu cunostintele, ei doar se tin de programa si fac fiecare lucru la timpul lor.
Si in al doilea rand copilul merge cu placere la scoala si niciodata nu s_a plans de programul incarcat.
Salutari!!
Stela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adastero spune:

Am afirmat acest lucru, deoarece in 5 ani de predat am avut copii multi care au venit de la step by step si au avut mult de recuperat, caci aveau multe lipsuri, asta este ceea ce am experimentat si am vazut eu, deci vorbesc in mare cunostinta de cauza. Dar lucrurile difera si depind de foarte multi factori. Fiecare isi exprima aici parerea si vorbeste despre experientele sale, nu? Caci asta a si cerut colega care a postat topicul. Am dreptate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

Copilul meu a intrat anul asta in clasa I....pana la urma. Si e la o clasa SBS. E prea devreme pentru a-mi da cu parerea. Totusi, continui sa cred ca factorul uman face diferenta intre performanta si dezastru, mai ales in cazul SBS.

Noi avem o d-na invatatoare foarte dedicata si cu experienta in aplicarea principiilor SBS.

Lucrurile care imi plac cel mai mult ACUM:

Copiii nu sunt comparati intre ei, ci fiecare cu el insusi, cu performantele din zilele anterioare. Este adevarat ca viata e plina de competitii dar, la varsta asta, competitia aduce dupa sine foarte multe frustrari. Si, asa cum un copil de 1 an nu poate vorbi nici un copil de 6-7 nu poate intra in competitii si sa suporte pierderea lor fara "daune colaterale".

Au inceput sa lucreze pe centre si asta inseamna ca acesti copii se vor putea concentra in orice conditii.

Sa stiti ca lucreaza dupa aceleasi manuale cu ceilalti copii, au aceeasi programa, invata aceleasi lucruri. Difera doar felul in care le invata.

Ca o concluzie in acest moment: daca invatatoare este dedicata si cu experienta in SBS merita sa incercati. Daca nu....mai bine la traditional.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stela30 spune:

Moana voi nu aveti doua invatatoare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

adastero, poti te rog sa imi spui (eventual pe pm) de la ce scoli proveneau copiii de la step carora le-ai predat?

Multumesc!

www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

Ba da. Doar una din invatatoare are experienta in SBS. Cealalta e incepatoare.

Citat:
citat din mesajul lui stela30

Moana voi nu aveti doua invatatoare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gety77 spune:

buna ziua!daca se poate as vrea sa ma ajutati si pe mine cu niste recomandari pentru step,poate imi spuneti daca stiti ce doamne vor lua clasa 1 in anul 2012 la scoala 113 sau la oricare scoala cu step din sectorul 4?am inteles ca e mare batalie si voiam sa ma interesez de pe acum .ceva recomandari?va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaZ spune:

Copiii mei sunt la gradinita step by step si e foarte bine. La scoala, din cate am inteles de la parintii care au avut copii in clase SBS, sistemul e bun, dar doar daca se aplica, adica "omul sfinteste locul / sistemul". Ca exemplu, chiar directoarea gradinitei a avut copilul la clasa SBS, scoala de stat si ... in clasa a II-a l-a mutat la o clasa normala. Deci ... sa aveti parte de invatatoare bune, dedicate sistemului SBS si atunci va fi bine!

Mihaela Zaharia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Si noi am cochetat cu ideea de sbs inca de la gradinita, am fost, am vazut, mi s-a explicat in ce consta acest sistem si totusi desi mi-a placut am renuntat.
Nu pot spune acum ca regret, eu cred ca depinde foarte mult si de copil.
Baiatul meu a avut in cls. a 3-a un coleg venit din acest sistem. Nu s-a putut adapta, desi suntem la o scoala particulara unde ei beneficiaza de foarte multa atentie. A durat un semestru pana sa inteleaga ca in sistemul normal de scoala un elev nu face ceea ce doreste in timpul orelor de curs. Ceea ce este mai rau este ca era privit ca un ciudat de restul copiilor, eu cu al meu am discutat pentru ca la sedinta cu parintii invatatoarea ne-a rugat sa avem o discutie cu copii referitoare la noul lor coleg iar copiii sa-l sprijine cum pot ei mai mult.
S-au facut eforturi de catre toata lumea pentru ca acest copil sa fie integrat. Din pacate nu s-a reusit, parintii au hotarat sa-l mute de la scoala.
In clasa a 4-a au venit din invatamantul de stat traditional 4 copii noi, in doua saptamani erau complet integrati si au ramas in continuare.
Tind sa cred ca este un sistem pe care este bine sa-l urmezi pana la capat.
Ralu eu nu vreau sa ma intelegi gresit, insa copilul venit de la sbs era intr-adevar mai slab pregatit, asta nu poate fi generalizat, poate era cazul lui, poate fetita ta este un alt gen de copil, poate a luat un punctaj mare pentru ca si tu te-ai ocupat de ea, sunt multe ingrediente in aceasta ecuatie.
In general cred ca e bine sa-i gasesti copilului stilul de scoala care i se potriveste sau macar sa incerci asta, stilul de scoala unde copilul sa se simta bine si sa mearga cu placere, sa nu devina o corvoada, asta mi se pare extrem de important.

Mergi la inceput