Avantaj ori dezavantaj? Step by step

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

In Berceni e scoala 113 care are clase step by step. Se pare ca anul acesta iau clasa de step niste domne inv f bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauditzadennis spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariel_7000

Si eu sunt interesata de scoala cu clase "step by step", rog pe cei dn Bucuresti (eventual sect.2, zona Pantelimon-Iancului), daca puteti recomanda ceva...

Alexutza mea este la gradinita la Waldorf, in linii mari, in ceea ce priveste libertatea in gandire si dezvoltarea creativitatii, sunt cam asemanatoare principiile.
Eu sunt foarte incantata de aceasta gradinita si ma gandeam sa continuam cu scoala Step by Step.
Categoric, prefer aceste sisteme, fata de invatamantul traditional.

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"

Ariel, eu l-am inscris pe Dennis in clasa intai la o clasa step by step in cadrul scolii 16 (este la Diham, destul de aproape de Pantelimon, adica) si pe parcursul anului o sa-ti pot spune mai multe despre sistem si despre scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

Clauditza, multumesc mult! habar n-aveam de scoala asta. e o veste asa buna, caci e aproape de noi. abia astept sa-mi spui impresii si daca poti, te rog, cand ai tu timp, da-mi si mie PM cu detalii despre inscriere. Cand sa ma duc, cu cine sa vorbesc, ce sa fac...recunosc ca sunt in pom rau la treburile astea. Multumesc

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

Matahut - Te rog sa-mi spui si mie daca stii unde este mai exact scoala 113 in Berceni.

Din pacate la anul (2010) fetita mea va merge la scoala, dar vreau sa ma interesez de pe acum si sa ma decid.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauditzadennis spune:

Asa cum spuneam cateva posturi mai sus, l-am inscris la step by step. Cred ca mai sunt parinti care au copiii inscrisi la step si ar fi util sa schimbam impresii...

Despre noi: suntem foarte incantati de doamnele invatatoare, sunt tinerele, au fost la cursuri de step vara asta, sunt dragute si copilul merge cu mare placere la scoala.

Din pacate, insa, scoala nu e pregatita pentru step, asa incat "investim". Le-am luat pernute pentru scaunele, trebuie sa le luam dulapioare sa-si tina ghiozdanele si incaltarile de schimb, un frigider pentru ca parintii nu vor firma de catering si e destul de greu din punctul asta de vedere.

Alte impresii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Scoala 113 este pe la Piata Sudului, dar da o cautare pe net si vei gasi harta scolilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fiona67 spune:

http://www.stepbystep.ro/adrese-scoli-step-by-step/adrese-scoli-step-by-step/adrese-scoli-bucuresti.html

Am gasit aici scolile care practica sistemul step by step

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adastero spune:

Sistemul in sine e super, e luat de afara, insa veti avea de recuperat mult la un moment dat la gimnaziu sau liceu si ptr copil va fi ingrozitor sa treaca de la o forma atat de placuta si usoara la una greoaie a invatamantului de stat, de aceea nu mi-am dat copilul la step by step

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucab spune:

Fiica mea este cla a V a pe traditional,a terminat I-IV pe step. poate daca as fi scris aceste randuri inainte de inceperea anului scolar puteam fi acuzata de subiectivism,si eu fiind educatoare pe step.Am inscris-o,acolo a fost repartizata, intr-o clasa de a Va in care doar ea si vreo 3 copii sunt noi ,restul copiilor fiind impreuna din clasa a I a, dar pe traditional.Ideea era ca ,in urma terstarilor initiale la matematica fiica meu a luat cel mai mare punctaj din clasa,undeva in jur de 95 din 100 de puncte,restul fiind la o distanta de 15 puncte...e drept c#259;,depinde si de copil,(consider ca e necesar sa munceasca, macar sa citeasca ceva si acasa,e un plus al step-ului,faptul ca te invata sa lucrezi independent,pentru tine,fara a face comparatie cu rezultatele vecinului,) de invatatoare, de frecventarea gradinitei...toate se aduna si nu fac decat bine copilului,chiar daca financiar ,pt parinti e gaura in buget.Faptul ca i s-a comunicat ca are cel mai mare punctaj in plen,acum e pe traditional si acolo ,,se poarta” a fost o noutate pt ea.Oricum, zic eu, ca i-a facut pe undeva un bine ,ea fiind noua in clasa.Dar nu a facut din asta tam tam....cand spunea altora ce punctaj a luat,adica celorlalti din familie,nu exista si comparatia.
Eu sunt de acord cu pareri pro si contra ,dar atunci cand vine din partea unui cadru didactic as vrea sa aibe cursul facut ca sa vorbeasca in cunoastinta de cauza,si cand isi da cu parerea un parinte trateze toate cauzele care au l-au nemultumit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

lucab, Felicitari fiicei tale! Ma bucur cand aud si lucruri bune despre step, pentru ca in ultimul timp toata lumea mi-a sarit in cap ca sa nu o inscriu pe Maria la step, ca nu va prea invata, ca va fi mult in urma celor de la traditional si va fi jale in clasa a V-a. Ea e la gradinita la step, dar acolo e totusi altceva. Cam toate drumurile duc spre step si la scoala, recunosc, in primul rand datorita faptului ca nu am cum sa o iau acasa la ora 12.

Eu oricum urmaresc in primul rand sa ii faca placere sa mearga la scoala si sa invete sa invete , iar obiectivele astea mi se pare ca se potrivesc perfect cu step by step-ul.

Daca aveti si alte argumente pro si contra, in afara de cele expuse aici, mi-ar placea sa ni le impartasiti. Mai ales daca provin din experienta personala.

www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput