Avantaj ori dezavantaj? Step by step
Anul viitor copilul meu va merge la gradinita. In toamna, bineinteles , trebuie sa caut un loc sa-l inscriu. As vrea sa aleg forma step by step, dar mai intai as vrea sa aflu parerile voaste despre aceasta forma de invatamant prescolar. Ati dat copiii la astfel de gradinite? Care sunt avantajele acestei forme de a asimila informatii? Exista si dezavantaje?
www.Satmarean-Alexiss.piczo.com
http://b1.lilypie.com/3q8rm7.png
Raspunsuri
SufletDInger spune:
Nu e nimeni care a inscris copilul la o astfel de forma?
LindaZ spune:
Eu am fetita la gradinita step by step, dar particulara, de doi ani (grupa mica si mijlocie) si din toamna va merge si baietelul. Mie mi s-a pus efectiv pata pe acest sistem si pana acum totul a fost ok. http://stepbystep.ro/ aici gasesti mai multe informatii, dar probabil stii site-ul. Aveau si un ghid pentru parinti. Eu nu am copilul si la alte gradinite traditionale ca sa pot face concret o diferenta, ce stiu sigur e ca toti copiii si educatoarele stau doar pe scaunele in cerc (nu exista catedra), nu exista televizor si se lucreaza pe centre de activitati prin rotatie, copiii nu sunt comparati, ierarhizati, au multe lucrari comune si se pune accent pe partea pozitiva, nu sunt pedepsiti. Li se cultiva creativitatea, nu trebuie sa faca totul la norma la fel, nu sunt criticati daca fac lucrurile altfel decat majoritatea. Dimineata au intalnirea de dimineata unde fiecare vorbeste despre el, ce a mai facut, sunt incurajati sa vorbeasca in fata grupului liber, invata mult experiential si fac tot felul de activitati gen confectionat martisoare pe care le-au vandut in parc, dar asta cred ca tine de gradinita, nu de sistem. In mare cam asta e. Daca vrei un copil mai liber care sa fie tratat de adulti intr-un mod mai democratic si nu autoritar, atunci ti se potriveste. Daca nu vrei asta insa, atunci e mai bun sistemul traditional.
Mihaela Zaharia
www.parenting.ro
SufletDInger spune:
Multumesc frumos de raspuns.
un vot pls.. http://www.infoturism.ro/acorda-puncte/110711/
dalina2x2 spune:
Si eu admir sistemul step-by-step.. Le admir pe cadrele didactice, pentru ca au enorm de munca, facta de sistemul clasic. intr-adevar, copilul e mai castigat cu step. Dar partea trista e ca nu exista acest sistem pana la absolvire, iar integrarea, mai tarziu, in invatamantul traditional e dificila..
Totusi, sper sa se mai schimbe ceva pana ajung piticii nostri la liceu..
Numai bine si.. mult succes la gradi!
(Si noi incepem in toamna, dar nu avem step in apropiere, asa ca am optat pentru traditional..)
LindaZ spune:
Uff... am mai strans o dovada ca uneori sunt tare zapacita ... uite aici http://www.businesswoman.ro/index.php?page=parenting-snapshot un interviu cu directoarea gradinitei Bambi despre sistemul step by step, interviu pe care l-am luat eu, DAR ... am uitat de el. Sper sa te ajute.
Mihaela
Mihaela Zaharia
www.parenting.ro
anuscha2009 spune:
Ma intereseaza si pe mine acest tip de invatamant.
Fetita mea face in toamna sase ani si ma gandeam la anul cand va merge la scoala sa mearga la step by step.
Desi de la parintii care au inscrisi copiii la step by step aud numai lucruri bune ,,ceilalti'' nu prea sunt incantati.
Eu as duce fetita la step by step, deoarece ea e cam cu capul in nori si daca nu ii place sa faca ceva refuza categoric activitatea.
Are cineva copilul inscris la step by step clasele mici?? In Romania exista step by step pana la clasa a VIII-a?
Pe mine ma intereseaza scoala step by step din Berceni sector 4
Anna
witeflower spune:
Cred ca am mai scris asta, dar nu mai stiu pe unde...
Am cunoscut copii care au facut gradi/scoala primara la step by step si care s-au acomodat foarte bine in gimnaziu, in invatamantul traditional. Ba s-au acomodat chiar mai bine decat multi alti copii care erau la traditional in scoala primara.
Explicatia? Daca privesti din punct de vedere psihologic le destul de logic... La Step by step copilul dobandeste abilitati sociale care il ajuta foarte mult sa se adapteze mai usor la itualtii diverse, invata sa relationeze pozitiv, sa gestioneze posibile conflicte cu copii sau cu adulti, invata sa fie responsabil, sa se autoevalueze, sa coopereze, e mai motivat pentru invatare in sine (nu doar pentru a obtine o anumita nota la scoala!). Nu face ce trebui doar de frica pedepsei, ci pentru ca vede avantajele de a face "ce trebuie". Si nu se demoralizeaza asa usor daca da peste colegi sau cadre didactice care il critica - el isi cunoaste deja bine posibilitatile, valoarea si stie ca orice difificultate se poate depasi...cu un plus de straduinta.
Nu sunt genul de copii care obtin 10 pe linie (pentru ca ei nu sunt invatati sa vaneze note), nu fac o tragedie dintr-un 4 luat accidental, dar stiu ce au de facut ca sa se corecteze si nu asteapta sa fie impinsi de la spate. Iar pe plan social se descurca muuult mai bine decat ceilalti.
ariel_7000 spune:
Si eu sunt interesata de scoala cu clase "step by step", rog pe cei dn Bucuresti (eventual sect.2, zona Pantelimon-Iancului), daca puteti recomanda ceva...
Alexutza mea este la gradinita la Waldorf, in linii mari, in ceea ce priveste libertatea in gandire si dezvoltarea creativitatii, sunt cam asemanatoare principiile.
Eu sunt foarte incantata de aceasta gradinita si ma gandeam sa continuam cu scoala Step by Step.
Categoric, prefer aceste sisteme, fata de invatamantul traditional.
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"
anuscha2009 spune:
Asteptam de mult raspunsuri la acest subiect.
Pe mine ma intereseaza scoala step by step din Berceni - parca exista clase step by step in incinta scolii 36 sect 4.
Cunoaste cineva amanunte???
ariel_7000 spune:
Sufletdeinger, la noi la scutecele, la randunele, este o mamica care lucreaza la gradinita SbS. nick-ul ei este VALENTINA_C. da-i un pm, sigur de va ajuta cu info, este o dulce!
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"