Clopotei de Ianuarie - Februarie 2008 (222)
Raspunsuri - Pagina 13
ramonab spune:
Nemary Kalosalina
AlinaCT mancare nu o sa ii pot face la hotel de aceea am intrebat cum v-ati descurcat.
RAMONA si RAZVAN-MATEI 09.01.2008
RAZVANICI DE LA 1 AN si 4 luni
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72d9a7498380c6edd22733&skin_id=701&large" target="_blank">RAZVANEL MITITEL
Micul print-blog
Of viata-blog
www.youtube.com/watch?v=uNKkE_xHcdI" target="_blank">AM 1 ANISOR (slideshow)
Laura Ioana spune:
Alina, se pare ca ocolesti intentionat problema la care se refera fetele si anume ca o lasi si pleci de acasa!!!!! Tot o dai ca iesi in curte ca nu stai in camera cu ea etc...astea chiar nu-s o problema!!!! E normal sa faci asa, dar e ANORMAL sa o lasi singura in casa, din "miile" de motive pe care ti le-au insirat fetele si pe care tu nu le poti controla, oricat de cuminte ar fi fata ta! Nu poti preveni un cutremur, un accident, un hotz intrat in casa sau simplul fapt ca s-ar trezi si ca plange pana vii tu (de fapt nu-i un fapt simplu deloc, cred ca e ingrozitor). Si Thea mea doarme in majoritatea noptilor fara sa se trezeasca (de la 4 luni), dar are nopti in care plange din senin si pana ajung la ea deja e toata in suspine Imi pare rau ca nu vezi care-i adevarata problema (de fapt nu vrei sa o vezi si te faci ca nu intelegi ce spunem) si te rog sa nu-mi raspunzi daca raspunsul e tot "fiecare isi creste copilul asa cum crede" si sa-mi dai iar exemplu statul in curte 2-3 ore (repet asta nu-i o problema)! Da, toti ne crestem copiii cum credem de cuviinta, noi nu iti impunem cum sa o faci, doar iti atragem atentia asupra unei adevarate probleme! Daca vrei sa o vezi bine, daca nu macar nu mai incerca sa ne convingi pe noi ca nu-i gresit!
Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008),
Filmulete
Craciun 2008
10 Ian 2009 - Mi-au luat motul
Thea la 1 anisor
Ioanact spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ciccolina Dar sa revenim. Problemele mele in acest moment sunt urmatoarele: 1. cat beau pe zi piticii vostri? A mea bea 350ml lapte dim+seara si maxim 500ml ceai. Mie mi se pare foarte putin, mai ales pe caldura asta. Peste toate cele mai este si contipata si cred ca motivul este lipsa de lichid. 2. de cate ori mananca pe zi? si ce? ca sunt in pana de idei :(( noi avem gustarea de la 11.00 cu branzica de vaci/fructe (cu chiu cu vai)/sandwich/ ou, etc masa de pranz ora 15.00 - supita sau numai felul 2 (in general legume verzi cu carnita de vaca/pui/peste) gustarea de la 17.00 - iaurt cu fructe bio/fructe/un biscuite dar mai rar (aici mi se pare ca ar trebui sa mai adaug ceva dar greutatea e ok) 3. ati scapat de pamepersi? Imara se lasa destul de greu la capitolul asta si nu cere inca singura olita. 4.cea mai importanta problema...cum stiti ca se dezvolta intelectual ok? Ceea ce gasesc eu in carti, este total incomplet. Imi cer scuze ca am lungit-o asa dar, probabil ca e reactia celui care a stat la inchisoare un an jumate si acum vrea sa le faca pe toate :)) Sper sa ma ajutati...eu astept cumintica raspunsuri pentru ca va dati seama ca mai am o gramada de intrebari pt voi. Imara, la petite bassa :) |
..si acum legat de celalalt subiect:
- 350 ml de lapte bea dim + seara? daca bea dim+seara mi se pare bine in comparatie cu cat bea Ioana adica 450-500 ml dim+seara (a fost o per cand a baut si 700-800 ml, dar manca m putina mancare..asa ii dau 150-200 ml dim si seara 300 ml si papa si mancarea m bine);
- 500 ml de ceai nu mi se pare putin (dar bea numai ceai? nu si suc/apa? Ioana bea 200-250 ml de ceai/apa si 70-100 de suc din diferite fructe..cand suntem plecati bea m multe lichide, m ales in masina..;
- Ioana manca asa: la 7-8 laptele, la 10-10:30 un iaurt, iaurtul ori i-l fac cu biscuiti, ori cu banana sau simplu; de la 10:30,11 - 12:30,13 doarme, iar la 13 ii dau supica/ciorbita (aproape in fiecare zi, ii place mult) + o piersica(rasa) cu biscuiti /budinca/ cereale cu lapte/piersica cu o para..ea dupa ce papa mancarea tb sa ii dau ceva 'dulce', la 15:30-16, ii dau un piure de legume cu ou/carnita, branzica cu smantana, sau ce m imi vine mie prin cap sa fac si tot asa , dupa aceia un desert, ce am zis m dvm (de ex azi la 13 a mancat piersica cu biscuiti, iar la 16 cereale cu lapte; maine ii voi da budinca si tot asa) iar la 18,18:30 laptele...aa intre masa de la 13 si cea de la 15,16 bea suc de portocale cu mar/para sau simplu de portocale (ii face pofta de mancare). Si cam asta e meniul ei..e cam ciudat ca papa dupa ciorbita/supica ceva dulce..dar bine ca mananca (am avut o per de 1 sapt ca nu a prea mancat , cand i-a iesit dintisorul nr 7, cand ii ies maselele papa, la dinti a fost pb);
- nici Ioana nu cere olita si m nou nu m sta pe ea (inainte nu se ridica, dar de 1 luna a prins 'putere' si se ridica), dar o pun pe WC, i-am luat colac special si sta, nu are cum sa se dea jos , dar tb sa o duc eu..daca ii zic:"Ioana mergem la baie?", ea se indreapta spre baie..de zis inca nu zice:"ca vrea la baie sau pipi/caca"" inainte sa faca..dar o duc eu f des la baie si face , folosesc 2 pampersi cu cel de seara, uneori 3...de cand s-a incalzit am mai lasat-o fara pampers, chiar si azi..intr-adevar am schimbat-o de 2 x , a stat uscata 30-40 ', dar asa se dezvata, m face pe ea, o schimb..si tot asa.
- iar ultima pb, eu observ la Ioana, ca aproape in fiecare zi face cate ceva nou, nu compar cu ce scrie in carti, orice copil se dezvolta in felul lui.
Acum..sa ma iertati pt mesajul kilometric. Sper sa iti fie de folos ce am scris.
Astept si alte intrebari.
ALBUM
7 si 5 maselute
Ioana creste mare
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008)
andreea29 spune:
Buna seara,fetelor!Remember me?
Ei bine eu va citesc in fiecare zi si am aflat foarte multe lucruri interesante de la voi pe care altii(apropiati cum ar fi mama,soacra,prietene de parc etc nu au fost in stare sa mi le spuna pentru ca nu le stiu pur si simplu)
Asa am citit si de Alina de Ct ....Prima data am fost absolut socata cand am vazut ca isi lasa copilul singur in casa.Jos palaria pentru asa curaj dar gandindu-ma mai bine...este vorba de inconstienta cred ,sau poate ca nu ti s-au intamplat multe cu fetita de ai asemenea curaj...Sfatul meu este sa te gandesti de 2 ori inainte sa o mai lasi singura in casa.Nu zic ca nu e bine sa gandesti pozitiv(cum ai spus) dar nu poti controla unele lucruri(cutremure,incendii,dureri de dinti etc).Eu de exemplu mi-am luat interfon la apartament in conditiile in care se aude tot prin usi dar seara,cand adoarme,parca nu ma simt eu bine daca nu ii aud respiratia in interfonPoate ca sunt exagerata,nu stiu dar nici intr-un milion de ani nu as putea sa-l las singur atatea ore in casa....
Si ca sa ajung la motivul pentru care vreau sa va scriu in seara asta..Astazi Raducu meu a escaladat patutul Am pat pliant si atunci cand doarme are doua juarii de plus cu care doarme ,astazi nu stiu ce l-a apucat de le arunca mereu din patut si apoi incepea sa planga.M-am dus la el de vreo 3 ori sa-i le dau inapoi dar a patra oara s-a aruncat direct dupa ei.Nu stiu cum a reusit sa sara,cert e ca eu l-am gasit in 4 labe ,nu are cucui,doar niste julituri pe frunte...Sunt terorizata de frica sa nu pateasca ceva de la cazatura astaEl se comporta normal pana acum.Asa ca....mai usor cu lasatul copilor singuri in casa si mai ales atatea ore
Si pentru ca tot v-am "prins" ,sa va intreb ceva:mai exista clopotel care mananca pasat???????????Nu stiu daca v-am povestit aici dar el era sa moara de la o bomboana de mentos prin ianuarie,am ajuns la spital cu el...poveste lunga...De atunci nu mai vrea sa manance nimic solid,nici macar un biscuite sau pufulete,in conditiile in care inainte de incident manca!Ceva sfaturi?Stiti vreun pediatru-psiholog?Exista asa ceva?
Va pun cateva poze cu printisorul meu:
http://community.webshots.com/album/573313391nIBYPS
Ioanact spune:
citat din mesajul lui beinazutza mai, mai ce Ioana (de Alina )frumoasa am vazut sa va traiasca , sa va umple sufletele de bucurie si sa aiba parte de sanatate si noroc! |
Multumim mult pt vizionarea pozelor si pt urare, la fel iti doresc si tie!
ALBUM
7 si 5 maselute
Ioana creste mare
miki_baby spune:
AlinaCT, nu stiu cum e in Romania, dar daca ati fi trait in Finlanda, ati fi fost decazuti din drepturile parintesti in secunda doi. Sunteti doi parinti iresponsabili! Dar ce ma deranjeaza pe mine este faptul ca nu constientizati ce fapta grava ati facut. Mie nu mie se pare normal nici sa stai in curte 2-3 ore fara sa te duci sa verifici copilul sau fara sa ai un baby phone.
Va doresc o vara frumoasa tuturor!
Miki de Saara Maria 7.01.2008
Miki
www.flickr.com/photos/timonyyssonen/" target="_blank">Saara
www.flickr.com/photos/timonyyssonen/sets/72157605039935204/" target="_blank">Vacanta la Riga
Ioanact spune:
citat din mesajul lui Laura Ioana Alina, se pare ca ocolesti intentionat problema la care se refera fetele si anume ca o lasi si pleci de acasa!!!!! Tot o dai ca iesi in curte ca nu stai in camera cu ea etc...astea chiar nu-s o problema!!!! E normal sa faci asa, dar e ANORMAL sa o lasi singura in casa, din "miile" de motive pe care ti le-au insirat fetele si pe care tu nu le poti controla, oricat de cuminte ar fi fata ta! Nu poti preveni un cutremur, un accident, un hotz intrat in casa sau simplul fapt ca s-ar trezi si ca plange pana vii tu (de fapt nu-i un fapt simplu deloc, cred ca e ingrozitor). Si Thea mea doarme in majoritatea noptilor fara sa se trezeasca (de la 4 luni), dar are nopti in care plange din senin si pana ajung la ea deja e toata in suspine Imi pare rau ca nu vezi care-i adevarata problema (de fapt nu vrei sa o vezi si te faci ca nu intelegi ce spunem) si te rog sa nu-mi raspunzi daca raspunsul e tot "fiecare isi creste copilul asa cum crede" si sa-mi dai iar exemplu statul in curte 2-3 ore (repet asta nu-i o problema)! Da, toti ne crestem copiii cum credem de cuviinta, noi nu iti impunem cum sa o faci, doar iti atragem atentia asupra unei adevarate probleme! Daca vrei sa o vezi bine, daca nu macar nu mai incerca sa ne convingi pe noi ca nu-i gresit! Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008), Filmulete Craciun 2008 10 Ian 2009 - Mi-au luat motul Thea la 1 anisor |
Da, e adevarat ce ai zis si tu si celalalte fete, ca se poate intampla orice..si atat, nu mai comentez nimic.PUNCT!
Tot eu am deschis subiectul si tot eu VA ROG sa il incheiem. Da?
ALBUM
7 si 5 maselute
Ioana creste mare
Laura Ioana spune:
Andreea bine ai revenit! Nu stiu ce sa-ti raspund referitor la cazatura alpinistului tau, dar poate nu s-a lovit asa tare...dar cred ca de acum va tot repeta figura, ca asa fac astia mici cand descopera ceva nou! Si eu am interfon, desi stau la apartament, pt linistea mea Sotzul tot zicea ca nu-i o investitie buna, ca ce ne trebuie la apartament, dar l-am luat de pe net is nu a mai avut ce comenta!
Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008),
Filmulete
Craciun 2008
10 Ian 2009 - Mi-au luat motul
Thea la 1 anisor
Shose spune:
Hello zuzici dragi!
Pipetu' are doi coltzisori de maselute!!!!!
Unul dr sus si altul stg jos. Hehe, nu imi vine sa cred. Nu are toti incisivii de jos dar au inceput maselutzele.
De aici maraiala de zilele trecute, nervii mei si oboseala.
Bine ca am scapat.
Daca nu plangea cu gura pana la urechi ieri nici nu'i vedeam. Nu decshide deloc gura si nu ma lasa sa ma uit ce e pe acolo.
Trecand peste problemele astea, vreau sa va zic ca am vazut parte din pozici.
Elle, ptiu, sa nu o deochi, frumoasa s'a facut Evia noastra.
Are fetzisoara de "surioara mai mare" acum, clar.
I'a crescut parul si din bebelusul pufos s'a transformat intr'o domnisoara interesanta. Nu exagerez deloc.
Ce'i mai place si ei in apa . fetele
Am mai vazut o domnisoara frumoasa Ioana constanteanca, cumintica si pasionata de colorat.
Vazut o familie frumoasa la plaja honney si Happy BDay cu intarziere!!!
SimonaB 11kg fix, inaltzime nu stiu, la 1,4luni.
Ciccolina wellcome! Abia asteptam pozici cu voi sa va cunoastem mai bine.
1. 400ml lapte, 200-250 apa si 150 suc de fructe (sunt aproximative)
2. de 3 ori/zi si aproximativ ce mancati si voi. As mai adauga fagaras sau perlute de branza de la Tnuva. Mai nou e fan branzica proaspata de capra cu paine si atat.
In fiecare seara cere, dupa ce ii dau sa pape ce avem in meniu, tre' sa ma execut cu "binsicaaaa, capitzaaaa"
3. pampers day&night
4.nu stiu, compar si eu cu ceilalti clopotzei, daca e in tipar e ok.
Si acum sa'mi spun si io pctul de vedere
Ioana de Cta, pls nu o mai lasa singurica. Niciodata.
O nebunie d-asta poate costa prea scump si nu ti-o poti ierta niciodata.
Io's in gashca Beinazutza , desi stam intr'un apartament, nu o aud daca plange si eu sunt la dus. So... nu fac dus decat daca e tati acasa, sa stea de sase. Daca plange sa o linisteasca.
Desi se culca pe la 9-10 si noi mai ramanem spre miezul noptii, pana mergem la culcare o verific de 3-4 ori minim. Daca a transpirat, daca respira cum trebuie ...etc.
Stiu ca par exagerata pt tine, dar asa ma simt io bine, relaxata, sigura, fericita...etc
M'am gandit mult la ce ai scris, cu plimbarica pe faleza si crede'ma ca te inteleg, sunteti tineri si vreti plimbarica, dar sa'ti dau un pont (de la alti plimbareti incurabili). Imbrac'o gros si ia'o adormita in masina si apoi cu carutul pe faleza. Pun pariu ca nu se trezeste. Nu e tocmai bine sa o trambalezi, dar o nebunie d'asta odata la ceva timp nu face rau.
Alinutzak cred ca ar fi foarte cool dariuca cu ochelari. I'am cumparat si eu unii speciali de bb, anul trecut dar nu ii poarta, nu vrea si nici eu nu insist. Ii are pusi intre jucarii si incearca sa ii puna la papusi.
Bine ca mi'ati spus ca nu e indicat sa ii poarte, sa mai spun si eu la 2,3 mamici.
JMoni sanatate pt Robi frumuselul!
Gratzi imi pare rau. O imbratisare stransa, stransa si un gand bun de la mine.
Shose si Pipetzica (12.02.2008)
Poze si www.youtube.com/view_play_list?p=17800CD9A2531E0C/" target="_blank">Filmulete
[/url]" target="_blank">Sunt mare
Povestea Nasterii
alina023 spune:
AlinaCT, si eu tot catre tine ma adresez in seara asta. Si catre sotul tau, ca sunteti amandoi in aceiasi oala.
Daca initial am considerat ca un ton moale si diplomatic este cel mai bun mod de a va face sa constientizati ca ganditi gresit, citind raspunsurile repetate pe care le-ai dat mi-am dat seama ca nu ai inteles absolut nimic din ceea ce ti-au spus TOATE mamicile de aici.
Unu la mana, nu este o dovada de curaj sa-ti lasi singur in casa copilul de 1 an jumate. Este iresponsabilitate, inconstienta, lipsa de dragoste {da, ai citit bine, consider ca nu-ti iubesti copilul indeajuns incat sa il protejezi}. Ca sa nu mai punem la socoteala ca este si ilegal, la fel ca si in Finlanda. Poti verifica daca doresti.
Doi la mana, este o mare diferenta intre a iesi in curte si a pleca din localitate. Imi este imposibil sa inteleg cum puteati sa va plimbati pe faleza sau in Mamaia in timp ce Ioana era singura la....{cati km departare?}. Poate imi explici tu.
Trei la mana, ca un ultim argument in incercarea de a va convinge sa nu mai repetati astfel de inconstiente, incearca sa pui in balanta ce ai castigat de la iesirile acelea, daca ai fi putut trai si fara ele si ce ai fi putut pierde daca Doamne fereste s-ar fi intamplat ceva cu Ioana. Nu este nevoie sa-mi scrii ci doar sa-ti raspunzi tie sincer.
Nu-mi place sa judec si nu-mi place sa ma amestec unde nu-mi fierbe oala, dar in cazul acesta consider ca ar fi o lasitate sa mai tac din gura. Alina esti mama iar fetita ta depinde inca foarte mult de tine si de protectia ta. Nu inteleg cum nu vezi asta si refuzi sa intelegi cand ti se explica. Imi pare tare rau pentru fetita ta, sincer. Dar poate nu este prea tarziu si mamica ei o va pretui si ocroti asa cum merita orice copil.
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Poze botez Ana 02.03.2008
poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei
Emma este iubire!