Romanii din strainatate sunt uniti ?
Raspunsuri - Pagina 12
AB spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ana Stroe Pai Acusorule eu am intrebat functionarul care sunt conditiile sa aiba pe cineva la schimbul intre curse s-o plimbe de la un terminal la altul din cauze de limba (eram dispusa sa platesc) si a revenit el peste o zi cu raspunsul spunind ca e serviciul e gratuit si e...asigurat;in final noroc ca l-a asigurat o familie de romani care aveau acelasi traseu, pe "sar'na si eu tot la Montreal" ; |
Vezi daca nu intrebasi comunitatea ista?
Faza cu catelul o fost insa faina! Era in job description sa ai grija de catel?
Eu am patit-o la gazda olandeza la care am stat ca studenta. Avea catelul epileptic si-i trebuiau pastilute regulat. De voie de nevoie cand pleca in concediu batranica biciclam 8-9 km regulat sa dau pastiluta la ora fixata... mai si trebuia sa i-o dau pe gat... oricum asa mi-a pierut traumele de colti de caine induse de maidanezii bucuresteni
Adela P spune:
Ana, indraznesc sa spun ca nu e vina celui care a facut rezervarea ca sora ta nu a primit asistenta. Eu lucrez pt o companie aeriana si sincer, chiar daca scrie la ei in file ca le trebuie WCHR sau MAAS (meet and assist) daca pasagerul respectiv nu spune nimic sau nu atentioneaza agentii sau flight attendant-ul, nimeni nu merge la el sa-l ia de mana. Plus ca unii de se razagandesc, nu le mai trebuie...daca nu e mult de mers sau si-au facut "friends" pe avion care merg la aceeasi destinatie. Singurii care primesc asistenta indiferent ca vor sau nu , sunt minorii pt care compania raspunde si pt care parinii platesc in plus. Apropos, pt celelalte servicii enumerate mai sus nu se plateste nimic in plus.
Ramona J spune:
citat din mesajul lui AB [b] Altfel nu cred ca ai prea multi prieteni evrei ortodocsi:) iar restul nu-s asa stresati. Si nici nu-i grosolanie sa nu ai cunostinte legate de cultura altora. A face gafe e mai degraba normal si e prieteneste sa nu le arati. Eu am la activ destule gafe si singura nostra de a fi o familie a fost sa radem ... Hmmm se pare ca asta ingrasa da-n rest Numa bine... si prieteni buni sa aveti! |
LOL, nu n-am! Am insa o amintire legata de ei. Am fost la niste prieteni care isi cumparasera o casuta la Monticello si acolo majoritatea sint evrei ortodocsi. Evident ca am fost in weekend si am umblat cu masina. Intr-o zi numai ca n-am fost linsati de unii, zau ca erau foarte suparati pe noi.
Altfel "ai nostri" erau religiosi, dar nu din aceeasi categorie.
La restaurant ai dreptate ca nu se simte. Noi mai mincam la Sushi Metsuyan, singurul inconvenient era ca ne-am infatisat la usa lor in citeva simbete, ca tot uitam de Shabbat.
Acum ma gindeam ca am fost si la Seawane Club in Hewlett Harbor si nici nu am sesizat deloc regulile cu mincarea, nu mi-a lipsit nimic.
Ramona J spune:
Dezvoltati va rog cu "meet and assist" ca ma intereseaza si pe mine. Deci cum face omul care nu vorbeste engleza ca sa fie met and assisted?
ellej spune:
citat din mesajul lui mamisibebe Care este de fapt realitatea? Asta era intrebarea ta la care eu am o intamplare de povestit. Am devenit rezident permanent in Canada si vara trecuta ne-am luat fetita cea mare, catel, purcel si burtica insarcinata si ne-am mutat. Mi-era o frica de moarte de momentul in care eu urmam sa nasc, acolo departe de tot ceea ce-mi era drag si ce cunosteam. Experienta nasterii a fost minunata am nascut pe cale naturala si am reusit sa nu folosesc anestezie. E drept ca nu mi-a fost usor dar personalul spitalului a fost alaturi de mine fiecare secunda din travaliul meu lung si dureros. Dimineata am deschis ochii si lang amine era o asistenta care m-a intrebat daca sunt din Romania. Nu va inchipuiti cat de tare m-a emotionat faptul ca un roman era langa mine si ma simteam cumva mai aproape de casa. Si acum imi dau lacrimile gandindu-ma la acel moment. Apoi fiindca sunt din Romania au urmat conversatii de genul: nu ai voie sa folosesti mobilul in spital, ai grija ca dupa ce termini tampoanele tre sa-ti cumperi altele ca nu pot sa ti le dau gratis. La externare tot ea mi-a scris biletul si a uitat sa-mi dea cadourile pentru fata care erau din partea spitalului si asta nu era grav dar dupa 2 zile era sa ajung din nou la spital ca cusatura mea incepuse sa se infecteze. Am aflat atunci ca doamna asistenta din Romania a "uitat" sa-mi dea un recipient special de dezinfectare si solutia dezifectanta. Eu am intrebat-o inainte sa plec din spital daca tre sa folosesc ceva iar raspunsul a fost nonsalant ca nu trebuie nimic. Acum trageti voi concluzia. |
Si care ar fi concluzia ?
Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)
alra spune:
hi hi, chestia asta cu "la romani merge si asa" am patit-o si noi.
cautam pe cineva pentru o lucrare mica in curte (sa ajute si sa ghideze). cei cu care am facut gradina nu au vrut sa se bage pentru ca li s-a parut prea putin de munca ca sa se implice.
avem cunostinte care lucreaza in constructii si care tot timpul sunt in cautare de "lucrari", lucreaza in weekend la negru pentru ceva in plus.
am facut foarte clar faptul ca vrem sa platim, am intrebat cat ne costa, super ok, am stabilit data si - prima data nu au venit (i-am asteptat si am sunat) caci "s-au imbatat cu o zi inainte si au dormit mult", iar a doua oara (data fixata, tot tacamul) pur si simplu nu au mai zis nimic. stiu cu siguranta ca la clienti belgieni sunt mult mai seriosi.
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
Donia spune:
citat din mesajul lui mamisibebe Apoi fiindca sunt din Romania au urmat conversatii de genul: nu ai voie sa folosesti mobilul in spital, ai grija ca dupa ce termini tampoanele tre sa-ti cumperi altele ca nu pot sa ti le dau gratis. La externare tot ea mi-a scris biletul si a uitat sa-mi dea cadourile pentru fata care erau din partea spitalului si asta nu era grav dar dupa 2 zile era sa ajung din nou la spital ca cusatura mea incepuse sa se infecteze. Am aflat atunci ca doamna asistenta din Romania a "uitat" sa-mi dea un recipient special de dezinfectare si solutia dezifectanta. Eu am intrebat-o inainte sa plec din spital daca tre sa folosesc ceva iar raspunsul a fost nonsalant ca nu trebuie nimic. Acum trageti voi concluzia. |
Cateva lamuriri:
- in multe spitale tampoanele sunt obligatia gravidei, eu cand eram gravida am primit o lista cu lucurile pe care trebuia sa le am la mine, si tampoanele erau pe lista.
- cadoul nu ti-l da asistenta, ci reprezentatul firmei care ofera aceste cadouri.
- aici nu se da dezinfectant preventiv, ci doar uneori daca este infectie. Apa, cum a zis AB, este indictia cea mai freventa, mie mi s-a spus sa fac dus dupa cezariana, am avut pansament vreo 12 ore apoi n-a mai fost nevoie.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
monabella spune:
Eu, cu all due respect, dar am zis ca afaceri cu romani nu fac niciodata indiferent cit de tentant suna. Stiu destui care lucreaza la companii care pun countertop de granit si in timpul liber “remodeleaza” bucataria sau baia prietenilor. Sau la companii care pun parchet si de asemeni in timpul liber pun parchet la prieteni. Sau zugravi sau coafeze. Nix, nada.
Sa va spui de ce. Niste amici buni de-ai mei, aflati la strimtoare financiara aud la biserica de cutaritza care a venit din Romania pt o vacant de 3 luni in sua si pune faianta pe la oameni. Ieftin ca braga. Bun, ce chilipir, il invita amicii mei acasa la ei, vede omul baia (un mica, era wc-ul de serviciu va dati seama) si se inteleg la prêt de lucru pe zi. AMicii mei au zis, ah in doua zile termina si ne-am scos! Greseala… Omul in prima zi a venit a luat cheia si nu a facut nimic. Amicii mei erau la servici deci seara acasa va dati seama ca le-a cazut fata sa vada ca ala nu facuse nimci doar mincase mincarea si berea ce i-o lasasera. L-au sunat , i-a imbrobodit cu nu-s ce povesta ca nu-s peretii nu stiu cum etc… In fien bottom line e ca faiantarul a tras de timp incit prietenii mei au platit de le-a iesit pe nas si per total i-a costat mai scump decit daca ar fi angajat o firma de profil de aici. Si calitatea nu e grozava si mii de nervi si pina la urma prietenul meu a trebuit sa lucreze cot la cot cu faiantarul in weekend ca sa termine odata si le-a iesit vorbe ca uite ce zgirciti sint pt ca faiantarul s-a plins la rudele lui ca uite ce calici iar ala a raspindit vorba prin comunitate.
monabella spune:
Am avut insa si experiente bune cu romani (parerea mea). Caci jumatatea mea la ora aceea a zis ca m-au jecmanit, ba chiar m-am certat cu el pt asta!! Ex: o amica romanca, inginera mecanica (facuse optica, lucrase ia institutul de optica sau cum se cheama) aici nu si-a gasit job decit la lenscrafters (aia care fac ochelari). Cum lenscrafters avea pe vreema aia o reclama ca fac ochelari intr-o ora toata lumea se ducea buluc la ei. Tipa mi-a zis ca ochelarii facuti intr-o ora nu-s de calitate ca dau rasol etc si ca sa mi-i fac normal, sa nu aleg programul de 1 ora… Asa am facut. Problema jumatatii ca fost ca deh, ce cucoana mi-a virit pe git o rama de $400, facindu-ma cumva sa ma simt prost, cum adica nu-mi permit?
O alta experienta a fost cu mobila. Ma sucesc prin magazine vorbesc cu vinzatoarea care la un moment dat ma intreaba daca-s rusoaica. Zic nu sint romanca. Pai zi asa… si una peste alta pe considerentul ca “asta e buna calitate, ca am si eu acasa” (intr-adevar avea, ulterior am vazut) am dat multe mii de $ pe mobile. Din nou jumatatea sa faca atac de cord. Dar a venit o vreme cind fiu-meu a varsat cola pe scaune si petele au iesit imediat ca un vis sau daca nu aveam padu-ul de catifea care proteja masa, am fi avut mobile acum zgiriata. Pe ala, vorba ei jucam si carti, punem si rece etc…
Adela P spune:
citat din mesajul lui Ramona J Dezvoltati va rog cu "meet and assist" ca ma intereseaza si pe mine. Deci cum face omul care nu vorbeste engleza ca sa fie met and assisted? |
Pai foarte simplu, crash course de engleza : " I need assistance. I don't speak English." Chiar scris pe o foaie de hartie. Suna funny dar primesti ce ceri.