Romanii din strainatate sunt uniti ?
Raspunsuri - Pagina 13
columbiana spune:
Thanks fetelor, am aflat acum care-i procedura la retour.
AB catelul cu pricina era in grija eventualei mele sefe, concluzia e simpla ; am scapat din fericire:))
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Ramona J spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Adela P
Pai foarte simplu, crash course de engleza : " I need assistance. I don't speak English." Chiar scris pe o foaie de hartie. Suna funny dar primesti ce ceri. |
Multumesc Adela. Se face vreo rezervare pentru asta, se plateste in plus, sau se rezolva ad-hoc?
Intreb pentru ca data trecuta sotul a facut o vacanta in Romania numai ca sa-l ducem inapoi pe bunicul meu. De venit a venit cu mama, dar au plecat separat.
Adela P spune:
Cand cumperi biletul mentionezi ca vrei asistenta in aeroportul de conectie sau nu numai, dupa caz, sau pentru persoane in varsta eu as cere direct wheelchair, apoi la check in mai mentionezi odata agentului requestul tau ca sa fi sigura ca e pus in file (daca nu era pus in file , nu-i bai o face agentul de check in) si dupa aceea tot asa cu fituica "I need a wheelchair in London/Bucharest...etc" pe care i-o arata flight attendat-ului si daca si ala sa zicem uita prin absurd, i-o mai arata odata agentului care sta la usa avionului cand ies pasagerii. Poate va trebui sa astepte cateva minute in plus dar nu exista sa nu fie ajutat daca o cere.
Serviciul asta e oferit gratuit (inca) de toate companiile pe care le stiu eu. Or fi si din cele la care platesti, nu bag mana in foc ca-s o multime si mai ales cei mici daca nu taie costuri nu supravietuiesc.
Ramona J spune:
Multumesc mult. Bun si contra cost, decit sa ne tot cumparam si noi bilete de avion...
AB spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramona J Multumesc mult. Bun si contra cost, decit sa ne tot cumparam si noi bilete de avion... Lume multa, oameni putini |
nu se ofera in mod normal daca-l ceri in avion insa. Suni cu minim 48h inainte la compania aeriana si-l ceri. La check in il verifici si e mentionat pe bilet.
Ramona J spune:
Bun si asa. Ei sint mai in virsta, n-au nevoie de wheelchair insa. Doar ca nu se descurca din motive de engleza si sa navigheze prin aeroport, spre zborul urmator.
Ma rog, bunicul a pus conditia ca nu zboara singur si pace, asa ca de aia nici nu ne-am agitat cu variantele astea, a trebuit sa zburam careva cu el. La virsta lui e de inteles, eu m-am bucurat ca si-a facut curaj si a venit.
columbiana spune:
Apropo de colaborarea cu romanii, am venit sa fac mea culpa in legatura cu discountul de 30% din asigurarea sora-mii, pentru ca tocmai l-am primit prin posta; in consecinta va recomand agentia, au fost parolisti
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759