oligoastenoteratozoospermie

Sal sunt nou si nu am gasit mai nimc despre acest diagnostic.Poate cineva sa-mi de ceva detalii,un mic ajutor imi e de mare ajutor.Sunt in a 2 luna de tratament cu gonal f pen dar doresc sa vb cu cineva care e mai avansat in tratament decat mine sau cu cineva care a avut rezultatul mult asteptat dupa tratament
Raspunsuri

vulturas spune:
buna
si sotul meu e diagnosticat cu aceeasi afectiune...noi mergem luni la medlife sa faca analizele hormonale si genetice si dupa ce luam rezultatele o sa stim mai multe...oricum suntem hotarati sa urmam si un tratament naturist:SPERMOTREND si MACA de la FLP...cunosc un caz in care era sotul diagnosticat tot cu OATS si a facut tratament cu BRANCA URSULUI(tinctura) si dupa 3 luni spermograma era normala...dar eu una nu pot sa iti spun sa iei ceva ce inca nu am incercat noi pe pielea noastra...poate fetele care si-au tratat deja sotii te pot ajuta mai mult...si mai ales ca BU are si efecte adverse...depinde de la organism la organism...dar oricum poti sa reduci si nr tigarilor daca fumezi, fara alcool, prajeli, dusuri reci la bijuterii, fara lenjerie prea stramta...gasesti mai multe detalii pe prima pagina a topicului OLIGOSPERMIE
sanatate multa

gabrieladlu spune:
Buna fetelor!
Pentru aceeasi problema stau si eu pe forum zilnic. Oligoazoospermia! Avem 1 an de cand m primit acest diagnostic. Am fost la urolog si ne- a zis ca se datoreaza unui varicocel.....
De atunci incercam de toate poate nu va fi necesara operatia. Am inteles ca nu e prea recomandata, dar medicii astia numai la cutit se gandesc. Offf fetelor. Sper intr- o minune
! Am vrut sa cumpar branca ursului de la un plafar, dar personalul de acolo mi-a recomandat ceva mult mai puternic. Vre- o 3 tincturi combinate.
Dar dupa ce am tot citit pe forum, am sa- i dau sotului meu acid folic si branca ursului. Si in septembrie plecam la Sovata. Cred ca e mai bine pe tratament cat de cat naturist. Va tin la curent!

Avalon spune:
Tannoo, sotul meu a avut oligoastenoteratozoospermie foarte severa in 2007. Ni s-a propus acest tratament cu gonal f dar noi am mers la un medic care in 3-4 luni l-a adus la normospermie cu 35 milioace , 25% forme normale fara hormoni, ne-a propus ca alternativa a gonalului un tratament fara hormoni, personalizat, exclusiv bazat pe produse homeopate, naturiste si vitamine, plus schimbarea stilului de viata (alimentatie, renuntat la fumat, etc). Asta dupa ce a facut o serie de analize hormonale, anticorpi antispermatici, spermocultura, eco testiculara.
Nu stiu care e cauza OATS la tine, dar ar trebui sa stii ca toate tratamentele hormonale dau rezultate numai pe termen scurt, dupa care urmeaza o panta descendenta foarte abrubta. Asa s-a intamplat cu sotul meu in 2005-2006 cand a urmat la indicatia unui androlog un tratament hormonal a-la-long cu testosteron sintetic (undestor).
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon 22+

tannoo25 spune:
Avalon e ff interesant ce mi-ai scris; imi poti spune ce trat a urmat sotzul tau ( trat personalizat ); si la ce dr ati mers ? eu sunt sub indrumarile doctoritei Matei; as putea spune ca se vad ceva "salturi" de la luna la luna; am mai auzit cum, ca rezultatele ar fi "vizibile" o perioada relativ scurta ...

tannoo25 spune:
gabrieladlu, bafta la Sovata, insa ar trebui sa stii ca acolo li se recomanda femeilor care au probleme ale aparatului reproducator ... si numai cu recomandare de la medic ...

Avalon spune:
Sincera sa fiu nu imi amintesc toate produsele, doctorul care la supravegheat pe sotul meu timp de doi ani se numeste dr.Soare si mergea periodic la dumnealui, de fiecare data primea alt tratament. Tot ce stiu e ca nu erau hormoni si sotul meu avea mare incredere in dumnealui. Daca eu de-a lungul timpului m-am tot "autotratat", el nu a vrut sa ia decat ceea ce i-a recomandat medicul... diferenta de conceptie, deh... Unele erau homeopate aduse din Germania, altele erau cumparate din plafarurile noastre, a facut si niste injectii...
In orice caz, dr.Soare ne-a rugat dupa fiecare cura de tratament sa repete spermograma in alta parte decat la dumnealui dupa cel mai devreme 2,5 luni. Am fost si la dr.Matei care ne-a trimis la eco la dr.Iosup pentru a verifica eventualitatea unui varicocel. Nu era varicocel. Apoi ni s-a propus tratamentul cu gonal, insa noi am preferat varianta "fara hormoni".
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon 22+

monica70 spune:
TANNOO25 sotul meu a avut acest diagnostic , avea doar 1,5 mil / ml , mobilitate cca 45 %! Tratamentul hormonal primit a facut sa ii scada si mobilitatea. Eu i-am scos din meniu chimicalele gen vegeta,coca-cola,i-am mai dat laptisor de matca, vitamine bla bla ... si asa a ajuns la 10 mil/ml,dar tot nu era suficient .
Dar dupa un tratament de 3 luni primit de la prof.N.Munteanu din Timisoara a fost ok!
- tinctura de branca ursului 3 lingurite pe zi
si alternativ
- o saptamana vit E forte una pe zi
cu
- saptamana urmatoare laptisor de matca 1000 una pe zi
Asa a ajuns ca dupa trei luni sa aiba ... 52 mil/ml.
A mai continuat tratamentul asta jumatate de an si dupa 8 luni am ramas insarcinata natural.
Acum sunt pe cale sa il nasc pe al doilea ,asta e venit fara niciun tratament,fara nicio planificare,ba chiar proiectat intr-o perioada cand teoretic nu trebuia sa am ovulatie .Asa ca bafta!
PS Si noi avem si o varsta de varsta deja eu 39 el 49 ,asa ca mai ales voi ce mai tineri nu disperati!
MONI
37s+ SI www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Daca traiesti cu ochii pe cer afli mai multe despre Pamint. Daca stai cu ochii in pamint, nu afli mare lucru despre cer."

Avalon spune:
da, si sotul meu a primit laptisor de matca printre altele la ultima schema de tratament... la prima schema a primit branca ursului impreuna cu alte produse... alta data a primit si vitamina E pe langa altele... Dar intr-adevar schimbarea stilului de viata a fost foarte important, a renuntat la bauturile gen Cappy, a eliminat painea alba si a inlocuit-o cu cea neagra... in fine, doctorul i-a indicat anumite alimente care sunt benefice pentru calitatea spermei... de baut alcool nu bea, dar tigarile le-a eliminat.
Avalon 22+

monica70 spune:
Exact stilul de viata conteaza foarte mult cred.Nici al meu nu fumeaza si nici alcool nu consuma decat rar si putin,dar consuma coca-cola Asa ca i-am zis ca mai bine sa bea o bere decat coca-cola si-asa a si facut
.
MONI
37s+ SI www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Daca traiesti cu ochii pe cer afli mai multe despre Pamint. Daca stai cu ochii in pamint, nu afli mare lucru despre cer."

Avalon spune:
Sunt foarte multe obiceiuri nesanatoase pe care le au barbatii in ziua de azi, si cand spun asta nu ma refer la viciul alcoolului, ci la alte "vicii" aparent inofensive... mancare plina de E-uri... sotul meu bea zilnic o sticla de 2 litri suc "natural" care in realitate e o "bomba" chimica... i-a zis doctorul ca mult mai sanatos ar fi un pahar de vin rosu decat aceste chimicale... multe lucruri s-au schimbat de atunci, am inlocuit zaharul rafinat cu zaharul brun, si asta e numai un exemplu... margarina trebuie sa dispara cu desavarsire din frigider, se inlocuieste cu untul... Pe langa toate astea, telefonul mobil purtat la brau permanent, stressul in care traiesc barbatii, toate astea le afecteaza calitatea spermei...
Avalon 22+