Cum sa nu omori un cires

Cum sa nu omori un cires | Autor: StMihaela

Link direct la acest mesaj

"A fost odata ca niciodata un cires. Cand ne-am mutat in apartamentul in care stam si astazi, abia inchideam ferestrele. Crengile lui ne invadau casa in fiecare zi. Trotuarul era mereu patat de fructe, vara. La fel si masina parcata sub fereastra. Copiii se urcau cateodata in el dupa cirese, dar erau mici-mici si rosii. Ciresul din fata blocului meu era aproape salbatic.

In scurt timp a „explodat” industria aparatelor de aer conditionat. Au inceput sa apara cutii pe peretele blocului. Intr-o vara, vecinul de la parter si cel de la 3 si-au montat aparate de aer conditionat. Ciresul a inceput sa oboseasca. Urmatoarele doua veri i s-au uscat cateva ramuri. Imi amintesc ca ma intorceam acasa seara de la serviciu si evaluam starea ciresului meu.

Povestile astea cu stratul de ozon care se subtiaza, cu topirea calotelor glaciare si cresterea temperaturii ar fi mai usor de inteles daca am ridica toti capul, sa privim ciresul din fata blocului. Poate ca si-ar aprinde mai greu fumatorii o tigara, daca ar vedea cum poate sa moara un cires.

Peste inca un timp si-a montat aparat de aer conditionat si vecinul de la 1, iar ciresul s-a uscat TOTAL in 3 saptamani. Un cires cat casa. Cat blocul, de fapt. Se afla – nu-i asa – la locul nepotrivit. L-au invadat oamenii, in loc ca acestia sa se lase invadati de el.

Din nou vara asta au inceput caldurile. Deschid fereastra si privesc puiul de salcie de sub ea. Mai raman inca o noapte eu si cele 40 de grade din camera mea. Si da, asa este, nici vara asta nu-mi pun aparat de aer conditionat. Vreau sa exersez cum sa nu omor un cires.

Liliana Grigore"

Poate aceasta povestioara nu-si gaseste locul aici, dar pentru ca mi-a placut am simtit nevoia sa o impartasesc cu voi. Chiar daca nu sunt eu autoarea, ma identific cu ceea ce a scris.
Daca supara, rog sa fie mutat la container.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ba consider ca poate sa ramana. Cred ca este un mesaj foooarte cuprinzator pentru toti cei care au ochi sa citeasca, suflet sa inteleaga si minte sa promoveze.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

frumos mesajul, trist si real din pacate, traim intr-o societate in care betonul, praful si banii sunt pe primul loc, nu mai vedem ciresii, salcamii...

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi

http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus

frumos mesajul, trist si real din pacate, traim intr-o societate in care betonul, praful si banii sunt pe primul loc, nu mai vedem ciresii, salcamii...

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi

http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

Nu Deus, traim intr-o societate pur si simplu nepasatoare.
E praf pentru ca am omorat ciresii. E praf pentru ca nimeni nu-l curata.

Putem avea si beton si ciresi. Exemple sunt multe, dar nu in RO din pacate. Trebuie doar sa ne pese si sa invatam ca trebuie sa lasam o mostenire copiilor nostri: aerul curat si ciresii batrani.

Mergi la inceput