laparoscopie 11

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nicole10 spune:

Gabriela eu iti pot spune cum a fost in cazul meu: cand m-am trezit toata lumea era in jurul meu (cei 2 medici care m-au operat si anestezista+asistenta); imi era foarte frig cu toate ca aveam pe mine 3 paturi, dar ei spun ca e normal sa ai frisoane si ma durea un pic burta cam ca la menstruatie. M-au intrebat cum ma simt- le-am spus ca imi este frig-mi-au mai dat inca o patura- si ca ma doare un pic burta si mi-au facut un calmant. Aveam tensiunea buna si in aproximativ 30 min (maxim) imi revenisem-nu ma mai durea nimic si ma incalzisem. In acelasi timp tb sa tii cont ca pe mine ma si operasera pe ovar si pe uter deci la tine s-ar putea sa fie si mai simplu.
Cand am reusit sa ma cercetez am vazut ca aveam pusa o sonda pt pipi si imi pusesera si o drena (nu se pune in toate cazurile dar dr Niculescu este f precaut si a vrut sa vada exact ce mai iese de acolo :)). Eu am facut operatia pe la 16.30 si la 18.30 eram treaza si ok. Toata noaptea nu prea am dormit nu de dureri ci pt ca de la intubare ma cam ustura gatul si nu asta era problema majora pt ca asistenta mi-a dat ceva pt gat ci pur si simplu nu puteam adormi cred ca de bucurie ca am scapat cu bine. Mai ma uitam la tv mai atipeam...oricum toata noaptea asistenta a stat pe langa mine, mi-a tot pus perfuzii, imi lua tot timpul tensiunea, temperatura.....foarte atenti si precauti!
A doua zi pot sa-ti spun ca nu am mai avut nici o problema....am mers singura la baie, m-am mai plimbat pe acolo ca ma si plictiseam si oricum e bine sa te misti ca sa reusesti sa elimini gazele. Am mancat dimineata un iaurt, la pranz mi-au dat o supa si mai pe seara brazica cu ou. As fi putut pleca de dimineta dar dr a vrut sa mai raman pana mai pe seara ca sa ma supravegheze...lucru care nu m-a deranjat ci dimpotriva m-a linistit (prefer sa fie mai precauti decat sa fi plecat acasa si sa ma trezesc ca cine stie ca mi se intampla). Inca ceva dimineata mi-au luat sange si mi-au mai facut hemograma tot ca sa se asigure ca sunt ok....si eram. Mi-au facut la plecare si o ecografie intravaginala ca sa vada ce se mai vede pe acolo....totul a fost ok si dusa am fost acasa....
Iar acum ma simt super...am iesit pe afara in weekend (e drept ca mai obosesti, nu poti merge repede, dar simteam nevoia sa ma misc).
Daca mai vrei sa stii ceva din experienta mea, te rog sa ma mai intrebi....poate nu am fost foarte clara in exprimare :)
Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilenusa spune:

eee, e normal sa ai emotii daca nu ai mai trecut prin asta. dar nu inseamna ca esti lasa. si eu eram ca mielul la taiere, acum insa ma bucur asa de mult ca am facut-o si ca am scapat
eu nu am avut nevoie de calmante, n-as zice ca am avut dureri, ci mai degraba o jena usoara; va trebui sa stai linistita o perioada, in primele zile oboseam repede, dar nimic mai mult.
am o saptamana de la interventie, si doar ma mai tine un pic pe la taieturi cand stranut

m-a jenat un pic vreo 2 zile cand mergeam la baie; am baut lichide multe, astfel ca urina a fost mai putin concentrata si poate de aceea nu m-a deranjat foarte tare

eu zic sa intrebi orice crezi ca te poate ajuta, doar de aia suntem aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabriela_tutuianu

va multumesc pentru incurajari . ce sa spun , sunt destul de lasa . inca mor la ideea ca trebuie sa fac laparo . cum sunt durerile dupa ce trece anestezia ? cat timp dureaza recuperarea ? cand pot sa merg la baie fara nici o jena? sunt multe pe care le-as intreba .

multumesc

"niciodata nu e prea tarziu"

neata

ref la temerile tale poti sta linistita, eu am facut vineri o laparo si azi sunt la birou. exista o jena, ca totusi vei fi incizata in 3 locuri, vor fi 4 fire (asa e la mine), singura neplacere e senzatia cu care ramai dupa anestezie, caci se face cu tubaj, in rest stai linistita.

bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinake spune:

buna, fetele!!! laparo e mai usoara decat o vizita la stomatolog!!!fara griji, cu zambetul pe buze!!!

http://lt1f.lilypie.com/76gqp2.png
http://www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cris_25 spune:

Buna fetelor!
Urmeaza sa fac si eu laparo pt desfundare de trompe, dupa ce repet HSG ... Sunt si eu exact in starea in care e gabriela_tutuianu ... Sunt o fricoasa si jumatate ... dar nu am ce face. Dorinta de a avea bb e mult mai mare decat teama de laparo ...

Doamne da sa trecem cu bine de toate! Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

multumesc mult pentru incurajari .

daca nu era vorba de bb fugeam de mult . dar cu frica in suflet merg inainte si vreau sa spun ca daca acum o saptamana am spus NU acum spun ca POATE voi avea curaj . probabil ca dupa aia voi rade de teama si frica de a merge , dar experienta cu hsg inca nu a trecut si inca ma gandesc cu frica la ea . asta este .

multa sanatate tuturor . mai am multe de intrebat si am sa fac asta pe masura ce imi aduc aminte . de ex : trebuie sa fii epilata total jos? cum este la anestezie ? ce tip de anestezie se face ? cu ce substanta? daca sunt alergica - eu sunt alergica la medicamente - cateva din ele? se face test de toleranta ?

multumesc deja pentru raspunsuri si as vrea sa aflu multe chestii dar nu pot merge la medic sa intreb amanuntele astea , nu? multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina06st spune:

Addy2009 - scuze pentru intarziere, dar abia acum am vazut ce m-ai intrebat. Eu am facut laparo la Elias cu dl. dr. Tutunaru. El lucreaza fara o pregatire prealabila de genul clisma la pacienta, n-am avut nici sonda, dupa cum v-am spus si desi nu eram foarte fresh am plecat acasa in aceeasi zi. Am intrat in operatie la 7 si am plecat acasa pe la 16.30. Si inca ceva, eu n-am dat niciun ban nimanui, pentru ca dr. nu ia nimic, iar pe restul nu i-am vazut la fata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

subscriu la ce a scris colega de mai sus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bytzi spune:

nicole,am citit cu atentie mesajul tau caci si eu am facut o laparo in 2006 cu dr Niculescu pt chisturi endometriozice pe ambele ovare...a fost chistul asa mare de ti-a pus drenaj?si chestia cu eco inainte de plecare ma mirat,caci mie nu mi-a facut atunci...
tu ce vei face incontinuare ,inseminari ,fiv sau vei merge pe natural?
imi permit sa-ti dau un sfat,daca nu te superi
sa faci ceva inainte sa fie prea tirziu
mie dr Niculescu ma intrebat dupa laparo daca mergem pe fiv sau inseminari,dar nu mi-a explicat cum ar fi mai bine
am mers pe inseminari ,pur si simplu am pierdut timp
acum la 3 ani si jum de la laparo ,ovarele mele nu mai functioneaza ,adata ce se lucreaza pe ele le distruge tesutul si ele nu mai functioneaza cum trebuie
la inceput lucrurile stateau ok ,folicul frumos pe CM natural ,3 inseminari cu dr Niculescu pe CM natural,apoi citeva incercari fara sau cu folicul mic,am vazut ca nu imi da nimic de stimulare am renuntat sa mai merg la el,desi pt mine a ramas un dr de incredere mi se pare ca nu ne-a explicat ce ar fi mai bine pt noi....
si cu timpul au inceput sa se agraveze lucrurile, in iunie 2008 un FSH de 10 si in iunie 2009 FSH 20,deci rezerva ovariana s-a terminat
am facut stimulare cu 2 gonal /zi pt inseminare si raspunsul acelasi 1 folicul
citi dr am consultat dupa mi-a zis ca ar fi trebuit sa mergem pe fiv de la inceput caci ovarele dupa laparo au functionat cum trebuie,dar trebuia sa ne grabim
acum nu mai pot face nici fiv ,caci nu raspund la stimulare,ovarele mele arata ca la 40 ani ,desi eu am 32

iti urez succes in ati indeplini visul

dumnezeu ma va ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole10 spune:

Buna bytzi,
In primul rand ar fi bine sa vedem daca vb de acelasi dr Niculescu...eu am facut interventia la CMU cu dr Iosif Niculescu care este si directorul maternitatii Regina Maria. Din cate am inteles el s-a intors in Romania ca medic in noiembrie-decembrie 2008. Cel putin asa stiam eu...oricum acum este medic doar la CMU. Pe dr tau cum il chema tot Iosif Niculescu?
Acum chistul acaparase cu totul ovarul si practic nu mai putea fi masurat separat (ultima oara avea 4cm apoi cu tot cu ovar depasea 5cm). Drena mia- pus-o pt ca a vrut sa vada exact ce se mai curata de acolo pt ca studia f atent punga in care se scurgea din interior (mi-a spus ca nu era necesar dar ca o masura in plus de precautie a ales sa poata vedea lichidul ce se elimina).
Ideea e ca acel chist a foat endometriozic si a mai gasit focar de endometrioza intre uter si intestinul gros, pe peretele abdominal (s-ar putea sa nu se fi exprimat chiar asa dar eu asa am retinut).
Imi era groaza sa incep tratamentele pe care le-am vazut pe aici pe forum gen Diphereline si nici nu stiam cum sa-i zic ca nu vreau sa le iau si daca nu le iau ce sa fac....dar nu a fost nevoie pt ca el mi-a recomandat 3 luni de Cerazette de care nu prea am auzit dar am gasit multe depre el pe niste situri din UK (este un anticonceptional care are in compozitie doar progesteron). Dupa asta vom incerca sa raman insarcinata pe cale naturala pt ca sincer pana acum nu am incercat niciodata. Ambii medici mi-au spus ca ovarul drept este foarte ok, trompele la fel iar stangul chiar daca e operat are loc sa se formeze folicul....Asa ca iau astea 3 luni de pastile si apoi mai incercam natural...
Vreau sa incerc si tratament homeopat si de asemenea acupunctura (la homeopat m-am programat deja tb sa ma mai interesez si de acupunctura)
In ceea ce priveste eco de la externare...adica a doua zi...a vrut sa vada cum arata atat ovarul cat si locul de unde a scos polipul endocervical. A fost foarte multumit si a zis sa facem si o poza imediat dupa operatie ca sa o avem....bnuiesc sa poata vedea vreo evolutie....nu mi-am pus atunci problema de ce face echo...am crezut ca e normal..
Acum chiar sunt curioasa daca este vb despre acelasi medic pt ca inainte sa merg la el chiar am incercat sa aflu cate ceva de el si nu gaseam nimic decat pe niste situri nemtesti (lucra la o clinica in Germania).

Mergi la inceput